הצעה לשרשור דביק-המתכונים שלנו

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• הצעה לשרשור דביק-המתכונים שלנו
    מקס ברנר
    23/11/2010

הניתוח עבר,נסתיימה תקופת ההתאוששות/הסתגלות,ומנסים להכנס לשיגרה נורמלית.בכל הכבוד למי שמצליח לחיות מ-פתיות עם גבינה לבנה כל היום-לי זה נראה מאד עגום-אין איסור לאכול טעים,וגם זה חלק משמחת החיים.לא חייבים לזנוח לחלוטין את חדוות האכילה, ולמהר ולאמץ התמכרות אחרת ,כמו שקורה לחלק מהמנותחים.
    יש כאן כמה אנשים שמבינים מעל הממוצע בבישול:ריקי,אורנה,צנובר,ובטח המון אחרים.גם אני למדתי דבר או שניים בחיים.אולי נתחלק זה עם זה במתכונים הדיאטטיים-אך הטעימים להפליא- שאנו מכירים,ושמותר ורצוי לאכל מהם גם בהמשך הדרך?לא חייבים להמציא אותם-גם מתכון מספר או כתב עת-אם אנו מכינים אותו בקביעות-ראוי לציטוט.רק תנו קרדיט אם אתם זוכרים ממי קיבלתם.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרשור "דביק" זה שרשור "נעוץ"

מקס ברנר
    23/11/2010

כלומר כזה שתקוע למעלה בפורום,ולא מתדרדר ונקבר תוך שבוע בעמוד 16.אבל כדי ששולתנו תיתן לו סטטוס כזה,צריך שתתחילו להגיב,ואפילו לצרף מתכונים-אפשר עם סיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב, אני מרים את הכפפה...

צנובר
    23/11/2010

נתחיל בסלט (אבל מבטיח להשתפר בהמשך...)
    אני מביא כאן את המתכון לסלט סתווי (מתוך האתר החדש שלי שנקרא "בטעם סוכר" שהמתכונים בו הם ללא סוכר (רובם עם ממתיק מלאכותי על בסיס סוכרלוז). את האתר פתחתי לא מזמן (כשהייתי בבית אחרי הניתוח והיה לי המון זמן אבל מעט כוח). האתר מיועד בעיקר לסוכרתיים, אבל גם אתם (כבני משפחתי החדשים) תוכלו להנות ממנו בקרוב. בינתיים כאמור הסלט הראשון:

סלט סתוי
    הסלט הסתווי מתאים במיוחד לעונה שמזג האוויר כבר לא רותח, אבל עדיין לא מספיק סגרירי לחמין או לתבשילי קדרה. האשכולית האדומה והחמוציות מוסיפות מתיקות-חמצמצות עדינה לרעננות עלי החסה. גבינת העיזים נותנת טוויסט של מליחות מרומזת, משולבת במתיקות עדינה של אגסים.
    המרכיבים:
    • 2 מלפפונים
    • 6-7 עלי חסה גדולים קרועים גס
    • 2 חופנים של נבטוטים (שעועית מש ו/או אזוקי ו/או עדשים שחורות, כתומות או ירוקות)
    • בצל ירוק קצוץ דק
    • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה (ללא הגבעולים)
    • ¼ צרור עלי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)
    • מי שאוהב יכול להוסיף חופן עלי רוקט קרועים גס ו/או עלי בזיליקום קרועים גס. (אני לא מכניס לא אוהב עלי רוקט ובזיליקום)
    • 2 אגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים
    • פילטים מ-2 אשכוליות אדומות
    • 100 גרם חמוציות מיובשות מושרות ב-½ כוס מיץ תפוזים טרי, שעתיים לפחות.
    • 100 גרם גבינת עיזים ולנסי של מחלבת הרועה הגלילי (שאין לה טעם חזק של עז) חתוכה לקוביות או מלבנים (הערה: אפשר גם גבינה אחרת, אבל לא כדאי לוותר עליה לגמרי)
    • מיץ מ-½ לימון
    • 2-3 כפות שמן זית
    • מל"פ
    • אגוזי מלך קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה:
    • חותכים את המלפפונים ל-4 לאורכם. מסירים מכל רבע מלפפון את הגרעינים, וחותכים ל-3 או ל-4.
    • בקערה מערבבים מלפפונים, עלי חסה, נבטוטים, בצל ירוק, פטרוזיליה ושמיר. מוסיפים להם את פלחי האגסים, פילטים של האשכולית האדומה, והחמוציות יחד עם מיץ התפוזים. מניחים במקרר ל-20-30 דקות לאיזון טעמים.
    • מוסיפים את גבינת העיזים, שמן זית ומיץ לימון, מל"פ, ומערבבים שוב.
    • מפזרים מלמעלה אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

ב ת י א ב ו ן

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והתמונה...

צנובר
    24/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתכון של לביאה שלכם באהבה

אורנה LVIAA
    24/11/2010

למצרכים :
    3 קישואים חתוכים לקוביות
    3 גזרים חתוכים לקוביות
    כרוב אחד בינוני לקצץ גס
    2 תפוא"ד חתוכים לקוביות
    קופסת תרד לקצוץ גס- ( במידה ואין תרד אפשר עלי מנגולד קצוצים עם הגבעולים)
    כוס אחת אפונה
    כוס אחת פול טרי
    3 בצלים חתוכים קוביות
    חבילה של ירק כוסברה , נענע , סלרי , וחצי חבילה פטרוזילה - לקצוץ
    אופן ההכנה :
    בסיר גדול שמים מעט שמן רגיל או שמן זית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב
    לאחר מיכן בהדרגה מוסיפים את הירקות ומאדים להורדת הנפח ואידוי המים
    לתיבול : מלח, פלפל , פפריקה מתוקה, ושתי כפות רסק עגבניות גדושות לערבב היטב
    ולהוסיף כוס מים או יותר עפ"י הצורך לבשל שעה. !!! וזה טעים יאמי שלכם לביאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודינקה נפלא

שולה זק
    24/11/2010

הועברת לשאלות נפוצות. מי שתהיה לו בעיית תפריט ימצא שם סלט מדהים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין!!

אלון
    24/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תרמו מתכונים-לטובת כולנו

מקס ברנר
    24/11/2010

לא לוקח יותר מ-10 דקות להקליד רצפט לא מסובך (פלוס הזמן לבחירת המאכל).אני עוד לפני ,כך שאני לא יודע מה "יעבור לי טוב"בקיבת הגמד,לכן נראה לי קצת לא לעניין שאשחרר מרשמים בשלב זה,אבל יש כאן לפחות 30 איש שיכולים לתת הצצה לכרטסת הפרטית.אפילו שולתנו (רמז-רמז...) בעתיד תקבלו גם מהאוצרות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקס ידידי היקר

אורנה LVIAA
    24/11/2010

תתחיל עם מתכון - שלך - ציר מרק המפורסם אשמח לדעת לקראת שבוע הבא
    שאתחיל לאכול ירקות מבושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלי את ציר הירקות הנודע שלי

מקס ברנר
    24/11/2010

טעים ומרפא בפני עצמו.נפלא כבסיס לאורז,פתיתים ושאר דגנים מבושלים:
    בסיר גבוה ׂSTOCK POTמלאו בערך 3 ליטר מים (עדיף מסוננים) ובתוכם שימו
    3 גזרים
    2 כרישות-החלק הלבן והירוק בהיר
    2 בצלים בינוניים
    3 גבעולי סלרי-כולל העלים
    4 שיני שום
    2 קישואים
    עד כאן הכל חתוך גס עם הקליפות
    רגליים של 5 פטריות שמפיניון-המהדרים שמים גם 3 פטריות שיטאקי.
    10 גרגרי פלפל שחור שלמים
    כפית מיורם
    מעט מלח
    להרתיח הכל.אחרי מספר דקות להקטין לאש זעירה ולבעבע שעתיים וחצי.להרתיח מחדש,להכניס חצי צרור פטרוזיליה שטופה היטב-ל10 דקות בלבד שלא יהיה מריר.לכבות את האש ולהשאיר בסיר לצינון.להעיף את הירקות הסמרטוטיים.לסנן את הציר דרך מסננת רשת צפופה.
    משתמר במקרר כמה ימים.אפשר להקפיא אם מבשלים כמות גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסי טעים יאמי יאמי

שולה זק
    24/11/2010

גם הועברת למתכונים יחד עם צנובר בשאלות נפוצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוף מרבלה

צנובר
    24/11/2010

מקורו של המתכון כנראה בספרד (יש שם עיר בשם הזה). אני קיבלתי את המתכון מגיסתי שחיה בארה"ב. היא נתנה לי אותו בנייר מצולם מאיזה ספר. אני עיבדתי אותו לעברית ולמצרכים שאפשר למצוא בישראל. גם המתכון הזה (כמו אחרים שאביא כאן) הוא מתוך אתר האוכל החדש שלי "בטעם סוכר" שאת כתובתו תקבלו ממש בקרוב.

עוף מרבלה

מצרכים
    • 10-16 חלקי עוף (אפשר גם פחות חלקי עוף, לפי הצורך)
    • 1 ראש שום מקולף ומעוך (לא אבקה ולא קפוא)
    • ¼ ספל אורגנו יבש
    • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
    • ½ כוס חומץ בן יין אדום
    • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
    • 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים לחצאים
    • ½ כוס זיתים ירוקים מגולענים
    • ½ כוס צלפים משומרים עם מעט מי השימור (אני לא שם, שונא צלפים)
    • 6 עלי דפנה
    • ½ כוס סוכר חום (אני לא שם, נו יש לי סוכרת)
    • 1 כוס יין לבן
    • ¼ כוס פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה

ההכנה
    • בקערה גדולה להכין משרה (מרינדה) מהרכיבים הבאים:
    שום, אורגנו, מלח גס ופלפל שחור, חומץ בן יין, שמן זית, שזיפים מיובשים, זיתים, צלפים עם מעט מיץ שלהם, ועלי דפנה.
    • לתוך המרינדה הזו יש להכניס את חלקי העוף, לערבב היטב שכל חלקי העוף יצופו טוב במרינדה ולהשהות ללילה במקרר.
    • למחרת, לחמם תנור לחום של 1800.
    • לסדר את העוף בתבנית (או שתיים) בשכבה אחת, ובעזרת כף לפזר את המרינדה (כולל זיתים, שזיפים וצלפים) על חלקי העוף השונים.
    לזרות על העוף סוכר חום להוספת גלזורה חומה, ולשפוך יין לבן בין חלקי העוף (לא עליהם).
    • לאפות בתנור כשעה ורבע עד שעה וחצי (לפי התנור) מדי פעם לשפוך מהנוזלים על חלקי העוף. לאחר 45-55 דקות להפוך את חלקי העוף ולהמשיך לאפות.
    • לפני ההגשה לפזר מעל פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה.
    • ניתן להגיש אותו גם קר (בטמפרטורת החדר), במקרה כזה יש לצנן את העוף בתוך נוזלי המשרה עד לטמפרטורת החדר. גם אחר קירור במקרר, להמתין עד שהעוף יהיה בטמפרטורת חדר לפני ההגשה.

הערות אישיות:
    אני אישית לא שם את הסוכר החום (נו, סוכרת...) וגם לא את הצלפים (שונא צלפים), אבל גם ככה זה יוצא מדהים.

ב ת י א ב ו ן

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו