מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- למה הרופאה מתנגדת?רותם30/03/2011
שלום לך.
אני מתעניינת זה זמן מה באפשרות ניתוחית לשם הורדת משקל, אך כשהלכתי לרופאת המשפחה שלי היא הביעה הסתייגות חריפה לכך. לטענתה זוהי הטלת מום לכל החיים- קושי בספיגת ויטמינים, אחוזי סיבוך גבוהים וכיוב'.
קצת עלי- גובה 172 משקל 113 ק"ג, עבר של שני ניתוחי "פריצת" דיסק, טריגליצרידים גבוהים ו(כמובן) כולסטרול בשמיים.
הבעיה העיקרית שלי עם דיאטות היא שאני מרגישה טוב עם עצמי ועם הגוף שלי, ללא קשר למשקל שלי, ואז אני נשברת מהר מאוד כי קשה לי "להחזיק את עצמי" רק על הקטע הבריאותי. אני לא אוהבת מתוקים בכלל (גלידה ושוקולד יכולים לפתח ריקבון בבית שלי) אבל לא אעמוד בקסם הבורקס הנחות ביותר או איזה סטייק מדמם.. אני לא מנשנשת אלא אוכלת שתי ארוחות ביום- אבל ג ד ו ל ו ת. אני נזקקת לכמות גדולה ע"מ להיות שבעה באמת (וכמובן שאני לא מפסיקה לאכול עד שאני לא שבעה).
אז שאלותי הן:
1. עד כמה הרופאה שלי צודקת בנושא הנכות לכל החיים
2.מתוך הנתונים האישיותיים שנתתי לך- עד כמה אני מתאימה לניתוח (בעיקר מבחינת הטווח הארוך) ולאיזה בדיוק
3. אני באמת שייכת למחוז צפון של הכללית- איך להתנהל
4. מה להגיד לרופאה??
סליחה על גודל היריעה, רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב רותם - תגובה
שולה זק31/03/2011במשפט אחד - הרופאה שלך טועה ובגדול ולא אכנס יותר לפרטים להוכיח ולהסביר.
כנסי לשאלות הנפוצות תקראי מה רשום שם.
דפדפי בדפי הפורום ותתרשמי מה הניתוח עושה ואיך הוא משפיע על המטופלים.
לפי מה שמסרת ה- BMI שלך 38.1 ועם המחלות הנילוות את עומדת בקריטריונים לניתוח.
מה שכן חשוב שתדעי - שניתוח זה ניתוח. בהרדמה מלאה. ממש לא הטלת מום....אלא לקבל חיי איכות ובריאות במתנה. המצב היום עם כולסטרול וטריגליצרידים הוא המסוכן לך.
הדרך הנכונה זה לעשות תור לרופא מנתח בתחום. להגיע אליו עם ההסטוריה הרפואית ולהתייעץ לגבי הניתוח ואיזה סוג ניתוח מתאים לך.
מאחר ואת חברת כללית בצפון - שזה המחוז הבעייתי (אחרי חיפה וגליל מערבי), את מוזמנת להתקשר אלי ואשמח לעזור לך בהכוונה.
בהצלחה ויום טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשכתי ע"פ המלצתך
רותם02/04/2011שולה שלום.
קודם כל הרבה תודה על התשובה המהירה.
שנית- בעקבות תשובתך, ולאחר דיפדוף והתעמקות בתשובות האחרות בפורום (עקבתי אחר "מקס ברנר"") היתה לי שיחה ארוכה עם הרופאה שלי והיא "הולכת איתי".
היות ואני שייכת לגליל מערבי ואין להם הסדר עם אף מרכז רפואי- נראה לי שנצליח לעקוף זאת ע"י הפניה לד"ר דוד חזן, מנתח בביה"ח כרמל ששייך לכללית ואז לא אמורה להיות בעיה. האם אני צודקת? האם הוא אמור להפנות אותי לבדיקות השונות (צילומי ושת וכו) או הרופאה שלי? כי היא אמרה לי שלא מאשרים לה אפילו את הבדיקות.
והאם שמעת על ד"ר חזן? האם אני יכולה להיות רגועה?
הרבה תודה, רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך - תגובה
שולה זק02/04/2011ערב טוב רותם,
אני שמחה שהצלחתי לעזור.
אכן יש בעיה כרגע עם מחוז חיפה וגליל מערבי של קופת חולים כללית.
לצערי דר' חזן לא יוכל לעזור לך מאחר ובבית חולים כרמל לא מבצעים יותר ניתוחי קיצור קיבה. דר' חזן מנתח ניתוחים אלו באסותא לב המפרץ. וכמו שהרופאה אמרה אין גם הפניות לבדיקות.
את יכולה לבקש הפניה לבי"ח בילינסון או לבי"ח מאיר.
כמו כן את יכולה לפנות לאגודה לזכויות החולה ולהתלונן. מה שקורה כרגע מבחינת הכללית באזורכם זו שערוריה ופגיעה בוטה בזכויות החולה והמבוטח.
את מוזמנת להתקשר אלי ואשמח לעזור.
שבוע טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

.jpg)


