ניתוח

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• ניתוח
    גילגמשי
    02/04/2011

ביום שלישי 29 במרס ,עברתי בשלום את הניתוח...אמרתי זאת ואומר זאת שוב... העידכון שקיבלתי בפורום הוא פי 4 לפחות ממה שמיידעים אתכם . כרגע אני במצב של נוזלים.. מחזיקה יפה בעניין.. הבטן מוחה ובגדול.. מעירה אותי משנתי... היא עושה לי " גורורו גורווו...(: אבל אני משתיקה אותה בכוס קפה בלגימות איטיות. רציתי לשאול באופן כללי אם אמורה להיות בעיה בעניין של זריקה נגד קרישת הדם שניתנת יום לפני הניתוח לזה שיש לי סוג דם O-...כי זה היווה עבורנו בעיה קשה אחרי הניתוח...הקאתי יום שלם דם. המוגלובין ירד מ 12.7 ל 9.5 לחץ דם מ 124/85ל... 100/60...סורי.. לא רציתי לדכדכך פשוט זה מה שאני עברתי.. ועודכנתי שגם מנהל מח' כירורגיה בבני ציון התבקש לבוא לעזרה בעניין. שוב הכל עבר בשלום...אני עם מצב רוח נהדר..רואה הכל באופטימיות... אך אשמח לדעת בשביל הסקרנות. כי נאמר לי שזה משהו חריג.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    02/04/2011

שלום לך.
    לא ציינת איזה ניתוח עברת?
    אני מניח שרוול קיבה.
    לגבי זריקת CLEXANE (מדלל דם ) שמקבלים לפני ניתוח אמורה להגן על הגוף מפני יצירת קרישים בכלי דם בזמן הניתוח. ידוע כי השמנת יתר הינו גורם סיכון ליצירת קרישים אלו. מאחר והזריקה ניתנת כ 12 שעות לפני ניתוח אינה מגבירה את הסיכון לדימום בזמן הניתוח או אחריו.
    לאחר הניתוח מקובל לתת את הזריקה פעם ביום במשך כל האשפוז. חלק מהמנתחים נותנים לעוד שבוע וחלקם אפילו לעוד חודש. אין לזה בסיס רפואי בדוק. הזריקות האלו לא אמורות לגרום לדימום מאחר והמינון הוא קטן ומטרתם שוב להגן בפני קרישי דם שיכולים לסכן חיים.
    באחוז קטן מאוד יכול להתרחש דימום לאחר הניתוח - זה נובע לרוב מקו הסיכות ויכול לגרום לירידה בהימוגלובין. במקרה זה מפסיקים מתן CLEXANE ועוקבים ע"י בדיקות חוזרות של הימוגלובין ויציבות הימודנמית. ברוב המקרים אין צורך לתת דם במיעוט המקרים יש צורך לתת מנה אחת, שתיים או יותר ונדיר שיש צורך בניתוח חוזר להפסקת הדימום.
    שוב אני מזכיר שהסיבוך הזה הוא נדיר וקורה באחוזים בודדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול לשער לגבי הגורמים?

גילגמשי
    02/04/2011

זה שזה נדיר הבנתי..
    אבל ממה זה קרה? חשוב ליידע את האנשים לגבי הסיכונים והסיבוכים האפשריים גם.
    להגיד "זה נדיר" לא מונע מזה לקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול לשער לגבי הגורמים? - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    03/04/2011

כל חולה שניגש לניתוח מקבל הסבר מלא ומפורט על הסיבוכים, סיכונים ואחוזי תמותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו