מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם בלחידנה06/11/2011
התגלה לי כתם כחול על רירית הלחי בגודל ,בגודל 0.5*0.5 סמ"ר ליד שן אחורית עם סתימה.
הוחלט לבצע כריתת נגע שלמה של הכתם.
האם יכול להיות שהכתם הוא בגלל הסתימה? והכריתה מיותרת?
כמה ימי התאוששות צריך לאחר כריתה כזו?
האם צריך תפרים ? והוצאת התפרים. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בלחי - תגובה
ד``ר יזהר שוחט07/11/2011ישנה סבירות גבוהה כי אכן מקור הכתם הוא מחומר הסתימה אולם הדבר יאושר רק לאחר הסרתו ובדיקה מיקרוסקופית שלו. בד"כ מבוצעים כ 2 תפרים מחוט נספג הנעלם בטווח של 2-3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי מחלה מעבודה
דנה07/11/2011תודה רבה על תגובתך המהירה.
האם נדרשים ימי התאוששות , מחלה מהעבודה לאחר ביצוע הכריתה בלחי?
(וזאת לטובת התארגנות עם מקום עבודה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי מחלה מעבודה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט09/11/2011בד"כ לא נדרשת מנוחה והמדובר באי נוחות קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לסתלי04/11/2011
שלום,
לאחר ניתוח הוצאת ציסטה שהתגלתה כגידול שפיר מלסת תחתונה (באותה ההדמנות נעקרה גם שן לא רחוק ממקום הניתוח וכך נותרתי בלי שיניים בלסת תחתונה בצד שמאל)
לאחר שלושה חודשים בביקורת נראה בצילום גוף זר באיזור הניתוח כשסביבו לא נראית החלמה של המקום , הרופא אומר כי זה נראה לו כחתיכה מסתימה שלא ברור איך הגיע לשם, לי יש תחושת אי נוחות במקום, משהו מפריע לי שם, הרופא טוען שאם אנותח שוב יפגע העצב המנדיבולרי, מה שהצליחו הפעם להימנע מפגיעה בו.
הרופא טוען כי הגוף הזר אינו מפריע ואינו סיבה שהמקום לא החלים, מה דעתך? האם גוף זר יכול להישאר? בכללי כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט04/11/2011
גוף זר עשוי להשאר באיזור עקירה או ניתוח ולא תמיד נדרשת הוצאתו. יש לבחון מהו אותו גוף זר והאם קיימים סימפטומים או סימני דלקת שידרשו את הוצאתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ניצן דניאלשיראל04/11/2011
מדוע אמרת-
לקליקים בלסת תצטרך להתרגל - אין פתרון
מה זאת אומרת אין פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ניצן דניאל - תגובה
ד``ר דניאל ניצן04/11/2011שלום
קליקים בלסת נובעים משינוי מסוים במצב הסחוס המפריד בין העמצות בפרק. אין היום פרוצדורה לתיקון המצב הזה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבדיקת MRI שעשיתי לא אמינה?
אורחת31/07/2012האם הבדיקת MRI שעשיתי לא אמינה?
להלן הממצאים בבדיקת MRI פרקי לסת:
בסריקת המפרקים הטמפרו מנדיבולרים:
*בעמדת פה סגור מודגמת עמדה תקינה של הקומדילים המנדיבולרים במרחשות הטמפורליות. מודגמת עמדה תקינה של הדיסק עם רדוקציה מיטבית.
*בעמדות פה פתוח מודגמת טרנסלציה קדמית מיטבית עם התייצבות ראש הקונדיל המנדיבולרי מתחת לאמיננציה הטמפורלית כאשר הדיסק ביניהם הן מימין והן משמאל.
מה עלי לעשות כדי להעלים את הקליקים בלסת שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ואוזניים שבועיים אחרי עקיעינת03/11/2011
שלום,
בתאריך 18.10 עברתי עקירת שן בינה תחתונה בצד שמאל.
כבר עברו יותר משבועיים. הנפיחות ירדה מזמן, וגם נטלתי אנטיביוטיקה כנדרש, משככי כאבים ועשיתי שטיפות.
אחרי שבוע הוצאתי תפרים ואמרו לי שהמקום נראה תקין. נקבעה לי ביקורת בעוד כחודש בעקבות חוסר תחושה בחלק מהלסת- כנראה שהעצב שם נפגע.
לאחר כמה ימים עלה לי חום ל38 והלכתי להיבדק- רופא משפחה טען שזו שפעת. גם הוא וגם רופאת א.א.ג שהתייעצתי עימה אמרו שאני עדיין נראית מעט נפוחה ושיש חור במקום העקירה שמצטבר בו אוכל.
הלכתי לביקורת נוספת במרפאת השיניים ושמו לי מעין חומר הרגעה שחור ולדעתי שאריות ממנו עדיין נמצאות במקום העקירה.
בכל מקרה- יש לי כאבי גרון ואוזניים שמתגברים ונחלשים לפרקים. הבוקר התעוררתי עם כאבים חזקים ולקחתי משכך כאבים.
אני לא יודעת אם זה נורמלי ולמי לפנות? אני חוששת לזיהום שהתפשט לגרון.
אין לי קושי בנעילת ובפתיחת הלסת.
אודה לתשובתכם המהירה,
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון ואוזניים שבועיים אחרי עקי - תגובה
ד``ר דניאל ניצן03/11/2011שלום
מהתיאור שלך, לא נשמע שיש זהום של אזור העקירה.
פני לרופא שטיפל בך לביקורת, והוא יענה לך על כל השאלות.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףאנגליקה03/11/2011
שלום שלחתי הודעה בעבר על פצע מעיק בלשון בצד של הלשון ממש בפנים שלא עבר לי אחרי טיפול של משחה נגד אפטות וטיפול באנטיביוטיקה במשך 5 ימים וביקור נוסף אצל רופא א.א.ג שאמר שזה רק פצע, מאז עבר עברו עוד 3 שבועות, מה שאומר שהפצע כבר כמעט חודש וחצי ולא עובר, לפני כמה ימים הייתי אצל רופא שיניים שהסתכל בלשון ואמר שלא רואה משהו חריג אבל אמר שצריך ללכת לרופא פה ולסת, היום גיליתי שהתנפח לי באותו צד מתחת ללשון, ממש ברצפת הפה. אני מאוד לחוצה בשבועיים האלה סבלתי מבלוטות למפה נפוחות וכאב בשקד באותו צד של הפצע, הרופאה שלי נתנה לי כדורי הרגעה ובדוח הפנייה לרופא מומחה כתבה שיש לי חרדה ממחלת סרטן.
אני ממש מודאגת ולא מבינה למה לא יכולים לעשות לי בדיקות מקיפות יותר, האם פצע שלא עובר כל כך הרבה זמן חייב להיות משהו גרוע או שיש עוד דברים שיכולים לגרום לזה כמו זיהום פטרייה או משהו? הפצע נראה כמו 2-3 חורים בלשון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד``ר דניאל ניצן03/11/2011שלום
אנא גשי לבדיקת כירורג פה ולסת, או מומחה לרפואת הפה.
במידה ויש צורך יפנו אותך לבדיקה יסודית, כגון ביופסיה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסתאברהם02/11/2011
אני סובל מזה שבועיים מכאבים באיזור הלסתות פעם בימין ופעם בשמאל ולפעמים ביחד כולל רגישות באיזור הסנטר ,מטופל באטופן ללא תוצאות יש לי התקפות חזקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט02/11/2011גש לבדיקת רופא שיניים מטפל אשר יפנה אותך לצילומים ובדיקות נוספות במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנטרסייו01/11/2011
שלום רב ,
רציתי לשאול לגבי השתלת שתל ב"שקע" של הסנטר , כלומר בין הסנטר לפה .
אסביר בקצרה : מכיוון שיש לי סנטר טיפה בולט (ואין אפשרות במקרה שלי לקצרו או להכניסו פנימה וזאת לאחר אבחון של רופא פא ולסת מומחה בעברי ) הוצע לי , בעבר, על הכנסת שתל כדי ליצור פרופיל פחות גס , יותר פרופרציונאלי ולמעשה שהסנטר לא יראה בולט ..
השאלות שלי הן :
1. האם יש אנשים שמשתילים שתל גם במקרה כזה שבו הסנטר הוא ההיפך מנסוג ?
2. אפשר לקבל הסבר על הפעולה ? מהם סיבוכים וכו' ?
אשמח לתשובות בעיניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנטר - תגובה
ד``ר יזהר שוחט02/11/2011נדרשת בדיקתך על מנת להחליט על אופי הטיפול המתאים ואיזה סוג ניתוח ושתל מתאימים. מומלצת בדיקה באחת ממרפאות פה ולסת בבית חולים על מנת לקבל מידע מקיף בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ןונפיחות בחיךרינה28/10/2011
לפני שבוע התחלתי להרגיש כאבים תוך כדי לעיסת המזון בחך וגיליתי פצע עם נפיחות בחך. האם עלי ללכת לרופא או להמתין? לאיזה רופא ללכת? תודה רינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ןונפיחות בחיך - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/10/2011במידה ולא חולף תוך כשבוע גשי לבדיקת מומחה בכירורגיה או ברפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכל27/10/2011
בשבוע האחרון אני מרגישה לפעמים פתאום כאב באוזן השמאלית והתחושה שלי שזה מגיע מכיוון הלסת.
אין לי דלקת אוזניים, ואני חוששת שאולי זה מגיע מכיוון מפרק הלסת.
הבעיה במכבי שלא ניתן לקבוע תור אצל רופא פה ולסת אלה אצל רופא המתמחה ברפואת הפה.
קבעו לי בינתיים תור לעוד הרבה זמן.
בינתיים רציתי לשאול אותך שתי שאלות:
1. מה דעתך? האם יש סיכוי שזה קשור למפרק הלסת?
(חוץ ממידי פעם כאב באוזן וטינטון שלפתע הופיע באותה אוזן אין לי תסמינים נוספים).
2. מה אני יכולה לעשות בינתיים כדי לשפר את המצב בהנחה שמדובר בדלקת במפרק
(אני נוטה גם לחרוק שיניים בלילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דניאל ניצן27/10/2011שלום
טנטון לא אופייני לבעיות בפקר הלסת. אנא גשי לבדיקת רופא א.א.ג. .
אם את חורקת שיניים בהחלט ייתכן שיש גן מעורבות של פרק הלסת
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בלסתתומר26/10/2011
שלום,
אני סובל בזמן האחרון מקשיים בהזזת הלסת שמגבילים אותי ומפריעים לי באכילה ובדיבור.
לעתים המצב נמשך כמה שעות, ולפעמים כמה ימים עד שהלסת משתחררת, אבל המצב חוזר עם אכילה של מזון קשה.
מה ניתן לעשות, ולאיזה רופא יש לפנות כדי לטפל בבעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בלסת - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/10/2011קרוב לוודאי כי מקור הבעיה הוא במפרק הלסת. גש לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בלשוןאור26/10/2011
שלום לפני כשנה גיליתי כתם חדש בלשון מצד ימין צבע כחול שחור עגול... קוטרו 0.5 הלכתי לאחרונה לייעוץ ונאמר כי יש להסיר את הנגע ולבדוק ...אך שרוב הסיכויים הם שזה כלום... שאלותיי: האם אין דרך אחרת לאבחן את מהות הכתם חוץ מלהוריד שכבה מהלשון (שזה בפני עצמו מפחיד מאוד) ואם יש דרכי אבחון שונות אז היכן מבצעים? בת 42 אם לשלושה אציין כי אני שחומה ויש לי כתמי פיגמנטציה ...לרוב באופן כללי
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בלשון - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/10/2011רק ביופסיה תאפשר אבחנה מדוייקת של הנגע והיא כרוכה בהסרת הנגע באופן כירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אור29/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק26/10/2011
שלום רב
במשך חודש יש לי מעין שיתוק בלסת תחתונה ולפעמים כאבים או כמו הירדמות גם כן בחלק התחתון של הסנטר והלסת תחתונה.בעת מגע כן קיים כאב
אני בן 28 בריא בדרך כלל.
מה זה יכול להיות?
בתודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/10/2011גש לבדיקת כירורג פה ולסת בהקדם. לא ניתן לתת אבחנה ללא בדיקתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בשפה התחתונהמאיה25/10/2011
לפני כשלושה שבועות יצאה לי בליטה בשפה התחתונה שגדלה והיום זה בגודל של אפונה. בבדיקה אצל רופא כירוג לא זיהה מה הבעיה והפנה למומחה פה ולסת.
אני בהריון בחודש החמישי ולחוצה מאוד. מה זה יכול להיות? האם מדובר בתופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בשפה התחתונה - תגובה
ד``ר יזהר שוחט28/10/2011קרוב לוודאי שמדובר התפיחות ממקור של בלוטות הרוק בשפה ואין ססיבה לדאגה. גשי לבדיקת כירורג לאישור האבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה + שתליעלה25/10/2011
בעלי עבר עקירה כירורגית של שן תחתונה ע"י מומחה ולאחר מכן הושתלה לו לעצם. תוך כמה חודשים הוא אמור לעשות טיפול נוסף לשתל.
על העקירה הכירורגית והעצם לקחו לו 4,400 ש"ח שזה נראה לי מחיר לא הגיוני.
האם זאת העלות? אשמח לקבל תשובה בדחיפות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה + שתל - תגובה
ד``ר דניאל ניצן27/10/2011שלום
רפואת השיניים בישראל היא פרטית ולכן אין "מחירים קבועים" לטיפול.
כל רופא יכול לגבות לפי ראות עיניו.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בבלוטת רוקרעיה25/10/2011
אני סובלת מדלקות חוזרות בבלוטת רוק מתחת ללשון במשך שנים רבות. לאחרונה אנטיביוטיקה כבר לא ממש עוזרת. הבלוטה מזוהמת. ב - CT התגלתה אבן בעומק הבלוטה, קרוב ללסת.
שאלתי: האם לעבור אנדוסקופיה של הבלוטה או ניתוח?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בבלוטת רוק - תגובה
ד``ר יזהר שוחט25/10/2011הדבר תלוי בגודל האבן ובמיקומה. נדרשת בדיקתך עם הסיטי על מנת להחליט על אופן הטיפול המועדף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)