מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימותשירן05/12/2013
דוקטור שלום
הייתי היום אצל. רופא השניים עם צילום על מנת להתחיל טיפול ובנוסף הוא ציין 2שניים נוספות שהן זקוקות לסתימה
שתי השניים האלה לבנות ולא כואבות
שאלתי בתאוריה האם יתכן מצב שהשן לבנה אינה כואבת ובצילום רואים שיש בעיה
בתודה ובהערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013בהחלט, רוב העששת במבוגרים מתחילה בין השיניים ונראית רק בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםשירן05/12/2013
שלום רב
עקרתי. את שן 36 רופא שניים אחד אמר שכדאי לי להרכיב 3 כתרים משן 35 עד שן 37 רופא שניים שני אמר שאם זה לא מפריע אסטטית חבל להרוס שתי שניים
ובאמת זה במקום שלא רואים
אני רוצה לציין שבמקרה שלי השתלה לא באה בחשבון
אודה מאוד על תשובתכם
האם השן החסרה עלולה לגרום לנזק לשניים שמסביב
מודה לכם על הקדשה מזמנכם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013תלוי במצב המשנן. אם הסגר יציב לא תמיד חייבים להשלים את השן. מחייב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בכתראורנה05/12/2013
שלום
במהלך הריון לפני 3 שנים נשברה לי שן בה יש סתימה גדולה מאד.. הרופא המליץ לי לעשות סתימה בשן ולא כתר - מדובר בשן טוחנת למעלה
הסתימה התפרקה לי חלקית ולעסתי על הסתימה כמה שיכלתי. הגעתי לרופא אחר עם סתימה חלקית המליץ לי על כתר.
עוד לפני הטיפול שורש.. עשה לי סתימה כדי לראות האם יש לי כאבים האם נדרש טיפול שורש או כתר ללא טיפול שורש. עם הכנת הכתר הזמני הופיעה לי רגישות לכתר במגע.. כלומר אם נגעתי עם היד בכתר היתה לי רגישות.. הרופא אמר שיש לעשות טפול שורש. עם עשיית הטיפול שורש המצב נותר כשהיה כלומר רגישות למגע.
אז היום יש לי שם טיפול שורש+כתר(אימקס) במודבק זמנית ורגיש למגע.
גם ובעיקר למגע עדין... לא תמיד מרגישה כשאני לועסת על האזור.
בטעות קיבלתי מכה בראש מהקיר והכאב היה חזק באזור השן.. אם אני רצה אני מרגישה כאב באזור הכתר... מה זה יכול להיות?
הרופא טוען שבצילום הטיפול שורש הצליח. המליץ לי לעישות סיטי באזור אולי תמצא דלקת סמויה שלא נראית בצילום רגיל. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בכתר - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013פני למומחה לטיפולי שורש לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבן משינייםיפית05/12/2013
שלום רב
בת 68. צריכה לעבור ניקוי אבן מהשיניים. אני לוקחת מיקרופירין 75 כל בוקר.
כמה ימים לפני הניקוי אני צריכה להפסיק לקחת את הכדור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אבן משיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013ככלל לא חייבים להפסיק את הטיפול התרופתי, אבל הרופא שלך חייב לבדוק אותך ולהחליט בעצמו. תלוי ברמת דלקת החניכיים וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שינייםדקלה04/12/2013
שלום רציתי לשאול איזה מברשת שיניים היא הכי רכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2013כזאת שכתוב עליה ULTRASOFT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנהאוסנת03/12/2013
שלום רציתי לשאול האם התופעה נורמלית או שמשהו לא בסדר , עשיתי לפני כמה חודשים סתימה לבנה ופתאום הסתכלתי במראה אתמול ונראה לי שאחת הסתימות נראות אחרת משאר השיניים כאילו סדוקה קצת האם זה נורמלי , או שלפי התיאור משהו קרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013יכול להיות שיש "צביעה" של שולי הסתימה, פני לרופא שלך, לעיתים ליטוש יפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם חוזרתאלון02/12/2013
קיימת נסיגת עצם לאחר השתלת שתלים בלסת העליונה (בערך 6 שנים)
רופא השיניים שלי ממליץ על השתלת עצם חוזרת.
האם הטיפול מקובל?
במידה וכן האם סיכויי הקליטה של העצם גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם חוזרת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2013השתלות עצם בשתלים בדרך כלל לא מצליח או נותנת תוצאה לא מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה יצוקשירן02/12/2013
לדוקטור שלום רב
מעניין אותי לדעת האם מתחת לכתר חרסינה מאוכה מתכת אפשר לשים
מבנה
על תשובתכם המושכלת אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה יצוק - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013בדכ עושים קודם מבנה ואחכ מעליו כתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הונאהציפי גליק02/12/2013
התחלתי טיפול של שתלים במרפאה של דר אקרמן בירושלים דרך קופח לאומית לצורך תותבת קבועה בלסת התחתונה (היתה לי תותבת נשלפת). לקראת סוף הטיפול מבקש ממני דר אקרמן תוספת של 12000 שח שלא מופיעה בחשבון ושלא דובר עליה כלל.פניתי לקופה והם שלחו אותי לאקרמן והוא לא זז מעמדתו. אני מרגישה שהוא הוליך אותי שולל. מבקשת עזרה למי עלי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הונאה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2013בכל קופות החולים יש גורם לבוררות של תלונות הציבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר אקרילי מבושל מבוצע במעבדהשירן02/12/2013
שלום ר0
סביר שכתר אקרילי מבושל עולה 2000 שקל
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אקרילי מבושל מבוצע במעבדה - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013הפורום אינו עוסק במחירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחרה של שן מלאכותיתאיתן01/12/2013
שלום לכולם, תגובה ראשונה שלי פה, קיוויתי לקבל חוות דעת.
רואים בתמונה בקו השחור מסומן איפה שעשו לי השלמה לשני השיניים שלי שנשבר להם חלק.
כבר זמן מה שיש השחרה של אזור על אחד מהשיניים, ברווח בין שניהם.
האם זה נורמלי?
האם כדי לתקן את זה אפשר לתקן את זה אסתטית או שאני חייב לעשות את המילוי מחדש?
סדר גודל של מחיר יעזור לי מאוד גם כן.
תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחרה של שן מלאכותית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2013זה שכיח עם הזמן כתוצאה מצבעים במזון החומרים המרוכבים עוברים צביעה.לעיתים ליטוש משפר את המצב.גם ניתן לתקו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שנייםשירן01/12/2013
אני בטיפול שניים נרחב כתרים. סתימות וכאלה הרופא לא פירט בטופס העבודה שנימסר לי בדיוק מה הטיפולים אלא ברמזים וכמובן במחיר בולט וכשבקשתי פרוט יותר ברור. אז הוא אמר לי לא צריך להתיחס למה שכתבתי החשבון הסופי הוא זה.
האם זה נכון לנהוג כך
אני. מרגיש רע עם זה כולה אני סטודנט
על תשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שניים - תגובה
ד``ר גלית כהן06/12/2013ודאי שזכותך לקבל פירוט והסבר על כל טיפול שאתה אמור לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עם נטייהמייה01/12/2013
שלום, לפני כמה שבועות כאבה לי שן פנימית בלסת התחתונה, הרופא שיניים לא ראה משהו חריג שנובע מהכאב -חוץ מהעניין שזזה לי טיפה שן פנימית בלסת תחתונה. התעקשתי למצוא מקור לבעיה לכאבים.. היות ואני בחורה שסובלת משיתוק בחלק התחתון של הגוף יש לי תחושה חדה בחלק העליון של הגוף, ככה שאפילו טיפול שורש אני לא יכלה לעשות בגלל כאבים. אז הרופא שיניים אמר לי שאם אני ככ מתעקשת אני יכלה ללכת לאורטודנט ושיתן ייעוץ לגבי השן.
היום היתי אצלו, הוא אמר שאני יכלה לעשות גשר בשניים (הוא קפץ סתם ככה בלי למצוא בעיה גם בלסת העליונה) הוא לא נתן לי הבטחה שזה יפתור את הבעיה בשן -או לחילופין שזו המקור לבעיה/כאבים שהיו
ד"ר, האם אתה ממליץ לעשות גשר? או שבאתי לו כמו "כפפה ליד" מבחינה עסקית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן06/12/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה באופן כללישלומי כהן01/12/2013
שלום רב וצוהריים טובים לכולם.
שלום רב לכולם.היי אני מקווה שזה בסדר...שאני לא מציף את הפורם הזה
בהודעות שלי....או שאני משגע פה את הפורום...מקווה שזה בסדר גמור.
אה רק רציתי להגיד ולשאול שתי שאלות:
1) ביום שישי האחרון בגלל שנגמר לי המשחת שיניים והמי פה של קולגייט אז הלכתי לסופר פארם והאמת התלבטתי מאוד האם להמשיך קולגייט או לקנות את המשחת שיניים של oral b והמי פה שלהם...
באמת התלבטתי...חח(הלוואי שזה יהיה הצרות של כולנו).. בסוף המשכתי עם קולגייט אז קניתי שוב את המשחת שיניים שלהם קולגייט טוטאל והמי שלהם קולגייט פלאקס..
ורציתי לשאול זה בסדר???זה גם בסדר להשתמש עם קולגייט לא??
2) רציתי לשאול באופן כללי......ש..אני לא יודע איך לשאול את זה אבל אני פשוט אשאל...
אני רוצה להגיד שאני לא נולדתי עם שיניים צהובות או אף פעם לא היה לי שיניים צהובות..ואני גם לא מעשן...בכלל לא מעשן!!!לא סיגריות ולא נרגילות וגם לא שותה משקאות אלכוהוליים..כמו וודקה וכל זה...
וסתם עכשיו נהיה לי קצת בשיניים שלי קצת צהוב לא ממש..מעיין צהוב-שחור כזה טיפה..לא ממש....צבע אחר בשיניים..ואני יודע למה...
בגלל שאני שותה הרבה משקאות ממותקים..שזה מכיל כמויות רבות של סוכר...ואני גם שותה תה לפעמים..
ורק פעם אחת ורק בסופ"ש כוס אחת של יין אדום...אבל רוב השבוע מלא מלא משקאות ממותקים..
שזה מכיל סוכר וכאלו...ורציתי לשאול האם ניקוי שיניים אצל השיננית יכול להוריד את הצבע הזה מהשיניים שלי נכון??
זה רק צביעה חיצונית כזאת שנגרמה בגלל משקאות ממותקים ששתיתי וקצת תה לפעמים....ואני רוצה להדגיש ולומר שאני לא נולדתי או שהיו לי בעבר שיניים צהובות..זה פשוט נהיה לי מעיין גוון אחר של צבע אחר בשיניים בגלל שאני שותה תה לפעמים ומלא מלא משקאות ממותקים שמכילים סוכר או סוכרוז ברמות גבוהות...אז הניקוי יכול להסיר את זה נכון....זה יירד הצביעה החיצונית הזאת???
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה באופן כללי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/12/2013oral b pro expert הינה המשחה היחידה שמכילה סטאנוס פלוריד מיוצב הינו המשחה לא מכתימה יש אפקט קוטל חיידקים ומעקב אותם.פוליפוספט שמסיר את הכתמים כלומר גרגירי לכן יש להזהר בשמוש יתר או בחוזקה מידי.לכן יש למשחה זאת יתרונות יחסיים על משחות אחרות.פעמים ביום זה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשבוע 13אירה01/12/2013
ביום חמישי נכנסתי לשבוע 13 ובאותו היום נאלצתי לעשות טיפול שורש עם צילום וזריקה מאותו היום אני לא רגועה, כולם אומרים לי שאסור היה לי לעשות זאת, האם באמת קיים סיכוי לפגיעה בעובר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בשבוע 13 - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/12/2013אני מניח שאת הצילום ביצעו עם מגן עופרת.הסבירות קלושה אם בכלל לפגיע כלשהי הן מהחומר והן מהצילום.בכל מיקרה של דאגה יש לפנות לגניקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)