מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- האם בודקים שוב bmi לפני הניתוח?דפנה01/05/2011
שלום לכולם. הבנתי שהמרדים שואל לפני הניתוח מה הbmi. לדעתי מאז אושר לי הניתוח ועד הניתוח עצמו הbmi עלה ויעלה{לצערי}. האם מודדים שוב את הbmiלפני הניתוח?
גם אתם פרקתם כל עול וזללתם מאז ידעתם שאתם מיועדים לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמת שלא-אבל זה דורש הבהרה
מקס ברנר01/05/2011כשהבשלתי לניתוח-בגיל 50,עם 150 קילו בקירוב,ומספר מחלות רקע,זה היה אחרי שנים רבות של זלילה פרועה,מספר דיאטות כסאח (שהובילו לעלייה גדולה אפילו יותר )וכאשר הגעתי למסקנה שחיי בסכנה,איכות החיים שלי מעוררת רחמים,וזה הסיכוי היחיד לשינוי אמיתי.
עברו מספר חודשים עד להשלמת הבדיקות וקבלת האישורים,ובזמן הזה היה משקלי די יציב.
את דיאטת החלבונים שלפני הניתוח עשיתי באדיקות-בעיקר מתוך פחד שייאלצו לפתוח לי את הבטן בניתוח- וכשאתה לא אוכל פחמימות-על אפך ועל חמתך תרד במשקל !!!
אבל יש כאן אחרים ש"תקעו" עד הערב שלפני הניתוח.זה לא שהם חלשי אופי-הם פשוט היו מבוהלים פחות ממני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbmi לפני הניתוח - תגובה
שולה זק02/05/2011שלום דפנה,
חשןב מאד למסור למרדים, לדתי, את ה- BMI הנכון במיוחד שעלה מה שאני מבינה מדברייך. כמות חומר ההרדמה יש לו קשר למשקל הגוף.
המרדים, שאנחנו בידיו עוד לפני המנתח, צריך לדעת הכללללללללללללל על עברך, הרפואי, רגישויות, תרופות, מחלות וכד'.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בודקים שוב bmi לפני הניתוח? - תגובה
ד``ר דוד גויטיין02/05/2011זוהי נקודה בעייתית במקצת:
מטופל שנכנס לתהליך לקראת שינוי קיצוני בהרגלי חייו תוך סיכונם (לא אוהבים לדבר על זה, אבל כל ניתוחי ההרזיה טומנים בחובם סיכונים ולא רק הבטחה לחיים נהדרים) אמור להתחיל את השינוי כבר לפני הניתוח. במקומות רבים בעולם, מטופל שעולה במשקל לקראת ניתוח מורד אוטומטית מהרשימה כלא מתאים על רקע חוסר היענות לטיפול. קצת קיצוני אבל תודו שיש בזה משהו - הרי לא הגיוני להשתולל לפני ניתוח כשכל קילוגרם מעלה את הסיכון הניתוחי, מעבר לחוסר הרצינות המשווע שזה משדר.
ולצורך הבהרה - לא מדובר על קילו שניים אלה על עלייה משמעותית.
לעומת זאת, ישנם מטופלים שיורדים במשקל לקראת ניתוח (עקב הטמעת השינוי כבר לפני או עקב דיאטת חלבונים שמבצעים) ומגיעים לניתוח במשקל גבולי. למען הסר ספק - מי שמעמד לפי קריטריונים ברורים לניתוח ו"חורג" במקצת כלפי מטה לקראת ניתוח - לא יבוטל.
ושוב - אנא, לכל המנותחים הפוטנציאלים - בלי תופעת "הארוחה האחרונה"... זה מסוכן לכם (זוכרים מה קרה אחרי הסעודה האחרונה המקורית?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' גויטן קשה מאוד למי שלא היה שם
שולה זק02/05/2011דר' גוייטן דברייך מאוד נכונים ואני יכולה לבין ולהצדיק אותך.
אך מי שנמצא בהליך לקראת הניתוח ואוטוטו לפני הניתוח - לא מצליח להפנים ולהבין את גודל השינוי שהולך לעבור. שאחרי הניתוח זה לא רעב ולא הימנעות מאוכל. רק מי שהיה "שם" כמוני....ושהאוכל היווה את סדר היום על פיו מתנהלים החיים - יכול להבין שזה רע וגרוע להעלות במשקל לפני הניתוח - ולו מהסיבה שמה שעולה צריך להוריד.
בשיחותי עם מטופלים אני מנסה להבהיר ולהחדיר נקודה זו - שלא תם עידן האוכל אחרי הניתוח . נהפוך הוא - עידן ההנאה מהאוכל מתחיל!!!!
אך שוב - אני שהייתי שם - יכולה להבין ובמקרה שלי גם תופס הפתגם בשינוי
קל" יתהלל חוגר כמפתח".
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים ולשולה אנא תשובתכם המהירה
דפנה02/05/2011ודאי שאעשה את דיאטת החלבונים לפני הניתוח אך נכון להיום המשקל שלי השתנה מאז חישבו לי את הbmi {מין הסתם אם הייתי יכולה לשלוט לא הייתי מגיעה לניתוח}.מה שמדאיג אותי: כיצד אדע להגיד למרדים את הbmi המדויק? לא בא לי להתעורר בזמן הניתוח או לחילופין לא להתעורר אחריו.
ולגבי הסיכון בניתוח. מפחיד נורא ואם לא הייתי מרגישה שזה מוצא אחרון לא הייתי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים ולשולה אנא תשובתכם המהירה - תגובה
שולה זק02/05/2011תגידי למרדים את הגובה והמשקל, השאר כבר הוא יחשב.
כפי ששמת לב את לא היחידה עם בעיית ההשמנה באזור וגם לא היחידה המועמדת לניתוח. והמו המון מנותחים מחכים לך להצטרף אליהם ולהנות מאיכות חיים אמיתית.
כך שאל תצאי בהכרזות ואל תיכנסי לחרדות מיותרות.
חישבי על היום שאחרי - וכבר יעלה חיוך על פניך.
בהצלחה
שולנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
דפנה02/05/2011תודה רבה. הפורום הזה הוא הצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לו כמה את שוקלת-זה הנתון שהוא
מקס ברנר02/05/2011צריך-לא היחס בין המשקל לגובה בריבוע !חדר הניתוח הוא לא מקום לחידות מתמטיות.אז אם זה מה שמטריד אותך-תורידי את זה מהשולחן !
ןאם בכל זאת את לא מצליחה למצוא סיבות לדאגה-עשי חיפוש בכתביי משמונת החודשים האחרונים-יש שם חומרים לוהטים !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)