מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מה אתם יודעים על תופעת הריבאונד?מקס ברנר27/10/2010
הכוונה לזה שבנקודת זמן מסויימת אחרי הניתוח (שנה וחצי-שנתיים-שלוש?)נמאס לגוף להפחית משקל, והוא עושה פליק פלאק עם צוקהארה כדי שנתחיל להוסיף משקל מחדש:השרוול מתרחב,תאים אחרים (שלא נכרתו) בגוף מתחילים לייצר הורמוני רעב בכמויות,המוח שולח שדרים עצבניים של רעב קשה מהסוג שהמנותחים שכחו כבר מזמן.זה לא שחוזרים ל-150 קילו אבל בקלות אפשר להחזיר 20 קילו וגם יותר.
שמעתי על זה מרופאים שדיברתי איתם,אבל לא קיבלתי הסבר מפורט מתי ,למה ואיך ובמיוחד לא איך נלחמים בזה.
מישהו מכיר?מישהו מהוותיקים חווה?יודעים לשפוך על זה אור?אולי הרופאים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה חשוב מכדי שייקבר בפורום
מקס ברנר28/10/2010מבלי לקבל התייחסויות!נדמה לי שהתופעה הזו עלולה להתנקם בכולנו אם לא נהיה מודעים לה וערוכים לקדם את פניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
יניב28/10/2010מה מדבר מגרונך/אצבעותיך/מקלדתך מקס ?
פחד?חששות שלפני/אחרי?
יכול להיות שזה קיים והנה פה שמענו על כאלו שעברו שרוול והעלו מכל מיני סיבות הפסיקו לשמור.
החיים מגלגלים אותך לכל מיני כיוונים אם אתה מאפשר להם .
אבל אם אתה הקפטן בספינה הזו אתה תגלגל את החיים שלך לאן שאתה רוצה ולא להיפך.
השרוול הוא לכל החיים בניגוד לטבעת (סוג של ריצרץ)
אבל לא לכולם הוא מתאים ולכן זה השלב השני בדרגת הקושי בניתוחים הבריאטרים היום.
מי שניסה ולא הצליח ורוצה להמשיך להיות בשליטה על חייו יילך לכיוון של מעקף קיבה או מעקף תריסריון.
מי שרוצה להיות מוכן מהיום צריך להיות כנה עם עצמו ואם מכור למתוקיםלא לעשות טבעת ולא שרוול אלא לגשת ישר לשלבים הבאים מתוך כנות והשלמה והסכמה מול המנתח.
חשוב חיובי וקווה לטוב וטוב גם תקבל.
לא בהכרח מה שטוב לאחרים טוב עבורך ולהיפך לכן אין סיבה שתתריד את עצמך בשאלות מהסוג הזה.
אני נכשלתי עם הטבעת ולא הטבעת איתי אבל לשם הדוגמא ייתכן מאוד ואלון יעשה חייל ויהייה המאושר באדם עם הטבעת ומאידך ייתכן ובעוד כמה שנים ישמין השרוול שלי ואלך למעקף אין לדעת אבל נכון להיום כל עוד אני בשליטה על ההגה כמה שהגלים גבוהים נעבור גם אותם
וזכור תמיד.
כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו כמו שאמר מורי ורבי וורן באפט
מקס ברנר28/10/2010רק כשהגאות נסוגה רואים מי אלה ששוחים בלי בגד ים.
לגוף העניין-הרופא שדחף אותי לניתוח כבר לפני 5 שנים,ושוב לפני כמה חודשים,איננו מנתח.הוא פנימאי שהתמחה בארה"ב בתזונה ובהשמנת ייתר.
הוא מייחס הרבה חשיבות ל-ריבאונד כי להשקפתו השרוול הוא "חלון הזדמנויות לשנה וחצי".אם תסגל באמת ובתמים הרגלי תזונה ותנועה של רזה-אז אחרי שנה וחצי תעלה מחדש 10-15 קילו ותתייצב שם.אם רק השרוול יעבוד אבל ,האישיות לא תשתנה,תצליח גם עם קיבה מוקטנת לחזור ולשקול 140!
למה אני חרד?לא כ"כ קשה להבין! אני חובב נלהב של פחמימות וממתקים,ומסתייג ממזון משביע כמו בשר וירקות. מספורט התרחקתי כמו מאש גם כשהייתי ילד,ואני מתאבל כבר חודשים על הפרידה מידיד יקר שליווה אותי כל חיי (אוכל למי שלא הבין).יותר קל להיות ממושמע כשהניתוח מספק לך קביים מוצקים,אבל כשהקביים נסדקים אתה צריך להיות מסוגל ללכת היטב על הרגליים שלך-עדיף אפילו לרוץ.בקיצור-אתה אמור להפוך להיות אדם אחר לפני הריבאונד-לא רק קל יותר,אלא ממש איש אחר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס
יניב29/10/2010אם אתה יודע שאתה מכור למתוקים ואתה יודע ששרוול לא מתאים למכורים למתוק
למה אתה עושה שרוול?
תתייעץ שוב עם המנתח שלך
ואם הוא לא מנתח בשיטות נוספות לך למישהו אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה בהשפעת משחק מכבי מאתמול?
שולה זק29/10/2010בוקר טוב מקסי,
את התופעה באופן כה קיצוני ודרסטי, ועוד בניתוחי שרוול, לא שמעתי וגם לא נתקלתי בשום הרצאה ובאף כנס.
אני מכירה מנותחי שרוול ומעקף קיבה שעברו הניתוח מעל שנתיים והתופעה שאתה מדבר עליה לא קיימת. יש פה ושם עליות קלות במשקל, כמו אצל כל אדם נורמלי, אך זה אחר כך יורד ומתייצב.
הבעיה היא אצל מנותחי טבעת, שעולים במשקל בגלל "משקים" עם הטבעת - פותחים וסוגרים "על פי צורך" ולא משנים הרגלי אכילה (לפני ארוע או טיול פותחים ואחרי סוגרים עד למעבר רק נוזלים).
אמנם קראתי כאן בימים אחרונים, על מנותחת שרוול שעוברת בימים אלו ניתוח חוזר - מעקף. אני מאמינה שיש מקרים שהשרוול לא הצליח מסיבה זו או אחרת. כל מקרה יש לבחון לגופו של עניין (ולדעתי המקרים לא רבים).
אשמח לתת לך טלפונים של מנותחיל מעל שנה וחצי ולשוחח איתם.
המשך יום נעים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס נשמה...
לילך.פ29/10/2010חשבון פשוט!
אם אתה כרגע בן 50 ושוקל כ - 150 ז"א שיש לך לרדת פלוס מינוס 60 קילו.
נגיד ותצליח בשנה הראשונה לשהשיל 40 קילו כבר הרווחתה... הרי לקח לך 50 שנה להיות עם עודף משקל של 60 קילו... (אגב מצבך אם חושבים על זה יותר טוב משלי)
אז עד שתעלה את ה 40 שהורדתה ... במידה ויהיו מוטציות של רעב, "סדקים בשרוול" וכו... בחשבון פשוט ייקח לך בערך עוד כ 50 שנה... ועד אז למי איכפת...
אנחנו הרי לא סוחבים את האלונקה...
חמוד שלי נשמה שלי אהוב שלי... תפסיק לחשוב כל כך הרבה כל הספקולציות האלה לא יעזרו לך להתמודד עם המצב ... כולה שעה וחצי ניתוח!!! תעשה את הניתוח תרד במשקל... ואם אחרי שנתיים תתמודד עם מצב של רעב... אז תחפש תשובה נוספת...
אל תשכח שהקיבה שלך כבר תהיה קטנה... ההרגלים אם תרצה או לא תרצה ישתנו...
בחלקם לפחות... בקיצור תזרום! ... שבת שלום יקירי... ותקפוץ לביקור התגעגעתי
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך מחמל נפשי
מקס ברנר29/10/2010תזכירי לי את הנתונים הפורמליים-בת כמה את וכמה בגאז' עודף את סוחבת?(לא ביחס לגיל 16 אלא ביחס למשקל שתרגישי איתו נוח לשאר חייך ,כאישה בשלה אחרי לידות)אני למשל לא מחשב את המרחק ל-75 או 80 קילו-גם ב-95 קילו הרגשתי ונראיתי מצויין.
קיבלתי היום עוד זריקת עידוד-אשתי שעושה מדיטציה,ופיתחה יכולות על -חושיות,ראתה בחזיונה שאעבור את הניתוח בשלום ואצליח בפרוייקט.כמה מעודד!
ולגבי ביקור לקפה ותופינים בסמטת התרנגול-בחפץ לב!
ואחרון-יש חדשות מ"הראל" לגבי מנתחי הסדר מעניינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער מקס
גל (הבן)30/10/2010גם אני מכיר כמה וכמה אנשים שעברו מעל שנתיים מאז הניתוח שלהם , והם לא מכירים את תופעת הריבאונד שאתה מדבר עליה.
אבל ספר לנו פרטים נוספים אם אתה שומע משהו ... צריך להיות זהירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית-תמיד שמח לשמוע שאין בעיה
מקס ברנר30/10/2010אפשר לאכול ולשתות בעת ובעונה אחת
אפשר לאכול הכל-רק פחות! גם אלכוהול והפירות האסורים עוברים אצל חלקנו בשלום
ואפשר לחזור להתעלס באהבים כשרק מתחשק-כפוף לזה שהוציאו ממך את כל הצינורות ואין דימום גלוי לעיין.
הרי לא הגעתי לכאן כדי להלך אימים! מטבע בריאתי אני אופטימי ללא תקנה.על הריבאונד שמעתי משני רופאים מומחים,עם וותק משותף של עשרות שנות עיסוק ברפואה, בתחומים שמעניינים אותנו.המחלוקת ביניהם היתה רק מתי זה קורה, ובאיזו עוצמה.אבל אם התופעה הזו לא קיימת או לא מוכרת-אז כנראה לא הבנתי או לא שמעתי היטב.
אני מתחייב לעדכן אם זה ייקרה אצלי שנה וחצי אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב - שתיה ואכילה
שולה זק30/10/2010תופעה מעניינת
היום מעל תשע שנים מאז הניתוח, יש ימים שאני מסוגלת ללגום נוזלים עם האוכל והכל בסדר ויש ימים שאני ממש מרגישה שזה בלתי אפשרי.
יש אנשים אחרי טבעת שותים מוגז, אני למשל לא יכולה.
מסקנה של "פשוטו" - הכל מאוד אישי וכל אחד צריך ללמוד על בשרו מה כן ומה לא, מה אולי "בקטנה" ומה באיסור מוחלט.
את זה אנחנו משדרים לחברינו כאן וכל אחד לוקח את מה שמתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)