האם בודקים שוב bmi לפני הניתוח?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• האם בודקים שוב bmi לפני הניתוח?
    דפנה
    01/05/2011

שלום לכולם. הבנתי שהמרדים שואל לפני הניתוח מה הbmi. לדעתי מאז אושר לי הניתוח ועד הניתוח עצמו הbmi עלה ויעלה{לצערי}. האם מודדים שוב את הbmiלפני הניתוח?

גם אתם פרקתם כל עול וזללתם מאז ידעתם שאתם מיועדים לניתוח?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האמת שלא-אבל זה דורש הבהרה

מקס ברנר
    01/05/2011

כשהבשלתי לניתוח-בגיל 50,עם 150 קילו בקירוב,ומספר מחלות רקע,זה היה אחרי שנים רבות של זלילה פרועה,מספר דיאטות כסאח (שהובילו לעלייה גדולה אפילו יותר )וכאשר הגעתי למסקנה שחיי בסכנה,איכות החיים שלי מעוררת רחמים,וזה הסיכוי היחיד לשינוי אמיתי.
    עברו מספר חודשים עד להשלמת הבדיקות וקבלת האישורים,ובזמן הזה היה משקלי די יציב.
    את דיאטת החלבונים שלפני הניתוח עשיתי באדיקות-בעיקר מתוך פחד שייאלצו לפתוח לי את הבטן בניתוח- וכשאתה לא אוכל פחמימות-על אפך ועל חמתך תרד במשקל !!!

אבל יש כאן אחרים ש"תקעו" עד הערב שלפני הניתוח.זה לא שהם חלשי אופי-הם פשוט היו מבוהלים פחות ממני !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bmi לפני הניתוח - תגובה

שולה זק
    02/05/2011

שלום דפנה,
    חשןב מאד למסור למרדים, לדתי, את ה- BMI הנכון במיוחד שעלה מה שאני מבינה מדברייך. כמות חומר ההרדמה יש לו קשר למשקל הגוף.
    המרדים, שאנחנו בידיו עוד לפני המנתח, צריך לדעת הכללללללללללללל על עברך, הרפואי, רגישויות, תרופות, מחלות וכד'.
    בהצלחה
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בודקים שוב bmi לפני הניתוח? - תגובה

ד``ר דוד גויטיין
    02/05/2011

זוהי נקודה בעייתית במקצת:
    מטופל שנכנס לתהליך לקראת שינוי קיצוני בהרגלי חייו תוך סיכונם (לא אוהבים לדבר על זה, אבל כל ניתוחי ההרזיה טומנים בחובם סיכונים ולא רק הבטחה לחיים נהדרים) אמור להתחיל את השינוי כבר לפני הניתוח. במקומות רבים בעולם, מטופל שעולה במשקל לקראת ניתוח מורד אוטומטית מהרשימה כלא מתאים על רקע חוסר היענות לטיפול. קצת קיצוני אבל תודו שיש בזה משהו - הרי לא הגיוני להשתולל לפני ניתוח כשכל קילוגרם מעלה את הסיכון הניתוחי, מעבר לחוסר הרצינות המשווע שזה משדר.
    ולצורך הבהרה - לא מדובר על קילו שניים אלה על עלייה משמעותית.
    לעומת זאת, ישנם מטופלים שיורדים במשקל לקראת ניתוח (עקב הטמעת השינוי כבר לפני או עקב דיאטת חלבונים שמבצעים) ומגיעים לניתוח במשקל גבולי. למען הסר ספק - מי שמעמד לפי קריטריונים ברורים לניתוח ו"חורג" במקצת כלפי מטה לקראת ניתוח - לא יבוטל.
    ושוב - אנא, לכל המנותחים הפוטנציאלים - בלי תופעת "הארוחה האחרונה"... זה מסוכן לכם (זוכרים מה קרה אחרי הסעודה האחרונה המקורית?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' גויטן קשה מאוד למי שלא היה שם

שולה זק
    02/05/2011

דר' גוייטן דברייך מאוד נכונים ואני יכולה לבין ולהצדיק אותך.
    אך מי שנמצא בהליך לקראת הניתוח ואוטוטו לפני הניתוח - לא מצליח להפנים ולהבין את גודל השינוי שהולך לעבור. שאחרי הניתוח זה לא רעב ולא הימנעות מאוכל. רק מי שהיה "שם" כמוני....ושהאוכל היווה את סדר היום על פיו מתנהלים החיים - יכול להבין שזה רע וגרוע להעלות במשקל לפני הניתוח - ולו מהסיבה שמה שעולה צריך להוריד.
    בשיחותי עם מטופלים אני מנסה להבהיר ולהחדיר נקודה זו - שלא תם עידן האוכל אחרי הניתוח . נהפוך הוא - עידן ההנאה מהאוכל מתחיל!!!!
    אך שוב - אני שהייתי שם - יכולה להבין ובמקרה שלי גם תופס הפתגם בשינוי
    קל" יתהלל חוגר כמפתח".
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים ולשולה אנא תשובתכם המהירה

דפנה
    02/05/2011

ודאי שאעשה את דיאטת החלבונים לפני הניתוח אך נכון להיום המשקל שלי השתנה מאז חישבו לי את הbmi {מין הסתם אם הייתי יכולה לשלוט לא הייתי מגיעה לניתוח}.מה שמדאיג אותי: כיצד אדע להגיד למרדים את הbmi המדויק? לא בא לי להתעורר בזמן הניתוח או לחילופין לא להתעורר אחריו.

ולגבי הסיכון בניתוח. מפחיד נורא ואם לא הייתי מרגישה שזה מוצא אחרון לא הייתי עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים ולשולה אנא תשובתכם המהירה - תגובה

שולה זק
    02/05/2011

תגידי למרדים את הגובה והמשקל, השאר כבר הוא יחשב.
    כפי ששמת לב את לא היחידה עם בעיית ההשמנה באזור וגם לא היחידה המועמדת לניתוח. והמו המון מנותחים מחכים לך להצטרף אליהם ולהנות מאיכות חיים אמיתית.
    כך שאל תצאי בהכרזות ואל תיכנסי לחרדות מיותרות.
    חישבי על היום שאחרי - וכבר יעלה חיוך על פניך.
    בהצלחה
    שולנ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

דפנה
    02/05/2011

תודה רבה. הפורום הזה הוא הצלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי לו כמה את שוקלת-זה הנתון שהוא

מקס ברנר
    02/05/2011

צריך-לא היחס בין המשקל לגובה בריבוע !חדר הניתוח הוא לא מקום לחידות מתמטיות.אז אם זה מה שמטריד אותך-תורידי את זה מהשולחן !
    ןאם בכל זאת את לא מצליחה למצוא סיבות לדאגה-עשי חיפוש בכתביי משמונת החודשים האחרונים-יש שם חומרים לוהטים !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו