מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה של משורוולת טריהלי12/07/2010
הי חבר'ה,
רציתי לשאול,אני שבוע מאז הניתוח, עם נפילה רצינית של המוגלובין שהסתדר במהלך האישפוז..בסה"כ מרגישה בסדר, מקפידה לישתות.
שאלה :
- מתי מתחילים לאכול אוכל "אמיתי"? אני עדיין על נוזלים צלוליים וקצת מוצרי חלב נוזליים .
- מתי מתחילים פעילות גופנית?
יש לי תור לביקורת בשבוע הבא וזה נראה לי די רחוק.
תוכלו לעזור?
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לי
ליאור12/07/2010שמח לשמוע שאת מרגישה טוב - זה הכי חשוב .
האוכל האמיתי ( זה שבשבילו משתמשים בשיניים ) מגיע כ3 שבועות אחרי הניתוח .
בנתיים נוזלים , אח"כ מרוסקים , ואז לאט לאט ובהדרגה את השאר.
האם ניפגשת כבר עם דיאטנית ? אם לא כדאי לקבוע בהקדם תור ולשבת איתה על תפריט מפורט לתקופה הקרובה .
בקשר לפעילו גופנית : ברגע שתרגישי טוב ממליץ לך להתחיל לאט לאט הליכות , ושוב בהדרגה להגביר קצת ונפח ( מרחקים ) .
בהמשך תוכלי לשלב דברים נוספים ( חדר כושר , אופניים , שחיה ... ) .
אני חודש אחרי הניתוח חזרתי לרכיבת אופניים ופעילות מלאה , אבל כדאי קודם לקבל אישור מהרופא .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי !! תודה ליאור
לי12/07/2010אכן השיניים שלי מושבתות כבר שבוע. הדיאטנית בבה"ח אמרה לי נוזלים צלוליים + מוצרי חלב נוזלים עד שבועיים לניתוח.טרם דברו איתי על מרוסקים.קצת מוזר לא?
שוב תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
פרח2412/07/2010היי, אני שבועיים מהניתוח
לא קיבלת דפים מהדייאטנית??
בשבוע הראשון באמת צריך לשתות נוזלים ומוצרי חלב ניגרים
בשבוע השני איפה שאני נימצאת ניתן להוסיף: גבינה לבנה,מנה בשרית טחונה שזה עוף\הודו\בקר\דג טחון עם תפוח אדמה+ירק+מרק או דייסה על בסיס חלב,רסק עגבניות,פרי טחון ללא קליפה או גרבר,ביצה מקושקשת עם חלב,ניתן להוסיף בארוחות גם כף אבוקדו\טחינה\ חומוס
זה מה שרשום אצלי בכל אופן
אם תרצי לשאול שאלות אני כאן אז בכייף...
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשוב שמן
libby12/07/2010היי,
קודם כל תשנה את הניק שלך, אתה לא תהה שמן בקרוב.
לומר לך את האמת, ההודעה שרשמת ממש צרמה לי!
קיבלת אישור לקרקרים, אז למה קנית דברים נוספים?
לא קיבלת רשימת איסורים מבית החולים / דיאטנית? פיצוחים זה BIG NO NO
הניתוח זה לא הוקוס פוקוס, בקלות אפשר לעבוד על השרוול / טבעת, במיוחד עם דברים שנמסים (כמו שוקולד).
אם אתה מתכוון" לעבוד" ולהתחכם, אז בשביל מה עברת ניתוח?
אתה צריך לעזור לניתוח כדי שהוא יעזור לך.
אתה צריך להקשיב לגוף שלך, אסור לך להעמיס על הגוף יותר מידי, ובטח שלא בהתחלת הדרך.
אתה מחפש דרך להרחיב את הקיבה שלך מחדש?
בדרך ובצורה שאתה אוכל עכשיו , אתה תרחיב את השרוול ובאמת תהיה שוב שמן.
אני למשל, שמתי לב שאני יכולה להעביר קרקרים, טוסטים ופריכיות בצורה יחסית חלקה, לוקח זמן לשרוול שלי להתריע שזה יותר מידי, אז החלטתי להמעיט בכמויות ואם בימים מסויימים קשה לי אז אני משתדלת לא לגעת בהם בכלל ולאכול דברים עם סיבים (מלפפון 1) או קצת טונה וגבינה לבנה ומשתדלת לא להגזים כי אחרת אני סובלת מכאבים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)