מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מעוניינת לעבור ניתוח שרוולמיואשת08/03/2011
שלום,
אני בת 30 וה - BMI שלי הוא 37. אין לי בעיות רפואיות נלוות (אם לא מחשיבים את כל הקושי והבעיתיות בכל כך הרבה משקל עודף...)
ניסיתי דיאטות שונות ומשונות (כולל כדורי הרזיה) בשילוב עם ספורט ואני די לא מצליחה לרדת (גג קילו וחצי לחודשיים!!!)
לאחר תקופה ארוכה שביררתי על ניתוח שרוול החלטתי שאני מעוניינת לעבור אותו.
האם יש דרך לקבל אישור לעבור את הניתוח בלי BMI מתאים (40)???
בבקשה תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים - תגובה
שולה זק08/03/2011התשובה שלילית. יש קריטריונים ברורים שנקבעו על ידי אירגון הבריאות העולמי .
אין דבר העומד בפני הרצון - אם תפני את האנרגיות החיוביות שלך להתמדה בשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים, בטוחני שתרדי במשקל ותהיי גאה בעצמך בהישגים.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעלי קצת במשקל...
לילך.פ09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניגוד לדעתך לילך - תגובה
שולה זק09/03/2011אני מציעה ללכת לכיוון הנגדי - לרדת במשקל. מה שמעלים צריך להורים ב"דם ויזע". זה לא פתרון לכל ה"אנורקסים" שלא עומדים בקריטריונים לתת טיפ לעלות במשקל.
מי כמוך יודע, שגם עם הניתוח המלחמה היא מתמדת.
כזכור לכולנו מדובר על "השמנת יתר חולנית" וארגון הבריאות הגדיר בבירור את המחלה.
זה לא "ניתוח כבקשתך" ולא ניתוח קוסמטי. המיואשת צריכה להודות לאלוהים שהיא בחורה בריאה ויכולה לשלוט בגורלה.
לדעתי, כדאי לנסות להפעיל משמעת עצמית בשילוב רצון להגיע למטרה ולהצליח.
יום נעים לכולנו
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניגוד לדעתך,
דניאל09/03/2011אני, במקרה הזה, מסכים עם לילך.
אם ה"מיואשת" היא בעלת גובה ממוצע, אז היא לא כל כך רחוקה מהיעד.
לא חייבים ממש להעלות את מספר הקילוגרמים , אפשר לבצע פעולות כדי "לרמות" במקצת.
כפי שציינת, מדובר ב"מחלה", השמנה חולנית!!!
אם "המיואשת" ניסתה כבר הכל ולא הצליחה, אז היא צריכה לעשות מעשה, והמטרה מקדשת את האמצעים, גם אם צריך "לעגל פינות"...
37 או 40 , זה רק שאלה של מימון כספי, לא שאלה של צריך או לא צריך ניתוח!!!
"מיואשת" - תתקשרי אם נשארת מיואשת. 052-5634777
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיני הדרך פסולה - תגובה
שולה זק09/03/2011לא זו היתה כוונת הגורמים הרפואיים המקצועיים (אירגון הבריאות העולמי) לגרום למניפולציות ורמאויות.
לא נתעלם מהמילה "מחלה", (ניתוח קיצור קיבה - השמנה חולנית) היה עולה על דעתך ליעץ למשהו לעבור ניתוח כמו כריתת שקדים, אם לא היה עומד בקריטריונים .?
חשבת...אם חלילה יש סיבוך קשה (עד מוות) במנותח שלא עמד בקריטריונים? איך תגיב התקשורת? באיזה מצב יעמוד הרופא המנתח? איזה כותרת שלילית יקבל נושא הניתוחים.... ולאן זה יובל את מערכת הבריאות שלה, שגם כך מערימה קשיים לא מעטים.
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אני קוראת אותך לסדר!
לילך.פ09/03/2011דניאל - כפרה עליך!
שולינקה נשמה שלי באמת שההבדל בן 37 ל 40 זה עניין של בערך 7-10 קילו בסה"כ ...
זה לא שהיא בBMI 32 ... הרי קצת התפרעות, לאפה אחת או שתיים, המצות של פסח שיבוא עלינו לטובה, אאא והאוזן המעפנה של המן הרשע יימחשימו יעשו את העבודה!
את יודעת את מי אני לא מבינה ? את הרופאים שמנתחים ילד בן 17 שעוד לא התחיל חיים ולא ממש התנסה בדייאטה רצינית... לא אנשים כמונו שעברו כבר כמה גלגולים של לרדת 30 קילו ולהעלות 60 .... או במקרה הטוב יותר 30/15 ...
ותחשבו על זה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה קריטריונים? - תגובה
שולה זק09/03/2011אני חושבת שהדיון הזה הוא מעלינו. לא אנחנו קבענו ולא אנחנו החלטתנו.מי שהחליט והעלה את הנושא בעולם רופאים ומומחים באירגון הבריאות העולמי שהכירו במחלת השמנת היתר כמגפת המאה.
אנחנו פה לעזור לאלה שעברו ניתוח, לאלה שלפני ניתוח, לאלה העומדים בקריטריונים ומתלבטים ומפחדים. לתת הם את הכח והידע האישי שאנחנו חווינו על בשרינו לפני ואחרי. אנחנו היום מאגר מידע בלתי נדלה. לא כמו לפני 10 שנים שעמדתי מול המראה ודיברתי עם עצמי. וזה רציני ולא בצחוק!!
אני מוכנה לעודד ולחזק ולתת טיפים ואף להוות "ניתוח וירטואלי" למי שאינו עונה לקריטריונים, שמעוניין באמת לקחת את גורלו בידיו ולהתמודדת עם הפרעת האכילה. לגרום להבין שיש מצב שהרצון גובר על כל מכשול ומצליחים.
לעולם לא אגיד לאדם לעלות במשקל על מנת לעמוד בקריטריונים - זו עצת אחיתופל בעיני.
אני מעדיפה להשקיע מאמצעם בפן החיובי.
אגב, לילוש (שאני מתה עליך ותראי איזה חתיכה את בתמונ שאפרת שלחה עכשיו)
7 - 10 קג' זה המוןןןןןןןןןן!!!!
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקריטריונים
דניאל09/03/2011הם נועדו לשים גבול, הרי חייב להיות גבול!!!!
לשיטתך, מי שיש לו BMI 39.5 צריך לשלוח אותו לדיאטה והרגלי תזונה,
ומי ששוקל קילו יותר - מומלץ לו להתנתח.......
כל אחד שיכול לרדת במשקל ולשמור - יעדיף זאת על ניתוח,
אבל מי שלא יכול?????
וה-BMI שלו קרוב ל-40 אבל לא בדיוק - נתעקש על הקריטריונים?
במקרה דנן - הם נועדו לקבוע אם הוא זכאי לניתוח במסגרת סל הבריאות או לא...
אם צריך להעלות קילו או שניים + עזרה מלאכותית - כדי לעמוד בקריטריונים,
לא זה צריך לעמוד בין המועמד לניתוח לוועדה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל אתה מסקרן אותי
לילך.פ09/03/2011איך אפשר להעלות במשקל ? מבלי באמת להעלות... לשים משקולות ב...שמה...
שולינקה את צודקת אנחנו הרמאים הקטנים... ובשבילי דאז לעלות 7 קילו זה קרה בחודש מכסימום כך שאני לא מבינה על איזה קושי דיברת... :)))))))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)