מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- קצת שאלות אחרי ניתוח שרוולמיכל04/10/2010
אז ככה.... שמי מיכל 23.5 וביום רביעי האחרון עברתי ניתוח שרוול קיבה. הBMI שלי היה קרוב ל37, אך יש לי עבר ארוך של בעיות במשפחה הקשורות להשמנה: לחץ דם גבוה, התקפי לב בגיל צעיר וסכרת.
כעת אני כבר בבית מחלימה...... הכאבים היו דווקא קלים מהמצופה והתחושה הכללית היא בעיקר של עייפות וכבדות כרגע ולחץ באזור הקיבה. יש לי איבוד של תחושה בעור במרכז הבטן שנאמר לי שסביר שיחזור(אני מאוד מקווה). את הסיכות מוציאים ביום חמישי.
אבל הדבר שכרגע באמת משגע אותי זה הרעב ובעיקר הרצון ללחם!
אני עדיין על תזונה נוזלית וצלולה עד הסופ"ש ואז יהיו לי את השבועיים של הדייסות והגרברים.
אז קודם כל רציתי לדעת האם התחושה והרעב האלה זה דברים ידועים? והאם יש רעיונות לשיפור התחושה....
וגם אולי יש לאנשים פה טיפים מה ניתן לשתות בשבוע הזה? כרגע אני חיה על מרק עוף צח, חלב(פעם אחת אפילו שוקו....!שלא יכולתי לסיים וזה היה נהדר!), תה, מים, מים בטעמים ומיץ תפוחים....
בנוסף כאחת שללא כל ספק סובלת מהתמכרות קשה לפחמימות אני ממש מרגישה דכאון מהחסרון שלהן..... גם זה רגיל?
אז הרבה שאלות והרבה תהיות....בנתיים -4.5 קילו שהם אלה שעוזרים להמשיך האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת שאלות אחרי ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק04/10/2010שלום מיכל,
בהצלחה בדרכך החדשה. את כ- 5 ימים אחרי הניתוח. הכל עוד "טרי" . אני שמחה שאת מרגישה טוב. תשתדלי לא לעסוק רק סביב האוכל, אלא לגוון את סדר היום שלך. אני מניחה שתוך יום יומיים תפחת הכמיהה שלך לפחממות. את יכולה להעשיר את התפריט שלך בג'לי, במעדנים ללא חתיכות פרי. ואפילו להתפנק ב"דניאלה".יפה אמרת הקילוגרמים שנשרו מעודדים ומחזקים להמשך.
המשיכי לעדכן.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל05/10/2010התזונאית עוד לא מרשה לי להכניס דברים לא צלולים... כלומר היוגורט יחכה ליום שישי....
תודה על העידודים. יש ימים טובים ויש פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם...
לילך.פ04/10/2010יוגורטים נוזלים של דנונה... הם מצויינים , ממותקים , 1.5 אחוז שומן, יש גם 0 אחוז אבל הוא די מגעיל...
ותשמחי שאת אחרי! ואו אין לך מושג איך אני מקנא בך ... עברת את הבדיקות, את האישורים, את החששות, את הפחדים, את הלילות ללא שינה, את ההמתנה לניתוח, את הניתוח , את ההתעוררות מהניתוח, את הבדיקה הנוזלית, את הימים הראשונים...
אז הכל בקטנה... תחשבי על זה שעד סוף החודש את כבר תוכלי לאכול לחם
אבל מה? הוא לא ממש יעניין אותך! גדול!
עוד קצת סבלנות ותסתכלי קדימה אל תתיאשי ... את אחרי הכל ! ותזכרי שזה זמני, זמני ,זמני ולתמממממממממממממממממממממממממיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן
מיכל19/12/2010קרובה ל3 חודשים לאחר הניתוח. רוב הבעיות נפטרו :)
אני 17 קילו כבדים פחות (שזה נחמד מתוך 28-27 ק"ג)
מתחילה רק עכשיו להוסיף ספורט (באיחור מסיבות רפואיות שונות)
מרגישה נפלא!!!!
אני לא הולכת לקבוצת תמיכה כמו שהומלץ לי, והסיבה היא שאני מרגישה נפלא! אני בשליטה מלאה, מרגישה שובע וגם במצב של חשק לנשנוש יש לי את כוח הרצון לשמור על הירידה.....
אני פוחדת ללכת לקבוצה לשמוע קיטורים ולהכנס למצב של דכדוך מאנשים אחרים.....
הרופאה אומרת שאני יורדת קצת מהר מידי אבל זה לא שאני לא אוכלת.....
טוב זהו חברים- נהינת מכל רגע של החיים החדשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
דני19/12/2010מיכל, חשוב מאוד להיות בקבוצת תמיכה,
בעיקר כי יש מקרים שבהם את חייבת לקבל עיצה או "ליטוף" לנפש ולאגו.
אבל במקרה שלך, ההתמכות פחות רלוונטית, ואת חברה בקבוצת תמיכה נהדרת, פה בפורום. אז אני פוטר אותך מהצורך להיות חבר בקבוצה אחרת.
את מתקדמת מצויין, תקשיבי לגוף שלך, ותמשיכי במה שאת עושה,
כי כנראה את עושה משהו נכון עם הכלי החדש (שרוול) שסופק לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר קבוצת תמיכה
ג'ו22/12/2010מישהו יכול לומר איפה באמת יש קבוצת תמיכה באיזור רחובות?
או אולי קבוצה שעושים ספורט ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים
חנה פאר23/12/2010הי מיכל,
בדרך כלל ממליצים על ויטמינים לאחר הניתוח,
ייתכן שהדיכאון שאת מרגישה כתוצאה מהחסר בפחמימות הוא למעשה תוצאה מחסר בויטמינים מסוג B שהלחם מספק.
אם תרצי אוכל להמליץ לך על ויטמינים בנוזל.
בהצלחה,
חנה פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)