מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חידוש טיפול שורש נכשלרן11/12/2013
השן מס 46 שעברה חידוש טיפול שורש לפני כמה חודשים וזה נכשל כי זה עדיין דלקתית.
הרופא הציע לי לעבור ניתוח אפיסקומטי.
השאלה שלי היא שעדיף לעשות אפיסקומטי במקום לעקור אותה לעשות השתלת שן כולל עצם.... נכון?
רציתי להבין למה או איך הרופאים קובעים שזה מתאים לי לעבור ניתוח ומטופלים אחרים לעבור עקירה...
(למרות עדיין לא עשו לי מבנה וכתר קבוע... אך בטח אעשה מבנה וכתר קבוע לאחר ניתוח אפיסקומטי)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש נכשל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013יש הרבה שיקולים למצבים כאלה.הרופא המטפל צריך ליעץ על פי כל מקרה מה עדיף.כל מקרה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש, מה עושים?יעל11/12/2013
בזמן האחרון אני סובלת מכאבים עזים בשן מסוימת וחשבתי לעקור אותה אבל הרופאים במרפאה מתעקשים שאני צריכה לנסות להציל אותה, שזה משהו שגם אני מעוניינת בו. הם אמרו שאני צריכה לעשות טיפול שורש אבל הבעיה היא שטיפול שורש עולה 1200 ש''ח לעומת 300 ש''ח לעקירה, אבל כרגע אני לא מסוגלת לשלם 1200 ש''ח. האם ישנה אפשרות אחרת, זולה יותר ועדיין להציל את השן? מה לדעתכם אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
יעל11/12/2013שכחתי לציין שאני מנויה במכבי, וידוע לי שיש את הכרטיס החדש "מכבי שלי" שאמור לתת הנחה משמעותית אבל אני לא מסוגלת לחכות חצי שנה בשביל זה, אני בכאבים עזים מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשיניים ועקצוץ בלשוןמאי11/12/2013
שלום, כבר תקופה שאני מרגישה רגישות בשיניים במיוחד בעת צחצוח שיניים בגרגור מים, ביומיים האחרונים אני מרגישה עקצוצים שאינם פוסקים בלשון האם יש קשר בין השניים מה יכולה להיות הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים ועקצוץ בלשון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013רגישות בשיניים ניתן לטפל בעזרת משחות לשימוש ביתי.כמו כן לרופא השיניים חומרים לטיפול מקומי.עקצוץ בלשון דורש בדיקה.לא ניראה קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים מוזריםזאבה11/12/2013
שלום,
יש לי כתר בפה אחרי טיפול שורש שבוצע לפני שנה וחצי. יש ימים בהם הוא רגיש מעט, אך כל הרופאים אמרו לא לגעת בנתיים בשן (למרות שנאמר גם שהטיפול שורש שבוצע לא הכי טוב). אתמול בערב התחילו לי כאבים חזקים מאוד בשן הזו בזמן לעיסה או נגיעה. השן כאבה מאתמול מערב ועד הערב - הייתי אצל רופא שיניים ובצילום נראה שאולי יש דלקת מינורית, או אולי בעיה בסינוס, אבל לא משהו חד משמעי.
כשהגעתי הביתה, אחרי ארוחת הערב, הכאבים נעלמו לחלוטין.
זו תופעה שאני לא מכירה. האם זו תופעה מוכרת? האם זה קשור באמת בסינוס, או אולי משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים מוזרים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013לא מוזר יתכן צורך בחידוש טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סתימה לבנהעינת11/12/2013
שלום, לפני שבוע ויומיים עשו לי סתימה לבנה בשן אחורית תחתונה שלא כאבה, בגלל שהתגלה בה חור קטן (כטיפול מונע). יומיים לאחר הסתימה החלו כאבים באיזור השן עצמה שחלפו יום לאחר מכן. אבל אז התחילו כאבים חזקים בשן קידמית תחתונה עם תחושת לחץ ואי נוחות בלסת תחתונה בצד הסתימה. הרופא בדק, (לא צילם) וטען שיש לי רגישות גבוהה בכל השיניים. מה ניתן לעשות? האם יכול להיות קשר בין הסתימה לכאבים אלו? הכאב משגע ולפי הרופא אין לי מה לעשות חוץ מכדורים משככים.... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
עינת11/12/2013שבשן עם הסתימה יש כאב קל בזמן לעיסה שבא והולך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהאיילה10/12/2013
לפני יומיים נשברה לי שן עם סתימה..גם חלק מהסתימה נשבר..מה הטיפול במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013או סתימה גדולה יותר או כתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הונאהציפי גליק10/12/2013
פניתי לטיפול של שתלים ותותבת אצל דר אקרמן באמצעות קופח לאומית. לקראת סוף הטיפול מבקש ממני דר אקרמן תוספת של 12000 שלא סוכם עליה מראש. אני מבקשת את התיחסותכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הונאה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013בכל מקרה ניתן לברר את העניין אצל מנהל המרפאה או תלונות הציבור בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההונאה
ציפי גליק17/12/2013תגובת הקופה היתה ש"אסתדר" איתו. זה נראה לך הגיוני?זו הונאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית לאחר גשרדנה09/12/2013
שלום רב
היה לי גשר פנימי (אינקוגניטו) והורידו לי אותו לפני יותר משנה,
עד עכשיו אני מרגישה שיש לי "שאריות" של הדבק בצד הפנימי של חלק מהשיניים,
עד עכשיו זה לא הפריע לי במיוחד, אבל לאחרונה הבחנתי שיש לי כמו פסים חומים-צהובים בצד הפנימי של השיניים (אולי זה גם שילוב של אבן? לא יודעת. באמת מזמן לא הייתי אצל שיננית)
בנוסף, יש לי קיבוע בשיניים התחתונות.
שאלתי היא איך אפשר לשמור על היגיינה במצב כזה (במיוחד באיזור של הקיבוע), מאחר ושם אינני יכולה לנקות עם חוט דנטלי, כי זה תולש לי את הקיבוע (כבר קרה לי כמה פעמים), והאם שיננית יכולה לסלק את שאריות הדבק, ויחד איתם את הפסים שנוצרו לי בשיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית לאחר גשר - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013בהחלט שיננית יכולה לבצע זאת.מומלץ לבקר מספר פעמים בשנה לפי הצורך.היא תדריך אותך כיצד מנקים בצורה מיוחדת עם אביזרים מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןש09/12/2013
שלום רב,
קשיש שנוטל אספירין (לאחר ארוע מוחי), בנוסף מטופל בלץ דם ואמור לקבל אקסג'יווה לעצמות (כמו פרוליה). כמו כן חולה אונקולוגי.
אנחנו אמורים לשלול בעיות שיניים לפני שמתחילים בטיפול לעצמות עמ להימנע מנמק בלסת בהמשך.
רציתי לדעת:
1. האם צריך להפסיק אספירין גם לפני ניקוי אבנית?
2. האם יוכל לבצע טיפול אצל שיננית גם לאחר קבלת ה אקסג'יווה מבלי להסתכן בנמק בלסת?
3. במסגרת שלילת בעיות בשיניים, חייבים לבצע צילומים או שרופא השיניים יוכל לשלול בעיה בו במקום במידה ואין דבר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/12/2013בעיקרון היום אין מפסיקים אספירין גם בפעולות כירורגיות.יש שיקולים פרטניים שלעיתים כן מפסיקים.בהסרת אבנית על חניכית כמעט שאין בעיה של דימומים.התרופות לטיפול באוסטאופורוזיס גורמים לנמק בעצמות רק בפעולות כירוגיות וגם אז רק באחוז קטן של מקרים ובעיקר לאחר שימוש מספר רב של שנים בתרופות אלו לא בכולם בדרגה שווה.בכל מקרה יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות נוספת רגישות בשןדקל08/12/2013
דוקטור שלום,
שאלתי כאן לפני כמה ימים מה אפשר לעשות במצב ששן עם סתימה כואבת כחודש לאחר עשיית הסתימה.
הייתי היום אצל רופא השיניים, שאמר שכנראה הסתימה לא שויפה כראוי והיתה גבוהה ויכול להיות שמזה הרגישות, הוא שייף אותה, ואמר שזה אמור לעבור. אבל עדין יש לי רגישות גדולה בשן בזמן לעיסה.
מה האופציה הבאה? אציין שאת הסתימה עשיתי אצל רופא אחר מזה שהייתי אצלו היום.
יש אפשרות כזאת להוציא את הסתימה הנוכחית, ולהחליפה בחדשה ואולי זה יעביר את הרגישות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות נוספת רגישות בשן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/12/2013יתכן שהסתימה עמוקה ויש גירוי בעצב.לפעמים החלפת הסתימה עם חומר מסוים שאמור לבודד ולרפא עשוי לעזור .אך מצב כזה קרוב לודאי שיוביל לטיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת רגישות בשן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/12/2013יתכן שהסתימה עמוקה ויש גירוי בעצב.לפעמים החלפת הסתימה עם חומר מסוים שאמור לבודד ולרפא .אך מצב כזה קרוב לודאי שיוביל לטיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתדני לוי07/12/2013
שלום,
רציתי לשאול לגבי טיפול אצל שיננית :
1. האם בכל טיפול (או במרביתם) יורד דם ? האם דימום בולט לעין זה דבר נפוץ ?
2. האם מקובל שהשיננית מחדירה פנימה את מקלון הברזל הדק, פנימה בין השן לחניכיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2013כשיש דלקת חניכיים, יש דימום בעת ביצוע ניקוי.
השיננית אמורה להכנס מתחת לחניכיים, שם יש אבנית שיש וחובה להסירה, אחרת הטיפול חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה קטנה בשן הקדמיתדני לוי07/12/2013
שלום,
אני בן 25. מאז שאני ילד, יש לי נקודה לבנה בשן הקדמית (מצורפת תמונה להמחשה).
הדבר מפריע לי רק מבחינה אסטתית.
מה הדרך הטובה ביותר להעלים נקודה זו ?
האם ניתן ליצור שיחזור נקודתי רק באזור של אותה נקודה ?
בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה קטנה בשן הקדמית - תגובה
ד``ר גלית כהן07/12/2013אפשרי בהחלט לשחזר רק את הנקודה הזו.
אם הנקודה רדודה ניתן לעיתים לסלק סילוק כימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן עם סתימהדקל06/12/2013
היי,
לפני כחודש עשיתי בשן עליונה -שלישית מהסוף בצד ימין סתימה קוסמטית רגילה .
היום כחודש אחרי אני מרגיש כאבים בשן כשאני לועס בצד הזה, כאב של עצב ,כמו שהיה לי לפני הסתימה.
האם יכול להיות שהסתימה לא נעשתה כמו שצריך? כי חודש היא היתה בסדר, ופתאום התחילה לכאוב.
כמובן שאקבע תור לרופא, אבל אשמח לדעת את חוות דעתכם ,והאם יש מצב כזה ולא כל מקרה כזה מצריך טיפול שורש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן עם סתימה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן07/12/2013זה קורה בסתימות עמוקות .זה יכול לעבור או להתפתח לטיפול שורש.במיוחד סביר שיקרה אם היו רגישיות לפני ביצוע הסתימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כדאי לעשות ?
דקל07/12/2013אז מה כדאי לעשות? לבקש מהרופא לעשות צילום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמורעלת06/12/2013
מאיזה מתכת עשויים כלי היד של רופאי השיניים?
מה אמור לעשות רופא שיניים במקרה שחלק ממכשיר שפיצי נשבר ונשאר בתוך הסינוס המקסילארי של המטופל בזמן טיפול שורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013מכשירי טיפול השורש לא מגיעים לסינוס המקסילארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת דברים קשים אחרי עקירת שינייםזיו06/12/2013
שלום
אתמול (חמישי) בצהריים עקר לי הרופא 4 שיני בינה (שהיו כלואות בחניכיים).
ההוראות הכתובות שנתן לי אומרות שאין לאכול דברים קשים/חריפים/חמים מאד/גרעינים קטנים.
לכמה זמן הוראה זו רלוונטית?
חשוב לציין כי כמעט ואין לי כאב (עד עכשיו נטלתי כדור נורופן אחד).
נ.ב.
האם הכאב המשמעותי הוא ב-24 שעות הראשונות, או שעוד עלול להגיע כאב רציני בהמשך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת דברים קשים אחרי עקירת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013ההוראות הללו קבילות ליומיים הראשונים, עד לסגירה ראשונית של פצעי העקירה.
סביר שלא יתפתח כאב עז יותר בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)