מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי הגורם הכי מוסמך לבצע שתליםמוני20/11/2011
רציתי לדעת מי הגורם המיומן ביותר בביצוע שתלים ?
האם כירורג פה ולסת ? או שאולי רופ"ש המומחה בשיקום הפה ?
מכל מקום אני אשמח גם להתייחסות לגבי ד"ר בירשאן שהוא רופ"ש וחבר פעיל בעמותה הישראלית להשתלות דנטליות (IAOI).
מה אני צריך לבדוק כדי להיות שקט בטרם אני מבצע טיפול של שיקום השן בעזרת שתל ?
אודה לתשובתכם בהקדם,
בברכת שבוע טוב
מוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי הגורם הכי מוסמך לבצע שתלים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט20/11/2011יש להבדיל בין ביצוע הליך ההשתלה לבין השיקום - בניית הכתר ע"ג השתל.
2 ההתמחויות היחידות העוברות הכשרה מקיפה בנושא השתלות הינן כירורגיה פה ולסת - 5 שנים ופריודונטיה(מחלות חניכיים) - 3.5 שנים.
לגבי בניית הכתר ע"ג השתל הדבר ניתן לביצוע ע"י רופא שיניים כללי או מומחה בשיקום הפה שעבר התמחות במשך 3.5 שנים בנושאי שיקום שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםטליה19/11/2011
לאמי,בת 68,אחרי השתלת שיניים לסת עליונה,האם כדאי לעשות השתלת שיניים,לסת תחתונה,ממוחשבת? ואייך הרופאים שלומי לדרמן,סולימאן סעאבני ואסד ראווי.תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט19/11/2011תיכנון השתלה באמצעות מחשב מתאים לחלק מהמקרים ויש להעריך את המקרה האם אכן מתאים. אין מטרת הפורום לחוות דיעה על רופא זה או אחר אלא לענות על שאלות רפואיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםטליה18/11/2011
אמי צריכה לבצע בין 8-10 שתלים בלסת התחתונה,היא ביררה במרפאה הילה יוקנעם-בעלי זכיון הילה הארצי-הוצעו לה שתלים immer או mis רציתי לברר אם שתלים אלו באיכות טובה או לא.אמי בת 68,ביצעה כבר השתלה בלסת העליונה,עקב נסיגת חניכיים.
אודה על תשובה מהירה
תודה טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר יזהר שוחט19/11/20112 סוגי השתלים הם מוכרים וטובים בעלי אישורים מהאיגודים האירופאים והאמריקאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה18/11/2011
קליק בפרק הלסת נובע לרוב עקב שינוי במנח או צורת הדיסק. במידה ואינו מלווה בהגבלה בפתיחת הפה או בכאב לא מבוצע כל טיפול
ד''ר יזהר שוחט כתב "לעיתים עם הזמן ישנה הפחתה בעוצמתו או היעלמותו"
ד''ר דניאל ניצן כתב "הקליקים לא יעלמו, ואין דרך להפסיק אותם, לצערי להיפך, הקליקים מוחמרים עם השנים."
מדוע ד"ר יזהר כתב שלעיתים עם הזמן ישנה הפחתה בעוצמתו או היעלמותו???
האם הוא התכוון שה"טיק" בלסת יכול להיעלם?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט19/11/2011קיימים טיפולים כירורגיים העשויים להביא להפחתה או היעלמות הקליקים. גשי לבדיקה במרפאת פרקי לסת באחת מהמהחלקות לכירורגיה פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי עקירה שבוע וחצי והחור לא נסגרדקלה17/11/2011
אני אחרי עקירה...היה לי דלקת וכאבים.. מהיום הראשון אני לוקחת אנטיביוטיקה וכדורים נגד כאבים. נכון להיום אין לי כאבים אין לי דימום הכל תקין על פניו. הדבר הוא שהחור לא נסגר.. אני שוטפת המון עם מים מהחשש ש"יתקע" לי אוכל שם... האם ללכת לרופא בכדי שיעה "גירוד" לקריש דם בכדי שהחור יתאחה ? או שפשוט לחכות בסבלנות, יש לציין שאחרי העקירה כשבוע וחצי לא הלכתי לרופא שיניים.. אנא עזרתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי עקירה שבוע וחצי והחור לא נסגר - תגובה
ד``ר דניאל ניצן17/11/2011שלום
צריך להמתין כחודש-חודשיים עד שאיזור העקירה יתמלא ברקמה. המצב שאת מתארת תקין לחלוטין
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפינת הלסת העליונה בזמן לעיסה אsnowe17/11/2011
כבר כשלושה שבועות אני מרגישה תחושת אי נוחות וכאב בזמן
לעיסת אוכל או פתיחת הפה.
ראשית חשבתי שזה אולי השן אבל באכילה על השן או בנגיעה אין כאב בשן (באחורית)
כשאני מכניסה אצבע עד לחיבור של הלסתות מבפנים אני מרגעישה כאב וגם מבחוץ בחיבור ב ין הלסת לאוזן
ברצוני לציין שאין לי כאבי אוזניים ולא גרון ולא פצעים.
1. לאיזה רופא עלי לפנותלאור התופעות הנ"ל?
2. האם יש בתופעות חשש לסרטן?
3. איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לברר עד כמה שיותר מהר את ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפינת הלסת העליונה בזמן לעיסה א - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/11/2011פני לבדיקת רופא השיניים המטפל. רצוי עם צילום פנורמי הנותן מבט כללי על הלסתות והמפרקים. לא נראה כי המדובר בתופעות האופייניות לסרטן ואין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהליאן16/11/2011
אני בת 20,וכבר יותר משנה וחצי אני סובלת מכבים באזור השמאלי של הלוע, שמקרין לאוזן שמאל ולחניכיים בצד שמאל.
נבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון, אך הוא אמר שהכל תקין, וכמו כן עברתי גם צילום אולטרסאונד של בלוטות הלימפה.
האם הייתכן שמדובר בסרטן הפה והלוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/11/2011לאוטר גילך ומשך הזמן בו קיימת התלונה לא סביר כי המדובר בסרטן. יתכן כי מקור הבעיה הוא מפרק הלסת. ממלץ כי תבדקי אצל כירורג פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lichenעדי16/11/2011
שלום רב
אתמול בושרתי לאחר בדיקה קלינית וביופסיה שיש לי ליכן פלנוס בחניכיים (מעין דלקת). אני ניסיתי להבין אך ללא הצלחה האם הסוג atrophic הינו חלק מסוג ה- לerosive או נחשב לסוג אחר ? קל או שקה יותר. אני חייב לציין שאין לי כאבים.
קראתי בפורום שליכן פלנוס מכוייב מהווה סיכון מוגבר להתמרה סרטנית, האם כאשר מדובר בצורה של דלקת חניכיים זה נחשב תחת הגדרה זאת?
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lichen - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/11/2011התשובה היא לא. הצורה האטרופית אינה ארוזיבית והסיכון להתמרה נדיר ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של פירורים ויובש בפהרונית16/11/2011
לאבי בן ה- 60 ישנה הרגשה של חול/פירורים רק בצד אחד של חלל הפה. זה מלווה ביובש בפה והפחתה משמעותית בכמות הרוק. לטענתו זה התחיל אצלו אחרי שימוש בכדור שקיבל לטיפול בערמונית מוגדלת. הוא הפסיק מיד את השימוש בכדור אבל ההרגשה עדיין נותרה. רופא השיניים שלו בדק אותו וטען שזה לא כתוצאה מהתפוררות של שן או של כתר. ממה זה יכול לנבוע? ולמי הוא צריך לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של פירורים ויובש בפה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/11/2011מומלץ כי ייבדק אצל מומחה ברפואת הפה שיעריך את כמות הרוק ואיכותו. לעיתים תרופות שונות עשוייות לגרום לשינוי או הפחתה בזרימת הרוק ולתחושת יובש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאדענת15/11/2011
כבר שלושה שבועות כואב לי הגרון אך לא באזור הבליעה. נראה שבבלוטות מסויימות מתחת לאוזניים וגם למטה בצוואר.לפני יומיים החלו כאבים גם מתחת ללשון. הכאב לפעמים נמשך לאוזניים.
אין לי שום תסמינים של חום, בעיות בליעה פצעים או בלוטות נפוחות וכו'. ולפעמים יש כאב בבלוטות בצדדים כאילו הן מתכווצות. לרוב הן מציקות. הכאב לא קריטי. מה שכן, אני ממש עייפה באופן חריג.
רופא אאג בדק ואמר שאין לי כלום. בבדיקות דם הנויטרפילים יצאו 20, כלומר, נמוכים. הרופא אמר שזה ויראלי. הכרחתי את רופא המשפחה לתת לי בדיקת אולטרה סאונד בצוואר שנקבעה לעוד יומיים.
אני לחוצה מאד. לגמרי היסטרית. בעיקר כיון שיחד עם הכאב מתחת ללשון הופיע גם יובש בגרון בימים האחרונים.
האם תוכל לתת לי לפחות כיוון? כלומר, אם זה לא משהו נורא אז מה זה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאד - תגובה
ד``ר דניאל ניצן15/11/2011שלום
לא נראה לי שהפתרון לבעיה שלך היא בתחום ההתמחות שלנו
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הפיך????נטע15/11/2011
קליק בפרק הלסת נובע לרוב עקב שינוי במנח או צורת הדיסק.
ד"ר יזהר שוחט כתב "לעיתים עם הזמן ישנה הפחתה בעוצמתו או היעלמותו"
וד"ר דניאל כתב "קליקים בלסת בחיים לא מפסיקים"
ואם הבעייה היא שינוי במנח הדיסק?
אז האם אפשר להזיז את הדיסק?
האם זה הפיך????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הפיך???? - תגובה
לא ניתן לשנות את מנח הדיסק.
אם את סובלת מהבעיה, אנא פני למרפאה לפרקי הלסת בהדסה ירושלים
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במפרק הלסתאורית15/11/2011
שלום, אני בחורה בת 27 סובלת בשלושה חודשים האחרונים בבעיה במפרק הלסת השמאלי, יש לי כאבים במפרק הלסתהמקרינים לאוזן ולגולגולת בחלק שמעל האוזן.
אני מטופלת בסד לילה שמקל על הכאבים, אך עדיין בתקופות מסויימות יש עדיין כאבים. השאלה שלי היא: שמתי לב שכמה פעמים שבכיתי היה לי כאב ברקה השמאלית ובחלק הגולגולת מעל אוזן שמאל שלאחר הפסקת הבכי הוא עובר תוך זמן קצר של כעשר דקות רבע שעה. האם הכאב הזה יכול לנבוע בגלל הבעיה שיש לי במפרק הלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במפרק הלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט17/11/2011יתכן כי מקור הכאב המוקרן לראש הוא מהמפרק. מומלץ כי תיבדקי אצל מומחה לכירורגיה פה ולסת לבדיקת מקור הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילה ופיזיותרפיהדנה14/11/2011
האם סד לילה ופיזיותרפיה יכולים לטפל בקליקים בלסת?
איך סד לילה מטפל בקליקים בלסת?
האם בפיזיותרפיה אפשר להזיז את מנח הדיסק בלסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה ופיזיותרפיה - תגובה
סד לילה נועד להקל על אנשים שמהדקים או חורקים שיניים בלילה.
פיזיותרפיה עוזרת להדרכה ולימוד ביצוע תנועות נכונות של הלסת, והרגעת סימפטומים של כאבים בשרירי הלעיסה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמרה סרטנית של ליכן פלנוסד``ר דניאל ניצן14/11/2011
שלום
נבדקתי קלינית וגם בוצעה ביופסיה ונקבע כי יש לי ליכן פלנוס (בחניכיים). לא נאמר לי באיזה צורה מדובר (זה נראה כמו דלקת חניכיים) אבל אני מאוד חוששת מהתמרה סרטנית של המחלה. קראתי את תגובתכם לשאלות דומות אבל באמת חשוב לי לדעת כי במידה ומדובר בצורה הארוזיבית מה השכיחות של ההתמרה הסרטנית? והאם מיקום כמו חניכיים הוא מקום שכיח של סרטן כאשר מדובר בליכן פלנוס.
האם יש מקום לדאגה???
אודה לתגובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס - תגובה
התמרה סרטנית של ליכן פלנוס היא נדירה מאוד מאוד
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש.14/11/2011
שלום
בקשר למרירות בפה, האם יש איזה בדיקה דם למשל, שתעזור לרופא לקבוע אם מדובר בפטריה בפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש - תגובה
פטרת בפה אפשר לראות בבדיקה קלינית פשוטה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)