מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים אחרי סתימה עמוקהנטע14/05/2012
בהמשך לשאלה ששאלתי כאן לפני מספר ימים על כאבים שהופיעו לי בשן עליונה, כשבוע לאחר סתימה עמוקה מאוד, הצלחתי לקבוע תור לבדיקה רק לעוד שבוע. אני עדיין סובלת מכאבים מדי פעם, לא כאבים בלתי נסבלים אבל כאבים מציקים (לרוב עוברים בלי נטילת משכך כאבים כלשהו).
אני חוששת שהדחיה תגרום להחמרה במצב (אם הבדיקה היא רק בעוד שבוע, סביר להניח שגם הטיפול, אם יהיה בו צורך יידחה עוד).
הציעו לי לפנות לעזרה ראשונה אבל השאלה היא האם עזרה ראשונה עשויה רק להקל על הכאבים או גם למנוע התדרדרות במצב, עד שאוכל לקבל את הטיפול עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי סתימה עמוקה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2012שלום נטע,
לעיתים לאחר ביצוע סתימה עמוקה יש רגישות שיכולה להמשך גם מס' שבועות.הרגישות יכולה להיות לשינויי טמפ' כמו קור, בלעיסה ולפעמים ספונטנית. אם אכן מדובר ברגישות בלבד היא חולפת ברוב המקרים ללא טיפול. אם מדובר ברגישות שהולכת ומחריפה או כאב אז יש לחזור לרופא השיניים לבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
נטע15/05/2012מדובר בכאבים שהם מעבר לסתם רגישות (כאבים חזקים יותר מאלה שהיו לי בשבוע הראשון שאחרי הטיפול).
השאלה שלי היא מכיוון שהצלחתי לקבוע תור לבדיקה רק לעוד שבוע, האם הבעיה לא תחמיר עד אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי16/05/2012שלום שוב נטע,
אם מדובר בכאבים עלייך לחזור לרופא ללא דיחוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים ורגישות לרעש באותו הצדנ.ל12/05/2012
שלום רב,
לפני כמה ימים התחלתי לחוש כאבים בשתי שינים (טוחנות או בינה) בלסת עליונה ותחתונה בצד ימין, המלווים ברגישות יתר לרעש באוזן ימין. הלכתי לרופא והוא הפנה אותי לצילום פנורמי כיוון שלא מצא בצילום השן עליה התלוננתי, שום בעיה.
יש לציין כי הכאב אינו בפעימות כאב, אלא מופיע כאב רציף, לעיתים בשן הטוחנת או הבינה התחתונה ולעיתים בשן הטוחנת/בינה העליונה, ולא רק בשעות הערב אלא גם במהלך היום, ואז נפסק. כאבים ספונטנים שלא מתוך רגישות לחום/קור/מתוק.
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים ורגישות לרעש באותו הצד - תגובה
ד``ר עדי אריאלי14/05/2012שלום,
אם אין ממצאים דנטליים כדאי לפנות לרופא אאג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים מחרסינהיעל09/05/2012
במסגרת טיפול אסטטי עשיתי גשר של 4 כתרים ב4 שיניים קדמיות (בין הניבים) 2 שיניים עברו טיפול שורש השיניים היו מתות, ו2 שיניים לא עברו טיפול שורש והן בריאות.
את הכתרים עשיתי בעקבות פיגמנטציה שהייתה לי על השיניים ורציתי להלבין ומכיוון שהשיניים היו מלאות סתימות והשלמות זה היה הפתרון היחיד
בכל אופן במשך 5 חודשים הייתי עם הכתר הזמני והכל היה בסדר (חוץ מעניין החוזק שלו)
שבוע שעבר שמתי את הכתר הקבוע ומאז אני מרגישה רגישות מאוד מציקה/כאב בשתי שיניים הבריאות ששמו לי את הכתר.
נורא קשה לי לאכול ולפעמים אני נותנת מכה בטעות תוך כדי דיבור וזה ממש מציק
מה זה יכול להיות?? אני חייבת פיתרון!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים מחרסינה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012חזרי לרופא לבדיקה, יכול להיות שיש נקודה גבוהה, יכול להיות שהגיע לטיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקונייהרונית09/05/2012
שלום, אני צריכה לעשות דיי הרבה כתרים ואני עושה כתרי זרקונייה, חלק מהשיניים אני מחליפה כתרים וחלק השיניים בריאות אך שחורות. הייתי אצל שני רופאי שיניים אחד אמר
שבשיניים הבריאות אני צריכה לעשות טיפול שורש מבנה וכתר ורופא השיניים השני אמר שאין צורך לעשות טיפול שורש ומבנה רק כתר זרקוניה ולשאלתי אם בעתיד אני אצטרך טיפול שורש הוא אמר שניתן לעשות גם אם יש כתר. אני מבולבלת ולא מבינה האם תוכלו לענות לי מה עדיף לעשות ? האם גם טיפול שורש ומבנה וכתר או רק כתר. תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זרקונייה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012לא כל כתר מחייב טיפול שורש, תלוי במצב השם, ואכן ניתן בד"כ לעשות טיפול שורש דרך הכתר בהמשך, אבל כל מקרה לגופו, מחיב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר ומבנה
שירן30/11/2013שלום רב
האם לכל סוג של כתר חובה לעשות מבנה קודם
אודה מאוד אם תרחיבי נושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים לאחר טיפול שורשיוסי08/05/2012
ביצעתי היום שלב ראשון בטיפול שורש הכולל טיפול וסתימה של השן.
שבוע הבא הרופא יתקין מבנה ולאחר מספר חודשים ככל הנראה כתר.
האם ישנן הוראות מיוחדות לצחצוח שיניים באזור הטיפול? ביום הראשון ובכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012לצחצח כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמירי06/05/2012
בת 33 היום עשיתי צילום פנורמי מאחר ויש לי 7 שיניים טוחנות לעקירה , שאלתי את הרופא לגבי החלק העליון של השיניים ששם יש 3-4 שינים לעקירה כי שם כל הזמן יש דלקת והוא אמר לי שיש קצת דלקת משן אחת וסך הכל מצב סביר כמובן שאי אפשר להציל רק לעקור , מאחר ואני קצת היפוכנדרית שאלתי איך נראת דלקת בצילום והבנתי שמדובר בעיגולים שחורים, שאלתי היא איך נראת ציסטה פחות או יותר גם בצבע שחור או צבע בהיר והוא אמר לי שיש צד אחד של הלסת שבו העצם קצת יותר לבנה ואין לזה משעמעות אשמח לתשובה כי לא נעים לי לחפור לו עם שאלות יותר מידי אבל אני קצת בלחץ אם הדברים נכונים או רק כדי להרגיע אותי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012ציסטה או דלקת נראות כאזור שחור בעצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות שינייםרוני06/05/2012
שלום,
בעקבות דלקת בשן הבינה הלכתי לרופא שיניים שאמר שאני צריכה לעבור עקירה של השן. הוא הסתכל על צילום פנורמלי של הפה מלפני 7 שנים ואמר שיש לי אוסטאופניה/הסתיידות של השיניים בחלק שקרוב לשן בינה.
איך זה יכול להשפיע על עקירה?
האם העקירה מחייבת מומחה כירורג או שרופא שיניים רגיל יכול לעשות זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012לא ראיתי את הצילום, כך שלא אוכל לענות ספציפית , אבל ככלל עקירת שן בינה רצוי שתעשה ע"י כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שינים + חצי פנים נפוחותשושה05/05/2012
שלום רב
מאתמול בערב + היום בבוקר יש לי כאב שינייים בצד שמאל חלק עליון וכתצואה מכן התנפחו לי הפנים בצד שמאל ..כרגע יש לי בבית זינט האם זה יכול לעזור יקל
עד שאני אראה רופא מחר ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שינים + חצי פנים נפוחות - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012מ קווה שכבר ראית רופא, בכל מקרה אסור לקחת אנטיביוטיקה ללא בדיקה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים רגישות וקצת צהובותבן05/05/2012
רציתי לשאול 2 שאלות
1)
יש לי שיניים קצת רגישות, אני מקפיד ללכת כל חצי שנה לשיננית,
עקב הרגישות השיננית המליצה לי לעבור למשחות סנוסדיין או פרונמל
עברתי אליהן ,ובאמת לא חוויתי כאבים כתוצאה מרגישות בעת שתייה/מאכל.
הבעיה שאני מרגיש שהשיניים הצהיבו לי.
אז אני חושב לחזור ל collgate white max..
הבעיה שזה לא מטפל ברגישות. אז מה לעשות? אולי אפשר להשתמש ב collgate white max ולאחר מכן סנוסדיין? או מי פה לטיפול ברגישות?
2) חשבתי לבצע הלבנת שיניים ביתית עם ערכה של beautiful white
האם יכול להיגרם איזשהו נזק לשיניים /החמרה של רגישות, בשימוש בערכה זו ?
האם היא ערכה מומלצת? או שיש משהו יותר מומלץ ? או שלא כדאי בכלל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים רגישות וקצת צהובות - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012אם יש שיניים רגישות, דהיינו שיניים עם נסיגת חניכיים אסור בתכלית האיסור להשתמש במשחות שיניים מלבינות, הן יגבירו את הרגישות ויגרמו לנזק בלתי הפיך לצווארי השיניים.
האפשרות היחידה להלבנה היא הלבנת שיניים מקצועית אצל רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא נעים מהפהגיא04/05/2012
היי אני שומר על ההיגיינה של הפה ממש, אני מצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום ובבוקר שוטף גם עם מיי פה, אך בכל זאת אני כל הזמן מרגיש שחלל הפה שלי לא רענן ומדיף ריח לא נעים, הייתי אצל רופא שיניים לפני כחודש או אולי פחות ואין לי ריקבון ולא כלום שקרוב אז מה בכל זאת יכולה להיות הסיבה, ומה עושים במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח לא נעים מהפה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012אם אין עששת, אבנית או מחלת ניכיים יכול להיות שמקור הריח בקיבה, פנה לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוד תותבת ישנהorama04/05/2012
מזה כ 10 שנים יש לי תותבת שלמה ללסת התחתונה. פרט לרכס קטן במרכז הלסת התחתונה הכל שטוח.לאחרונה פניתי לטכנאי שהבטיח לי שבמידה ויהיה ריפוד חדש יהיה שינוי לטובה ולא אצטרך להדביק כמה פעמים ביום כפי שאני נוהגת.
התוצאה הייתה מאוד מאכזבת ושום שינוי לא היה.העלות הייתה 600 ש"ח ואני שילמתי. שאלתי היא האם במקרה ואין שום שינוי לטובה, הייתי צריכה לשלם ?
האם עלי לשלם עבור העבודה שלו למרות שמבחינתי לא השתנה ולא תוקן דבר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוד תותבת ישנה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012העבודה בוצעה, כך שלדעתי צריך לשלם.
רצוי היה שתפני לרופא שיניים ולא לטכנאי, טכנאי מבצע את העבודה (והוא כנראה ביצע אותה) רופא יכול לאמר לך כמה זה יעזור ואם ריפוד זה אכן הטיפול המתאים לך.
בלי בדיקה וצילום כמובן שאיני יכולה לתת אבחנה ותוכנית טיפול, אבל מהתאור שלך נשמע שאים סיכוי שריפוד ישפר את האחיזה, את כנראה צריכה תותבת על שתלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה העניינית
orama11/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשבר לי חלק קטן מהשן הקדמית אתמולדן04/05/2012
הרגישות כבר כמעט עברה, האם אני יכול לאכול ולשתות עליה?
כדאי להשלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשבר לי חלק קטן מהשן הקדמית אתמול - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012כמובן שאפשר לאכול ולשתות מייד, רצוי לפנות לרופא שיניים ולפחות ללטש את קו השבר. תחליטו ביחד לפי גודל וצורת השבר, ולפי מידת ההפרעה האסתטית אם צריך /כדאי השלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה אחרי סתימהנטע04/05/2012
האם מותר לשתות מים אחרי סתימה עמוקה? (אני יודעת שאסור לאכול במשך שעתיים, השאלה היא האם שתיית מים מותרת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה אחרי סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012מותר לשתות מייד. לאכול אסור שעתיים רק בסתימה אפורה (מאמלגם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כתוצאה ממכהאילנית03/05/2012
שלום אני בת 18 ולפני כשבועיים וחצי קיבלתי מכה חזקה בשיניים התחתונות. אחת מהן זזה מעט ממקומה. ירד קצת דם.השן ההיא כרגע נראית קצת משופשת כלומר עם לבן עליה ויש את זה בעוד שן מאחור.
השיניים עדיין כואבות לי(3 שיניים) באופן חלש. וכשאני שותה משאקות קרים או חמים זה קצת כואב.
האם יכול להיות שצריך טיפול שורש?איזה טיפול יכול להיות אפשרי?
והאם זה יכאב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כתוצאה ממכה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012פני דחוף לבדיקה וצילום, יכולות להיות הרבה אפשרויות, תלוי מה נפגע מהמכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע למחלות חניכייםזהבית03/05/2012
קראתי את מאמר על מחלות בחינכיים ונכנסתי לפאניקה, נשמע שכמעט כל אחד בסיכון גבוה, האם יש איזה טיפול מונע, משחת שיניים או משהו שניתן לעשות כדי להקטין את הסיכויים לחלות במחלת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע למחלות חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן11/05/2012צחצוח קפדני ונכון, כמו שהשיננית תראה לך ותתאים לשינייך,
טיפול אצל שיניית כל 6 חדשים לפחות, או לפי המלצתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)