מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
היי מתוקה...
מיכל11/06/2011היי מתוקה,
זה לא המישקל, תמיד ידעתי מתי אני יורדת ומתי אני מתנפחת , האמת שאני באמת לא צריכה את המישקל בשביל לדעת עם עליתי או לא.
אני עולה על המישקל כאשר אני מרגישה שעליתי, ואז אני מבינה שצדקתי. וזה מתסכל!!!
ומה שהכי מתסכל שזאת רק ההתחלה - אז מאיפה לעזאזל (סליחה) העלייה הזאת ???
אני בקושי אוכלת משהו, וגם אם אני אוכלת כמעט תמיד אני מקיאה...
אוף , מאיפה מביאים סבלנות ???
שבוע מקסים (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן חשבתי על זה...
מיכל11/06/2011היי שולה,
קודם רציתי להודות שאת ממש מתייחסת לכל אחד ואחת כאן - זה בכלל לא מובן מאליו
ובאמת מגיע לך כל הכבוד ותודה , זה מחמם את הלב שיש אותך שממש מתייחסת ומרגיעה. (;
שנית, הBMI ההתחלתי שלי היה 45 , כך שהיה מספיק מאיפה לרדת, כרגע אני תקועה גם על ירידה בהקפים וגם על ירידה במישקל, והיכ מתסכל זה העלייה של החצי קילו, אני יודעת שזה רק חצי קילו ומצחיק לחשוב שבעבר למי זה הזיז בכלל החצי קילו הזה... אבל ממה שלמדתי וממה שאמרו לי בניתוח הזה (שרוול) יורדים בסביבות ה 15/20 קילו בחודש הראשון, ולכן העלייה האת מפחידה אותי.
אני אדבר גם עם הילה, מה שכן הקציצות עוף הטחונות, הפאסטראמה והביצה המקושקשת ממש לא עובדות לי , גם לא בביסים ממש קטנים ולעוסים הייטב, כנראה שאנטוש אותם, הבעיה שלי שאני לא אוכלת גבינות/דגים ומאוד קשה לי לאכול מעדנים כל היום.... יש רעיונות אחרים אולי ?
יום מקסים (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט לא אוכלת ועולה במשקל-זה ייתכן?מיכל10/06/2011
לא זה ממש לא הגיוני כבר,
אני כמעט לא אוכלת כלום (לא מסוגלת) ואני עולה במישקל,
במקום לרדת, גיליתי שעליתי חצי קילו - כמה מתסכל!!!
ולא אני לא לפני מחזור, ואין לי מושג מה לעשות,
אני סובלת גם ככה מכל התהליך, לא מצליחה לחזור לעצמי, וגם לעלות במישקל????
אני משתדלת לאכול כל כמה שעות משהו (מעדן, קציצת עוף, חלב) משימה לא פשוטה בימים אלה
(שבועיים אחרי הניתוח), אני מבינה שאני צריכה סבלנות , אבל כל זה וגם לעלות במישקל ???
ממה שאני קוראת פה בהתחלה יש ירידה גדולה ורק אחרי כמה חודשים יש עצירה,
אבל אצלי יש עלייה במישקל אחרי שבועיים??? זה הגיוני???
מישהו נתקל בזה? זקוקה לעיצה, אני ממש מתוסכלת.....
מה גם שמה שאני כבר מכניסה לפה אני מקיאה!!! זה נוראי, אוכלת חצי קציצת עוף טחונה ברוטב ומקיאה, זה מייאש כלכך, הבעיה היא שאני לא אוכלת גבינות וצריכה תחליפים אז הקציצה הייתה פתרון - אבל לא מצליחה לעכל אותה....
שמעתי על אנשים שעשו את הניתוח הזה ובשבועיים הראשונים ירדו 12 קילו, אני עומדת על ירידה של 6 וחצי קילו עם עלייה עכשיו של חצי קילו, לא מבינה מאיפה העלייה הזאת, ולמה זה משגע אותי כלכך....
ומתי יש את הבום הגדול של הירידה???
בדיאטות רגילות כבר ירדתי יותר בתקופה הזאת...
אוף, סליחה שחפרתי אבל אני מתוסכלת נורא....
לא מצליחה לחזור לעצמי.
סופ"ש מקסים (;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות שם המשחק
אורלי10/06/2011היי,
קודם כל לקחת אוויר, להביט אל השמים הם תכולים ויפים ולחייך !
שבועים אחרי הניתוח הם לא אינדיקציה לכלום.. הגוף שלך עדין בטראומה, מהניתוח מהשינויים העוברים עליו מהכל.
אז לאט לך !!
המאבק בירידה הוא ארוך ולא תוך שבועיים כל אחד יורד/עולה /נתקע תלוי איך הגוף שלו לוקח את הדברים.
את תרדי תהיי בטוחה , בעיקר אם את אוכלת לפי מה שכתוב :) (וכולנו יודעים שזה כלום)
בהצלחה !
סופ"ש נפלא בחיים החדשים
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתדלת - אבל לא יודעת מאיפה למצוא א
מיכל12/06/2011את הסבלנות כאשר אין לי משהו בתמורה....
מרגישה נפוחה ולא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה הערות קצרות על המצב
מקס ברנר12/06/20111.הבעיה האמיתית היא שאת מתקשה באכילה ומקיאה.את זה צריך לפתור,אך מאחר שאת מטופלת ע"י צוות מקצועי מיומן נשמח לדעת מה הציעו לך.
2.החצי קילו שהוספת לאחר הפחתת שישה (בין אם הוספת ובין אם המשקל שלך מקולקל )זה בכל הכבוד שטויות !אם אלה נוזלים הנאגרים בגוף (למשל בגלל תרופה )את תשתיני אותם תוך יממה כשתוסר העילה להצטברותם.
3.חוץ מזה תפסיקי לאסוף כל מיני שמועות מטורפות על אנשים שמורידים 15 קילו בשבועיים !אנחנו כאן בפורום מכירים הרבה אנשים "אמיתיים"-חלקם שמנים ממך-שלא הורידו את זה גם בחודש וחצי .תזכרי-את במירוץ למרחקים ארוכים,ורק נגד עצמך-לא מתחרים באף אחד.
4.ואחרון-נראה לי שעצבייך מרוטים מכדי לסגל חשיבה בודהיסטית,כך שנוותר על זה הפעם,אבל זכרי תמיד שיש יותר מ-10 גורמים המשפיעים על קצב הירידה,ורובם המכריע לא בשליטתך.תתמקדי בדברים המעטים שכן באחריותך ותני לטבע לעשות את שלו
מצטער על הניעור אבל נדמה היה לי שאת זקוקה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי נעשה סדר- תגובה
שולה זק10/06/2011שלום מיכל, בואי נברר שלב שלב מה קורה איתך.
1. איזה סוג ניתוח עברת?
2. לא ירדת כלל במשקל? רק עלית?
3. האם את במעקב דיאטנית? קיבלת ממנה תפריט שמתאים לך ולשבועות הראשונים אחרי ניתוח?
4. לא לאכול זה פסול!!! צריך לאכול כל 3 שעות בערך. מעט (במסגרת התפריט המותר לשלב בו את נמצאת), ללעוס היטב ולהקפיד גם לשתות הרבה בין הארוחות
5. הקאה באה כתוצאה של התנהלות לא נכונה, אכילה מהירה, לא לועסת מספיק או כמות אוכל גדולה מידי. תבדקי במה את שוגה.
אם את חושבת שדרך התנהלות שלך בסדר לפי "הספר" ממליצה לפנות למנתח ואו לדיאטנית
שבת שלום
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה....
מיכל11/06/2011היי שולה,
נותחתי ע"י דר בגלייבטר האגדי בניתוח שרוול לפני שבועיים וחצי,
אני הולכת לפי התפריט של הילה המקסימה, אבל לצערי האוכל כמעט ולא יורד לי,
מאוד קשה לי לאכול, אני לוקחת ביסים ממש קטנים ולועסת כל ביס המון עד שכבר לא נשאר מה ללעוס, כל הזמן שאני אוכלת יש לי תחושה שהכל נתקע ושעוד שנייה אני אוציא את הכל,
לדוגמא הבוקר הכנתי לי ביצה מקושקשת והצלחתי לאכול רק רבע, וזה נתקע לי,
לגבי הירידה ירדתי 7 קילו בשבועיים ועליתי חצי, אני יודעת שזה רק חצי , אבל בשלב הזה להתחיל לעלות זה מתסכל, ולא אני לא במחזור או לפני כך שאין סיבה לנפיחות כל שהיא.
בדיאטות רגילות אני יורדת ככה ויותר, אז לאחר ניתוח ?!?
מה גם שאני משלבת הליכה על הליכון של חצי שעה פעם ביומיים.
מה שמתסכל אותי ואני יודעת שזאת לא תחרות ששמעתי על אנשים שעשו איתי את הניתוח באותו היום וירדו כבר 12 / 15 קילו, אבל מה שהחזיק אותי לעשות את הניתוח הזה הוא הירידה הגדולה בהתחלה. משום מה יש לי הרגשה שאני כמעט ולא אוכלת וגם זה לא עוזר גם ככה אני משמינה!
אני יודעת שאני צריכה המון המון סבלנות, ואני ממש מנסה, אבל קשה לי....
יום מקסים (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
יושי11/06/2011אל תישקלי כל יום! תעיפי את המשקל מהבית ותדעי את משקלך רק מהשקילות של הביקורת. כך תוכלי לדעת רק ממבט שלך , של הקרובים לך ומהבגדים... ואם לא בשבועיים הראשונים- אז עוד חודש...אם אין בעיה רפואית (שמי אני שאתן דעה על זה..... קטונתי) אז אל תילחצי ותגידי בי בי למשקל של הבית,
לדעתי זאת השיטה הכי טובה- לפחות בחודשים הראשונים......
תצליחי!
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה.... - תגובה
שולה זק11/06/2011שלום מיכל,
האם גם בהיקפים את לא ירדת?
את עושה פעילות גופנית ויתכן והשומן הופך לשריר שהוא כבד.
מה ה- BMI ההתחלתי שלך?
אם את חושבת שאת "תקועה" תצלצלי להילה ותתיעצי איתה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה....
מיכל11/06/2011היי שולה,
קודם רציתי להודות שאת ממש מתייחסת לכל אחד ואחת כאן - זה בכלל לא מובן מאליו
ובאמת מגיע לך כל הכבוד ותודה , זה מחמם את הלב שיש אותך שממש מתייחסת ומרגיעה. (;
שנית, הBMI ההתחלתי שלי היה 45 , כך שהיה מספיק מאיפה לרדת, כרגע אני תקועה גם על ירידה בהקפים וגם על ירידה במישקל, והיכ מתסכל זה העלייה של החצי קילו, אני יודעת שזה רק חצי קילו ומצחיק לחשוב שבעבר למי זה הזיז בכלל החצי קילו הזה... אבל ממה שלמדתי וממה שאמרו לי בניתוח הזה (שרוול) יורדים בסביבות ה 15/20 קילו בחודש הראשון, ולכן העלייה האת מפחידה אותי.
אני אדבר גם עם הילה, מה שכן הקציצות עוף הטחונות, הפאסטראמה והביצה המקושקשת ממש לא עובדות לי , גם לא בביסים ממש קטנים ולעוסים הייטב, כנראה שאנטוש אותם, הבעיה שלי שאני לא אוכלת גבינות/דגים ומאוד קשה לי לאכול מעדנים כל היום.... יש רעיונות אחרים אולי ?
יום מקסים (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
עפרה10/06/2011בובה אני שבועיים לאחר הניתוח עליתי קילו....
אל תלחצי...!!!! קחי הכל בפרופורציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עופרה....
מיכל11/06/2011ואיך את היום?
אשמח לשמוע כמה זמן את אחרי ואת ההתקדמות שלך...
יום מקסים (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכל
עפרה12/06/2011אגב אני מפ"ת... עברתי את הניתוח אצל ד"ר מינץ ירון בבית חולים השרון ביום 21/02/11 כמו שאמרתי קודם שבוע ראשון לאחר ניתוח 10 ק"ג פחות... בביקורת לאחר שבועיים מהביקורת הראשונה לא רק שלא ראיתי ירידה אלא ראיתי עליה של קילו... האחות אמרה לי תרגעי ולא להכנס ללחץ הגוף חטף טראומה והוא ישתחרר לו ... וכן כך היה...
היום אני כמעט 4 חודשים אחרי עם ירידה של קרוב ל- 26 ק"ג ועם יד על הלב לפעמים אני "מתעללת" בשרוול שלי עקב הרגלים ישנים ורעים שעדיין אני לא לגמרי מיישמת אותם... טועמת מהכל מרשה לעצמי פינוק אחת לשבועיים שלוש ... החשק למתוק ועוגות (העוגות הנפלאות שהכנתי בשבועות פשוט היו חגיגה לחיך (לדברי האורחים) ואני כלל לא טעמתי מהם ולא בגלל שפחדתי לאכול מהם אלא בגלל שממש לא הרגשתי רצון לאכול... ממש לא היה לי חשק...) . בניגוד לדיאטות קודמות הייתי נלחצת ומונעת מעצמי לאכול וממש מתענה הייתי סופרת את הדקות/השניות מתי יגמר לי היום ואני אלך כבר לישון כדי שלא אצטרך להתמודד... (שמעת פעם על מישהו שלוקח משככי כאבים לכאבי רעב... (זה עוזר...!!!)) וכמובן שאחרי ירידה משמעותית הייתי מזנקת בעליה ועם תוספת של ק"ג רבים... רק בדיאטה האחרונה שהייתי בה ירדתי 18 ק"ג אבל עליתי 33 לא מעצבן...???בדיאטה הזו אני לוקחת הכל באיזי לא נלחצת ונותנת לתהליך לקרות מעצמו כמובן עם עזרה ממני... אוהבת את השרוול , החבר הכי טוב שלי... :)
לרקע כללי: אני 1.60 התחלתי עם משקל של 133 ועכשיו אני 107.10 ק"ג
אם יש לך עוד שאלות/מענות/צריכה כתף... בכייף אני לרשותך...!!! :) אחרי הכל אנחנו משפחה... כולנו באותה הסירה סה"כ חדרים נפרדים...חחחח
אני בפייס ofra buhadana או בנייד 054-3137990
להשתמע... ויהיה נחמד אם תבואי למפגש כי אני אהיה שם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)