מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- השלכות הניתוח שרוול בעוד מספר שניםדפנה07/04/2011
שלום, אני בהמתנה לתאריך ניתוח שרוול ופתאום נורא מבוהלת. הרופא אמר לי כי אין לדעת את ההשלכות של הניתוח בעוד מספר שנים. לא הבנתי מאיזו בחינה. האם בזיקנה זה שיש קיבה קטנה זה עלול לגרום למחלות? לקושי להחלים ? או שהכוונה רק האם אדם שעבר ניתוח קיצור קיבה ישמור על הירידה במשקל לאורך שנים?
שאלה נוספת. אני שמנה בגלל תשוקה למתוק ופחממות. אני מבינה שהתאווה נשארת. אם כך האם אין סבל נפשי כאשר למשל יושבים במסעדה וכמות האוכל שאפשר להכניס מוגבלת?
ושאלה אחרונה: האם מישהו יודע מה סיבת המוות של אותה אישה שנפטרה לאחרונה מניתוח קיצור קיבה? ואיזה סוג ניתוח היא עברה?
אודה על תשובה מהירה. אם אפשר גם מרופא . אני שנים מנסה סוגים של דיאטות , אני בת 36 ונמאס לי ללהילחם. הניתוח הזה הוא התגשמות חלום בשבילי אבל.... פתאום נבהלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורי בית - תגובה
שולה זק07/04/2011שלום דפנה,
ברוכה הבאה לפורום שלנו. בהחלט טבעי שמתעורר חשש ועולות שאלות.
קשה בכמה משפטים לסכם נושא זה ולענות על כל שאלותך.
אני ממליצה בשלב ראשון, להכנס למדור שאלות נפוצות ולקרוא את השאלות והתשובות.
כמו כן תעשי בפורום חיפוש על מקס ברנר ויעלה לך כל מידע שמקס היקר אסף לפני הניתוח ולאחריו.
כמו כן את מוזמנת לדפדף בפורום ולקרוא את השאלות והתשובות המעניינות אותך.
תתרשמי מתגובות האנשים לאחר הניתוח וההתמודדויות.
אם ישארו עדיין דברים לא ברורים נשמח לעזור.
ניתוח השרוול הוא ניתוח חדש יחסי - כשמונה שנים. הוא "נולד" כניתוח בינתיים לאנשים שמנים מאוד (200 קילו ומעלה), אך הסתבר שהניתוח מוצלח ועומד יפה בפני עצמו. כנסי למנועי חיפוש ותקראי מחקרים בנדון.
בכל מקרה, את מוזמנת להתקשר בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות הניתוח שרוול בעוד מספר שנים - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה07/04/2011בנתי שאת עושה ניתוח שרוול ומצד שני את אומרת שאת אוהבת מתוק. שני הדברים לא הולכים ביחד. אנשים שאוכלים ואוהכים ממתקים הניתוח המומלץ הינו מעקף קיבה ןלא שרוול. כדאי להוועץ שוב עם המנתח.
לגבי ההשלכות של הניתוח בעוד מספר שנים: ירידה במשקל ושמירה על משקל בריא תחת מעקב צמוד של רופא מנתח ודיאטאנית, פחות סיכון למחלות מטבוליות כגון סוכרת, לחץ דם, מחלת לב.............
לגבי מעקף יש מעקב של 15 שנים ושרול 11 שנים ללא דיווחים על תקלות לא רצויות.
לגבי האשה שנפטרה לאחר ניתוח שרוול למיטב ידיעתי זה היה עקב דימום.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך
דפנה07/04/2011שלום ד"ר ותודה על תשובתך. השמנת היתר שלי היא יחסית נמוכה bmi 37 ולכן לא מומלץ לי ניתוח מעקף. ההתלבטות היא בין טבעת לשרוול. מה מומלץ לאכלנים כפיתיים? ולגבי צפי לעתיד: האם בזיקנתי אני עלולה להיות חולה יותר מאשר אדם שלא עשה ניתוח קיצור קיבה? למשל האם יש יותר סיכון לגידולים סרטניים בקיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך - תגובה
שולה זק07/04/2011כאכלנית מתוק כפייתית טבעת בכלל לא מתאימה לך. זה כמו כוסות רוח למת. טבעת ניתן לרמות בקלות במיוחד עם שוקולדים וסוכריות למיניהם.
האם את סובלת ממחלות רקע כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, טריגליצרידים בדם?
המחלות הללו גורמות לנזקים בלתי הפיכים והם למעשה מהווים את הסכנה בזקנתנו. ניתוח קיצור קיבה, לעומדים בקריטריונים, מונע את המחלות הללו ונותן לנו סיכוי טוב להגיע לזקנה ואף להיות בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה09/04/2011בזקנה תהיה בריאה יותר מאנשים עם BMI כמו שלך ואשר לא עברו ניתוח בריאטרי. אין דווחים לגבי סרטן לאחר ניתוחים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)