עוד פחות משבועיים...

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• עוד פחות משבועיים...
    לילך.פ
    02/10/2010

אני הולכת להשתרוול ואני לא מצליחה "לסתום את הפה"... אני לא מצליחה להיפרד מהפחמימות וכל החגים האלה עם הארוחות חג/ערב שבת לא ממש עוזרות לי.
    אני מפחדת שהכבד השומני שלי יעשה בעיות למנתחת... כל בוקר אני אומרת לעצמי די לילך היום את מתחילה ברצינות עם דיאטת החלבונים לא נוגעת בפחמימות ...וכל ערב כועסת על עצמי מחדש.
    זוכרים את יום א' אני מתחיל דיאטה? אז אני בדיוק באותו מצב.
    מה עושים? אם אני לא אצליח לתפוס את עצמי ב 12 יום הנותרים נראה לי שאצטרך לדחות את הניתוח ואני לא רוצה!!!!! חשבתי שאני אהיה הרבה יותר רצינית אבל לא יודעת מזה השאננות הזאת שנכנסתי אליה... לא מצליחה להפחיד את עצמי.

אולי תגידו לי מה אתם עשיתם? תנו קצת תפריטים איך לעבור את היום? אני יודעת מה מותר ומה אסור אבל לא מצליחה ליישם ... כתוב לי לדוגמא בוקר : ביצה בכל דרך, סלט, חצי קוטג (תוך שעה מהקימה בבוקר) לא רק שאני לא מסוגלת לאכול כלום בשעות הבוקר ... אז סלט??? קר ומנוכר? על הבוקר?? למה לא קפה הפוך עם דונאט? או לפחות קוראסון חם ממולא בשוקולד נוזלי?

חברים עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתם עשיתם? האם רק אני כזאת דפוקה ולא רצינית ??????????????

חולה עליכם נתראה בחמישי....

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד פחות משבועיים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העוזר לעצמו בקול ההיגיון

שולה זק
    02/10/2010

א. לא יבטלו לך את הניתוח, גם לא ידחו אותו בגלל שלא שמרת דיאטה.
    ב. תאכיל מהכל גם פחממות - אבל דחילאק לא באופן מטורף ולא שפוי כמו שאת כותבת. האוכל לא הולך להעלם לך הוא פשוט "יתגמד" לך
    ג. אם מה שיצילך מ"רי" זה מתכונים רשמי במנועי ליפוש "דיאת חלבונים" ותקבלי בשפע.
    העתקתי בשבילך את הדיאטה של חיה שוויגר היא דיאטנית בתחום הבריאטרי.
    מקווה שעזרתי במעט.

בשבוע ראשון:
    רשימת מזונות המותרים לאכול במשך היום:
    2 גביעי יוגורט דיאטטי או? 2 גביעי לבן או ריוויון
    קופסא טונה במים?
    קופסא גבינה לבנה? %½
    ניתן לבחור 2 מנות בשריות במשך היום מהרשימה הבאה:?
    רבע עוף ללא? עור / דג לא מטוגן / 7 פרוסות פסטרמה דלת שומן / קציצות טבעול לייט ללא פרורי לחם
    2 פרוסות גבינה צהובה לייט?
    2 כפיות שמן לבישול? ותיבול
    ירקות-חופשי (לא כולל תפו"א,תירס,אפונה,סלק וגזר)?
    יש להימנע לחלוטין מאכילת מזונות המכילים סוכר ופחמימות: לחם, מאפים, עוגות, עוגיות, בורקסים, פירות, שוקולד, מעדני חלב ממותקים, מיצים טבעיים, משקאות קלים.
    מותר לשתות מים, תה וקפה ללא סוכר ומשקאות דיאט.

• בשבוע שני: על המזון להיות במרקם נוזלי בלבד.
    רשימת המזונות המותרים: מים, ג'לי דיאטטי ללא סוכר, חלב, ריוויון, לבן, יוגורט דיאטטי, ,ביצה רכה/קשה, גבינות עד 5%, מרק עוף טחון בבלנדר, ירקות מבושלים וטחונים, טונה במים, תה וקפה ללא סוכר, משקאות דיאטטיים.
    יש להימנע לחלוטין ממזונות המכילים פחמימות כגון: לחם, פיתה, אורז, פסטה, תפוח-אדמה, עוגות, עוגיות, בורקסים, מאפים, תירס, אפונה, פירות, שוקולד, מעדני חלב ממותקים.
    יש להימנע משתיית משקאות מתוקים ומשתיית מיצי פרי.
    מותר לשתות מים, משקאות דיאטטיים, תה וקפה ללא תוספת סוכר.
    חשוב להקפיד על שתיית מים מרובה לפחות 10 כוסות ביום.
    תפריט יומי לדוגמא בשבוע זה:
    ארוחת בוקר: כוס חלב/נס קפה עם חלב ללא תוספת סוכר, ניתן להשתמש בסוכרזית
    חצי קופסא גבינה לבנה או קוטג' עד 5%
    ארוחת ביניים: גביע יוגורט ביו דיאטטי + ביצה קשה מגוררת דק + כפית כמויונז
    ארוחת צהריים: מרק עוף טחון בבלנדר המכיל: עוף/דג/הודו מבושלים ללא עור+ קישוא ודלעת מבושלים
    ארוחת ביניים: גביע יוגורט ביו דיאטטי / אקטימל ללא סוכר + נס קפה עם חלב ללא תוספת סוכר
    ארוחת ערב: 2 כוסות ריוויון + חצי קופסא גבינה לבנה או קוטג' עד 5%
    או: קופסא טונה + 2כפות טחינה
    או: מרק עוף טחון כמו בצהריים
    במשך היום ניתן להוסיף עוד 2 כוסות חלב ומשקאות דיאטטיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולתנו-הדיאטה של חיה שוויגר רק

מקס ברנר
    02/10/2010

תכניס את לילך לפאניקה!
    את-וגם אני בעבר בתשובה לשאלתה- מנסים לייצג את קול המתינות,וחושבים שגם בדיאטת חלבונים יש מקום לקצת פחמימות.כבר הזכרתי את המונח המקצועי MODIFIED ATKINS.הדיאטה שאת מצטטת ראויה לכינוי "דיאטת נווה תרצה",כי הכי בטוח לעשות אותה בכלא.
    הנה רעיון למיזם עסקי לוהט:יוקם אגף קדם בריאטרי ב נווה תרצה,יוגש שם האוכל האמור.בתום שבועיים-שלושה העברה באמבולנס ל-"מדיקל סנטר" להכנה לניתוח.במהלך תקופת הדיאטה אפשר להוציא המון אנרגיה בלהתקוטט עם האסירות האחרות.זה ישפר את מצב הרוח,ויכין לשגרת פעילות גופנית לאחר ההתאוששות מהניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולה בשבוע השני לאכול

לילך.פ
    02/10/2010

במרקם רך ?? זה הכנה לניתוח ? לא דיברו איתי כלום על אוכל רך...
    ושאלה נוספת : האם אפשר לצום במקום לאכול ? אני לא צוחקת נניח שאני אוכל ארוחה אחת ביום של עוף או בשר או דגים עם סלט ומרק ירקות ובוקר וערב רק אשתה מים
    תכלס אני מעדיפה ככה מאשר להתעסק כל היום בלאכול כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסוש...

לילך.פ
    02/10/2010

תודה נשמה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוקה הכל בראש

yarden
    02/10/2010

כשהחלטתי ללכת על הניתוח ,זה לא בא ככה בבום טראח..היו לי הרבה מחשבות ובכלל חשבתי הרבה על העתיד..כשעברתי את כל השלבים והגעתי לרגע של דיאטת הפחממות מבחינתי זה היה שעת המבחן שלי ,לראות את עצמי ,ממקום שאני מסוגלת לעשות את הצעד הזה,כמה ימים לפני קראתי ,תגובה של שולה למשתמש שנכנס לכאן ושאל שאלה שלא התאימה לפורום ושולה ענתה לו..שכאן הפורום הוא....קיצור קיבה לאנשים שההשמנה שלהם היא חולנית.
    האמת ,הפסקתי לחייך,הלב דפק,התרוממתי מהתנוחה המכורבלת בכיסא ..התיישרתי וקראתי שוב.אני חושבת שאני לא זוכרת מה זה פחד ,כמו השורה שקראתי ...השמנה חולנית.
    אני?..שמנה? חולנית?...אלוהים..
    אז התחלתי לפי התוכנית של אסותא וזה פשוט תפריט נהדר בלי לחץ,ואחרי שבועיים בתור בוטל,הגעתי לדר' מחאג'נה לקבוע תור ויצא לעוד שבועיים וקצת..
    אז חגגתי יומיים ונכנסתי שוב לדיאטה כך שהייתי 4 שבועות ,שהגוף כבר התרגל למצב החדש כך שהיה לי יותר קל .
    אני חושבת שהדיאטה חוץ שהיא מקטינה את הכבד ומה לעשות למה לעשות למנתח חיים קשים:-) .בגדול זה רק עוזר ומקל את הרצון למתוק ולאוכל ובכלל התחושה היא אחרת ,הראש נקי מערמות של קצפת ובצקים...

בהצלחה מתוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילך היקרה

רוזי
    02/10/2010

תהני לך שכנסי למש שראול לא תיהיה לך ברירה אף אחד לא עמד בדיאטה אז בצלחה וניפש אצלךךךךךךךךךךך לא להכין הרבה אוכללללללללל להירגעעעעע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לילך....

שרה מ.
    03/10/2010

נותחתי לפני פחות משבועיים ואני חייבת לומר שהתנאי של דק' קידר היה שאוריד 10 קילו עד הניותוח אלא שלצערי לא רק שלא הורדתי אלא עליתי קילו ובטל' כשהתקשר להזמין אותי לניתוח שאל אותי דרך אגב אם הורדתי את עשרת הק"ג ועניתי ש...לא וגם לצערי עליתי קילו ולאחר עצירת נשימה לזמן ארוך עד שהוא הודיע לי לא נורא נצליח לאחר הניתוח כך שאין לך מה לחשוש שחלילה לא ינתחו אולם מה שכן תשתדלי לא לעלות:) בהצלחה ומחשבות חיוביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרה

טארו
    03/10/2010

הי שרה בשעה טובה האם את יכולה לתת יותר פרטים על מהלך הנתוח .תקופת האשפוז ואחרי . מה עובר עלייך במשך השבועיים
    אודה לך על כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טארו....

שרה מ.
    03/10/2010

הניתוח עבר בשלום כעבור בערך שעה וחצי זה מה שבן זוגי ציין, אולם בחדר ההתאוששות עיכבו אותי קרוב לחמש שעות היות שלחץ דם הרקיע בשחקים, כשעליתי למחלקה, הקאתי דם מה שלמיטב הבנתי די נדיר, אני מציינת זאת כדי שאם ניתקלים בכך, לא להתייאש, היות, שתודה לבורא עולם, עם כל ההקאות וההרגשה הרעה, שוחררתי מבית החולים כעבור יומיים, כלומר ביום רביעי ערב חג היתי בבית ולא סתם עליתי וירדתי לסוכה, דבר שהשכנים שלי לא האמינו, בנוסף לכך, היום כשהייתי אצל רופא המשפחה שלי, הוא לא ידע שעברתי את הניתוח, וכאשר אמרתי לו שעברת ממחר בדיוק שבועיים הוא לא האמין היות שתודה לבורא עולם אני מתפקדת והולכת כמו ג'דאית אמיתית :) להגיד במדוייק כמה ירדתי עדיין אין לי מוסג אני מבטיחה שאעדכן מחר, ההמלצה שלי למי שמאוד מקפידה על צניעות, לקחת מכנסיים לשם, כמו כן להיכנס לניתוח עם מצב רוח טוב חיובי, ולדעת שלא מרחמים על עצמנו אלא מתחזקים למרות כל הכאב והסבל שזה אינדיבידואלי לכל אחד ואחת, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות,
    בברכת לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד שרה

שולה זק
    03/10/2010

אשת חייל
    תמשיכי לשמור על קשר ולהתחיל לעדכן על הירידה במשקל.
    שהוע טוב
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו