שלום, גם אני חדשה

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שלום, גם אני חדשה
    מבולבלת
    08/06/2011

שלום לכולם,

אני בת 31 וסובלת מאכילה כפייתית במשך שנים, גם אני ירדתי ועליתי במשקל 30 ק"ג ככה און אנד אוף במשך אולי 8 פעמים בעשר שנים האחרונות. הכל נפשי אין כאן ספק, היום אני שוקלת מעל 100 ק"ג, זה משהו שבעבר לא הייתי חושבת עליו אבל הגעתי למצב שאני שוקלת ניתוח - או שרוול או מעקף ויש לי כמה שאלות ואני מאוד אודה על כל מידע שתוכלו לספק לי.
    עשיתי קצת מחקר בנושא וקראתי קצת בפורום, אני יודעת ששרוול זו השיטה עם הכי פחות סיכונים היום ויחד עם זאת אני הבנתי שהתוצאות בשיטת השרוול הן טיפה פחות טובות מאשר המעקף שיותר מסוכן אבל נאמר עליו שהוא יותר אפקטיבי ו"מתאים במיוחד למי שמכור למתוקים" ואני מכורה לפחממות ומתוקים!

השאלה שלי היא גם מה קו האמצע? מה אפשרי וכדאי לעשות?

בנוסף, כל הזמן אומרים שזה לא שיטות פלא וצריך לשמור על תזונה ולעשות ספורט,
    העניין הוא שאם הייתי מסוגלת לעשות את הדברים האלה אז אולי לא הייתי נזקקת להליך כירוגי! המטרה בניתוח היא משהו חיצוני שיגביל אותי וימנע ממני את הצורך לאכול כל כך הרבה. עכשיו קראתי קצת בפורום על איך זה כמה חודשים אחרי הניתוח שהתאבון והיכולת הפיזית לאכול יותר חוזרים בגדול

אולי ולכן אולי השאלה המרכזית שלי- עד כמה זה באמת אפקטיבי לטווח הארוך??

אין לי טעם לעשות את הניתוח אם בסופו של דבר, גם אם זה יהיה אחרי כמה חודשים או אפילו אחרי שנה, אני אחזור לאכילה רגילה. מהם באמת נתוני ההורדה ויכולת השמירה לטווח של כמה שנים?

תודה רבה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, גם אני חדשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריטריונים - תגובה

שולה זק
    08/06/2011

ברוכה הבאה לפורום,
    ראשית את צריכה לוודא שאת עומדת בקריטריונים לניתוח.
    הקריטריונים נקבעו על ידי אירגון הבריאות העולמי ואומצו על ידי משרד הבריאות הישראלי. הניתוח נמצא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים והקופות הונחו לאשר ניתוח רק למי שעמד בקריטריונים..
    הקריריונים ברורים ונמדדים על פי ה- BMI מסת הגוף הנמדד לפי גובה ומשקל
    BMI 35-40- עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
    BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.
    אם את עומדת בקריטריונים, כדאי לקבוע תור לכירורג בתחום ניתוחי הקיבה, שעושה את כל סוגי הניתוחים, להגיע אליו עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך ובהתאם להרגלי האכילה שלך, הפרעות האכילה שלך - יחד תחליטו איזה ניתוח מתאים לך.
    עליך להבין שניתוח לא בא "במקום" דיאטה, פעילות גופנית, שינוי הרגלי אכילה, שינוי אורח חיים.
    הניתוח הוא כלי הבא לעזור לך לאזן את כמויות האוכל ולשנות הרגלי אכילה.
    מקווה שעזרתי במעט
    שולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו