מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקצעת שורשיםאנה14/11/2013
שלום רב,בבדיקה ראשונית אצל רופאת שיניים, נאמר לי שהיא לא רואה בעיות עם החניכיים, כשעשיתי ניקוי אבן אצל שיננית, היא אמרה שיש לי קצת נסיגות אבל לא משהו נורא. כשעשיתי צילום סטטוס+ נשחים (יש לי לעשות כמה שתלים), הרופאה שלחה אותי ליועץ פריאודונטלי + לעשות הקצעת שורשים אצל שיננית. הבנתי שיש אותה פרוצדורה אבל רופא פריאודונט מבצע אותה. זה גם מחיר אחר לגמרי. מה ההבדל ביניהם? או שזה אותו טיפול אבל המחיר שונה בגלל שרופא עושה אותו? עד כמה זה כואב (אני יודעת שעושים הרדמה) אבל עדין....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2013הטיפול לא כואב כי יש הרדמה מקומית.
הרופא מחליט אם הוא יבצע את ההקצעה או השיננית לפי המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר אקריל זמני במעבדהדקלה13/11/2013
רציתי לשאול איך עושים את הכתר אקריל מבושל זמני במעבדה ? האם התהליך ארוך כמו כתר רגיל בגלל שבמעבדה או שהוא יותר פשוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אקריל זמני במעבדה - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2013לוקחים מידה ושולחים למעבדה ובתור שאחכ מתאימים את הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורש.אוסנת13/11/2013
שלום שואלת שוב בבקשה תענו לי:
שלום סיימתי טיפול שורש ואני צריכה להמשיך רציתי לשאול האם אפשר לעשות מדידות של מבני יציק + כתר זמני בפגישה אחת ואח"כ להרכיב את שניהם בפגישה אחרת או שנהוג לחלק קודם את המבנה המדידות + ההתקנה שעושים במעבדה ואח"כ את הכתר הזמני מדידות והתקנה אחרי שיחזור במעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש. - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2013בדכ מחלקים בין הפגישות. מבנה יצוק ואחכ סיום השחזה , כתר זמני ומידה לכתר חרסינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה וכתר זמני
דקלה16/11/2013ומה בינתיים שמים בשן עד שחוזר במעבדה ? והאם משתמשים בהרדמה בפגישות אלה במיוחד במצב שיש חוסר גדול של חומר שן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה וכתר זמני - תגובה
ד``ר גלית כהן16/11/2013בד"כ כתר זמני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן טוחנת תחתונהנטע13/11/2013
שלום,
אני סובלת בימים אלה מכאבים עזים בשן טוחנת תחתונה. לא דבר חדש, אלא משהו שקורה פעם בכמה זמן.
לפני חודשים ספורים הייתי אצל רופא שיניים שאמר שיש חורים שכרגע רק צריך לעקוב אחריהם אבל עדיין לא צריך לסתום.
ככל הנראה מדובר בחורים קטנים אבל מכיוון שבכל זאת יש כאבים שמפריעים לי גם לאכול האם כדאי בכל זאת לסתום אותם כבר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן טוחנת תחתונה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן13/11/2013זאת שאלה שהרופא המטפל שאבחן את הבעיה וצריך לענות עליה.אי אפשר להבין על פי התאור שלך מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים וזה מופנה לגלית כהןשלומי כהן12/11/2013
אהה היי שלום רב וצוהריים טובים לכולם.
אהה היי שלום רב לכם.
שלום רק רציתי להגיד ולשאול ש: קודם כל לפני שאני אגיד את מה שרציתי להגיד ולשאול
אני רק רוצה להגיד שזה מופנה לגלית כהן בעיקר אבל גם אם רופאים אחרים פה בפורום יענו לי זה יהיה בסדר.
גלית כהן את עובדת במרפאת השיניים מדארט מבשרת ציון נכון??
אז סתם רק רציתי להגיד ולשאול שביום ראשון היה לי שיננית אצל צילה גרינברג במרפאת שיניים שהיא ליד הבית שלי..
עכשיו אני רק רוצה להגיד שהתור הזה נקבע כבר לפני חצי שנה ויותר.עכשיו ביום ראשון צילה השיננית לא עשתה לי בסוף את הניקוי מכיוון שקרה איזה מקרה.
עכשיו מה שקרה ואני לא תיכננתי את זה ..זה פשוט קרה..יצא ככה עשיתי לפני שבועיים/שלושה במרפאת שיניים אחרת בקניון מלחה ניקוי שיניים אצל שיננית...עשיתי ב-20/10/013
ומכיוון שעבר רק שבועיים שלושה אז ביום ראשון צילה השיננית לא עשתה לי ניקוי וזה לא שהיא לא רצתה פשוט היא אמרה לי שהיא לא רוצה להרוס לי את הפה והשיניים. והשאלה שלי היא שהאם היא פעלה בסדר?האם היא צודקת???
עכשיו סתם היא דחתה לי את התור ביום ראשון ל-5/01/014.......וזהו רציתי לשאול האם היא הייתה בסדר..פעלה ועשתה בסדר???
נ.ב-:
-אהה היי אני רוצה לשאול שאלה לא קשורה למה ששאלתי ואמרתי פה.רציתי לשאול לגבי מי פה(שטיפת פה דנטלית שיש היום בחנויות)
רציתי לשאול שהאם זה בסדר מבחינת רפואת השיניים בישראל שאני שוטף את הפה שלי במים אחרי שאני עושה מי פה??
אני משתמש במי פה בלילה שאני מצחצח לפני השינה ובבוקר....ופשוט אחרי שאני משתמש בקולגייט פלאקס אז אני שוטף את הפה שלי במים..אז זה בסדר???
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיניים וזה מופנה לגלית כהן - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2013מיותר ולא נחוץ לעשות ניקוי לכ מס שבועות.
השיננית צדקה בכך שלא עשתה ניקוי לא נחוץ, חבל שלא ביטלת את התור לאחר שעשית ניקוי במרפאה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול אחרי חידוש טיפול שורשאוסנת12/11/2013
שלום סיימתי טיפול שורש ואני צריכה להמשיך רציתי לשאול האם אפשר לעשות מדידות של מבני יציק + כתר זמני בפגישה אחת ואח"כ להרכיב את שניהם בפגישה אחרת או שנהוג לחלק את המבנה + הכתר לכמה פגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול אחרי חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/11/2013מדידה למבנה יצוק וכתר זמני באותה פגישה אפשרי.אבל לכתר הקבוע צריך שני פגישות נוספות לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשרעות12/11/2013
שלום רב, למיטב הבנתי, בחידוש של ט. שורש יש צורך להסיר את הכתר שהיה קיים (מטיפול השורש הראשוני). האם ניתן להשתמש באותו כתר לאחר החידוש או שחייב להכין כתר חדש? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמה של השינייםליטי12/11/2013
הייתי בביקור אצל השיננית. היא אמרה שיש דלקת בחניכיים והמליצה להשתמש בתרודנט למשך 10 ימים. לפני מספר ימים גיליתי שהשיניים התחתונות הקדמיות נצבעו בחום. האם זה בגלל השימוש בתרודנט או משהו אחר? האם ביקור אצל שיננית יוריד את הכתמים החומים הללו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה של השיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013טרודנטנמכתים שיניים.ניתן להסרה בקלות אצל שיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה לא טובה?גינת11/11/2013
בימים האחרונים אני שמה לב לתחושה משונה בחצי שפה ובחצי הלשון - תחושה של התעוררות חלקית מהרדמת הפה אצל רופא שיניים. אומנם, עברתי טיפול עם הרדמה לפני כמה שבועות, אבל, למיטב זכרוני, לא היתה לי תחושה כזו בימים שאחרי הטיפול. אשמח להצעות לכיווני בדיקה - התחושה אומנם לא כואבת, אבל היא נעימה במיוחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה לא טובה? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013יש לגשת בהקדם לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנית שלא הוסרהליה11/11/2013
היתה לי אבנית על השיניים הקידמיות קרוב לחניכיים...ורציתי ללכת להסיר אותה ולא הלכתי .. ועכשיו נוצרו לי משהו מעין שני שקעים חורים אבל לבנים בצבע השיניים זו עששת? אפשר לטפל בזה?לא צריך לעקור כי זה קרוב לחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית שלא הוסרה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013אפשר לטפל.יש לגשתנלטיפול בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאני11/11/2013
שלום
1). רציתי לדעת האם ישנם רק 4 שיני בינה? ואם עקרו לי את כל הארבע- מדוע בצילום-פנורמי רואים שן בפנים שלא יצאה?
2). לאחרונה מדממות לי החניכיים לעיתים בעת צחצוח שיניים, לעיתים כשמשתמשת בקיסם להוצאת שאריות אוכל (אף שזה בעדינות- זה מדמם), ולעיתים בלי כל מגע- יש פתאום דימום.- מה זה אומר??
בתודה מראש על תשובתכם, דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013יש מקריםנשל שינייםנעודפות.דימוםנמצביע על דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת עצם בהשתלת שןמיה דואני11/11/2013
שלום רב,
רציתי לברר מהו מחיר סביר לאבקת עצם בתהליך השתלת שן.
בתודה ובברכה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת עצם בהשתלת שן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013איננו עוסקים בעניני מחירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין של השיניים+העצב המשובר11/11/2013
שלום דוקטור
במקרה והופיעו כאבים בשיניים בימין פה באיזור השיניים הטוחנות ,
אך-אני לא יכול לדעת באיזה שיניים. פעם אחת כל איזור הטוחנות למעלה, ופעם למטה.ובנוסף גם יחד עם זה ממש מופיעים כאבים בעצב המשולש בפנים-באותו צד של הפה-למעלה.
ממה זה יכול לנבוע?
ולאיזה רופא הכי טוב לגשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין של השיניים+העצב המשו - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים ואולי תופנה לפה ולסת אם לא יהיו ממצאים בשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתשיתדנה09/11/2013
עקרתי שן בינה כלואה תחתונה לפני פחות משבוע. ביומיים הראשונים היו כאבים סבירים, אחרי זה באו לי כאבים חזקים מאוד בכל הצד של הפנים. הלכתי לבדיקה חוזרת אצל רופא השיניים ומהביקור אצלו ומקריאה באינטרנט הבנתי שככל הנראה יש לי "מכתשית". הוא המליץ לי על משככי כאבים, ועם זה אני בינתיים
שאלתי היא עד מתי הכאבים האלה יימשכו והאם יש עוד פתרונות חוץ ממשככי כאבים כדי להקל על הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתשית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2013במכתשית יבשה הטיפול היעיל זה חבישת השקע בחומר שנקרה אלבאוגיל.לאחר פעמיים שלש פגישות בדרך כלל עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסדק בשורשאנה09/11/2013
קיים חשד לסדק בשורש על שן שמורכב עליה כתר. היתה דלקת שטופלה באטיביוטיקה בהצלחה. נעשו צילומים אך לא נראה סדק ובכל זאת הרופא חושד שכנראה קיים סדק בשורש. כעת אין כאבים. אם יש אפשרות לוודא האם אכן קיים סדק בשורש. האם יש שיטות גילוי אחרות פרט לצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסדק בשורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/11/2013לעיתים קשה מאוד לגלות סדק בצילום.שכיח מאוד כיס במרכז השן.אם הכל עבר צריך להיות במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לסדק בשורש
אנה09/11/2013תודה על התשובה. היות וכפי שכתבת קשה לראות סדק בצילום, באיזה אופן מתבצע המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)