מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- 3 וחצי חודשים אחרי ניתוחלאה19/07/2010
שלום,
אני 3 וחצי חודשים אחרי ניתוח, ירדתי 22.5 ק"ג
BMI התחלתי 52.4
אני נמצאת במסגרת של דיאטנית אחת לשבועיים, אוכלת מעט כל כמה שעות
מתאמנת 3 פעמים בשבוע במכון כושר.
לאור ה - BMI הגבוה שלי אני מאוד מאוכזבת מקצב הירידה
אני מפחדת שלא אצליח להוריד את כל עודף המשקל שלי ויש עוד הרבה לפניי.
נאמר לי שלעודף משקל גבוה התהליך יכול להמשך גם שנה וחצי.
מפחדת שמשהו לא הגיוני בגוף שלי, אני יודעת על אנשים עם BMI דומה לשלי שהשילו בפחות זמן יותר ממני וגם אנשים עם BMI נמוך משמעותית ממני השילו יותר ממני.
אשמח לתשובה כי מאוד מאוד חוששת מקצב הירידה וחיה בפחד וחרדה שאצטרך לעבור בסוף גם מעקף קיבה
תודה מראש, לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד``ר דוד גויטיין19/07/2010שלום!
קודם כל, רק כדי ליישר מס' אי הבנות:
1. הירידה במשקל אחרי ניתוחים בריאטריים הינה אינדיבידואלית וקשורה בגורמים רבים מעבר לכמות עודף המשקל ההתחלתי.
2. ככלל, שרוול קיבה פחות יעיל ב- BMI >50 אך הוא אופציה מצויינת כנסיון ראשוני, בטוח יותר, שאולי ימנע את המעבר למעקף קיבה או תריסריון בהמשך.
3. אף ניתוח לא אמור לגרום להשלת כל עודף המשקל. הירידה הממוצעת בשרוול הינה כ- 60% מעודף המשקל (כלומר נשארים 40% עודף). יש חריגות מהממוצע ולכן ישנם מטופלים שיורדים יותר וישנם שפחות.
בנוסף, הירידה במשקל אינה תחרות. מטרת הניתוח להשרות בריאות טובה יותר ואיכות חיים משופרת לאורך זמן. הקילוגרמים המושלים הם בבחינת "תופעת לוואי רצוייה". עליך להתמיד באכילה לפי התכנית, הקפדה על פעילות גופנית סדירה ומעקבים מסודרים. נסי להכנס להרגלי חיים בריאים יותר באמצעות השרוול והתוצאות יגיעו.
ואחרון - גם אם תעצרי בירידה "גבוה מדי", המעבר למעקף אינו כשלון אלא אופציה סבירה להמשך טיפול בבעיה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נשמע לא מעודד בכלל... שאלה נוספת
לאה19/07/2010עכשיו אחרי קריאת דבריך זה נשמע מאוד מדכא המצב בו אני נמצאת...
וזה ממש לא מה שהוסבר לי לפני הניתוח ולא מה שקראתי באתרי האינטרנט לאורך ולרוחב..
בכל זאת אשאל מדוע הירידה שלי היא כה איטית?
אני אוכל תמעט ואוכלת מה שצריך ואני מתאמנת במכון כושר אז למה הירידה היא כל כך איטית
מה הסיבות?
אם הניתוח פחות יעיל ב - BMI גבוה אז למה ממליצים מראש על הניתוח - לא מובן לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לאה
ליאור19/07/2010לדעתי הירידה שלך לא איטית כמו שאת חושבת או מרגישה :
הממוצע ירידה אחרי ניתוח שרוול הוא כ10% ממשקל הגוף בחודש הראשון , ומהחודש השני קצב של 2-5 ק"ג לחודש .
אין פה שום תחרות בינך ולבין אף אחד , ולא יקרה כלום אם תגיעי למשקל היעד ( או קרוב אליו ) גם כעבור שנה ושנה וחצי!!!!
חשוב לזכור שהמטרה היא לא לרדת במשקל , אלא לרדת ולשמור על משקל נמוך : ירידה מבוקרת תוך שינוי אורח חיים יעזרו לך בזה .
בקשר ליעילות הניתוח : דר' גוייטן אומר שבBMI גבוה מאוד הניתוח פחות יעיל - גם אם הוא פחות יעיל הוא עדיין הפתרון הטוב ביותר (או כמעט ) כדי להוריד במשקל .
אני ממליץ לך להמשיך בהרגלי האכילה והפעילות שציינת ( נשמע על פניו אורח חיים מצויין ) להתמיד ולא להתייאש.
צריך לזכור שיש שינויים בקצב הירידה : יש חודש שיורדים פחות מק"ג וחודש אחריו תרדי 3 ( עם אותו תפריט ואותו קצב פעילות גופנית ) .
אני אישית הורדתי כ40 ק"ג בחצי שנה הראשונה וב4 חודשים הבאים עוד 10 , אבל עדיין ממשיך לרדת .
מקווה שהצלחתי לעודד אותך קצת את בדרך הנכונה.
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה לדאגה
ד``ר דוד גויטיין19/07/2010לאה שלום,
כנראה שלא הסברתי עצמי טוב.
ניתוחי השמנה הם הפתרון היחידי שמוכר היום ברפואה לטיפול יעיל בהשמנת יתר חולנית. לכל ניתוח "עצמה" אופיינית המתבטאת ב-% הירידה הצפוי מעודף המשקל. ב- BMI גבוהים, כל % מבטא מספר גדול יותר של קילוגרמים כך שלמרות שבממוצע בעלי BMI > 50 יורדים פחות באחוזים, הם יורדים יותר בקילוגרמים, פשוט יש יותר מה להוריד.
ניתוחים יעילים יותר, למרבית הצער, גם מסוכנים יותר ולכן יש נטיה לעיתים להעדיף ניתוח בטוח יותר, ביחוד באוכלוסיה בה הסיכון הניתוחי גדול יותר (סיכון עולה ככל ש- BMI עולה). במצב זה, השרוול הוא "חלק א'" בתהליך, אך חלק גדול של המטופלים מצליח מצויין ולא זקוק ל- "חלק ב'".
הירידה היא אינדיבידואלית. הקצב שתארת סביר למדי וביחוד מעודד אורח החיים שסיגלת. אם תתמידי, תצליחי - בדוק.
שיהיה בהצלחה, ובטוח שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה יפה
פרופ` אחמד מחג`נה19/07/2010לאה שלום
ירידה של 22.5 ק"ג הינה ירידה יפה מאוד במשך 3 וחצי חודשים. איך שאת מספרת לגבי אורח החיים ומה את אוכלת עדיין יש לך דרך ארוכה של ירידה במשקל. צריכה להבין שהירידה במשקל הינה אנדוידואלית ומשתנה מאחד לשני.
תמשיכי כך ואין לך מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה אני אגלה לך משהו
ליבי20/07/2010אחרי שעברתי את ניתוח השרוול אמרה לי הדיאטנית: את אמורה לרדת רק 60% מעודף המשקל. כמובן שהזדעזעתי מכיוון שאת הניתוח עברתי כדי להיות רזה.
עשיתי מאמצים, אכלתי נכון, עשיתי ספורט, שתיתי מים. עשיתי הכל
ועכשיו אני עם 93-95% אחוז ירידה במשקל.. אוכלת הכל, גם מתוק.. מתעמלת מתי שאפשר.
את המשקל ירדתי אחרי שנה במאמצים מרובים והרבה קנאה בכל אלה שירדו בלי מאמץ - נו, ועזר לי?
תעשי טובה לעצמך יקירתי ותתחילי להסתכל פנימה במקום החוצה.
אז תראי את מה חזק בך ולא מה חלש בך לעומת אחרים.
ואם תעשי מאמץ ותרדי קצת יותר לאט, אבל תרדי הכל - לא טוב?
הכל תלוי בך
וכל חלון הזדמנויות אפשר לזגג מחדש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לאה
רוזי21/07/2010גם אני נותחתי והירידה איטית מאוד
אני שמחה מאוד
שזה כך ולא מהר אל תמהרי הדרך לפניך לאט ובטוח בהצלחהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור קיבה
סמדר21/07/2010היי
אני חושבת שהישלת כמות משקל מעולה, אל תשכחי שהטבעת לא עושה קסמים.
ועדיף לרדת לאט ומאשר מהר ולטווח קצר.
יש לי שאלה אלייך, בפעם הראשומ=נה שסגרו לך את הטבעת על כמה סגרת?
בהצלחה עם התהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגירה של טבעת
שולה זק21/07/2010הנשוא אנדיבידואלי לכל מטופל וגם שונה מרופא לרופא. יש רופאים שלא סוגרים טבעת בעת הניתוח אלא רק חודש לאחר ויש שכן סוגרים. כך שאת נושא הסגירה, כמה ומתי מתאמים מול המנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)