מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חייב שתל בשן 47מירי19/11/2013
שלום רב,
עקרתי שן 47 ואמרו שחייבים לעשות שתל
האם הכרחי מבחינה רפואית שתל או שניתן פשוט להשאיר את המקום ריק
או טיפול אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייב שתל בשן 47 - תגובה
ד``ר גלית כהן23/11/2013בשן 47 הפתרון הוא שתל או לא כלום. לא ניתן לעשות גשר בד"כ ולא תלכי עם תותבת חלקית לשן זו.
האם חייבים שתל? תלוי במשנן ובסגר. האם יש שן נגדית או לא? מחייב בדיקה יסודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים שמוקרן לאוזןליאן19/11/2013
היי
לאחרונה התחלתי לחוש בכאב שיניים, כאב שמוקרן לאוזן הימנית,(כאב בשניים התחתונות בצד הימני של הלסת) ממה הכאב נובע? (לא עברתי עקירה) והאם שימוש בעארק ובכדורים משככי כאבים יכול לעזור בהפוגת הכאב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים שמוקרן לאוזן - תגובה
ד``ר גלית כהן23/11/2013הכאב יכול להיות ממקור דנטלי, כמו שן שצריכה טיפול שורש או עקירה . כאב מסוג זה יכול להקרין לאזוקים סמוכים.
רצוי לפנות לבדיקת רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל של שן 16נטלי19/11/2013
שלום. האם השתלת שן 16 יכולה לגרום לכאבים בעין, השתלה היית גם עם הרמת סינוס סגורה. עבר יותר משנה וכאבים לא עברו. כל צד ימין כולל עין אוזן וראש אבל בעיקר עין, תמיד יש דמעות בעין ימין, אדמומיות וגם כמה פעמים היו דלקות. התחיל מאז שיש לי שתל האם השתלה יכלה להשפיע על כך. איזה בדיקה יכולה לעזור כדי לבדוק ולאיזה רופא כדאי ללכת. אולי צריך פשוט להוצאי את השתל וגם חומר שאיתו השלימו את העצם. המון תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל של שן 16 - תגובה
ד``ר גלית כהן23/11/2013פני לרופא א.א.ג או לכירורג פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים במצב של נסיגת חניכייםמיצר19/11/2013
שלום!
יש לי שנים רבות בעיה של נסיגת חניכיים.
זה לא נגרום מאי-צחצוח וכנראה גם לא מצחצוח חזק מידי (אני משתמש במברשת חשמלית).
לאחורנה המליצה לי השיננית לעבור למשחת 'פרודונטקס' (Parodontax).
על גבי המשחה כתוב "לא לצחצח מעל 3 פעמים ביום".
זה נוגד קצת את מה שתמיד אמרו לי - שכדאי , אם אפשר, לצחצח תמיד אחרי כל ארוחה.
אז רציתי לדעת - מה באמת ההמלצה בהקשר הזה?
שאלה נוספת:
על המשחה כתוב גם "בשימוש ממושך יש להיוועץ עם רופא".
בעקרון בפעם הבאה שאני אמור לראות רופ"ש זה עוד חצי שנה.
יש סיבה לא להשתמש במשחה ברצף במהלך החצי שנה הזו?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים במצב של נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/11/2013ככלל, אם אין בעייה ספציפית, אין בעיה להשתמש בפרודונטקס חצי שנה ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשינייםדנה19/11/2013
עשו לי בשתי השיניים שלפני שן הבינה שכבר מזמן איננה, מצד ימין בלסת התחתונה סתימה ענקית במקום הסתימה הקודמת.רופא השיניים אמר שהיה שם ריקבון, הוא ניקה אבל באמת הסתימה החדשה ענקית.מאז, יש לי רגישות לקור.הלכתי אליו שוב והוא אמר שמאחר והשורש קצת חשוף וגם יש קצת נסיגת שיניים, הוא שם חומר מסוים כציפוי על השיניים כדי להפחית את הרגישות.עדיין אני מרגישה את הרגישות המציקה והוא אמר שבגלל שהוא "חפר" הרבה ועמוק יקח זמן עד שהרגישות תחלוף.אני בת 39 ונראה לי כל הסיפור קצת מוזר.מה דעתך?האם זה ייתכן שלוקח זמן עד שהרגישות תחלוף? הכאב מטריד אותי ומפריע לי לאכול כמו שצריך ואפילו לשתות או לשטוף את הפה.תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/11/2013תשובת הרופא שלך הגיונית ביותר. לאחר סתימה גדולה יכולה להיות רגישות אפילו מספר שבועות. היה לו הרבה יותר פשוט לעשות לך טיפול שורש מבנה וכתר במקום לנסות להציל את השן, ואז ודאי לא היית מרגישה כלום, אבל היתה פגיעה לא הכרחית בשן בריאה. טוב מאד שכך עשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר גלית ועוד שאלה קטנה ברשותך
ת.29/11/2013חזרתי לרופא השיניים לאחר 3 שבועות של כאבים מטרידים כשאני אוכלת משהו קר וכשאני אוכלת/טוחנת אוכל.הוא הציע לעשות כתר על השן הבריאה ללא טיפול שורש.זה נשמע לי מוזר כי אף פעם לא שמעתי שעושים דבר כזה ללא טיפול שורש.מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורש נכשל?רן16/11/2013
לפני כמה שנים עשו לי טיפול שורש בשן 16 בגלל חור גדול ואחכ לשים גם מבנה. לפני חודש התגלה לי עדיין דלקת קטנה בשן 16 (שורש) למרות שלא הרגשתי כלום...
בשבוע שעבר הסתיים חידוש טיפול שורש בשן 16. הרופא אמר שאני צריך לעשות מבנה וכתר זמני בהקדם האפשרי...
דבר אחד שמדאיג אותי מאוד כי לאחר השבוע השן נראה בסדר ללא כאב או אין רגישות לקור או לחום בכלל
אך מאז השבוע זה מתחיל קצת נפיחות בחניכיים איפה מעל שורש נמצא.
גם כשאני נוגע על לחי או החניכיים באצבע שלי שאיפה נמצא שורשים של השן 16 ,זה קצת כואב...
אז מה זאת אומרת? זה אמור להירפא עם הזמן או עלי לבקש מרופא לעשות טיפול שוב (חידוש טיפול שורש)?
(בגלל הזה אני לא מוכן לעשות מבנה וכתר זמני עכשיו אחרת אזרוק כסף לחינם ואולי בסוף לעקור את השן?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש נכשל? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/11/2013לעיתים יש תגובה דלקתית אחרי טיפול או חידוש טיפול שורש.הרופא המטפל צריך לשקול את המשך הטיפול.בנתיים רצוי לעקב את ביצוע מבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.. מחר או מחרתיים
רן16/11/2013אתקשר לרופא שביצע את חידוש טיפול שורש לברר על כך.
כמובן אני יודע שאצטרך לעשות מבנה אך עדיף קודם לטפל את הבעיה הזו אחרת חבל שוב לפרק את המבנה שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה זמניתנטע16/11/2013
האם יכול להיות הרגשה של אחרי חידוש טיפול שורש שיש סתימה זמנית , איזה שבועיים אחרי הטיפול הרגשה של התפוררות כזאת בשן כאילו הסתימה קצת מתפוררת יש מצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה זמנית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/11/2013אולי באמת יש שם סתימה זמנית או שהסתימה בכותרת השן נסדקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס אופקי שקוף על העליונה הקידמיתמשה16/11/2013
שלום ד"ר.
לפני שאתחיל אציין שאני בן 22 מטפח מאוד את השיניים ודואג לבריאותן ,אין לי סתימות בפה והצילומים של השיניים שלי תקינים לחלוטין(שיניים בריאות לפי כל דעה).בנוסף לפני כעשר שנים ביצעתי יישור שיניים באמצעות טבעות וכן לפני 5 שנים הלבנתי את השניים באמצעות החומר שמורחים מספרי לילות לפני השינה .לפני כשנתיים התחיל להיווצר לי מאין פס אופקי שקוף לא רחב אך חוצה את השן(העליונה הקידמית הימנית) שהתרחב עם הזמן.הפס לא שחור! הוא שקוף קל לראות זאת בהארת פנס על השן, או למשל אם אשים את הלשון מאחרי השן בירור יהיה קל לראות השתנות של הצבע. אולי כדאי לומר שנראה לי שכבר לא מתרחב יותר. פניתי למספר רופאים אך לכולם אין דעה נחרצת לגבי הסיבה לדבר ומה עשוי לקרות בהמשך(אם זה ימשיך להתרחב).הרופאים סברו שיתכן שנגרם ממכה בשן(למרות שלא זכור לי כזאת),עקב הלבנת השיניים, בגלל הטבעות(לא סביר כי היה לפני הרבה שנים) או בשל נמק בשן(גם לא נראה לי סביר כי בצילומים תעלות כלי הדם בשן נראות בריאות) .בירצוני לשאול אותך האם אתה מכיר את התופעה? מה עלי לעשות כדי לוודא שלא יקרה משהו נורא יותר בהמשך(מלבד הצילומים של השיניים ומעקב חוזר כמו שהציעו הרופאים) או מבחינה אסטתית פרט להדבקת חרסינה (שממש לא מומלץ על ידי הרופאים מכיוון שהשן בריאה) איזה אופציות אחרות קימות לי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס אופקי שקוף על העליונה הקידמית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/11/2013נשמע שקבלת יעוץ מתאים.מומלץ מעקב תקופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר או שתלדניאל16/11/2013
בריא ולא מעשן
בעבר הוכנס כבר שתל ונקלט יפה
השאלה היא:
היה צורך רפואי לעקור שן 36 לסת תחתונה, השן נעקרה ובמקביל בוצעה השתלת עצם.
היום 3 חודשים לאחרי יש צורך לשים או שתל או גשר בין 2 השיניים.
שן לפני 36(זו שצריך למלא את מקומה) יש טיפול שורש ישן ושן אחרי יש סתימה גדולה.
מה נראה כדאי לבצע השתלת שן או גשר בין 3 השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר או שתל - תגובה
ד``ר עדי אריאלי16/11/2013שלום דניאל,
אם יש עצם זמינה וטובה להשתלה אז עקרונית נעדיף למלא את החסר באמצעות שיקום על גבי שתל. במקרה שלך איני יכול להמליץ ספציפית ללא בדיקה שכן ישנם שיקולים נוספים כמו אופי הסגר, רמת התאחיזה של השיניים המאחזות לגשר ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה אני מבקש עזרה וייעוץ דחופים.אהרון שטרית15/11/2013
שלום, שמי אהרון.
להפתעתי גדלה לי שן בינה כלואה.
אני אעלה תמונה של צילום השיניים. שן הבינה נמצאת בלסת תחתונה בצד ימין.
יש לי שלוש שאלות.
1) הבנתי שעקירת שן כירורגית, זה קצת ניתוח קשה, והכאבים מאוד חזקים לאחר הניתוח. אני אעלה את הצילום, ובבקשה אם אחד מכם יכול להגיד לי אם חייב אני לבצע את העקירה; כיוון ואני קצת חושש מהניתוח הזה.
2) האם אפשר לעשות את העקירה בהרדמה מלאה של המטופל? אם כן ציינו כמה עולה.
3) חברים אני מבקש עזרה דחופה. לפני מספר דק הסתכלתי על השן הצומחת דרך המראה וראיתי שהחניכיים שלי מאוד נפוחות ובולטות באיזור השן. אנא מכם, משהו יכול להגיד לי מה הדבר והאם הסיכון חמור?
*בתצלום ניתן לראות את שן הבינה בלסת התחתונה בצד ימין.
תודה רבה לעונים.
אהרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי16/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן בינה תחתונה כלואהדני15/11/2013
שלום. אני בן 18, ואתמול עקרתי שן בינה כלואה (צד ימין בלסת התחתונה), עקב חשש של הדוקטור, שצמיחתה תפגע בשיניים הסמוכות.
העקירה עצמה הייתה לא קלה בכלל (ניתוח כירורגי), בה היה צריך לשבור את השן בשביל להוציא אותה (לא הייתה אפשרות להוציא אותה שלמה).
בסופו של דבר התהליך נגמר. שמתי גזה לעצירת הדימום (שהפסיק אתמול).
מה שכן, מאתמול ועד היום, יש לי כאבים בצד הימני של הפנים, קושי בפתיחת הלסת, דימום קליל מדי פעם, וכאב חד שמקרין לי לאוזן ולגרון.. הבנתי שזה שכיח?
נכון לעכשיו אני פשוט סובל. כואב לי בצד הימני של הפנים (שוב, בעיקר אחרי בליעה).. אני לא יודע אם השן עצמה כואבת, כי כשאני לא בולע כאילו הכל בסדר.
קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שבוע (עד הוצאת התפרים), וכדור נרוסין להקלה בכאבי ראש ושיניים.
רציתי לדעת, האם כדור הנירוסין יוכל לעזור לי להעביר את כאב הגרון והאוזן? אני לא יודע אם לקחת את הכדור "סתם", כי אני לא בטוח שהכאב הוא מהשן..
מתי אני ארגיש טוב? מתי אני אחלים לגמרי? כמה זמן מקסימום זה יכול לקחת?
האם כל זה לגיטימי? שיש עוד נפיחות, דימום, כאב, קושי בפתיחת הלסת, הקרנה לגרון?
אני אמור להתגייס עוד כשבוע וחצי ואני שוקל לדחות גיוס, כדי לא לסבול בטירונות.
אשמח לייעוץ.
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
דני15/11/2013בנוסף, אם הקפדתי על כל ההנחיות לאחר העקירה (כבר עברו יותר מ-24 שעות, ומאז - לא אכלתי אוכל קשה, אלא אוכל רך על הצד השני, לא מצצתי את האיזור, לא עישנתי / אלכוהול, לא נגעתי באיזור, לא שתיתי משהו חם, לקחתי את הכדורים וכל זה) -
האם זה אומר ש-בוודאות- לא תהיה לי מכתשית יבשה? או שאין קשר, ויכול להיות שכן?
אם כן, מתי בערך היא אמורה להופיע? כמה ימים מאז העקירה?
ושאלה נוספת -
הבנתי שתהליך ההחלמה והמילוי של האיזור / של העצם, לוקח כמה שבועות - חודשים (!!) זה נכון? אם כן, במהלך כל הזמן הזה, האם אני אצטרך ליטול כדורים? ארגיש כאבים?
תודה רבה רבה לך מראש..
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף.
אהרון שטרית15/11/2013אחי גדלה של שן בינה בדיוק כמו שלך.
שן כלואה.
אני לא יודע אם לעשות עקירה, אתה יכול טיפה לפרט?
אפשר לעשות את העקירה בהרדמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי16/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל על שן טוחנת עם כתר זירקוניהדימה15/11/2013
שלום רב,
הנני בחור בן 31, מטופל במכבי-דנט (עושה 2 כתרי זירקוניה) ויש לי גם הצורך לעשות בשן נוספת שתל. במכבי-דנט אמרו לי ששתל הם עושים רק עם כתר מתכת רגיל.
חשבו לציין, שכתר מתכת רגיל (ואפילו חצי אציל), עושה לי דלקות בחניכיים (יש לי חניכיים רגישות).
האם ניתן לעשות שתל על שן אחורית טוחנת שהוא עם כתר של זירקוניה או כתר ממתכת אצילה לכל הפחות?
בתודה מראש,
דימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל על שן טוחנת עם כתר זירקוניה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי16/11/2013שלום דימה,
התשובה היא כן. ניתן לעשות כתר ומבנה על גבי שתל הבנויים מזירקוניה או ממתכת אצילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש לשן 36מוש14/11/2013
שלום
יש לי בשן 36 סתימה ישנה וממש ממש גדולה. לאחורנה התחיל להיות לי רגישות לקור.
לפי צילומים שעשיתי ובדיקה של 2 רופאים בלתי תלויים, כנראה שיש לי דלקת מתחת לסתימה. הם אומרים שאני צריך לעשות טיפול שורש לשן, מבנה וכתר.
המחירים שהם רוצים הוא בין 4500 ל 5000 שח. תלוי מי יעשה את הטיפול שורש.
בסך הכל אני מרוצה מהרופא שלי, אבל נראה לי שזה מחיר ממש ממש מופרז. מה דעתכם?
אני אגב מאזור השרון. אבל אם ההפרש הוא 1500 שקל, שווה לי לנדוד צפונה או דרומה ...
תודה מראש,
מוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש לשן 36 - תגובה
ד``ר גלית כהן16/11/2013המחירים נשמעים סבירים ביותר! זה לא לקנות שמלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי14/11/2013
שלום רב
שמתי לב שבזמן האחרון יש לי מין חורים קטנים וצהובים על השיניים העליונות
והתחתנות כשאני נוגעת בזה אני מרגישה כמו מין שקע קטן על השיניים
מה זה יכול להיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/11/2013שלחי תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדנדת לאחר סתימהרבקה14/11/2013
הרופא עשה לי סתימה חדשה על שן שהסתימה שלה נפלה. בעת אכילה הרגשתי רעש של חריקות. חזרתי אליו והוא שייף. לא עבר לי ושוב חזרתי אליו לשיוף. עבר שבוע ולא עברו החריקות. עכשיו כשאני נוגע בשן אני מרגיש שהיא מתנדנדת וכנראה זה היה הרעש של החריקות. מה זה אומר שצריך טיפול שורש?
האם הרופא פגע בשן ולכן היא התחילה להתנדנד? ההתלבטות האם לחזור אליו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדנדת לאחר סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2013אם השחזור גבוה מדי, השן מקבלת מעין "מכה" למערכת התמיכה של השן וזה יכול להסביר ניידות, הורדה מגובה תעזור במצב זה.
אבל יתכנו עוד אפשרויות, אולי הסתימה זזה? פנה לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)