מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מחר ועדהליהי31/05/2011
שלום לכולם,
מחר אני אמורה לעבור ועדה לפני ניתוח שרוול והבטן מתהפכת לי. חוששת,
האם תוכלו לספר לי קצת על הועדה?
הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה לי שצריך לחשוב מה ההשלכות של הניתוח בעתיד, שעדיין לא יודעים מה קורה עם זה בגילאים מבוגרים.
מישהי/ו יכולים להסביר לי קצת יותר על הועדה וקצת לעודד.
תודה
ליהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחר ועדה... בהצלחה!
אפרת רומי31/05/2011ליהי היי,
הועדה מורכבת משלושה אנשים שאת נכנסת אליהם אחד אחד (בניגוד למה שחשבתי שוועדה היא קבוצת אנשי מקצוע היושבת יחד)
1. כירורג\ית - מטרתו לוודא שאת עובדת בתנאים לניתוח, שלא עומדות בפנייך מגבלות פיסיולוגיות לניתוח. הוא מתחקר מחלות רקע, תרופות שאת לוקחת, רגישויות, ניתוחי עבר, מחלות במשפחה, נסיונות דיאטה קודמים, טיפולים שונים בהשמנה שניסית בעבר. מבוצעת בדיקה גופנית וכן מדידת משקל, גובה וחישוב מסת הגוף – BMI.הוא יבקש ממך את הא.ק.ג שעברת או הארגומטריה כמו במקרה שלי, את בדיקות הדם, את בדיקת השתן, את תוצאות צילום ושט קיבה או גסטרוסקופיה, אולטרה סאונד בטן עליונה, בדיקת תפקודי ריאות.
2. הדיאטנית - תבקש את המלצת הדיאטנית שהבאת איתך וגם המלצת הפסיכולוגית, הדיאטנית בודקת גם היא את נסיונות העבר שלך לירידה במשקל, ובאופן כללי תבדוק את המוכנות שלך לניתוח ברמת ההבנה של הצרכים המיוחדים ושינויי התפיסה שיש לעבור כדי להצליח בו, בדיקת הרגלי תזונה ואורח חיים. עוד היא תתן לך דף מידע לגבי דיאטה לפני הניתוח ותזונה אחריו (לא להבהל על התזונה שאחרי הניתוח עוד יעברו איתך עשרות פעמים בבית החולים)
3. פסיכולוגית\עובדת סוציאלית - זה החלק הטריקי, כאן תרגישי דה ז'אוו מהפגישה עם הדיאטנית אולם לא כך, מה שהיא מנסה לבדוק זה בעצם עד כמה את מוכנה ומה עשית בכדי למקסם את התמיכה ולייצר סביבה שתעזור ותתמוך בתהליך שלך, מנסים לברר התנהגויות היכולות לפגוע בתהליך כמו התמכרויות, הפרעות אכילה וכו'.
חשוב לקבל את אישורם של כל אחד משלושת הגורמים.
אני הייתי בלחץ שכמעט שכחתי את שמי ביום הזה, להגיד לך לא להיות בלחץ יהיה מטופש וחסר יעילות כי את תהיי בכל מקרה.
מה שאני ממליצה זה להתכונן לועדה כמו לראיון עבודה, לחשוב מה את הולכת להגיד ואיך והכי הכי חשוב... אבל ממש הכי חשוב... לא להתחכם!
לא להסתיר דבר, מקסימום יורו לך לעשות שינויים ולחזור שוב, זה עדיף מאשר לת מידע שגוי או להסתיר מידע שיוכל אח"כ לפגוע בך.
וקחי איתך צילומים, רק צילומים של כל הבדיקות והתשובות ומכתבי ההפניה. לא צריך לקחת את הדיסקים של הבדיקות אם יש לך.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול בשמחה.
בהצלחה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)