מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- איך מתחילים?מתלבטת07/06/2010
שלום, אני מתלבטת אם לבחור בנתיב של קיצור קיבה/טבעת/שרוול. נשמע לי מפחיד. אבל עם bmi שמתקרב לארבעים וכל מחלות הרקע - לחץ דם, כולסטרול וסכרת, ורק עולה כל הזמן, כך שמפחיד גם לא לעשות כלום, וכבר לא מאמינה ביכולתי לרדת בדיאטה. קיבלתי הפניה כללית מרופא משפחה למכון בריאטריה באסותא. בקופה (מכבי) קיבלתי הנחיות סותרות לגבי התהליך וכעת אני מבולבלת. איך בכלל מתחילים? למי פונים? מצד אחד שמעתי שיש ועדה ובדיקות שצריך לעבור, לפני שבכלל פונים לרופא ואילו מישהו אחר אמר שצריך לדבר תחילה עם כירורג מתאים ולהתקדם משם. נשמע לי הגיוני לדבר עם כירורג לפני שאעשה עשרות בדיקות ולפני שבכלל החלטתי סופית על הניתוח. מצד שני, אני מבינה שלכל כירורג העדפה משלו לגבי סוג הניתוח העדיף, ומכיוון שאינני יודעת מה עדיף לי גם אינני יודעת באיזה כירורג לבחור. למען האמת, גם ואם הייתי יודעת, גם אז אינני מכירה שמות של מנתחים והמלצות וגם על כך לא קיבלתי שום מידע בקופה. איך מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה התחלת את הצעדים הראשונים.
שולה זק07/06/2010שלום מתלבטת.ההתחלה היא שהחלטת שהדרך הניתוחיתהיא הכיוון אותו את מאמצת על מנת להגיע להישגים בירידה במשקל ובאופן ישיר לשיפור המחלות הנילוות או ריפויין כליל. כחברת מכבי האופציות בפנייך רחבות. לפני שנתחיל להתמקדם איפה לעבור את הניתוח ובאיזה מנתח לבחור, אני מציעה שתצייני אזור מגורים וכך יהיה יותר קל ליעץ
בעיקרון. רצוי לתאם פגישת יעוץ ע מנתח שעושה את שלושת סוגי הניתוח ויחד לבדוק איזה ניתוח הכי מתאים לך. המנתח נותן לך רשימת בדיקות חיונית אותן את עושה דרך רופא המטפל והקופה שלך ולאחר קבלת כל התשובות את מגיעה לוועדה ומקבלת תור.
מקווה שעד כאן עשיתי אולי "קצת סדר בבלגן". אשמח לעזור בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מתלבטת07/06/2010אני גרה באזור השרון. כמובן שלא רק השרון אלא גם כל אזור המרכז בכלל הוא בסדר גמור מבחינתי. אשמח להמלצה למי לפנות. נשמע לי הגיוני להתייעץ תחילה עם מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים כדי שלא יכוונו אותי מראש להעדפה של המנתח אלא למה שמתאים לי באמת. ותודה על התשובה המפורטת. זה עוזר מאוד. בקושי העזתי לכתוב בפורום. המחשבה הראשונה היא "מה העניין, שמנה, פשוט תעשי דיאטה. את מעדיפה לסכן את חייך מאשר סתם לסתום את הפה?" וכו' וכו'. אני ערה מאוד לכך שהלך מחשבה שכזה לא יקדם אותי לשום מקום. להיפך. אחריו ערימת בורקסים נשמעת כמו הפתרון האולטימטיבי... טוב, מניחה שכולנו היינו שם. השאלה רק איך יוצאים מזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההכרה ...זה כבר צעד קטן החוצה
שולה זק07/06/2010בזה שהפנמת והבנת שאת חולה ואת צריכה טיפול והטיפול זמין לפתחך, עם הצלחות מובטחות, כבר עשית צעד גדול קדימה.
להתלבט לחשוש לחשוב זה כל כך אנושי. כך שאת בהחלט "נורמלית" ובמסגרת הזו תתחילי באמת לקדם את הנושא לכיוון האופרטיבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מתלבטת
כרמלה07/06/2010קודם כל ברוכה הבאה לפורום שתומך בצורה נפלאה בכול הנושא ,לגביי התהליך גם אני במכבי אז ככה קבעתי תור באסותא לאחד המנתחים שם בפגישה נמסר לי מידע על סוגי הניתוחים לאחר מכן קיבלתי מכתב הפנייה לרופא משפחה +בדיקות כמו א.ק.ג ,אולטרסאונד ועוד...
סיימתי כמעט את כולם ומחכה לוועדה ב-13/7 ואז לעבור בעזרת השם ניתוח שרוול.
תבדקי באיזור המגורים שלך את רשימת המנתחים וכבר תקבעי לך תור כל עוד הנושא טרי וחם בראשך.
מאחלת לך בהצלחה ותקבלי פה בפורום את כל החיזוקים אנשים נהדרים.
אם תרצי עוד משהו אני כאן בכיף :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזיקה לך אצבעות
מתלבטת07/06/2010תודה. שיהיה לך בהצלחה ורק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לחכות כל כך הרבה
אילן07/06/2010בהתחלה קבעתי לאסותא בת"א (גם ככה מגיעים למוקד שלהם קודם) ובאמת הכי מוקדם שהיה זה ה 13/7 אבל ביקשתי גם שיעבירו את בקשה לאסותא חיפה, חזרו אלי עם תורים לשבוע זה (אתמול - זה היה שבוע שעבר) או שבוע הבא שזה מה שאני עושה. כנראה שבחיפה יש הרבה פחות עומס וגם ככה זה ליד הבית אז בכלל עדיף. שווה לנסות - לא צריך לבטל תור אחד כדי שיקבעו במקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)