מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלה שעוד לא נתקלתי בה.....דני06/11/2010
נס קפה: זה אוכל או שתייה?
יכול להיות שזה בכלל,"מוקצה" בגין ערבוב של שתייה(מים) ואוכל(חלב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית הלל ובית שמאי- מכיר ?
ליאור06/11/2010יש פסיקה - מקס יעזור לי בזה :
אם יש יותר מים מחלב זה שתיה ,
אם יש יותר חלב זה אוכל !
לפני הניתוח הייתי שותה רק נס על חלב , קצת אחרי הניתוח ניסיתי - ופשוט לא יכול - כבד לי - גם שנה אחרי .
כיום שותה את הנס עם מעט מאוד חלב .
בתאבון \ לרוויה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציע תשובה תזונתית-לא תקדים משפטי
מקס ברנר06/11/2010התשובה הפשטנית-אם זה נוזל זה שתיה;אם זה משחה או מוצק-זה אוכל
רק מה-גם שמן נוזל ,וגם שמנת מתוקה וגם אייריש קרים (סוכר+אלכוהול+שמנת)
כשלמדתי תזונה ,בתחילת האלף הנוכחי, דרך הבחינה היתה:כמה אבות מזון "גדולים:-שומן/חלבון/פחמימות זה מכיל.אם יש שם ריכוז משמעותי שלהם (למשל בחלב יש את כולם) זה אוכל.לפעמים הפטנט הוא לדלל במים-למשל מיץ מדולל במים זה שתיה.
ולענייננו-נס קפה זה שתיה כל עוד שיעור החלב מצומצם.רוצה "כלל אצבע":נניח שאתה שותה 3-4 כוסות נסקפה ביום.חצי כוס חלב צריכה להעשיר את כל הקפה היומי שלך.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל06/11/2010אני ממש מוסיף טיפלה חלב לכל קפה, מאז ומתמיד ללא קשר לבריאטריה.
אני שותה כוס אחת מקסימום שתיים, כך שאני מניח שאני שותה נס קפה ולא אוכל
עזרת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולקת מעט על דעתך מקסי
שולה זק06/11/2010בחלב יש את כל מרכיבי המזון, אנחנו היונק היחידי ששותה חלב לאחר שניגמל.
כשאני עברתי ניתוח - נתנו לי לשתות מים ולאחר מכן תה ולאחר כמה ימים קפה - הדיאטנית אמרה לי במפורש שקפה זה אוכל במובן של מרכיביו. אז נכון שהוא נוזלי הקפה והחלב , אבל לא אחת קורה שאחרי קפה חשים אי נוחות בבטן....בגלל החלב (שזה אוכל).
אוף....איך הסתרבלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ ממים הכל אוכל
שולה זק06/11/2010כן דני, במונחים רפואיים קפה נחשב לאכול. בבית חולים אתה מקבל מים ואתה ולא קפה.
כך, שאל תשכח להפריד בין הקפה לעוגה ולא להפריז בחלב. הוא מכיל את כל אבות המזון ואם מרבים ממנו הוא משמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)