קריטריונים פסיכיאטריים לניתוח קיצור

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• קריטריונים פסיכיאטריים לניתוח קיצור
    רחל פ
    17/08/2010

ד"ר נכבד,

אני סובלת מסוכרת, לחץ-דם גבוה והשמנת-יתר קיצונית. ( MB 37 ) בנוסף, אני לוקה בהפרעה נפשית דו-קוטבית עם דומיננטיות של דכאון קשה, ומטופלת שנים רבות באמצעות תרופות וטיפול פסיכותרפי - ללא הצלחה מרובה. יש לציין שלהפרעה הנפשית אין כל סימנים פסיכוטיים אלא בעיקר קשיי-תפקוד ואפיזודות דכאוניות קשות וממושכות. אני מאמינה שירידה במשקל ושיפור ההרגשה הפיזית והנפשית שניתוח זה עשוי לתרום לי, ישפרו מאד את מצבי-הרוח הקשים.

שאלתי היא: האם הרקע הנפשי יכול להוות מניעה לאישור התהליך הכירורגי?

בתודה,
    רחל פ.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריטריונים פסיכיאטריים

ד``ר דוד גויטיין
    17/08/2010

ככלל, הוריות נגד לניתוחים בריאטריים מסיבות פסיכיאטריות כוללות מחלות שאינן מאוזנות ופוגעות בשיפוט המטופל ויכולתו להתמיד לפי הנחיות הדיאטה והטיפול הרפואי התומך אחרי ניתוח. דכאון עמוק וממושך עשוי להוות בעיה מאחר שהזנחה עצמית, המלווה לעיתים תקופות אלה, יכולה להיות מסוכנת ביותר לאחר ניתוחים המגבילים יכולת אכילה בעצמם. מטופלים מאוזנים, לפי החלטת הפסיכיאטר המכיר אותם, אינם מנועים מלעבור ניתוחים, וזה כולל סכיזופרניה מאוזנת, מחלה ביפולרית או מונופולרית מאוזנת.
    השאלה צריכה להיות מופנית לפסיכיאטר המטפל המכיר אותך לאורך שנים ומסוגל להעריך, יחד איתך, את מידת הסיכון אחרי הניתוח מבחינת פגיעה עצמית, הצמדות להנחיות וכדומה. ההתמודדות הרגשית אחרי ניתוח קשה לעיתים גם לאנשים ללא "רקע נפשי" מוגדר, קל וחומר לאלה עם תנודות רגשיות קיצוניות.
    מקוה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר גויטיין

רחל פ
    17/08/2010

רוב תודות על המידע

רחל פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחלי את כבר עונה לעצמך בגוף השאלה

yarden
    17/08/2010

שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• YARDEN - תוכלי להסביר?

רחל פ
    17/08/2010

תודה רבה לך על תגובתך.

אשמח אם תוכלי להסביר לי את כוונתך - באיזה אופן התשובה מצויה בעצם שאלתי - את בעד או נגד?

תודה מראש
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחלי

yarden
    18/08/2010

כשאני קוראת,רק את מכירה את עצמך וכנגד כל הבעיות ,את מאמינה בעצמך כשאת כותבת שזה מה שישנה אותך ,לכי על זה וכמובן רק בעד בעד בעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו