מחר ועדה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• מחר ועדה
    ליהי
    31/05/2011

שלום לכולם,
    מחר אני אמורה לעבור ועדה לפני ניתוח שרוול והבטן מתהפכת לי. חוששת,
    האם תוכלו לספר לי קצת על הועדה?
    הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה לי שצריך לחשוב מה ההשלכות של הניתוח בעתיד, שעדיין לא יודעים מה קורה עם זה בגילאים מבוגרים.
    מישהי/ו יכולים להסביר לי קצת יותר על הועדה וקצת לעודד.

תודה
    ליהי

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחר ועדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחר ועדה... בהצלחה!

אפרת רומי
    31/05/2011

ליהי היי,

הועדה מורכבת משלושה אנשים שאת נכנסת אליהם אחד אחד (בניגוד למה שחשבתי שוועדה היא קבוצת אנשי מקצוע היושבת יחד)

1. כירורג\ית - מטרתו לוודא שאת עובדת בתנאים לניתוח, שלא עומדות בפנייך מגבלות פיסיולוגיות לניתוח. הוא מתחקר מחלות רקע, תרופות שאת לוקחת, רגישויות, ניתוחי עבר, מחלות במשפחה, נסיונות דיאטה קודמים, טיפולים שונים בהשמנה שניסית בעבר. מבוצעת בדיקה גופנית וכן מדידת משקל, גובה וחישוב מסת הגוף – BMI.הוא יבקש ממך את הא.ק.ג שעברת או הארגומטריה כמו במקרה שלי, את בדיקות הדם, את בדיקת השתן, את תוצאות צילום ושט קיבה או גסטרוסקופיה, אולטרה סאונד בטן עליונה, בדיקת תפקודי ריאות.

2. הדיאטנית - תבקש את המלצת הדיאטנית שהבאת איתך וגם המלצת הפסיכולוגית, הדיאטנית בודקת גם היא את נסיונות העבר שלך לירידה במשקל, ובאופן כללי תבדוק את המוכנות שלך לניתוח ברמת ההבנה של הצרכים המיוחדים ושינויי התפיסה שיש לעבור כדי להצליח בו, בדיקת הרגלי תזונה ואורח חיים. עוד היא תתן לך דף מידע לגבי דיאטה לפני הניתוח ותזונה אחריו (לא להבהל על התזונה שאחרי הניתוח עוד יעברו איתך עשרות פעמים בבית החולים)

3. פסיכולוגית\עובדת סוציאלית - זה החלק הטריקי, כאן תרגישי דה ז'אוו מהפגישה עם הדיאטנית אולם לא כך, מה שהיא מנסה לבדוק זה בעצם עד כמה את מוכנה ומה עשית בכדי למקסם את התמיכה ולייצר סביבה שתעזור ותתמוך בתהליך שלך, מנסים לברר התנהגויות היכולות לפגוע בתהליך כמו התמכרויות, הפרעות אכילה וכו'.

חשוב לקבל את אישורם של כל אחד משלושת הגורמים.

אני הייתי בלחץ שכמעט שכחתי את שמי ביום הזה, להגיד לך לא להיות בלחץ יהיה מטופש וחסר יעילות כי את תהיי בכל מקרה.
    מה שאני ממליצה זה להתכונן לועדה כמו לראיון עבודה, לחשוב מה את הולכת להגיד ואיך והכי הכי חשוב... אבל ממש הכי חשוב... לא להתחכם!
    לא להסתיר דבר, מקסימום יורו לך לעשות שינויים ולחזור שוב, זה עדיף מאשר לת מידע שגוי או להסתיר מידע שיוכל אח"כ לפגוע בך.
    וקחי איתך צילומים, רק צילומים של כל הבדיקות והתשובות ומכתבי ההפניה. לא צריך לקחת את הדיסקים של הבדיקות אם יש לך.

אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול בשמחה.

בהצלחה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו