מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- "לרדת בגדול" לא יכולה להתאפקשולה זק11/10/2010
חברים יקרים,
התלבטתי המון אם להעלות את תחושותי והרגשותי אחרי שצפיתי אתמול בתכנית "לרדת בגדול".
זהו....לא יכולה להתאפק יותר וחייבת לשתף.
לא נרדמתי כל הלילה. הייתי עצובה ומוטרדת.
עצובה - לראות את הזוגות בתכנית, השיחות שלהם, החשיפה הנפשית והגופנית(אני חשתי מושפלת) - והכל למען הריטינג או מה?
מוטרדת - בכמה אספקטים.
א. איפה רופאי המשפחה שאמורים היו לתת את המענה הרפואי לזוגות שהיו שם עם בעיות רפואיות.
ב. הכיצד אף אחד מהמשתתפים לא שמע או לא העלה את הנושא הניתוחי כפתרון. האם לא ידעו על הפתרון? הכיצד?
ג. האם ספורט אתגרי, להכות בצמיגים, למשוך מעליות - זו הדרך לשינוי חשיבה, אורח חיים, הרגלי אכילה???
ד. הייתי שמחה לו מפיקי התכנית היו משתפים את הציבור במה שקורה למשתתפי התכניות הקודמות. האם נשארו רזים? כמה מהם חזרו למשקל המקורי ואף יותר? כמה עברו ניתוח?
אישית - קשה לי מאוד עם התכנית. זעקתי כל הזמן בקול דממה "למה למה להרגיש ככה? יש דרך ויש פתרון".
אולי נצליח לעניין ערוץ מסחרי אחר לעשות תכנית עלינו. בטוחני שהרייטינג לא יהיה פחות.
שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה שלום
שרה מ.11/10/2010לגבי המודעות לאפשרות לניתוח, ייתכן ששמעו, אולם לכל אחד עם הסיבות משלו העדיף לא לעשות זאת, אני יכולה לדבר בשם עצמי, שלפני שנים ארוכות המליצו לי לעשות את הניתוח, אולם החזקתי בדעה, שלא אכנע לשליטת האוכל עליי, ושבמקום שהוא ישלוט עליי, אני אשלוט עליו, ואכן לפני כשמונה שנים ירדתי שלושים קילו, כשעדיין הייתי במהלך הירידה, קיבלנו הפתעה מדהימה, את בת הזקונים שלנו, (23, 20, 7 ) ועדיין במהלך ההריון עליתי רק 9 קילו כמו בספרים, אולם שבוע לפני שילדתי אותה עברתי טראומה רצינית שבעיקבותיו במקום שיזעזע אותי ויעודד אותי לשמור על עצמי פשוט אכלתי את עצמי עד למחלות הנילוות להשמנה סכרת ל"ד כולסטרול, כאבי תופת של פריצת דיסק ששיתק אותי למיטה, ועדיין עד שהמצב לא הפך למסוכן מאוד לא "ניכנעתי" לניתוח שכיום בדיעבד אני ממש מצטערת שלא עשיתי לפני שנים, השורות הללו לא באו לספר על המצב הבריאותי שלי, הוא בא בשביל כל אלה המתלבטים ומתלבטות, והמצב הבריאותי הולך ומידרדר תתעוררו ואין מה להתבייש תעשו את זה כבר אתמול ולא מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרה
שולה זק11/10/2010תודה על שאת משתפת אותנו. אני מקווה שבריאותך היום תקינה ואת נהנית מהחיים והילדים.
כנראה כשרון הכתיבה והביטוי רחוקים ממני - כי כולי הר געש בפנים על מה שראיתי וחוויתי בצפיה בתכנית אתמול ולא מוצאת את השילוב הנכון והמתאים של המילים שיהפכו למשפטים שיביעו את מה שאני מרגישה.
אני חושבת (משוכנעת) שמי שהיה במקום של אלו בתכנית (שמנים) מבין למה אני מתכוונת.
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי בדיוק את אותם הדברים.
גל (הבן)11/10/2010וממש נגעלתי מהתוכנית.
אני יכול לספר לך שאני מכיר (הכרות שטחית) שני אנשים שהשתתפו בתוכנית בעונות הקודמות (אחד הגיע ממש רחוק) והם, שניהם, חזרו לגודלם המקורי ואף יותר. זה מאוד עצוב.
בשנייה שנגמרת התוכנית לא שמים עליהם, שלא במפתיע, והם נתקעים בלי שום הדרכה לגביי השלבים הבאים בחייהם.
אני מניח שגם ההפסד בתוכנית מוסיף לדכאון ולאכילה הכפייתית.
ובקשר ללעניין תוכנית מסחרית, הידעתם ש"טריני וסוזאנה" מגיעות לארץ (מקווה שרשמתי את שמן נכון), אחד מהמקורבים לתוכנית הציע לי שנעשה פרק משפחתי { אני, אמא שלי ודודה שלי עברנו שרוול} וכולנו זקוקים למהפך תלבושתי בחיים.
מה אתם אומרים ללכת על זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם שאלת - ברור לכו על זה
שולה זק11/10/2010הקטע של תכנית בערוץ מסחרי זה היה ככה לשפוך ולשחרר קיטור. כי לא חסר תכניות על הניתוחים רק לצערי הרב מיד בכותרת השלילית.
אבל בכל מקרה אשתדל לקדם תכנת דוקומנטרית רצינית בנושא ההשמנה והפתרון הניתוחי.
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך שולה וגם אותם
מרינה11/10/2010חייבת לציין שאם היה באפשרותי לעזוב את העבודה לכמה חודשים ולא הייתה לי עכשיו תינוקת היינו אני ובעלי מנסים להיכנס לתוכנית הזוגות..
מצד שני- אין סיכוי שהיתי עומד שם עם טייטס וגוזיה כשכל השומנים בחוץ- לדעתי זה אחד הצדדים המכוערים של התוכנית.
לפני כמה חודשים הראו את מוטי (נראה לי מהעונה השניה שהוריד בסביבות 100 קילו) הראו איך שהוא השמין את הכל בחזרה ויותר ולבסוף עשה ניתוח וירד ל 110 קילו..
מצד שני באחד תוכניות הבוקר ראיתי פאוזי מהעונה הראשונה איך שהוא נשאר רזה רזה ויפה..
אני יכולה להבין אותם למה הם לא עושו ניתוח, אני גם נורא הסתייגתי ובעלי בכלל הטיל וטו.. האמת הוא לא מבין מה הבעיה מבחינתו אני נראת טוב ובכלל לא נראת כמו אלה בלרדת בגדול (תאמינו לי אני נראית בדיוק ככה לפחות זה מה שמשתקף לי במראה ובתמונות).
ניתוח נחשב בעיני רבים כדרך קלה ומהירה להרזיה, וכי דיאטה רצחנית וספורט אטגרי זו הדרך הנכונה והקשה... אני גם חשבתי ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון בדוק לעליה מהירה
שולה זק11/10/2010ספורט אתגרי ודיאטה רצחנית - הם המתכון הבדוק לעליה מהירה וכפולה במשקל.
לא לומדים לאכול נכון, לא משנים הרגלי אכילה ולא אורח חיים.
דיאטה רצחנית היא כשמה "רוצחת" וספורט - צריך לעשות באופן מבוקר ומה שמתאים לכל אחד ובעיקר תכנית שניתן להתמיד בה.
בדיאטה רצחנית וספורט אתגרי מורידים במשקל - מורידים מסת שריר. ומה קורה אחרי זה??? מעלים כפל כפליים תאי שומן!!!!!
אני לא שוללת דיאטה וספורט - נהפוך הוא. אני ממליצה ומצדדת. מי שעובר ניתוח משלב הספורט והדיאטה. אבל עושה זאת באופן מבוקר ומקבל כלי שעוזר לשנות את אורח החיים ואיכות החיים ולשמור על התוצאות וההישגים לאורך זמן.
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא חושבת מעט אחרת...
אילניתי11/10/2010היי
אני צפיתי בתכנית כמעט מתחילתה ואני דווקא הייתי בתחושות של הערצה לאותם המתמודדים...
ראיתי את אלה שהגיעו לתחתית בחייהם ולקחו החלטה שהייתה חזקה מהם להיעזר בכול התמיכה שיש שם. וכאמור המתכון הנכון להרזיה הוא - מספר קלוריות מתאים ליום, וספורט (מה שבעצם אנחנו עושים רק נתמכים בניתוח- זה הכלי שלנו לצמצום קלוריות אבל לא לשינוי החשיבה).
הרצון שלהם לרזות עלתה על החשיפה וההשפלה שבה, תמיד הייתי מצירה על כך שאין בי את האומץ לגשת לתכנית מסוג זה ותמיד אמרתי בליבי אם לא היה מצלמות בטח הייתי שם! ולא נוותר למפיקי התכנית שמנצלים את החולשה הזאת לרטינג שלהם - זה בטוח שהם מתייחסים לעסקים כמו בעסקים.
אין ספק שלפחות חלק המתמודדים שמעו על פתרונות כמו ניתוח, הרי זה עולמם ועוד הניתוח הוא כול כך נפוץ שאפילו רופאי משפחה ממליצים עליו, כנראה שפתרון כזה או שלחלקם הוא מסוכן בגלל בריאותם ועודף המשקל או שזה לא מתאים להם ובזה יש לכבדם.
אם הייתם שואלים אותי לפני חצי שנה הייתי אומרת "אין מצב" ניתוח אני ?
וברוך השם חשבתי אחרת ואני אחרי ואני מרוצה! אם כי חשוב לי לומר שמכוננת בי התחושה של מעט כשלון או תבוסה שהמחלה הכריעה אותי והייתי צריכה עזרה כירורגית כלשהיא כדי להתחיל לרזות ולהתקדם. הרי כול חיינו אנחנו חושבים שיש בנו הכוח ובתחומים אחרים אנחנו מצליחים אז מה בתחום זה לא? ועד שלא מגיעים למסקנה הזאת כנראה צריך לעבור מספק כשלונות ולהתבגר. לפי מה שראיתי רוב המתמודדים נמצאו צעירים שאולי אין להם רקע רב בהורדת משקל וניסיון חיים
ומה שנותר לי זה לאחל להם בהצלחה וליבי איתם :)
ביי אילניתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתכנית "לרדת בגדול"
עדי12/10/2010אל תשכחו שיש המון אנשים שמאוד מפחדים מהניתוח!!
לא כולם רצים לעשות.
אני לא בעד שיטת ההרזיה של התכנית, אך אם ניתוח לא בא בחשבון בגלל פחד גדול,
אנשים מחפשים את כל הדרכים בעולם...
אני לא שופטת!
היה לי העונג הפעם להיות בצד אחר (קצת יותר רזה),
גרם לי עונג להיות בצד אחר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולינקה את כל כך צודקת!
נעמי12/10/2010ראיתי את המחזה המזוכיסטי הזה, ופשוט ראיתי מה שאני עברתי כי רופא משפחה לא יודע לקרוא את המחלה בשמה MORBID OBESITY (השמנה חולנית)ולהפנות למומחים שיכולים לעזור, הסתכלתי על כל הצעירים המסכנים הללו, שכל כך מבקשים עזרה, ומגיעים לטלויזיה ומוכנים לעשות צחוק מעצמם, כי הם לא יודעים שיש עזרה. אני חושבת שצריך היה להיות יותר פרסום בכל הקופות על "המחלה שלנו" ויש פתרון ויש דרך חיים חדשה, ואם הם מוכנים להרים את עצמם לשמיים ויש להם את כוח הסבל הזה אז לא צריך את הרייטינג הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)