מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ג'ירפה לא עפה והרגלי אכילה פסוליםמקס ברנר14/05/2011
וותיקי המדור מכירים את השקפתי שלא "נולדים מחדש",והפרוצדורה הכירורגית אינה מבטלת באחת הרגלים רעים שטיפחנו במשך עשרות שנים.
אתם מכירים כבר את חולשתי למתוקים וסלידתי העקבית מכל פעילות הגורמת להזעה שלא לצורך או הגברת קצב הלב (להסרת ספק-ספורט ).
בזמן האחרון אני קולט שככל שמתקדם היום הולך הרעב שלי וגובר,ואני מוצא חן מיוחד בשניצל ופרחי כרובית מטוגנים, הנאכלים בעמידה ליד המקרר בשעה אחת בלילה !
אני יודע שזה הרגל רע-תחסכו ממני את ההטפה-אבל שאלתי היא אם יש כאן אחרים שנתקלו במשהו דומה ואיך התמודדו איתו ב"שנת ירח הדבש" שלאחר הניתוח.
למיטב ידיעתי זה סממן של אכילה רגשית,אבל האבחנה המושחזת הזו לא קידמה אותי הרבה בסילוק המנהג.
אז בין השרשורים של השמנים בראשית דרכם (אצל מי ?,כמה זה עולה ? ואיך נתמודד בעתיד ),ותמונות של צעירות חטובות שהשילו 40-50 קילו לפני שהספקנו למצמץ,אני מזמין את המנוסים יותר לקצת התבשלות במיץ של עצמנו.בשבילי זה עניין קריטי ואני כנראה לא היחיד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי לקרוא אתמול את ג'ירפה לא עפה
רותי14/05/2011אני יכולה להציע לך להצטרף לקבוצה שלי בימי ג' ב-6:30 אחת לשבועייםץ(קבוצה קטנה והשבוע עוד יצרפו חדשים)
המנחה בעלת נסיון רב והיא עקבית בתפיסתה כי הדיון הוא על בסיס אישי.רגשי ,כולל מטלות...
אם תגיע השבוע אני בטוחה שלא תצטער
התקשר אלי לדסקס בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
יעל15/05/2011שלום,
אני כחודשיים אחרי ניתוח שרוול.
מאוד הזדהיתי עם מה שמקס כתב ועניינה אותי גם תשובתך.
היכן נפתחת קבוצת תמיכה והאם אפשר להצטרף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה - תגובה
שולה זק15/05/2011ששלום יעל,
לא ציינת מהיכן את.
יש קבוצןת תמיכה בוולפסון, בתל השומר, אסותא, מלבי ובצפון בנשר.
איפה את מעוניינת להתעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
יעל15/05/2011תל השומר או מלב"י יכולים להיות רלוונטיים עבורי.
מה העלות? מי מנחה פגישות אלו?
היכן מקבלים פרטים מדוייקים של יום ושעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה - תגובה
שולה זק16/05/2011בתל השומר - תתקשרי למרפאה להשמנת יתר יתנו לך הפרטי
ותתקשרי למלב"י הם יתנו לך את האינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ירפה לא עפה - ספר חובה לנפש
שולה זק14/05/2011ג'ירפה לא עפה - מלחמה במוסכמות, הרגשות ורגשות - מיתוסים שלא נגעו בהם עד כה. "לא מתווכחים" איתם". בעבר ידענו שילד לא לומד - הוא עצלן ואו טיפש או שניהם יחד. היום זה כבר לא כך - היום יש מתקשי למידה.בזה כבר נגענו וחל שינוי
אז מקסי יקירי - שכחת שהחוק הגדיר אותנו חולים???.
קיבלנו "תרופה" לכל החיים. רק מה - צריך לקרוא את "הוראות השימוש" בעיון רב - להפנים ועל פיהם יקום דבר. המחלה קיימת - מטופלת ואנחנו המטפלים. תמיד אמרתי, אומר ואצעק בקול - ניתוח זה לא הוקוס פוקוס. אחריו צריך לעבוד קשה. לקחנו על עצמנו מחוייבות ואנחנו מחוייבים לה.
מקסי יקירי אתה עוד "טרי וצעיר" רק כמה חודשים אחרי ואין להתכחש להישג היפה עד כה, חרף המלחמות היומיומיות מול ה"צורר" הנצחי - ה א ו כ ל.
אל תצפה להיות מושלם וללכת רק בדרך הישר (בתחום האוכל כמובן חחחח). אתה בהחלט אנושי ולומד להתמודד עם מציאות חדשה שאחרי 50 שנה (וקצת) אתה צריך לשנות באופן מהותי ל- 50 שנה הבאות.
אני כמעט 10 שנים אחרי ומתמודדת יום יום עם "האויב הנצחי" ה א ו כ ל.
כפי שרותי ציינה, תמיכה לא תסולה בפז. קבוצה, הנחיה, שיתוף - הם ה- ABC להצלחה. תוסיף לזה את הידע הרב שלך, המוטיבציה, התוצאות - ותראה
ש" הנפילות מתגמדות".
ונסיים בנימה אופטימית מדברי חז"ל: אין דבר העומד בפני הרצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסי
דניאל14/05/2011אין צודק ממך,
כל ה"צדקנים" שירדו המון במשקל, גם הם מתמודדים עם מה שאתה מתמודד,
ורובם "נופלים" כמוך, ומי שלא מודה שזה כך... משקר לעצמו, כי אני - לא "אוכל" את זה.
מצטער שולה, אני לא מוצא פתרונות בקבוצות תמיכה, וב"מלחמה" עם הג'ירפה.
אני מעדיף לחיות עם המציאות ואני אשתדל לכתוב בכמה שפחות סיסמאות.
גילוי נאות:
1. ירדתי ב-6 חודשים - 42 ק"ג.
2. לא עושה פעילות ספורטיבית.
3. לא הולך לקבוצות תמיכה.
4. אני מרגיש מעולה.
אני אף פעם לא רעב! אני לא מרגיש שאני זקוק למזון, למרות שאני יודע שהגוף שלי מחוייב לקבל מהמזון.
מאידך, התיאבון שלי מפותח, לדידי ה"תיאבון" בא מהעיניים, לא מהקיבה.
כל פעם שאני בא בקשר עין עם אוכל, אני אוכל.
כמוך מקסי, אני פותח מקרר ואוכל, לא בוחל בשום דבר, יש לי העדפות למתוק, עוגות, שוקולד - בקיצור, כל מה שטעים עד טעים מאוד.
כשאני לא בבית, אני כמעט לא מגיע לקשר עין עם אוכל, ולכן אני מוצא את עצמי, מעדיף להיות בחוץ בכל הקשור לאוכל.
זוכר את המסע הקולינרי שלך מקסי, בחיפושים אחרי הארוחה האולטימטיבית מחוץ לבית? היום, אני מעדיף להיות בחוץ, לא חלילה שהאוכל יותר טוב, אני פשוט לא רואה אותו, ואז אין בעיה!!! אני מוצא את עצמי גורר את עצמי לאכול משהו, רק כדי להזין את הגוף, לא מתוך דחפים של הגוף.
מה כבר יש לאכול בקניון? הכל!!! אבל אני לא אוכל יותר מהמבורגר ילדים, או חצי בורקס, או חצי מנה פלאפל. אני מעדיף להכין 2 כריכים איכותיים מהבית, ולאכול אותם במהלך כל היום ("בתשלומים"), או סתם לוותר על לאכול אוכל ולהעדיף גלידת יוגורט עם תוספות של גרנולה, קוקוס, מקופלת, פקאן סיני וחלבה. (יותר טעים מרגיש יותר טוב).
אז לסיכומו של עניין, כל החגים האלה וימי החופש, שמים אותי בבית,
"קרוב לצלחת", תרתי משמע - בימי החג האלה, אני מוצא את עצמי עולה במשקל.
ואז, יומיים של ימי חול בעבודה, מחזירים את הגוף לפרופורציה, ואני משיל את מה שהוספתי לעצמי, וחוזר חלילה.
אני, לשמחתי נמצא בשלב שאני לא צריך להמשיך ולחשוב על ירידה במשקל. אולי עוד 2 ק"ג כדי להיות בקידומת - 7. אתה מקסי, צריך להמשיך לרדת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועכשיו, המלצות אישיות...
דניאל14/05/2011המלצות אישיות:
1. תתרחק מקרבה פיזית לאוכל. אם אתה בבית, עדיף להתעסק עם סרט בטלוויזיה, או לשחק עם הילדים- רחוק מהמטבח.
2. תחזיק בקבוק מים צמוד אליך איפה שאתה יושב, ותשתה ממנו כל הזמן, זה גם בריא, גם מרווה, ותמיד תוכל להשתמש לעצמך בתירוץ: אני לא אוכל עכשיו כי אני שותה ואני צריך להמתין 20-30 דקות.
3. תקנה לעצמך לחם דגנים שחור איכותי ויקר, גבינות טעימות, סלמון, או בקיצור: פתח לעצמך בבית סניף של כריכים כמו בארומה. תכין לעצמך, כריכים קטנים ו"סופר מושקעים", וקח איתך את ארוחותיך איתך לכל היום ולכל מקום. אם לא הספקת או לא יכולת, לא נורא, קנה לך משהו קטן וזה מה שיש.
4. אם באת בקשר עין עם משהו טעים במיוחד, וה"תיאבון" הכריע אותך, אז מה??!!! יותר טוב לקחת חתיכה קטנה(לא יכולים יותר), מאשר להתייסר במניעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההועבר לשאלות נפוצות- תגובה
שולה זק14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל- תגובה
שולה זק14/05/2011ההתמודדות שלך שונה מההתמודדות של מקס ואחרים. אתה מסתדר ללא תמיכת קבוצה/סביבה. לך יש את אלונהשזה לכשעצמה תמיכה הדדית. אבל רבים אחרים כן זקוקים לתמיכה בתחילת דרכם. והכוונה לפחות בשנה הראשונה.
שום דבר הוא לא בגדר MUST הכל במסגרת המלצות וכל אחד בוחר לו את הנתיב המתאים לו ומאמץ מה שטוב ועוזר.אני לא מבינה את האנטי החזק שלך לפעילות גופנית. אישית אני שמחה שאני מסוגלת. אני רואה בזה ברכה ולא עונש.
לגבי שקר עצמי - אני רוצה לקוות שאחרי הניתוח אנשים מבינים שמשקרים רק לעצמם ולומדים עם הזמן להתמודד עם האוכל ועם הרגלי אכילה שונים מבעבר.
אז בנימה אופטימית זו שיהיה אחלה של שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגשתי שמדובר בי...
דניאל15/05/2011אני מבקש שוב לציין, כל מה שאני כותב,
מדובר בהרגשתי, השקפתי והתנהגותי שלי, אין במה שאני כותב, שום הנחייה או הכוונה מקצועית, קטונתי.
אין לי שום בעיה עם פעילות ספורטיבית,
אני מוגדר: "חולה ספורט" - אלונה סובלת מזה רבות,
רק שאני באופן אישי, לא מוצא זמן לעשות ספורט, אני מגיע עייף כל כך , שהפעילות הספורטיבית היחידה שאני יכול לעשות - זה לצפות בספורט בטלוויזיה.
כל אחד ודרכו, מקסי ביקש לקבל קצת "אמת" מאנשים אחרים שהם לא הוא.
הוא רצה לוודא שמה שעובר עליו, הוא לא היחיד ש"סובל" מזה.
ניסיתי לתת קצת דרכים להתמודד עם המובן מאיליו, מי שרוצה "לקחת" - מוזמן.
דרך אגב,
אני עובר משהו שעוד לא נתקלתי בו בדפי הפורום:
בסוף כל ארוחה, אני מתמלא ב"נזלת" , אני מקנח את האף וזה נעלם,
לא שאני מצונן או מקורר, זה קורה בסוף כל ארוחה, לא משנה אם קרה או חמה,
למישהו זה קרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל לי זה היה קורה לפני הניתוח
ליאתול15/05/2011כשהייתי מגזימה בכמות ואוכלת במהירות זו הייתה התוצאה ואפילו הנזלת הייתה מתמלאת לי בגרון בצורת לכה....
אין לי מושג מה זה אומר אבל מאז הניתוח זה הפסיק לי לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)