מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ניתוח מעקף קיבהרונה27/10/2010
שלום רב,
אני מעוניינת בניתוח שרוול, אך בשל ריפלוקס משוחרר שגורם לצרבות קלות הוצע לי ניתוח מעקף קיבה. הBMI שלי הוא 35.8 עם טריגליצרידים 680 וכולסטרול 245.
הניתוח הזה רדיקלי וההשלכות שלו, נראות לאדיוטה שכמותי, מרחיקות לכת. לקחת כל יום לכל חיי 4-5 כדורי ויטמינים, מניעה טוטלית ממתוק (לא מכורה אליו, אבל נהנית ממנו לעיתים, ולו להנעים את החיך), סכנות של הדלפה, בקעים,היצרויות - מפחיד.
אשמח לשמוע תגובות ממנתחים על תמונת חיים לאחר הניתוח, ועד כמה הוא מסוכן ומגביל.
המון תודה,
רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקף קיבה - תגובה
שולה זק28/10/2010שלום רונה,
לאחר ניתוח מעקף אין מניעה מוחלטת מאכילת מתוק. מותר לאכול הכל, כולל מתוק במידה שפויה. מכירה מנותחי מעקף עם הצלחה של 100 אחוז בניתוח, ואוכלים הכל כולל מתוק. נכון יש ליטול ויטמינים כל החיים . ויטמינים זה לא עונש!!! עדיף על תרופות לכולסטרול, לחץ דם וסוכרת.
ממליצה לך לפנות לכירורגים נוספים ליעוץ, אם אינך שלמה עם חוות הדעת שקיבלת. לא נראה לי שניתן לתת לך יעוץ מקצועי ואמין בהתכתבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקף קיבה
רונה29/10/2010שולה שלום רב,
ראשית תודה על התייחסותך. הייתי במקום של "סוגרת תאריך לניתוח שרוול" והתברר שאני צריכה מעקף,זה גרם לי לקחת כמה צעדים אחורה.תשובתך הרגיעה אותי מעט. אשמח לדבר עם אנשים שעברו אותו . חשוב לי לקבל פרטים על איכות חייהם ביום יום, האם קיימים קשיים חדשים? אם כן, מהם?
ברור לי שאני חייבת לרדת במשקל, דאטות זו לא אפשרות מבחינתי, ולכן חשוב לי לקבל תמונת מציאות מהימנה על החיים שאחרי.
שבת שלום,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקף קיבה - או שרוול
שולה זק29/10/2010אני ממליצה בחום ללכת ליעוץ נוסף. תתקרי אלי או תכתבי למייל העמותה ואתן לך טלפונים של מנותחי מעקף.
אץ יכולה גם לשלוח מייל לדואר העמותה ואשלח לך את הטלפונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקף קיבה - תגובה
ד``ר דוד גויטיין30/10/2010מעקף קיבה הוא ניתוח ותיק, מוצלח מאוד ובעל אחוזי הצלחה מהגבוהים יותר בניתוחי השמנה (יותר מטבעת, שרוול אך פחות ממעקף תריסריון). כל הסיכונים שהזכרת קיימים גם בו וגם בשרוול הקיבה, אך שם באחוזים נמוכים במעט. החיים אחריו מצויינים, בהנחה שהכל עבר כשורה. דברי עם "מעוקפים" על איכות חייהם.
לגבי רפלוקס ועודף שומנים משמעותי (והמספרים שנתת אכן משמעותיים) הוא אכן עדיף על שרוול קיבה (ועל טבעת, אין מה לדבר...). בעודף משקל לא גדול כמו שלך, הסיכון הניתוחי קטן יותר כך שמעקף נשמע כבחירה נכונה וזה בלי לבדוק ולדבר איתך אישית (כלומר איני יכול להמליץ לך על סוג ניתוח מעל דפי האינטרנט...)
הדבר לא מחלט, וייתכן שגם אחרי שרוול לא יוחמר הרפלוקס והשומנים יירדו מעט כך שזו אינה "טעות".
ממליץ להפגש עם מנתח שיודע לעשות את כל הניתוחים להביע את החששות והשאלות ולהחליט ביחד.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח מעקף קיבה
תמרית30/10/2010היי רונה
גם אני התלבטתי בין שרוול למעקף קיבה,
התיעצתי עם דר' עסליה רמב"ם, ועם דר' חזן אסותא חיפה, ושניהם היו תמימי דעים כי בגלל הרפלוקס הפעיל (צרבות וכו') הניתוח המומלץ הוא מעקף.
לפי מה שהבנתי הבדל המשמעותי הוא האקט הניתוחי שלוקח יותר זמן ויותר מסובך ולכן מה שחשוב הוא שתתיעצי עם רופא שמומחה לכל סוגי הניתוחים וכך תוכלי לקבל את ההחלטה המתאימה לך,
אני נותחתי אצל דר' עסליה לפני כ3 שבועות,
מרגישה מעולה,, תופעות הלואי תואמות לכל תגובות בעלי ה"שרוול" כך שאני לא רואה שינוי בין הניתוחים מבחינת ההתאוששות .
לגבי אחוזי ההצלחה בירידה בניתוח מעקף האחוזים גבוהים יותר.
המון הצלחה
תמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח מעקף קיבה - תגובה
שולה זק30/10/2010עופר גם עבר ניתוח מעקף, כך שאם יש שאלות הוא יכול לענות.
דר' עסליה ודר' חזן שניהם מנתחים את כל סוגי הניתוחים.
כך שאם שני רופאים בכירים בתחום המליצו על מעקף כדאי לשקול את המלצתם.
שבוע טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקף - תגובה
עופר30/10/2010החיים לאחר מעקף קיבה - במילה אחת - נפלאים.
איכות החיים שלי שונה לחלוטין ממה שכרתי עד היום. אני פעיל יותר, עייף פחות, נושם טוב, ישן טוב, לא מתנשף, לא חם לי כל כך ובעקבות כך לא מזיע,אין כאבי ברכיים, אין כאבי ראש, אין לחץ דם גבוה, אין סוכר גבולי בדם והכי חשוב אני מרגיש נפלא.
לא היו לי תופעות לוואי מיוחדות....
החששות מובנות, אבל יש לשים את הדברים על מאזניים כמו שאני אומר פה הרבה, מה יותר מפחיד? להשאר במצב הנוכחי או לעבור ניתוח? מה יהיה בעוד 10 שנים ? לאן נגיע עם המשקל המופרז והמחלות הנלוות?
מאחל לך הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מעקף קיבה
רונה31/10/2010עופר שלום רב,
תודה להתייחסותך. אני שמחה מאד לשמוע שאתה מאושר מן הניתוח.כשאתה מדבר על לשים על המאזניים, אצלי זה עובד על דקויות. אני בעודף משקל של 30 ק"ג. אנשים חושבים שאני מטורפת שאני הולכת לניתוח. ל"מזלי" השומנים בדם מאפשרים לי להיות בקריטריונים לניתוח. מכאן, שהמאזניים פה עובדות כמו משקל דיגיטאלי. מהתגובות שאני מקבלת אני מבינה שזהו ניתוח טוב, ואין הבדלים באיכות החיים בין "משרוולים" ל"מעוקפים". הפחידו אותי שבחיים לא אוכל להכניס דבר מתיקה לפי, כי אז אתעלף, שאסור לי לאכול אבטיח ומנגו כל חיי ועוד ועוד איסורים טוטאליים. הפחד שלי הוא מהאיסור.
מאחלת לך שבוע נפלא,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמרית
רונה31/10/2010איזה כיף לך שאת אחרי!
איך האחלמה? האם סבלת מכאבים כשאכלת? האם הפסקת לסבול מצרבות?
חזרת לתפקד רגיל?
אשמח לדבר איתך בטלפון.
המייל שלי הוא :
[email protected]
שבוע טוב,
ותמשיכי להרגיש נהדר,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקף קיבה
רונה31/10/2010ד"ר גוטווין,
תודה רבה על תשובתך. אכשהו בדרך שניסחת זאת יצרת בי רגיעה לגבי ניתוח זה. מתחזקת בי ההבנה שהשד לא כל כך נורא. אתייעץ עם רופא נוסף .
שוב, המון תודה,
שבוע טוב, רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עופר01/11/2010אל נא תחששי.
אפשר לאכול הכל - גם דברי מתוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)