מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אטמה -- זה פצע קטן לבעלי שינייםמשה10/10/2013
תותבות.
איך מרפאים מזה-- האם באמצעות שטיפה עם מי מלח בלבד?
האם להוריד את התותבת (חוץ מזמן האכילה ) למשך הריפוי.
זה גם מפריע ללעבוד ולדבר אם אין שיניים תותבות--- נכון?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמה -- זה פצע קטן לבעלי שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן11/10/2013פצע לחץ שנגרם משיניים תותבות יעבור רק לאחר שמבצעים שחרור של אותה נקודה בתותבת אצל הרופא המטפל. בנתיים שימוש בORACORT E עשוי להקל על הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםיוסי10/10/2013
שלום,
1. כיצד יש לדעתך לטפל בנסיגת חניכיים, מלבד שימוש במברשת רכה?
2. האם סילונית תורמת לשיפור המצב בנסיגת חניכיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/10/2013נסיגה בלבד או מחלת חניכיים.נא לקרא אבהרה למעלה.כמובן יש לקבל תחילה איבחון מרופא. נסיגה בלבד מונעים עי צחצוח סיבובי ולא אופקי בצורה עדינה עם מברשת רכה.במחלת חניכיים יש לטפל תחילה אצל רופא שיניים או פריודונט.סילונית תורמת לתחזוקה ומניעת דלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש ומבנהיעל09/10/2013
אני אמורה לעשות בקרוב חידוש טיפול שורש ולאחריו מבנה יצוק ממתכת ולא זמני , הבנתי שמבנה כזה עושים במעבדה השאלה היא מה שמים על השן עד אשר המבנה יהיה מוכן או שהשן נשארת חשופה עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש ומבנה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/10/2013כתר זמני או סתימה זמנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה10/10/2013מה זה סתימה זמנית אפשר לעשות סתימה ואח"כ להוציאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשנעמה09/10/2013
כמה זמן לוקח בין חידוש טיפול שורש להתחלת המבנה , האם עושים ישר ואם מבנה שעושים במעבדה מה שמים בינתיים עד שהמבנה יהיה מוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/10/2013תלוי מה הייתה סיבה לחידוש.ההמתנה לפי השיקול של הרופא המטפל לפעמים מידית לפעמים מספר חודשים.באופן זמני שמים או סתימה זמנית או כתר זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשרן08/10/2013
בעוד שבועיים נקבע לי תור לעשות חידוש טיפול שורש בשן 46 כי עדיין יש דלקת בשן. למזלי אין לי כאב בשן בינתיים בכלל אך עדיין קיימת דלקת בשן.
השאלה שלי היא האם יהיה לי כאב מאוד בשן שיעשו לי חידוש טיפול שורש ?
פשוט אני עדיין פוחד לעבור חוויה נוראה וטראומה שעשו לי טיפול שורש לפני כמה שנים שכאב לי חזק מאוד בשןבזמן שעשו טיפול שורש...
תודה מראש
מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013בד"כ חידוש טיפול שורש אינו מלווה בכאב. אבל כמובן תלוי במצב השן והאם יש דלקת בשן או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהאלמונית08/10/2013
היי,
לאחרונה יש לי ריח לא כל כך טוב מפה, לא יודעת ממה זה אבל רציתי לדעת מה יכול לעזור? מסטיקים אצלי זה בקבוע, אבל זה עדיין מורגש לי ופשוט לא נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ריח פה רע:
שירלי09/10/2013המסטיקים נותנים מענה לפרק זמן קצר ואם תגלי ממה זה נובע, תוכל לטפל בריח ביעילות.
אני לא רופא, אבל מהידוע לי הרבה פעמים ריח רע כזה נובע מחיידקים ולכן טיפול בכך, יכול לעזור.
רופא השיניים שלי המליץ על נטילת תוסף פרוביוטי שנקרא ביובליס כדי לטפל בכך, טרם התחלתי ליטול אך מקווה שיסייע.
מציעה שתערכי בירור רפואי ממה נובע הריח ותטפלי בגורם לו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהפה - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013ריח מהפה נובע בד"כ מאבנית ודלקת חניכיים או מוקדי ריקבון עששתיים נרחבים בפה. פני לרופא שיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלמונית17/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בולטת על הלשוןליזי08/10/2013
לעיתים קרובות באה לי נקודה לבנה בולטת על הלשון באותו מקום, וכאילו לאחר זמן מה יורדת. אינה כואבת, אבל לא נחוצה.
ממה זה יכול לנבוע ?? לאיזה רופא עלי לפנות ??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בולטת על הלשון - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013פני למומחה לרפואת הפה , כשזה קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים מתוצרת BENENBRAD דנמרקליזי08/10/2013
לפני כ 18 שנה עשיתי 3 שתלים מתוצרת דנמרק, שכבר לא מייצרים היום ( כך שמעתי).
זה נעשה בהברגה ולא בהדבקה. עכשיו נשבר לי הגשר וצריך להוציא ולעשות חדש.
מה ניתן לעשות ? יש תחליף.? ניתן לעשות הדבקה ??
אודה על תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים מתוצרת BENENBRAD דנמרק - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013פני לרופא שעוסק בשתלים. יש אפשרויות להתחבר / לשקם על שתלים ישנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר חדש על שתלים ישנים
ליזי11/10/2013דר' גלית שלום,
הייתי במכבידנט אסותא, הם לא יודעים איזה ברגים הוכנסו בזמנו, על מנת לפתוח ולהוריד את הגשר הישן שנשבר.
את אמרת שניתן לעשות גם על שתלים דניים מלפני 18 שנה.
פוחדת שעוד ישברו את השתלים.
האם את עובדת עם קופת חולים מכבי?
הברגים לא נפתחו מאז שהושמו.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשדליה07/10/2013
שלום
אצלי בוצע טיפול שורש לפני כ 4 חודשים ולפני כחודש כתר זמני
ועדיין יש רגישות בשן
(רגישות בשן בלחיצה )
האם כדאי לשקול לבצע חידוש טיפול שורש
או לחקות אוד זמן מסוים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013תלוי במצב השן. רצוי להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבהת מנשךהגר07/10/2013
שלום רב,
בביקורי אצל רופא השיניים במסגרת טיפול מקיף נאמר לי כי עלי לעבור הגבהת מנשך.
לדברי הרופא המטפל מדובר על ניתוח קליל שאמור לטפל בבעיית חריכת השיניים.
בבואי לשלם עבור הטיפול נאמר לי ע"י מנהלת המרפאה כי מדובר בסד ולא בניתוח וכי העלות של הנושא היא 1200 ₪.
אמנם הסכמתי ושילמתי על הטיפול אך כעת אני לא בטוחה מה הטיפול שאקבל (ניתוח או סד) ואם התשלום הוא עבור ניתוח או סד.
האם 1200 ₪ זה מחיר הגון?
מה המשמעות כאשר כתוב בהצעת המחיר הגבהת מנשך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבהת מנשך - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013הגבהת מנשך אינה פרוצדורה כירורגית, אלא שיקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותאורלי07/10/2013
שלום רב
ברצוני לברר עקרו לי 2 שיניים תוכנות עליוניות בצד שמאל ואין לי שיניים בסוף בכלל. בשאר הפה יש לי את כולן.
אני מעוניינת לעשות תותבת רק לשיניים האלו שנעקרו.אני מפחדת משתלים וכו...
האם ניתן לעשות תותבת קטנה בסוף?
אם כן מה השיטה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים תותבות - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013כל תותבת נשלפת, גם רק ל-2 או 3 שיניים מכסה חלקית את החיך ומגיע לצד השני של הפה לצרכי אחיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-שיניים תותבות
אורלי09/10/2013תודה על תשובתך
אך הבעיה שיש לי שיניים בצד השני אז מה לעקור אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-שיניים תותבות - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013ודאי שלא, התותבת פשוט תגיע לשם לתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורלי09/10/2013אההה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין שיניים לאחר כתראיש אחד07/10/2013
שלום,
עשיתי כתר לפני כשנה וחצי בלסת העליונה בשן הלפני אחרונה (שן 15 כמדומני).
כעת ישנו רווח בינה לבין השן האחרונה ונכנס הרבה מאוד אוכל.
ישנו (בגלל זה או שלא) גם כיס בחניכיים.
נאמר לי ע"י רופא השיניים שזה הבעיה עם כתרים במיקומים הללו.
דהיינו בגלל שהכתר בשן 15 לוחצת על השן האחרונה, שהיא לא מספיק חזקה לעמוד בלחץ, ולכן עם הזמן היא זזה ונוצר רווח בין השיניים. אין אפשרות, לטענתו, לטפל בכך שוב ע"י כתר חדש שייצמד לשן האחרונה ויסגור הרווח (אלא רק שטיפות נגד הכיס בחניכיים) מכיוון שהתהליך עם הזמן יחזור על עצמו.
האומנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בין שיניים לאחר כתר - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013תשובה מקיפה מחייבת בדיקה יסודית יותר. אך ברור שלא ניתן להשאר עם מצב של דחיסת מזון (אכן גורם לכיס ולדלקת) לא בהכרח צריך להחליף את הכתר, כי ללא טיפול בגורם לפתיחת המרווח, הוא ימשיך להפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתראוראל07/10/2013
שלום ד״ר לפני כחצי שנה עשיתי כתרים בכול הפה...כלומר בכול השיניים.אבל מה שמוזר זה שלפעמים עדיין יש לי מאיין כאבים בכתרים ורגישות לקור מתוק חום וקור. ממה זה יכול לנבוע??? כמו כן יורד לי גם דם קבוע במס שיניים תחתונת בעת צחצוח..??? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתר - תגובה
ד``ר גלית כהן09/10/2013דימום משמעו שיש דלקת חניכיים. רגישות לקור יכולה לנבוע מנסיגת חניכיים אם אין טיפולי שורש. רגישות למתוק לא צריכה להיות. מחייב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים דיגיטלייםחנה06/10/2013
שלום רב,
רציתי לדעת מה זה כתרים דיגיטליים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים דיגיטליים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/10/2013אלה כתרים שהביצוע שלהם נעשה בצורה מדוייקת יותר בעזרת מחשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילוק מתכות כבדות ,רעלנים מרקמת השןדני06/10/2013
שלום ,
האם ניתן לנקות טוקסולוגית/באמצעים טוקסולוגיים את ריקמת פנים השן (עצב , עצם) ממתכות כבדות (כמו רקמות אחרות בגוף) ?
האם התאים המרכיבים את השן ניזונים ע"י הדם ומתבצע חילוף חומרים כך שניתן לסלק מתאי ריקמת השן מתכות כבדות או רעלנים ?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילוק מתכות כבדות ,רעלנים מרקמת השן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן06/10/2013ישנה שיטה לסילוק מתכות כבדות מכלל הגוף .ראה אתר של דר טל אורן .מרפי.שן שעברה טיפול שורש לא מכילה יותר כלי דם ותאים חיים.לכן ניקוי השן מרעלנים נעשה על ידי סילוק עששת או טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)