מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בדיקת דם כמעט שנה-המסע נמשךיניב16/02/2011
לרופאים ולחברי הפורום שלום
קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם התקופתיות שביקשתי לעשות על מנת לדעת מדוע אני עייף ותשוש ומסוחרר לעיתים בעיקר כשאני קם מישיבה נמוכה או משינה.
אציין כי אלו תופעות שהרגשתי כשהייתי שמן מאוד 165 ק"ג ואף יותר
היום עם 103 ק"ג שלא זזים כבר כמה שבועות .
ובכן להלן תוצאות הבדיקה שמתחת לנורמה לעיונכם הרופאים ולעצתכם אודה.
RBC-4.43
HB-13.3
HCT-40.3
VITAMIN D -49.1
CREATININ 0.57
ALK.PHOSFHATASE-154 מעל הנורמה 30-120
LDH-215
קיבלתי ויטמין d לחודש 4 טיפות על ביס לחם פעמיים ביום
וברזל עדין לחודש קפסולה אחת פעמיים ביום
בנוסף הפנייה לדיאטנית והפעם מבטיח ללכת .
והמלצה לכושר לחיזוק היציבה והשרירים.
כמו כן הרופאה שלי מתנגדת להמשך ירידה למשקל שמתחת ל 80 ק"ג בגובה 176
מחשש לפגיעה בלב ואיבוד שומנים חיוניים
עוד היא רוצה להאט את הקצב משמעותית
האם זה נכון?
האם תוכלו לשפוך אור על תוצאות הבדיקות?
האם הטיפול ויטמינים וכושר הוא מספיק בשילוב דיאטנית או שיש שם ערכים נוספים מדאיגים?
ושאלה אחרונה
האם אתם מכירים דיאטנית מקצועית מומחית לניתוחים באיזור כרמיאל שאפשר לסמוך שלא תפציץ אותי באוכל שאני לא יכול לאכול כמותית ורעיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מעודד
יניב16/02/2011שאר התוצאות לרבות כולסטרול ולחץ דם וסוכר תקינות
עוד מתחת לנורמה
COLESTEROL HDL-37
COLESTEROL LDL CALC -104.5 גבוה מ100
triglycerides -72
NON HDL CHOLESTEROL 119* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב- כרמיאל לא רחוקה מלב המפרץ שם
עדי17/02/2011יש דיאטנית מעולה!!!!
איפה עברת את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הופנית לבדיקות המשך
מקס ברנר16/02/2011בעקבות תוצאות בדיקות הדם?
האם נבדקו אצלך רמות חומצה פולית וויטמין B-12 בדם?זה מקובל כשמסתמנת אנמיה כלשהי?
הרושם שלי שרופאת המשפחה שלך (ורופאים פנימאים בכלל ) הם היום בעלי המיומנות העודפת לנטר את מצבך הכללי,כי הבדיקות שאזכרת הן בתחום עיסוקם .
בשאר העניינים -אתה מכיר את השקפתי העקרונית ביחס ללחץ לשקול פעם בחיים כמו ה"רזים הטבעיים".מסתבר שהרופאה שלך ואני באותו מחנה.
קרא את ספרה של איילת קלטר:"כמה שוקל האושר".אתה עשוי למצוא בו תובנות מרגיעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב
יניב16/02/2011לא נשלחתי לבדיקות המשך כיוון שאמרה לי תודה לאל שמה שמתחת לנורמה הוא כזה ומבחינתה למעט ברזל וויטמין D אין היא רואה צורך בבירור נוסף
כבר קבעתי תור לדיאטן בעכו ליום א הקרוב ג'ובראן רוברט
האם משהו מכר אותו או עבד אתו?
אני עדיין רוצה להיות רזה אבל חשוב לי להיות בריא לאזן בין הרצון לבריאות
בהחלט אקרא את הספר
תודה לך איש
עדיין ממתין לרופאים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמקס ברנר היקר
יניב16/02/2011ציפור קטנה לחשה לי...
שאתה נטורופט
אם כך האם תוכל לייעץ לי על בסיס הנתונים הללו או נוספים כיצד אוכל לשפר את תחושת העייפות ולהעלות לרמת הסביר את החוסרים מלבד העצות שקיבלתי מרופאת המשפחה שלי
אשמח לקבל התייחסות
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב שלום
ליאתול16/02/2011אני בעברי הלא כל כך רחוק (4 שנים בערך) ולפני השרוול עברתי דיאטה אצל דיאטנית = דיאטה מאוזנת בה ירדתי 55-60 קילו (לאחר מיכן עליתי חלק ולכן שורוולתי) . מה ששבר אותי בדיאטה זה שפתאום לאחר שירדתי יפה והייתי נמרצת הפכתי אט אט לסוג של צב או חילזון שלא יכול לזוז, ומהליכה לשרותים הייתי חוזרת ונשכבת על הספה להרגעת הגוף בקיצור ללא יכולת תזוזה ואפילו חדר כושר שהייתי מנויה אליו והתעמלתי בו יותר משנה לא יכולתי לזוז בו.
מה שגילו לאחר שצעקתי בכל הכוח שמשהו קורה ולא לטובה זה חוסר חריף בויטמין b12 וחוסר ברזל כולל כל מחסני הברזל למיניהם.
לאחר טיפול לקח לי כ - 3 חודשים רק להרגיש טוב ולא מעולה (זה כלל זריקות של הויטמין)
תבדוק ותתעקש שיעשו בדיקות נוספות זה ממש מומלץ בחום.
מקווה שתרגיש יותר טוב בקרוב מאוד ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שקיבלת נועדו לברר תפקוד
מקס ברנר16/02/2011של כל מיני מערכות ,ובין השאר גם כבד וכליות,ולברר קיומם של מצבים דלקתיים בגוף.בכל אלה אמורה רופאת המשפחה להשלים הבירור, או להחליט שהחריגות הן לא מהותיות (וגם זה בסמכותה ).חוץ מזה אמרתי לך שמסתמנת אנמיה,והשאלה מאיזה סוג היא (יש מספר סוגים של אנמיה ).
חשוב לדעת -כמו שרמזתי קודם-אם האנמיה קשורה במחסורים בברזל,חומצה פולית או B-12 ולכן שאלתי אם נושאים אלה נבדקו.צריך שיהיו לך ממצאים סופיים של הרופאה בכל העניינים.
בשלב זה של ייעוץ מרחוק עפ"י נתונים חלקיים בלבד הייתי מציע לך לנסות תוסף שנקרא "גרין מגמה".זו מין אבקה של עשבים ירוקים עם כל מיני רכיבי מזון נוספים.מערבבים כפית במים או מיץ ושותים.קנה קופסה ראשונה בבית טבע,תזמין את הבאות מאמריקה (זה יקר בארץ).וקח חודש וחצי רצוף.
בכל מקרה תשלים את הבירור בקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמקס וליאתול
יניב16/02/2011עד כמה שהבנתי היא רוצה לנסות חודש את הברזל והויטמין D ולראות כיצד זה משפיע בשילוב עבודה עם דיאטנית וחזרה לכושר שלטענתה יוציא את החומרים הדרושים מהשרירים במקום לאבד עוד מסת שריר.
ולאחר חודש של זה לשוב ולבדוק אם המצב השתפר ולאן הולכים
נראה לי מוקדם לברר על סוג אנמייה מה אתה אומר.?
כחובש לשעבר במד"א אני מוצא עצמי חסר יידע ויכולת להתמודד עם משהו שהוא לא פרץ של דם החוצה וצריך לעצור אותו עד שבמיון יתפרו :)
אשמח לדעת בדיוק מה לדרוש מה לבקש ועל מה להתעקש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדוק חומצה פולית ו-B-12
מקס ברנר16/02/2011אם לא נבדקו עד כה.שאל אותה אם החריגות האחרות בבדיקות הדם מצריכות טיפול.
חשיפה לאור יום ופעילות גופנית עשויים בהחלט להיטיב איתך וגם לשפר רמות HDL שאינן אופטימליות.ההמלצה ביחס לתוסף בעינה עומדת.אני מניח שיש בכרמיאל בית טבע מצוייד היטב?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת בדיוק כמו מקס
ליאתול16/02/2011עד היום כשאני מרגישה חלשה ללא סיבה יותר משבועיים שלושה אני רצה לרופא והוא לא מתווקח לאור עברנו המשותף ומייד נענה לי ונותן בדיקות לפי הצורך (או יותר נכון לפי בקשתי) ולרוב אני ממש צודקת.
אני חושבת שצריך לבדוק כדי לא לסבול סתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
יניב16/02/2011B 12 תקין בטווח הנורמה 272 (160-670(
חומצה פולית לא נבדק
האם כדאי לקחת בכל מקרה?
ומה קורה לרופאים היום?
מחג'נה אשמח לדעתך
ואשמח לכל מי שיכול לעזור ולהגיד לי מה בדיוק לבקש מהרופאה ואיזה עוד בדיקות ניתן לבצע מלבד אלו שעשיתי
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמקס
יניב17/02/2011מחר אני הולך לקנות את הגרין מגמה
פה עולה 165 ש"ח ל 150 גר'
אמרת להזמין מחו"ל
יש איזה אתר מומלץ שאתה מכיר להזמנה ?
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד האתרים שאני אוהב לויטמינים
מקס ברנר17/02/2011הוא VITACOST בבעלות רופא יהודי אמריקאי.המחירים שם מצויינים וגם השירות טוב.בדוק אם הם שולחים בדואר אוויר רגיל או רק בפדקס ודומיו (מה שמייקר את כל העניין)
אם מישהו שאתה מכיר נוסע לאמריקה,אפשר למצוא את המוצר בכל בית טבע רציני.המיכלים לא כבדים כך שאפשר לבקש שיביאו כמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקס
יניב17/02/2011\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי נדקר פעם נוספת
מקס ברנר17/02/2011רק כדי לברר רמות חומצה פולית.מה שכן-תוסיף לתזונה שלך כמה שאתה יכול עלים ירוקים כהים (לא חסה ):תרד,עלי סלק,עלי בייבי מהזנים הכהים.באלה יש לא מעט חומצה פולית.באשר ל-בי 12:תמשיך לעקוב אחרי הרמות.פורמלית אתה בסדר,אבל מוריי בלימודי הנטורופאטיה טענו שהנורמה היא "סלחנית" מדי ומוטב להיות ברמות ה 300-400 לפחות.
מקווה שגם התוסף ישפר את הרגשתך הכללית,ואז את מומלץ להמשיך ליטול אותו כל כמה שתרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איש קניתי את התוסף
יניב17/02/2011בטעם פירות יער וגם תרכיז טבעי ללא סוכר של מיץ תפוחים בבית טבע בכרמיאל
המליצו לי להתחיל מכפית אחת ליום על קיבה ריקה
אחרים אומרים 2 כפות ביום
,ואחרים אומרים שסבלו מכאבי בטן ושילשולים
נראה לי שנתחיל שבוע כפית ליום ונראה איך אני מרגיש ולאט לאט נעלה
מה דעתך?
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כדאי להתחיל בהדרגה
מקס ברנר17/02/2011כי הגוף שלך לא מכיר את החומר,והקיבה שלך מיניאטורית.ככלל התגובה לתוסף טובה מאד,ובד"כ הוא מתעכל בקלות ונספג במהירות.אני בחשתי היום 2 כפיות גדושות לתוך צלוחית רסק תפוחים אורגני לא ממותק ולא היתה שום בעיה.זה לא נדיר גם שאנשים תשושים לוקחים כמה פעמים ביום כפית בכוס נוזל (כף זה שווה ערך ל-3 כפיות) אבל זה ממש לא מחוייב,ומוטב להתחיל במתינות ולהעלות מינון בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)