שרוול או טבעת ?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שרוול או טבעת ?
    אורלי לאודון
    31/05/2011

אני בת 53,BMI בדיוק 40,מתלבטת איזה סוג ניתוח מתאים לי,לא מנשנשת כל היום אלא יותר אוכלת כמות גדולה בבת אחת,בדרך כלל בערב.
    אין לי ביטוח פרטי ולכן אין לי כל כך חשק להוציא 10,000 שקלים ויותר,מתלבטת אם לעשות אצל ד"ר אבינוח-טבעת או שרוול בבית חולים ציבורי כמו תל השומר או מאיר או איכילוב,לא בוער לי לעשות את הניתוח,יכולה לחכות כמה חודשים.מישהו יכול לעזור לי מניסיונו?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרוול או טבעת ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במילה אחת שרוול...

עפרה
    31/05/2011

לעניות דעתי וכמי שמנותחת שרוול כבר כמעט 4 חודשים אני ממליצה בחום עליו...
    את הנאומים אני בטוחה שחברים אחרים נפוצים ומוכרים בפורום ירשמו לך...
    אין על השרוול... אין צורך להטריד את עצמך בפתיחות וסגירות כיוונונים ומדידות ודאגה על זה שגוף זר נמצא בתוכך....
    תשמרי עליו הוא ישמור עלייך....
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול או טבעת ? - תגובה

שולה זק
    31/05/2011

לא הייתי ממליצה שתחשבי על כיוון טבעת. יש היום ניתוחים מתקדמים כמו שרוול ומעקף שלא מצריכים טיפול והתעסקות כל הזמן כמו טבעת.
    ממליצה לגשת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ויחד להחליט איזה ניתוח הכי מתאים לך . רצוי להגיע לרופא עם ההסטוריה הרפואית שלך - מכתב מהרופא המטפל.
    בבית חולים ציבורי הניתוח הוא ללא עלות לעמודים בקריטריונים.
    בהצלחה
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוול או טבעת - נתונים לעיונך

אפרת רומי
    31/05/2011

היי אורלי,

אני משרוולת מזה שבוע, ואחרי מחקר לא קטן שעשיתי טרום ההחלטה ללכת לניתוח ואני אשתף אותך בכמה נתונים, אתחיל מהקל לכבד:

1. בניתוח שרוול קיבה מוסר חלק ארי של הקיבה בו יושב הורמון הרעב גרלין, אותו הורמון האמור לידע אותך שאת רעבה מה שיוצר מצב כי כמעט ולא תחושי רעב.
    בעוד שבניתוח טבעת אותו אוייב שנקרא רעב נשאר, שריר וקיים.

2. הגבלות האכילה - בעוד שניתוח טבעת מקשה על צריכת מזונות שונים ניתוח שרוול קיבה לא מגביל כלל את סוגי המזונות רק את כמותם כך שניתן להנות מהאוכל ולא לסבול מתחושת דיאטה מתמדת.

3. לניתוח הטבעת יש כ- 20% ניתוחים חוזרים כתוצאה מבעיות בטבעת כמו תזוזה שלה. עוד שבניתוח שרוול יש רק כ- 5% וזאת כתוצאה מגדילת כיס קיבה לאנשים שלא הקפידו על תזונה מועטה ועפ"י ההנחיות.

4. לשרוול הקיבה יש הצלחה של הורדת כ60% מהמשקל העודף תוך שנה בעוד שלטבעת הורדה של כ- 50% שהיא איטית יותר ולרוב לוקחת כשנתיים שלושה.

5. "תופעת לוואי" ידוע של ניתוח הטבעת הוא הקאות ממושכת

או בקיצור כמו שאמרו לפני... :)
    שרוול קיבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

דניאל
    31/05/2011

אפרת, הכל נכון, חוץ מהעניין שהנתונים שבידייך - ישנים.

אחוז ה-"בעיות" בניתוח שרוול - קטן בהרבה ממה שציינת,
    הרופאים היום מיומנים הרבה יותר, ואחוזי ההצלחה ללא בעיות - קטנה בצורה משמעותית.

חוץ מזה - שמח לקרוא שאת מרגישה יותר טוב,
    והאופטימיות שאת מפגינה - יובילו אותך אל היעד במהרה - ובכיף.

אני - קילו אחד מהיעד - (80 ק"ג) - ומרגיש נהדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף למה שאפרת כתבה לך

צמובר
    04/06/2011

רוצה לספר לך מניסיוני.
    השרוול שלי (שהוא בן שנה) הציל אותי. זה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיי. אני מודה למי שהמליץ לי עליו, בכל יום ויום.
    איכות החיים פשוט לא תאמן.

לעומת זאת, יש בת דודה (צעירה ממני ב-16 שנים) שעשתה ניתוח טבעת. היא אמנם ירדה במשקל (לא מספרת כמה) אבל סובלת כל הזמן.
    היא כל הזמן רעבה
    בכל ארוחה היא אוכל יותר מדי
    ובכל ארוחה היא מקיאה.
    זה כבר הפך לשיגרת חיים אצלה.
    היא מקללת את הטבעת שלה כל הזמן, וממש סובלת.

אני לא אומר שזה מה שיקרה לך אם תעשי טבעת, אבל למה להסתכן?

בהצלחה,
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו