שאלות על צרבת ובחילה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלות על צרבת ובחילה
    צנובר
    10/07/2010

שלום לכולם,
    עברתי ניתוח שרוול לפני כחמישה שבועות. בסך הכל אני מרוצה מן המצב, ירדתי כבר 17 ק"ג וההרגשה טובה. אני אוכל די מעט אבל לצערי גם לא שותה מספיק. לא מגיע ל1.5 ליטר ביום, יותר קרוב לליטר ביום שזה 5-6 כוסות.
    יש לי שתי בעיות שמטרידות אותי, האחת זה שיש ימים שיש לי בחילה שלא עוזבת אותי וזה מקשה על תפקוד שוטף. האם יש משהו לקחת בימים כאלה (פראמין או משהו אחר, והאם פראמין דורש מרשם רופא?)
    הבעיה השנייה אלה הצרבות בלילה. אני כבר על 2 אומפרדקס ביום, מה שלא מפחית את הצרבות בלילה. מאז הניתוח אני לא ישן במיטה, אלא על הספה בסלון וזה לא משהו שאני רוצה להתמיד בו...
    האם מנסיון ומידע רפואי, הצרבות הללו נעלמות מתישהו? יש לי סבלנות, אבל בכל זאת מחפש עידוד בנושא.

תודה לכולם ועל הפורום הנהדר הזה.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על צרבת ובחילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום צנובר

שולה זק
    10/07/2010

הישג יפה מאוד של 17 קילו בחמישה שועות.
    חשוב מאוד לעבור את התקופה הראשונה אחרי הניתוח בליווי דיאטנית, שתבנה לך תפריט מאוזן .
    שתיה- חשוב מאוד לשתות הרבה ולפי מה שאתה כותב אתה אכן ממעיט בשתיה.יש להימנע מאכילה ושתיה בו זמנית. יש לשתות עשרים דקות לפני האוכל וכנ"ל אחריו. אם הבחילות ימשיכו רצוי להיתיעץ עם רופא.
    לגבי הצרבות - תנסה לא לאכול שעתיים לפני השינה. כמו כן תנסה לבדוק מה אתה אוכל שגורם לך לצרבות. תוכל להתיעץ עם הדיאטנית לגבי הצרבות.
    בהצלחה בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות לאחר ניתוח שרוול

פרופ` אחמד מחג`נה
    11/07/2010

חלק מהחולים לאחר ניתוח שרוול סובלים מצרבות. חולים אשר סבלו קודם מצרבות המצב יכול להחמיר. הסיבה לכך עליה בלחצים תוך השרוול שמביאים לחזרה של ההפרשות אחורה לושט. הטיפול הינו תרופתי (נוגדי חומציות), דיאטאנית, ועצמי ע"י להמנע מאכילת דברים שגורמים לצרבת ולא לאכול שעתיים לפני שינה.
    בד"כ וברוב המנותחים המצב משתפר או נעלם. בחולים שזה ממשיך או מחמיר בצורה שאי אפשר לסבול, יש לחשוב על הפיכת שרוול למעקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו