מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בקשת הנחיה משולה-וגם לאחרים מותר!מקס ברנר14/10/2010
זוכר שלילך התלוננה שמספרים רק סיפורי הצלחה,ולא מדווחים על מקרים דוגמת האיש שנרדם ברמב"ם תרדמה אחרונה.סה"כ לא כל הניתוחים נגמרים בהצלחה מסחררת.
ובכן-הייתי היום בקופ"ח כדי לקבל הפניה לעוד 5 בדיקות שנדרשתי לערוך.פגשתי מכר ממתפללי בית הכנסת שאני פוקד לעיתים.השיחה התגלגלה והוא סיפר לי על אחותו שנותחה לפני כמה חודשים באיכילוב והדברים הסתבכו (היא בחיים-זה בסדר).האם מותר לדווח על מקרים פחות מוצלחים,או שמדיניות האתר לא מעודדת סיפורים מדכדכים?!מבקש הנחיות לפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה לגבי הצלחות עם קצת סיבוך
שולה זק14/10/2010כפי שנאמר כאן לא אחת וכפי שכל רופא מציין בפני המטופל באופן אישי וגם בהרצאות - ניתוח זה ניתוח ובכל ניתוח יש את הסיכונים שלו ושל הרדמה.
המקרים המצערים שנגמרו במוות הגיעו לכלי התקשורת, כך שאפשר לקרוא אחורה ולהתעדכן.
לגבי סיבוכים לאחר ניתוח....שבסופו של דבר מתגברים עליהם, המטופל מבריא והניתוח מצליח.(אשמח לתת לך את הטלפון של מירי ותוכל לשוחח איתה עברה שרוול והיתה דליפה ותודה לאל מרגישה טוב וירדה כבר 16 קילו.)
יש סיבוכים של דליפות בניתוחי השרוול ובניתוחי המעקף (בהשקה). בניתוחי טבעת יש בעיות של החלקה של הטבעת, או ארוזיה, לפעמים הפורט מתהפך.
יש סיבוכים של זיהומים למיניהם שלא תמיד קשורים באופן ישיר לניתוח.
אישית, איני מכירה מטופלים שהניתוח כשל בגלל סיבוכים.
אני מאמינה שיש סטטיסטיקה ברורה על הנושא. כמה אחוזי סיבוך בכל ניתוח וסוג הסיבוך.
אשתדל לקבל מסמך עם נתונים רפואיים ולהטמיעו כאן.
סופ"ש נעים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוכים
ליאור14/10/2010מי שמועמד לניתוח פחות יתעניין במסמך כמו ששולה מתארת , ולדעתי יעדיף לשמוע ממנותחים שעברו או סבלו מסיבוך במהלך הניתוח ואחריו: סוג הסיבוך , שיטת הטיפול וכו.
חשוב לדעת ולהבין את הסיכון שבניתוח , אבל בלי פאניקה והיסטריה - אני חוזר שוב על מה שדיברנו במפגש - מסוכן יותר ( לדעתי כמובן ) להשאר במצב נוכחי (לפני ניתוח ) ולא לעשות כלום מאשר ללכת לניתוח .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס היקר
עופר14/10/2010הפורום הזה אינו מסתיר דבר.
אם תדפדף אחורה תמצא מספר סיפורים על סיבוכים שלאחר ניתוח.
לפי הבנתי הסיבוך הכי נפוץ הוא דליפה, וצריך להיות מוכנים לכך.
אם כל זאת וכמו שליאור אמר צריך לקחת הכל בפרופורציה, הסיכונים פחותים מאשר להשאר במצב של השמנה חולנית.
אם תרצה אתן לך מספר טלפון של חבר בשם אדם, הוא עבר מעקף קיבה לפני שנה והיו לו סיבוכים ונאלץ להתאשפז בשנית.
דרך אגב היום מצבו מעולה - הוריד מעל 60 קילו ומרגיש מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלתי כי אני רוצה להפחיד מישהי
מקס ברנר14/10/2010או לחזק את חגי בהתנגדותו,אלא אני רוצה להבין את התיאורים.
אני יודע על סיכוני ההרדמה הייחודיים.פחות הכרתי את סיכוני ההמשך.
אז כשהיהודי היקר הזה מספר שאחותו כבר 4 חודשים בבי"ח,היתה מורדמת ומונשמת ואח"כ הוזנה במשך חודש (הרבה יותר מזה לא ידע להסביר)אז מה זה?דלף?דימום?אולי אין כאן מספיק נתונים אפילו לרופאים שבחבורה.
באשר אלי-מי שהיה במפגש מכיר את גישתי:מי שמכיר את הסטטיסטיקה ואת הספרות ,מבין שבאופן רציונאלי זה סיכון שכדאי לקחת!פעם חשבתי אחרת אבל התפתחתי מאז.כל אחד יעשה את החשבון שלו.הכרתי אישית גם אחד שבחר להמשיך לחיות לפי הכף שלו,ואכן נפטר בגיל 62,תוך כדי ארוחת הבוקר,אחרי שנים של איכות חיים ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבה בדרך
שולה זק14/10/2010שלום מקסי
שלחתי לך כתבה למייל.
בייום ראשון אכניס אותה כאן בפורום בשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנת יתר הינה מחלה מסכנת חיים
פרופ` אחמד מחג`נה14/10/2010בוא נתחיל מההתחלה.
ארגון הבריאות העולמי קבע בקונסינסוס שהשמנת יתר הינה מחלה וגורמת להרבה מאוד מחלות (סכרת, לחץ דם, מחלת ריאות, לב, מפרקים ועוד). אנחנו יודעים מעבודות מחקר סטטיסטיות שבן אדם בגיל 20 עם BMI תקין יחיה 13 שנים יותר מבן אדם עם BMI מעל 40. בשנת 96 עבודות מחקר הראו שירידה במשקל בצורה טובה בשיטות לא ניתוחיות מחזיקה לטווח הרחוק רק ב- 5% מהמקרים.
הנוסחה היא פשוטה.
צריך לזכור שכל ניתוח שמבוצע יש לו את היתרונות אבל יש גם סיבוכים ותופעות לואי.
ניתוחי ההשמנה יש להם תועלת אדירה בזה שהם הופכים אדם חולה לאדם בריא. משפרים את איכות החיים ומאריכים חיים. יש גם סיבוכים. כל כירורג שעוסק בניתוחים אלו יודע היטב את הסיבוכים העלולים לקרות בדרך ומוכן להם. כל כירורג מסביר במפורשות למנותח את הסיבוכים שעלולים להתרחש ונוקב באחוזים. רשימת הסיבוכים שיכולים להיות בניתוחים אלו הינה ארוכה ומתחילה בהרדמה, בניתוח וסביב הניתוח. כוללת דימום מקו הסיכות, דליפה מקו הסיכות, אבציס תוך בטני, בעיות נשימה ועוד. במרכזים המומחים לניתוחים אלו אחוז הסיבוכים הקשים עומד על 2%. תמותה בניתוחים אלו גם יכולה להתרחש אבל זה קורה בפחות מחצי אחוז.
בסופו של עניין יש הסכמה רפואית עולמית שמחלת השמנת יתר צריך לטפל בה והטיפול היעיל ביותר הינו ניתוח.
מקווה שעניתי לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)