חזרתי-אחריי הההכל!

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• חזרתי-אחריי הההכל!
    ליאל
    26/10/2010

טוב,אז הנה חזרתי אחרי 5 ימים מתישים ביותר בכירוגיה ג' של בית החולים שיבא.
    חשבתי שהכל יהיה קצת אחרת,מבחינת היחס.
    יחס האחים/אחיות שם נוראי! פרופ' רובין בקושי התייחס למטופלים שלו...
    השתחררתי מבית החולים ללא הנחיות מתי להוריד את הסיכות,איפה להוריד אותם,מה אוכלים ומה לא(Oכי פשוט לא היו תורים אצל הדיאטנית של בית החולים),בלי מבחן בליענ(גם כן לא היו תורים).
    קצת מאוכזבת מהיחס של כולם אבל קצת אופטימית,בכל זאת אני מתחילה חיים חדשים עם 5 ק"ג ראשונים פחות.

אני בטוחה שפה (עם כל האנשים המדהימים פה)אני אמצא קצת יותר תשובות מאשר שם..
    בעיקרון כבר הזמנתי תור לדיאטנית בסוף השבוע הקרוב אבל יש למישהו מושג מה עד אז? מה אוכלים וכמה?.מה שותים?
    איפה מורידים את הסיכות ומתי?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרתי-אחריי הההכל!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב ליאל

שולה זק
    26/10/2010

בשעה טובה שזה אחרי ולמרות כל האי נוחות ואי נעימות יש תוצאות מחייכות של 5 קילו פחות.
    נתחיל מהסוף - את הסיכות מוציאים שבוע אחרי במרפאה בקופת חולים אצל האחות. כרגע אני ממליצה להמשיך עד יומיים על כלכלה נוזלית שכוללת שתיה מכל הסוגים, רק לא מוגזת ולא אלכונול. נתן לאכול גם ג'לי וללקק קרטיב לריענון הנפש.
    להקפיד לשתות הרבה במהלך כל היום בלגימות קטנות ואיטיות.
    בעוד יומיים אפשר להתחיל עם כלכלה רכה שזה כל המעדנים למיניהם (רצוי דאיט) ללא חתיכות פרי, גבינות רכות לסוגיהן, מרק צח, פירה. להשתדל לאכול כל שעתיים - שלוש, ממש כמויות קטנות ולהפריד שתיה מאוכל. לעשות הפסקה של 20 דקות עד חצי שעה בין שתיה לאוכל. לא להגיע למצבים שחשים רעב. אם יש תחושה כזו לקחת כפית גבינה או מעדן.
    מקוה שבמעט עזרתי. אנחנו כאן ונשמח להמשיך לענות ולעזור בכל עת
    אפשר לצלצל אלי בכל עת.
    יום טוב
    שולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.

ליאל
    28/10/2010

מתי כבר אפשר להתחיל לאכול דברים מוצקים? כמובן עם תפריטים של הדיאטנית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאל

עדן
    26/10/2010

איזה ניתוח עברת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

ליאל
    26/10/2010

תודה רבה לך שולה,הפורום הזה הוא באמת מקום מפלט בשבילי:)
    עברתי ניתוח שרוול אצל פרופ' רובין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ליאל
    26/10/2010

מאז הניתוח יש לי כאבי גב,באמצע הגב מטורפים.
    בתחילה חשבתי שזה ממיטת הבית חולים אבל טעיתי,גם היום אחרי לילה בבית הכאבים ממשיכים.זה נורמלי?ממה זה נובע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיבלת אפידורל?

שולה זק
    26/10/2010

אם כאבי הגב מציקים ולא סבלת לפני הניתוח. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתיעצות ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

עדן
    26/10/2010

אני חייבת לציין שגם לי יש כאבי גב מאז הניתוח , הם הולכים ומשתפרים (ללא אפידורל) אני חשבתי שזה מהניתוח אני מקווה שאני לא טועה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

יניב
    26/10/2010

קודם כל בהצלחה

כאבי גב אחרי ניתוח בריאטרי הם דבר שכיח וזה עובר תוך שבוע שבועיים

ההסבר הוא מאוד פשוט

1. לביצוע הניתוח מנפחים את הבטן בגז על מנת שיהייה מקום לעבוד בפנים
    לגז הזה אין מקום להתנדף ולוקח לו זמן להספג בגוף ובשל כך מרגישים לחץ וכאבים בגב ולעיתים בבית החזה.
    2.לרוב מבקשים למרות שאני דרשתי מייד עם הגיעי לחדר ואפילו בחדר ההתאוששות לקום .ביקשתי ללכת לעשות פיפי כי לא היה לי נוח להשתין בבקבוק.
    כולם צחקו עליי מי זה המשוגע הזה שרוצה לקום חצי שעה אחרי ניתוח.
    אז בחדר ההתאוששות סרבו אבל האחות ברמבם התרצתה אחרי ששוחחתי עם מחגנה בטלפון והוא אישר לי לקום אם כי אני חייב להודות שהיה דיי המום מהבקשה הלא שגרתית זמן קצר כלכך אחרי ניתוח.
    בשלושת הניתוחים שעברתי היה חשוב לי לקום מהר ולצאת לעשן .

מה שאני רוצה להגיד זה שבגלל הניתוח תנוחות הקימה הן לא שגרתיות וקמים מהצד ונשכבים מהצד והגוף לא רגיל לתנוחות האלו.

זו עוד סיבה לכאבי גב פשוט מרגישים שרירים שלא ידענו על קיומם

לדעתי הלא מקצועית כמי שעבר 3 ניתוחים זה יעבור

הסיכוי קלוש שנגעו לך בגב בניתוח אז אל תפחידי את עצמך

הרימי טלפון למנתח שלך

ושוב שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שאתם צודקים

ליאל
    27/10/2010

אני ממש מקווה שאתם צודקים ואני לא סתם מלחיצה את עצמי.
    בכל מקרה אני אחכה עוד כמה ימים אולי זה יעבור עד אז אם לא אני אגש כבר לרופא המשפחה שלי.
    יש לכם מושג אחרי כמה ימים מורידים את הסיכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

עדן
    27/10/2010

שאלתי היום את במנתח לגבי כאבי הגב ונאמר שכל עוד זה במגמת ירידה זה בסדר אך מצריך מעקב.
    וליאל - מהנסיון מאוד מועט שלי הכאבים נחלשים . אני מקווה שגם אצלך יחלוף אבל יותר ממני ( לדעתי נותחנו גם באותו היום נכון?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

ליאל
    27/10/2010

נותחתי ביום שישי האחרון ואת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש ספק אין ספק

יניב
    27/10/2010

בצעירותי התנדבתי במד"א אולם אינני רופא

דבר אחד למדתי עצות לחוד והרופא מעל כולם

אגב יודעת מה יותר טוב מחובש????

חחחח חובשת:)

לא משנה

קיצר כואב לך תתקשרי למנתח ותשאלי אותו הוא יענה לך על הכל.

אין טעם לפנות אגב לרופא המשפחה כי בדרך כלל הם לא יודעים לענות וסתם יפנו אותך למיון .

אבל... אם את לא מצליחה להשיג את המנתח שלך והכאבים לא פוחתים בהדרגה לכי בלי כמה שעות בחדר מיון שיעשו לך צילום שיקוף של הקיבה ורנטגן לגב ואל תשכחי לעבור אצל הרופא המטפל כדיי לקבל הפנייה .

אישית אני חושב שהכל בגדר הנורמה אבל אם את מרגישה רע לכי לבדוק ולקבל תשובה מכירורג כמה שיותר מהר כדיי שתהיי כמה שיותר מהר רגועה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ביום שישי - אבל טבעת

עדן
    28/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו