מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בחירת מנתח בבית חולים ציבורילילך28/11/2010
רציתי לשאול - במידה ואני עומדת בקריטריונים לכיסוי ניתוח שרוול ע"י הקופה. אני רוצה לעבור את הניתוח בתל השומר. האם אני יכולה לבחור מי ינתח אותי? האם אומרים לי לפני כן?
יש מצב להתערבות סטאג'רים בניתוחים כאלה ללא הסכמתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מנתח בבית חולים ציבורי - תגובה
שולה זק28/11/2010שלום לילך,
בבית חולים ציבורי בדרך כלל לא בוחרים מנתח,עד כמה שידוע לי, אם יש יותר ממנתח אחד בתחום.
הרופאים המנתחים הם בכירים ומומחים בתחום. הניתוח מנוהל ומבוצע על ידם, יתכן שבצהלך הניתוח נמצא גם סטאג'ר, אך הוא "תחת עינו הפקוחה" של המנתח הבכיר.
בתל השומר יש כמה מנתחים בתחום, כך שאיני יודעת איך החלוקה שם.
האם את מקבלת התחייבות מהקופה לתל השומר?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני יכולה לקבל התחייבות
לילך28/11/2010לתל השומר, עדיין לא ביקשתי אבל עכשיו אחרי מה שאת אומרת אני קצת חוששת.
רוצה לדעת לפני כן בודאות מי ינתח אותי ולא רוצה סטאג'רים.
אולי כדאי לי לנצל את הביטוח הפרטי ולהוסיף קצת כסף ולהיות בטוחה בפרטים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתנו ניתוחים פרטיים
מקס ברנר28/11/2010נערכים בבתי חולים פרטיים או בשר"פ הדסה בירושלים.מה שכן-את יכולה ללכת לפגישת ייעוץ עם המנתח/ת החביב עלייך שעובד בבי"ח ציבורי.ובסיום המפגש המקצועי-בירור צרכים,התאמת סוג הניתוח וכו',להתעניין אם בביה"ח שהוא עובד בו אפשר להשפיע על זהות המנתח שינתח אותך.
הניחוש שלי שיש פתרונות פרקטיים,רק לא ברור אם הביטוח הפרטי שלך יממן אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ירדתי לסוף דעתך
לילך28/11/2010מה זאת אומרת- יש פתרונות פרקטיים שאתה לא בטוח שהביטוחים יכסו?
אתה מניח שלמנתח אין אינטרס שאני ינותח על ידו באופן פרטי. נראה לי שמשלמים לו יותר באופן פרטי לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הבעיה שלך לעשות את הניתוח
מקס ברנר28/11/2010בבי"ח פרטי כמו אסותא,מדיקל סנטר ודומיהם?ע"ח הביטוח הפרטי,השב"ן או שילוב שלהם.למיטב הבנתי,מחוץ לירושלים אין שר"פ לגיטימי בבתי חולים ממשלתיים והסתדרותיים.לכן יש למיטב המנתחים סידור עם בתי חולים פרטיים,ואיך בכל זאת אנשים עוברים ניתוח פרטי בבי"ח ממשלתי? אני מניח שאם את פציינטית פרטית של מנתח פלוני או אלמוני,הוא יכול להכניס את עצמו לסידור העבודה במועד שאת מנותחת (או סביר יותר-אותך לבוקר שהוא מנתח בו).האם חברת הביטוח תכסה את שכר המנתח במקרה כזה?מומלץ לבדוק איתם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני יכולה לקבל התחייבות - תגובה
שולה זק28/11/2010סטאג'רים לא מנתחים לבד הם נמצאים יחד עם המנתח בכיר.
זכותך להפעיל ביטוח פרטי אם יש לך.
תבדקי אם הביטוח הפרטי שלך מכסה את ניתוחי קיצור קיבה. בעבר היו מקריםשמבוטחים נתקלו בעיות עם זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לילך
עיינה28/11/2010הי לילך ,
אז ככה אני היום עוסקת מזה 3 שנים בביטוחי בריאות פרטיים , במידה ויש לך ביטוח בריאות פרטי שכולל ניתוחים ואין לך החרגות על עודף משקל את זכאית לבחור את הרופא המנתח את המרדים ואת בית החולים שבו את רוצה להיות מנותחת שכמובן כל הניתוח הוא ע"ח חברת הביטוח.
במידה ובחרת להיות מנותחת ע"י קופ"ח שזה בעצם השב"ן יש לך אפשרות כן לבחור את הרופא המנתח רק אם הוא נימצא ברשימת ההסכם של השב"ן ולשלם השתתפות עצמית ז"א קופ"ח משלמת 70% מעלות הניתוח ואת ההפרש את משלמת מכיסך.
עוד המלצה שיש לי אלייך בנושא יש ביטוחי בריאות שגם אם קופ"ח משלמת את החלק היחסי את ההשתתפות העצמית שלך תוכלי לקבל דרך ביטוח הבריאות ואת זאת שתוכלי לבחור את הרופא המנתח גם אם הוא לא עובד עם הקופה שאליה את שייכת.
תגידי לי איזה ביטוח יש לך? ובאיזה חברה את מבוטחת ואוכל לתת לך פרטים נוספים
מקווה שעזרתי , ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיינה יקרה-מאחר ואת מהתחום...
מקס ברנר28/11/2010ואני רק צופה סקרן,אז נוכל לקבל ממך תשובות מוסמכות:
א.לגבי ההחרגה:בהנחה שהפונה הצטרפה לביטוח הפרטי כשכבר היתה בוגרת,שמנה,ובעלת יכולת עמידה בתשלומי הפרמיה-האם לא סביר שתוחרג מניתוח הרזיה בשל "מצב רפואי קיים"?
ב.וחשוב מכך:הפונה רוצה להנתח בבי"ח תה"ש-הידוע למרחקים ברמתו המקצועית הגבוהה-ולא בבי"ח פרטי.נניח שהיא רוצה שינתח אותה אחד משלושת מנתחי הבית הבכירים-הוא ולא אחר ! (וסטאג'ר לא ייגע בה אפילו בשלבי התפירה הסופיים).האם היא יכולה "לקנות" מנתח פרטי ,בבי"ח ציבורי, ע"ח חברת הביטוח?
אלה השאלות הנוקבות!נכיר תודה להבהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)