מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מנתחים של מכבי באסותא או באיכילובגל07/07/2010
שלום,
אני בת 44, BMI = 48, והחלטתי שאני חייבת להתחיל את התהליך. חושבת על זה כבר שנתיים ולא העזתי. עכשיו בעקבות ביקורים בפורום הזה ועוד פורומים בנושא, שאבתי כוחות ואני רוצה להתחיל להניע את התהליך, כדי להציל את שארית החיים שלי (כבר באמת קשה לי לזוז...)
קראתי באתר של מכבי שלחברי "מכבי זהב" יש זכאות לניתוח שרוול באסותא (ת"א) וגם באיכילוב. לא מצאתי רשימת מנתחים באתר, וקשה לי להחליט לאן כדאי לפנות. נראה לי שעדיף לבחור לפי הרופא ולא לפי המתקן. יש למישהו המלצות? או להיפך, מי עדיף שלא?
אשמח לכל תגובה ועזרה. נראה שבאמת יש פה בני אדם עם לב.
תודה רבה, גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד שהחלטת לטפל בעצמך
שולה זק07/07/2010שלום גל,
אני שמחה שהבנת שזו הדרך שיכולה לשנות את חייך.
לגבי מנתחים - כל המנתחים הם כירורגים בכירים ומנוסים שעובדים בבתי חולים ציבוריים וגם במרכזים הפרטיים.
את צריכה להקפיד לגשת לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים (טבעת, שרוול, מעקף)ולהתיעץ איתו איזה ניתוח כי מתאים לך.
אם את רוצה לעבור את הניתוח במרכז פרטי, תצלצלי אליהם, תבררי את שמות המנתחים הבריאטריים שעובדים איתם ועושים את כל הניתוחים (תצייני זאת ) ותקבעי תור למי שזמן ההמתנה הקצר ביותר :).
אנחנו כאן לא ממליצים על רופא זה או אחר. כפי שכתבתי לך - כל הרופאים מומחים בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
גל08/07/2010ממה שקראתי עד עכשיו, טבעת אינה מתאימה לי (אם היה לי כוח רצון והתמדה בעשרות הדיאטות שעשיתי עד היום, לא הייתי מגיעה למצב הזה), וניתוח המעקף קצת מפחיד אותי. קראתי על הרבה סיבוכים שעלולים להתרחש. לכן אופציית השרוול נראית לי הכי מתאימה לי. כמובן שאקבל את המלצתך להתייעץ עם רופא שמכיר את כל הסוגים, שההחלטה תהיה מושכלת יותר.
איפה אני יכולה לקבל רשימת המנתחים של מכבי? לא מצאתי באתר שלהם.
תודה רבה על דברייך המעודדים,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימת מנתחים
שולה זק08/07/2010היי גל
באיכילוב מוכרים לי רק דר' סובחי ודר' קוריאנסקי ואני מניחה שיד עוד. את צריכה לצלצל ליחידה להשמנה ולברר.
כנ"ל מציעה לך לברר באסותא. לבקש את רשימת המנתחים הבריאטריים שמנתחים באסותא את מבוטחי מכבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גל
ליאור07/07/2010כול הכבוד על ההחלטה האמיצה .
כמו זציינת לחברי מכבי זהב יש אפשרות לעבור ניתוח באסותא אבל זה לא בחינם יש עוד השתתפות שיכולה להגיע לכמה אלפי שקלים למרכז ובנוסף יש מנתחים שגם להם התשלום נפרד... קחי את זה בחשבון.
כמו ששולה אמרה , כדאי לפנות לפחות לשני מנתחים ועדיף כאלה שמנתחים לפחות שניים או שלושה סוגי ניתוח , שיתנו לך רקע מדוייק ויעזרו לך לבחור ניתוח שיתאים לך בהתאם להרגלי האכילה שלך ומצבך הבריאותי .
אם יתעוררו עוד שאלות - נישמח לענות
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על דבריך המעודדים
גל08/07/2010כשהתחלתי לברר באסותא לגבי ניתוחים פרטיים, הסתבר לי שרק הייעוץ עולה 850 ש"ח ומחיר הניתוח יכול להגיע לעשרת אלפים ש"ח. זה בלתי אפשרי מבחינתי.
האם נותחת דרך הקופה, או במסלול פרטי?
מדבריך אני מבינה שאתה (את?) חבר מכבי.
האם הם מסבסדים את הייעוץ? האם יעוץ אצל רופא של מכבי, גם עולה כסף?
האם הוועדה בבית החולים גם עולה כסף? אם כן, כמה?
אני מאוד רוצה להתחיל בתהליך, אבל מעבר לקושי הנפשי (לוותר על ההרגלים הנוכחיים) והפיזי (הפחד מהניתוח והסיבוכים שעלולים לקרות), יש גם קושי כלכלי לעמוד בכל התשלומים האלה.
בנוסף, רציתי לדעת - אם את הבדיקות עושים לפני הוועדה, כמה זמן עובר בממוצע עד לניתוח עצמו?
האם נותחת באיכילוב או באסותא? או אולי במקום אחר?
סליחה על ההצפה, אני ממש מבולבלת ולא מוצאת את המידע...
אשמח לתגובות נוספות מנסיון של חברי פורום אחרים.
הרבה תודות, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גל
ליאור08/07/2010אני חבר במכבי זהב , גר בצפון .
נותחתי לפני 10 חודשים , ע"י דר מחגנה , באסותא לב המפרץ.
התשלום שלי הגיע לכ4000 ש"ח - שכללו השתתפות עצמית למכבי ו"אביזרים נילווים " ( סיכות וכדומה ) .
על הפגישות לפני כן , הועדה והבדיקות לא שילמתי ( אולי עשרות שקלים בודדות למרכז שעושה את הבדיקות ) .
אם את עוברת את הניתוח בבית חולים ציבורי , הניתוח הוא ללא תשלום בכלל!!! אבל זמני המתנה ארוכים יותר .
בעיקרון סדר הדברים הוא : פגישה עם מנתח , ממנו תקבלי רשימת בדיקות , אחרי שתשלימי את כל הבדיקות תקבעי תור לועדה .בועדה אחרי ניתוח תוצאות הבדיקות תקבלי אישור לניתוח וא תוכלי לקבוע תאריך.
על הקושי הכלכלי ניתן להתגבר בקלות - לעבור ניתוח בבית חולים ציבור .על ההכנה הנפשית לפני בזמן ואחרי - נוכל לנסות לעזור לך פה .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע והעידוד
גל12/07/2010אני רואה פה בפורום את דבריך המעודדים לכל הפונים וזה ממש מחמם את הלב!
אני מסיקה מכך שהניסיון שלך היה טוב וירדת במשקל כפי שציפית. זה כבר מעודד ועושה אותי יותר אופטימית.
בזכות דבריך כבר התחלתי את התהליך, הייתי אצל רופאת משפחה וקיבלתי את כל הבדיקות. קצת קשה להשיג תור קרוב לכל הבדיקות, אבל אני ממשיכה לנסות.
אני בטוחה שעוד אעזר בך ובחברים האחרים כאן בפורום, ככל שתתקרב שעת האפס.
המון תודה ותמשיך לעודד ולתמוך כאן. זה כל כך חשוב!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאסותא
אילן08/07/2010נראה לי שיש קצת חוסר הבנה בקשר לאסותא בת"א. כשיוצרים קשר אם אסותא ישירות הם מפנים למלב"י שזה בעצם מרפאה פרטית על כל המשתמע ולכן צריך לשלם סכום לא קטן ליעוץ ועוד סכום די גדול לניתוח עצמו. מצד שני ישנם מנתחים שעובדים בהסדר עם מכבי ומנתחים באסותא אבל לא של אסותא ואצלם יש השתתפות יותר משמעותית של הקופה.
בעצם יש כמה דרכים להתנתח:
רופא בבית חולים ציבורי ואז אין השתתפות עצמית בכלל
רופא בהסדר עם מכבי בבי"ח פרטי - השתתפות עצמית קטנה יחסית והשתתפות עצמית בסיכות
רופא פרטי בבי"ח פרטי - השתתפות עצמית גבוהה
זה מה שאני הצלחתי להבין מהמסע שלי לכיוון הניתוח (עוד מעט מגיע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אילן. עזרת לי מאוד
גל12/07/2010איזה אנשים נהדרים יש פה...
אם הייתי טורחת להיכנס לכאן קודם, כבר הייתי מזמן אחרי הניתוח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל
שולה זק12/07/2010את יכולה לברר בקופה שלך מי הרופאים אליהם את יכולה לפנות באסותא. יש להם רשימה מסודרת.
אנחנו נשמח לעזור בכל עת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את חברת מכבי , זו האינפורמציה
לחברי מכבי11/07/2010שהצלחתי לגייס ואני רוצה לציין שהשגת האינפורמציה הייתה מאד מסובכת ומעייפת.
חברי מכבי שרוצים לעבור ניתוח צריכים לעבור את הועדה הטרום בריאטרית שמתקיימת באסותא , היות ואסותא הוא בית חולים פרטי (של מכבי) הם כל הזמן מנסים לדחוף אותך לבצע את הניתוח בצורה פרטית ומסרבים לענות על שאלות, מפנים אותך למכבי ללא הפסקה שאומרים שאת התשובות צריך לקבל באסותא .
אני קודם כל קבעתי פגישה לועדה הטרום בריאטרית באסותא - התור שנקבע היה לעוד חודש וחצי.
ביקשתי את רשימת הבדיקות הנדרשת - נתנו לי רשימה חלקית ביותר, היות ולא סמכתי עליהם נכנסתי גם לאינטרנט תחת מכבי זהב ומצאתי את רשימת הבדיקות הנדרשת ואז פניתי לרופאת המשפחה.
את הרשימה המלאה והמעודכנת של הבדיקות הנדרשות עדיף לקבל בסניף שלך במכבי - רשימה שמוציאים לך כשאת מבקשת טופס 17 לצורך הפנייה לועדה הבריאטרית (בקשי את הרשימה מראש , משום שביצוע הבדיקות והתשובות לוקחים זמן רב) .
רופאת המשפחה מוציאה לך הפניות לכל הבדיקות , הצילומים וההפניות הנדרשות (כמו דיאטטיקאית, כירורג , צילומים ) וכו..
לוקח בסביבות חודש וחצי (לחרוצים) להשלים את כל הבדיקות אם לא אכפת לך לנסוע למקומות שונים לבצע את הבדיקות, משום שחלק מהבדיקות מתבצעות רק פעם בשבוע - כמו צילום קיבה - אנו תושבי המרכז ואת הצילום ביצענו באסותא בחיפה..
הועדה הטרום בריאטרית מתאימה לחברי מכבי המעוניינים להנתח באסותא או בבית חולים ממשלתי שאינו איכילוב או תל השומר (לשני בתי החולים האלה יש ועדות משלהם) .
בזמן שחיכיתי לועדה הבריאטרית הרמתי טלפון לבתי חולים ממשלתיים שונים וקיבלתי תור שהתפנה פתאום לבית חולים ציבורי במרכז.
בקיצור- סיימתי את כל הבדיקות + הועדה בחודש וחצי
תור לבית חולים ציבורי - נקבע לשבוע אחרי הועדה הבריאטרית
בבית החולים אמרו שמחכים לניתוח מקסימום 3 שבועות, ויכול להיות גם לפני אם מתפנה אצלם פתאום תור - ככה שכל התהליך אורך לנו בין חודשיים לחודשיים וחצי. .
עלות הניתוח בבית חולים ציבורי - 17 ש"ח העלות של טופס 17
עלות הניתוח באסותא - 800-1100 ש"ח עלות האישפוז בבית החולים + סטנדים (שאותם מקבלים בחינם בבית חולים ציבורי/ממשלתי ) בשווי של בערך 4000 ש"ח - זאת אומרת בסביבות 5000 ש"ח .
לטעמי אין שום סיבה לבצע את הניתוח דוקא שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על התשובה המפורטת
גל12/07/2010עזרת לי מאוד המידע המפורט והמדויק.
קבעתי כבר תור לוועדה באיכילוב לתחילת אוגוסט, והתחלתי כבר את בדיקות הדם וכו'.
את רוב הצילומים והאולטרסאונד הזמנתי לחודש יולי, אבל רק בתחילת ספטמבר יש תור פנוי בת"א לצילום ושט, קיבה ותריסריון. אימצתי בשמחה את הרעיון לנסות לנסוע למקום אחר לבדיקה.
האם בדיקה באסותא חיפה דורשת תיאום שלא דרך זימון התורים של מכבי?
מזל שיש פה אנשים טובים, שנותנים את המידע שבמכבי מעדיפים להסתיר...
שוב תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גל - המלצה על מנתחת מדהימה
טל11/07/2010אני ממליצה על ד"ר פייגין- מנתחת באסותא רמת החייל ואם אני לא טועה גם בתל השומר..
זה המ"ס של המשרד שלה.. : 036183141.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פייגין
גל12/07/2010כן, היא אכן נמצאת ברשימת המנתחים של מכבי.
המלצתך מבוססת על ניסיון אישי? אשמח לשמוע יותר פרטים.
אני עדיין מתלבטת בין אסותא לאיכילוב, וכל מידע יעזור לי להחליט.
תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל
שולה זק12/07/2010תוכלי להתקשר אלי ואשמח לעזור.
מעל דפי הפורום לא נהוג להמליץ ולחוות דעות על רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)