לכל המשורוולים ......

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• לכל המשורוולים ......
    פרח24
    11/07/2010

נכון שלאחר הניתוח נודע לכם כי קיימים דברים שלא יהיה ניתן לאכול לתמיד , הבעיה שמכל משורוול שמעתי דברים אחרים אשמח אם נעשה שרשור ובו כל אחד יספר מה הוא יודע שאסור לאכול או לשתות אני אתחיל:
    אפרסמון,פירות הדר (אפשר לקלף את הקליפה הלבנה ולאכול את פנים הפלח),רימון,סברס,גויאבה,מנגו,מצות וקמח מצות,גבעול סלרי ושורש סלרי,
    להמעיט באבטיח,תירס ופופקורן

לאלה שמבינים קצת יותר
    הבנתי שמנגו אסור בגלל הסיבים אך בבטטה דלעת וסלק אדום יש את אותם סיבים???
    תירס הבעיה עם הגרעינים שלו...מה עם הגרעינים שיש בשועית ירוקה???
    ושרשום להמעיט באבטיח,תירס ופופקורן למה הכוונה?? פעם ביום,פעם בחודש,פעם בשנה???

אשמח לשמוע מכם...
    תודה על השיתוף פעולה

פרח

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכל המשורוולים ......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקפיץ שוב...

פרח24
    12/07/2010

?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

שולה זק
    12/07/2010

שלום פרח
    העלת נושא חשוב יש סוגי מזון שרצוי להימנע מהם כי הם עלולים לגרום לחסימת מעיים, כמו אפרסמון, רימון, גויאבה.
    מומלץ לא לשתות שתיה מוגזת. אך יש מי ששותה ולא חש בכאבים או בחילה ויש מי שלא יכול לשתות מוגז.
    נושא האוכל הוא מאוד אישי. אני חושבת שכל אחד לומד עם הזמן מה מציק ומה הוא לא יכול לאכול. לא נראה לי שאפשר להוציא "תפריט" מוחלט מה אסור לאכול.
    המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

פרח24
    12/07/2010

אני עדיין קצת מפוחדת מהניתוח שעשיתי...
    גם בגלל שגיליתי שאסור לאכול הרבה דברים ואין לי בעיה לוותר עליהם אך המחשבה שזה יכול לגרום לחסימת מעיים מפחידה אותי לכן אני שואלת מה עוד אסור כי למשל שמעתי שגם קליפה של עגבניה היא אסורה ולי זה לא נאמר לכן הייתי רוצה לדעת כל מה שאסור ואני כל כך פחדנית שתהיי בטוחה שאני לא ינסה אפילו לגעת בהם ,
    כמו שיש את העיניין של הצרבת שמעתי שמי שזה לא עובר לו כדי שיחליף את השרוול למעקף?!!
    אני משקשקת מזה עכשיו...
    אני כל כך פחדנית שאני בטוחה שאם הייתי יודעת את הדברים האלו לפני אולי הייתי מוותרת
    בכלל כל מהלך הניתוח עצמו לא כמו שהובהר לי מראש .
    קצת מאוכזבת והרבה מפחדת !!!

אולי הטעות שלי היתה שמרוב שניסיתי להשיג אישור לניתוח לא התעסקתי בניתוח עצמו...

שאני רואה כל כך הרבה אנשים שמתלהבים מהשרוול אני שמחה בשבילם ומקווה שגם יגיע היום שלי שבו אוכל להתלהב ממנו...ולשנות את דעתי ולחזור בי ....מקווה רק שיגיע היום הזה מהר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי פרח

ליאור
    12/07/2010

בואי נעשה קצת סדר :
    המאכלים הסיביים עלולים לגרום לחסימת מעיים באופן כללי .מי שעובר ניתוח קיבה או במע' העיכול סובל ממערכת רגישה יותר ולכן ממליצים להמנע מהמאכלים האלה . רוב המאכלים האלה הם פירות טרופיים , לא דבר שיאלץ אותך לשנות הרגלי אכילה באופן מהותי . אני בטוח שאם לא תתאפקי ותאכלי ביס ממנגו לא יקרה לך שום דבר , עדיין יחסר לך הטעם - תתפנקי לך עם מיץ מנגו טוב .
    הניתוח שעשית הוא לא ניתוח קוסמטי , אם הגעת לשלב של ניתוח כנראה שזה היה כבר הכרח בריאותי - אז תתיחסי אל זה ככה ותכניסי דברים לפרופורציות .
    אני חושב שדברי ד"ר מחגנה לגבי ניתוח מעקף בגלל צרבות זה משהו מאוד קיצוני , וכרגע אין לך מה להבהל ולשקשק מזה . אם תגיעי לצרבות תקחי לוסק \ טאמס - סביר להניח שזה יספיק .
    אני אישית דיברתי בשנה האחרונה עם מעל 100 מנותחים - לא ראיתי עדיין מנותח שעבר או שנמצא לפני ניתוח מעקף כדי להתגבר על צרבות .וכמובן שאשמח אם דר' מחגנה יתקן אותי אם אני טועה, וכדי לסבר את האוזן יספר בכמה מקרים כאלה הוא נתקל .

לסיכום : עשית צעד גדול ואמיץ בזה שעבר ניתוח , תשעני אחורה , קחי נשימה עמוקה , תרגעי ותתחילי להנות מהתהליך ומנשירת הקילוגרמים .
    ברגעים קשים תחשבי איזה בגד ים את הולכת לקנות לקיץ הבא :-)
    בהצלחה
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור

פרח24
    12/07/2010

היי, תודה על התגובה
    כל המאכלים האלו שלא צריך לאכול זה לא מה שמפחיד אותי כי אני לא יאכל אין לי בעיה עם זה
    מה שמפחיד אותי שקיימים אולי עוד דברים שאיני מודעת להם וחלילה אגיע לסיבוך... כי מכל אחד אני שומעת על עוד דברים שאסור וזה מה שמפחיד פה...לא איכפת לי לוותר על המוןןן דברים שמסכנים אותי רק שאני ידע על כך .... וזה מה שמעצבן אותי שאת כל הדברים אני שמעתי אחרי הניתוח .
    אני מפחדת מבתי חולים וממש לא בא לי לעשות שוב הרדמההההה.

ובקשר לצרבות את האמת יש לי בלילה בעיקר לפני השינה זה לא מעיר אותי מהשינה
    אבל מלחיצה אותי המחשבה אני מפחדת ואני לא מתביישת להגיד שזה אפילו גרם לי לבכות שקראתי שיכול להיות צורך למעקף.

וסתם בשביל לדעת ...רשמת תשתי מיץ מנגו זה מותר??
    או שאתה מתכוון בטעם מנגו?
    מותר מנגו סחוט? או שסתם ניתקלתי במשקה בוקר עם מחית מנגו בפנים וגם עליו ויתרתי מחוסר ידע??!!

בכל מיקרה אני אגיע יום רביעי למפגש בלב המפרץ אולי לראות אנשים לפני ואחרי יעשה לי יותר טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרח אנא להירגע!!!!

שולה זק
    12/07/2010

חסימת מעיים לא נגרמת ביום יום. אישית עוד לא נפגשתי במנותח שהסתבך בחסימת מעיים. אגב זה לא נורא...מטפלים וזה עובר.
    גם לא נתקלתי במנותח שעבר ניתוח נוסף בגלל צרבת. אלה דברים שיכולים לקרות...כך שאין טעם להכנס לחרדות סרק. רצוי בחודש הראשון לאכול לפי הרשימה שקיבלת ואחר כך לחזור אט אט לכלכלה רגילה.
    אני כבר 9 שנים אחרי ניתוח ואוכלת הכל ובריאה כמו שור :)...ראית !!!!
    מקווה לראותך ביום רביעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

פרח24
    12/07/2010

גם בגלל שגיליתי שאסור לאכול הרבה דברים ואין לי בעיה לוותר עליהם אך המחשבה שזה יכול לגרום לחסימת מעיים מפחידה אותי לכן אני שואלת מה עוד אסור כי למשל שמעתי שגם קליפה של עגבניה היא אסורה ולי זה לא נאמר לכן הייתי רוצה לדעת כל מה שאסור ואני כל כך פחדנית שתהיי בטוחה שאני לא ינסה אפילו לגעת בהם ,
    כמו שיש את העיניין של הצרבת שמעתי שמי שזה לא עובר לו כדי שיחליף את השרוול למעקף?!!
    אני משקשקת מזה עכשיו...
    אני כל כך פחדנית שאני בטוחה שאם הייתי יודעת את הדברים האלו לפני אולי הייתי מוותרת

שאני רואה כל כך הרבה אנשים שמתלהבים מהשרוול אני שמחה בשבילם ומקווה שגם יגיע היום שלי שבו אוכל להתלהב ממנו...ולשנות את דעתי ולחזור בי ....מקווה רק שיגיע היום הזה מהר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

פרח24
    12/07/2010

אני משקשקת מזה עכשיו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו