מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- חזרתי-אחריי הההכל!ליאל26/10/2010
טוב,אז הנה חזרתי אחרי 5 ימים מתישים ביותר בכירוגיה ג' של בית החולים שיבא.
חשבתי שהכל יהיה קצת אחרת,מבחינת היחס.
יחס האחים/אחיות שם נוראי! פרופ' רובין בקושי התייחס למטופלים שלו...
השתחררתי מבית החולים ללא הנחיות מתי להוריד את הסיכות,איפה להוריד אותם,מה אוכלים ומה לא(Oכי פשוט לא היו תורים אצל הדיאטנית של בית החולים),בלי מבחן בליענ(גם כן לא היו תורים).
קצת מאוכזבת מהיחס של כולם אבל קצת אופטימית,בכל זאת אני מתחילה חיים חדשים עם 5 ק"ג ראשונים פחות.
אני בטוחה שפה (עם כל האנשים המדהימים פה)אני אמצא קצת יותר תשובות מאשר שם..
בעיקרון כבר הזמנתי תור לדיאטנית בסוף השבוע הקרוב אבל יש למישהו מושג מה עד אז? מה אוכלים וכמה?.מה שותים?
איפה מורידים את הסיכות ומתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב ליאל
שולה זק26/10/2010בשעה טובה שזה אחרי ולמרות כל האי נוחות ואי נעימות יש תוצאות מחייכות של 5 קילו פחות.
נתחיל מהסוף - את הסיכות מוציאים שבוע אחרי במרפאה בקופת חולים אצל האחות. כרגע אני ממליצה להמשיך עד יומיים על כלכלה נוזלית שכוללת שתיה מכל הסוגים, רק לא מוגזת ולא אלכונול. נתן לאכול גם ג'לי וללקק קרטיב לריענון הנפש.
להקפיד לשתות הרבה במהלך כל היום בלגימות קטנות ואיטיות.
בעוד יומיים אפשר להתחיל עם כלכלה רכה שזה כל המעדנים למיניהם (רצוי דאיט) ללא חתיכות פרי, גבינות רכות לסוגיהן, מרק צח, פירה. להשתדל לאכול כל שעתיים - שלוש, ממש כמויות קטנות ולהפריד שתיה מאוכל. לעשות הפסקה של 20 דקות עד חצי שעה בין שתיה לאוכל. לא להגיע למצבים שחשים רעב. אם יש תחושה כזו לקחת כפית גבינה או מעדן.
מקוה שבמעט עזרתי. אנחנו כאן ונשמח להמשיך לענות ולעזור בכל עת
אפשר לצלצל אלי בכל עת.
יום טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
ליאל28/10/2010מתי כבר אפשר להתחיל לאכול דברים מוצקים? כמובן עם תפריטים של הדיאטנית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאל
עדן26/10/2010איזה ניתוח עברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ליאל26/10/2010תודה רבה לך שולה,הפורום הזה הוא באמת מקום מפלט בשבילי:)
עברתי ניתוח שרוול אצל פרופ' רובין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ליאל26/10/2010מאז הניתוח יש לי כאבי גב,באמצע הגב מטורפים.
בתחילה חשבתי שזה ממיטת הבית חולים אבל טעיתי,גם היום אחרי לילה בבית הכאבים ממשיכים.זה נורמלי?ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיבלת אפידורל?
שולה זק26/10/2010אם כאבי הגב מציקים ולא סבלת לפני הניתוח. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתיעצות ובדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
עדן26/10/2010אני חייבת לציין שגם לי יש כאבי גב מאז הניתוח , הם הולכים ומשתפרים (ללא אפידורל) אני חשבתי שזה מהניתוח אני מקווה שאני לא טועה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
יניב26/10/2010קודם כל בהצלחה
כאבי גב אחרי ניתוח בריאטרי הם דבר שכיח וזה עובר תוך שבוע שבועיים
ההסבר הוא מאוד פשוט
1. לביצוע הניתוח מנפחים את הבטן בגז על מנת שיהייה מקום לעבוד בפנים
לגז הזה אין מקום להתנדף ולוקח לו זמן להספג בגוף ובשל כך מרגישים לחץ וכאבים בגב ולעיתים בבית החזה.
2.לרוב מבקשים למרות שאני דרשתי מייד עם הגיעי לחדר ואפילו בחדר ההתאוששות לקום .ביקשתי ללכת לעשות פיפי כי לא היה לי נוח להשתין בבקבוק.
כולם צחקו עליי מי זה המשוגע הזה שרוצה לקום חצי שעה אחרי ניתוח.
אז בחדר ההתאוששות סרבו אבל האחות ברמבם התרצתה אחרי ששוחחתי עם מחגנה בטלפון והוא אישר לי לקום אם כי אני חייב להודות שהיה דיי המום מהבקשה הלא שגרתית זמן קצר כלכך אחרי ניתוח.
בשלושת הניתוחים שעברתי היה חשוב לי לקום מהר ולצאת לעשן .
מה שאני רוצה להגיד זה שבגלל הניתוח תנוחות הקימה הן לא שגרתיות וקמים מהצד ונשכבים מהצד והגוף לא רגיל לתנוחות האלו.
זו עוד סיבה לכאבי גב פשוט מרגישים שרירים שלא ידענו על קיומם
לדעתי הלא מקצועית כמי שעבר 3 ניתוחים זה יעבור
הסיכוי קלוש שנגעו לך בגב בניתוח אז אל תפחידי את עצמך
הרימי טלפון למנתח שלך
ושוב שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שאתם צודקים
ליאל27/10/2010אני ממש מקווה שאתם צודקים ואני לא סתם מלחיצה את עצמי.
בכל מקרה אני אחכה עוד כמה ימים אולי זה יעבור עד אז אם לא אני אגש כבר לרופא המשפחה שלי.
יש לכם מושג אחרי כמה ימים מורידים את הסיכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
עדן27/10/2010שאלתי היום את במנתח לגבי כאבי הגב ונאמר שכל עוד זה במגמת ירידה זה בסדר אך מצריך מעקב.
וליאל - מהנסיון מאוד מועט שלי הכאבים נחלשים . אני מקווה שגם אצלך יחלוף אבל יותר ממני ( לדעתי נותחנו גם באותו היום נכון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
ליאל27/10/2010נותחתי ביום שישי האחרון ואת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש ספק אין ספק
יניב27/10/2010בצעירותי התנדבתי במד"א אולם אינני רופא
דבר אחד למדתי עצות לחוד והרופא מעל כולם
אגב יודעת מה יותר טוב מחובש????
חחחח חובשת:)
לא משנה
קיצר כואב לך תתקשרי למנתח ותשאלי אותו הוא יענה לך על הכל.
אין טעם לפנות אגב לרופא המשפחה כי בדרך כלל הם לא יודעים לענות וסתם יפנו אותך למיון .
אבל... אם את לא מצליחה להשיג את המנתח שלך והכאבים לא פוחתים בהדרגה לכי בלי כמה שעות בחדר מיון שיעשו לך צילום שיקוף של הקיבה ורנטגן לגב ואל תשכחי לעבור אצל הרופא המטפל כדיי לקבל הפנייה .
אישית אני חושב שהכל בגדר הנורמה אבל אם את מרגישה רע לכי לבדוק ולקבל תשובה מכירורג כמה שיותר מהר כדיי שתהיי כמה שיותר מהר רגועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביום שישי - אבל טבעת
עדן28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)