מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת אנטיביוטיקהאבי20/10/2013
הרופאה נתנה לי לפני כמה חודשים לקחת מוקסיפן למשך שבוע בגלל כאבי שיניים. אחרי יומיים הלכתי לרופא שיניים והוא אמר לי לסיים 4 ימים ולהפסיק. אתמול שוב החלו לי כאבים בשיניים והתחלתי לקחת מה שנשאר לי והכאבים חלפו אבל אני מרגיש מאוד מבולבל ולא מרוכז בכלל. רציתי לדעת האם אפשר להפסיק לאחר יום אחד של נטילת התרופה (3 טבליות בסה"כ) או שזה מסוכן ועלול לגרום לעמידות של חיידקים בפניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן20/10/2013אנטיביוטיקה ניתנת לזיהום חיידקי.צריך לאבחן את מקום הזיהום ולטפל בו. אנטיביטיקה לבד לא תמיד מספיקה ברפואת שיניים.בעיקרון לא מפסיקים טיפול אנטיביוטי אלא אם כן מתברר שאינו נצרך.לא סביר שאחרי פעם או פעמיים של שימוש לא נכון באנטיביטיקה תתפתח עמידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רעא20/10/2013
שלום, אני עובר טיפולים באנטיביוטיקה בחיידק שהתגלה לי בריאות, לאחרונה יש לי ריח חריף של עששת/דלקת, בדק אותי רופא שיניים ולא מצא סיבה רצינית האם זה כתוצאה מהאנטיביוטיקה? (אני לוקח כמות גדולה של אנטיביוטיקה)
בתודה א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן20/10/2013המקור הכי שכיח לריח רע אמנם זה בחלל הפה אבל המקור בהחלט יכול להיות מדרכי הנשימה טו ממקור אחר.מומלץ להתיעץ עם רופא המשפחה או ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א21/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיטניום בהשתלת שינייםשגית20/10/2013
שלום,
האם תיתכן אלרגיה לחומר טיטניום המשמש בהשתלת שיניים.
מאז השתלת שן ישנה נפיחות בלשון ואי נוחות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיטניום בהשתלת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן20/10/2013בדרך כלל לא ידוע על אלרגיה לטיטניום.לאלרגיה יש ביטוי כללי של פריחה בעור וכו...צריך לבדוק סיבה מקומית. לגשת לבדיקה אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלירחלי19/10/2013
שלום , רציתי לשאול איך צריך להשתמש בחוט דנטלי? כמה פעמים ביום רצוי להשתמש? האם זה גורם לרווחים בין השיניים?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013פעמיים ביום.להזהר לא להכנס לחניכיים אלא רק להחליק במרווח בין החניך לשן בתנועת הלוך ושוב.בהוצאת החוט למשוך מהצד כדאי לא לפגוע בסתימות מהצד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר עקירת שןאסף19/10/2013
בשבוע שעבר ביום חמישי 10.10 עברתי עקירת שן בינה אצל רופא שיניים לאחר העקירה לא ניתן לי טיפול אנטביוטיקה חוץ מהנחיה לעשות שטיפות פה בשישי שבת שלאחר העקירה סבלתי מכאבים איומים ביום א' פניתי לרופא והתחלתי טיפול במוקסיפן שלא עזר והמצב רק הגריע ביום רביעי פניתי לרופא שיניים אחר שאמר שהטיפול האנטביוטי לא מספיק והתחלתי טיפול באוגמנטין כרגע אני ממשיך לסבול מדלקת חניכיים חמורה נפיחות בנוסף גם צינון וכאבי גרון מה אתה מציע לי לעשות
אני כבר מיואש מהמצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע לאחר עקירת שן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013האנטיביוטיקה לבד לא תמיד עוזרת.חשוב לבצע טיפול מקומי על ידי חבישת הפצע עם חומר בשם אלבאוג'יל.הדבר יעיל בריפוי הפצע.כמובן אצל הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשנטע19/10/2013
כמה זמן מומלץ לחכות להמשך טיפול של מבנה וכתר זמני אחרי חידוש טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013אם אין רגישות בשן או דלקת פעילה כמה שיותר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה + כתר זמנינטע19/10/2013
את הכתר הזמני + המבנה אמרו לי שיעשו במעבדה ולא על המקום כמה זמן בערך יהיה להכין כל אחד מהם , ומה יהיה בשן עד אז האם סתימה זמנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה + כתר זמני - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013כמה ימים .בנתיים סתימה זמנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטיביוטיקה לאחר עקירה והשתלהחנה18/10/2013
שלום רב,
אני כבת 67, ועומדת לעבור - במעמד אחד - עקירה של ארבע שיניים בלסת התחתונה והשתלה של שני ניבים בלסת (בדומה לשיטת "אול און פור", אלא שכאן מדובר בשתי שיניים ולא ארבע).
הרופא רשם לי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן 500 מ"ג (3 פעמים ביום למשך חמישה ימים).
כיוון שאינני אוהבת לקחת תרופות, הוא אמר לי שאני יכולה לוותר על האנטיביוטיוקה וכלום לא יקרה, אולם אם אקח - הריפוי יהיה מהיר יותר.
האם הרופא צודק? האם חובה לקחת אנטיביוטיקה? ואם כן, למה?
כאמור, אני דוגלת בלקיחת תקופות רק כשחייבים, לא כל שכן אנטיביוטיקה המחלישה את הגוף.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אנטיביוטיקה לאחר עקירה והשתלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013אין עדויות בספרות המקצועית שהאנטיביוטיקה מזרזת ריפוי.לעיתים קרובות היא ניתנת למי שיש בעיות כלליות כמו סכרת עישון או מחלת חניכיים לאחר שטופלה וכו.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת כותרתנטע18/10/2013
שלום רב שולחים אותי כנראה לניתוח להארכת כותרת רציתי לשאול מה זה? מה בדיוק עושים ולמה צריך ולא מסתפקים רק בכתר? ומה מבחינת כאבים ביום הניתוח ולאחריו וכמה זמן בערך השיקום אח"כ עד להשלמת הכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הארכת כותרת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/10/2013זהו סוג של ניתוח חניכיים יחסית קל בשן הזקוקה לכתר.הסיבה לניתוח בדרך כלל כי השן שבורה מתחת לקו החניכיים ולא ניתן לבצע מטבע מדוייק.ההחלמה יותר קלה מעקירה.זמן ההמתנה לביצוע כתר סופי 4-6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהדני לוי17/10/2013
שלום,
בשן טוחנת בוצעה סתימה אפורה כשהייתי בן 6.
בגיל 23 הסתימה האפורה התחילה להתפורר והוחלפה לסתימה לבנה.
שנה לאחר מכן, חזרו הכאבים באותה השן, כאבים שככל הנראה נובעים מכך שהסתימה לא תקינה לגמרי.
האם כרגע יהיה מסובך יותר לתקן עניין זה ?
והאם בביצוע סתימה לבנה חייב לקדוח עמוק בשן, בלי תלות בעומק החור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/10/2013בסתימה לבנה הקידוח פחות "עמוק" כיון שהטכניקה מבוססת על הדבקה.אבל הבעיה זה הכאבים ויש חשש שאתה צריך בגינם טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלאורית16/10/2013
שלום,
הרופא הציע לעשות לי שיקום מיידי על השתל, האם שיקום מיידי והעמסה מידית זה אותו הדבר? או האם כדאי לעשות שתל רגיל ולחכות מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/10/2013שיקום מידי הוא העמסה מידית עי כתר זמני.מה כדאי לעשות זאת שאלה שהרופא המטפל צריך ליעץ על פי כל מקרה ומקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנירן16/10/2013
לפני כמה ימים עשו לי מבנה ושמו לי את כתר זמני בשן 46 שעברה טיפול שורש לפני 10 שנים ללא מבנה או כתר.
אך בזמן האחרון צץ לי הרבה פעמים אי תחושה בשן והרופא צילם וטען שנראה תקין בשן והמליץ לעשות כתר קבוע ומבנה לפני שזה עלולה להישבר בעתיד. אך בינתיים שמו לי רק כתר זמני לכמה חודשים כדי לדעת איך השן מסתדרת אחרת לעשות עיקרה או חידוש טיפול שורש.
כששמו לי כתר זמני, אני קצת לא מרוצה מצורתו של כתר זמני כי זה נראה קצת נמוך משאר השיניים האחרות, קצת בליטה כותרת וגם יש רווח בינו לשן סמוכה.
השאלה שלי היא -
אני תוהה כשלעשות כתר קבוע בעוד כמה חודשים, הרופא יעשה אותו צורתו כתר זמני או לעשות כתר מחדשבלי העתק צורתו כתר זמני קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/10/2013הכתר הקבוע לא יראה ולא ירגיש כמו הזמני.הזמני פחות מדוייק ועשוי מחומר אקרילי.
אני מניח שעשו אותו יותר נמוך על מנת שהשן תוכל"להרגע" שלא יהיו עליה לחצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה...
רן17/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת ניבים לאחר עקירהחגית16/10/2013
שלום רב,
ביתי בת ה 11.5 עברה עקירה של 2 הניבים העליונות לאחר שרופאת השיניים החליטה על סמך צילומים כי השיניים הקבועות כלואות ואינן יכולות לרדת.
העקירה התרחשה לפני כ- 4 שבועות ועדיין אין שום סימן לצמיחת השיניים הקבועות
ברצוני לשאול 2 שאלות:
1. ייתכן והעקירה הייתה מיותרת? לפי מה שקראתי שיניים אלו מתחלפות עד גיל 12...
2. כמה זמן בממוצע לוקח לשיניים הקבועות לרדת? נאמר לנו שאם הן לא ירדו, הילדה תצטרך לבצע ניתוח אורתו-כירורגי ל"שאיבת" השיניים הקבועות.
תודה רבה!
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת ניבים לאחר עקירה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/10/2013צריך לאבחן את עמדת הניבים בתוך הלסת עי צילום פנורמי.
יתכן שהן כלואות.ואם כן ניתן לחשוף אותן עי פעולה כירורגית יחסית פשוטה.לאחר מכן רופא אורטודנט מביא אותן למקומן עי התקן לישור שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה "טנטום ורדה"מישהי16/10/2013
אני סובלת מריח רע מהפה. האם מי פה בשם "טנטום ורדה" (tantum verde) בשימוש יום-יומי יעזרו לי? האם המוצר מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה "טנטום ורדה" - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/10/2013זאת תרופה יותר אנטי דלקתית ומשכחת כאב.מי פה עם אבץ וניקוי לשון מומלצות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומת שינייםגינוט אריה15/10/2013
שלום אני סובל מטראומה מתקופת הצבא עקרו לי שן ללא הרדמה והתעלפתי כיום אני בן 43
מעולם לא ביקרתי מאז אצל רופא שיניים בזמן שכאבה לי שן השתמשתי באנטיביוטיקה עד למצב שהשן נשרה כיום נשארו לי רק שיניים קדמיות שהתחילו לכאוב שגם אנטיביוטיקה לא עוזרת אני ממש אובד עצות האם יש דרך לטפל בחרדה הזאת ראיתי שיש טיפולים בהרדמה מלאה אך הם יקרים להחריד ואין הפרטה מצויה בכיסי בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/10/2013יש באוניברסיטת תל אביב ,בית ספר לרפואת שיניים מחלקה המטפלת במצבים כאלה.
אפשר גם להעזר ברופא\ה סבלניים עם או בלי לווי פסיכולוג או תרופות הרגעה לתקופה מוגבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)