מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי עקירה שן בינהbobl24/04/2012
עקרתי שן בינה חצי כלואה ואני סובלת מכאבי חריפים שמקרינים גם לאוזן. לא מסוגלת לדבר ולבלוע בכלל.
לקחתי אופטלגין 500 מ"ג, אני רוצה לקחת גם איבופן- 400 מ"ג. האם זה בסדר לקחת בהפרש של שעה-שעתיים את הכמות הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי עקירה שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן26/04/2012אפשרי אם את בריאה ולא נוטלת תרופות בקביעות, וזה חד פעמי.
אם הכאב ממשיך חזרי לרופא לבדיקה לשלול מכתשית יבשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהנטע23/04/2012
לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבי שיניים שבאים והולכים. (היה לי גם כאב לפני כחודש אבל הוא נעלם וחזר כאמור לפני כשבוע). כמו כן לפני מספר ימים כאשר צחצחתי שיניים ראיתי טיפת דם על המברשת.
אתמול נבדקתי במרפאת שיניים ונאמר לי שאני צריכה לעשות סתימה וטיפול שיננית כמה שיותר מהר.
אבל מכיוון שאני מאובחנת עם אוושה בלב מלידה, לפני שקובעים לי תור לטיפולים אני חייבת להביא אישור מרופא המשפחה אם אני צריכה לקבל אנטיביוטיקה לפני הטיפול. הצלחתי לקבוע תור לרופא המשפחה רק ליום שישי הקרוב, מה שאומר שאוכל לעשות את הטיפולים אולי בעוד שבוע, במקרה הטוב.
אני פוחדת שעד אז המצב יתדרדר.
היום אני אנסה שוב לקבוע תור מוקדם יותר לרופא המשפחה אבל השאלה שלי היא אם בכל זאת יהיה צורך לדחות את הטיפול האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את ההתדרדרות של השן עד הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012אין מה לעשות, אין דרך לעצור את התקדמות העששת. אבל קצב התקדמות העששת אינו כה מהיר, שבועיים לא יחריפו את המצב בצורה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן מתפתח נבט השן אצל תינוקות?טלי22/04/2012
בתי בת 10 חודשים.
לפני כשלושה חודשים נחבלה בחניכיים העליונות, וכיום כשיוצאות השיניים, יוצאות 3 מתוך 4 השיניים העליונות. כאשר במקום החבלה לא צומחת שן.
שאלתי - האם בט השן מתפתח בחניכיים או בעצם הלסת?
האם יכול להיות שנפגע נבט השן והיא לא תתפתח כלל?
מה עושים? איך בודקים?
אפשר לטפל/לצלם/ לעשות משהו בגיל כזה?
תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן מתפתח נבט השן אצל תינוקות? - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012רצוי לפנות למומחה לרפואת שיניים לילדים, שיעשה כנראה גם צילום.
הנבט מתפתח בעצם הלסת ובשלב מסויים מתחיל לצאת לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת חלק אינסיזלי של שןקרן22/04/2012
שלום רב, קיים שבר אינסיזלי בשן 21 (קטן אך מפריע לי אסתטית). הרופ"ש אמר שלא כדאי להשלים עם קומפוזיט כי השיחזור ייפול ואפשר ללטש, אך לדעתי יהיה אז שוני ניכר לעין בגובה בין 21 ל - 11. האם כדאי לוותר על חומר שן גדול יותר לשם השלמה עם קומפוזיט? האם אז הקומפוזיט יוכל להיאחז היטב ולא ליפול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת חלק אינסיזלי של שן - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012תנסי השלמה קטנה ותזהרי עליה, אם לא יחזיק ניתן להוסיף אחיזה להשלמה מחומר שן הסמוך לשבר (מורידים עוד קצת חומר שן ע"מ לתת אחיזה יותר משמעותית להשלמה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורקורט Eמישהי22/04/2012
שלום רב,
יש לי כאב חזק, כנראה באיזור החניכיים.
הייתי אצל רופא שיניים שלא ראה שום בעיה, אך נתן לי את המשחה אורקורט E.
הוא אמר שננסה לראות אם זה עוזר.
קניתי את המשחה, אולם שכחתי אותה מספר שעות בחום באוטו.
האם מותר להשתמש במשחה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורקורט E - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012יכול להיות שהיא כבר לא יעילה. תלוי בחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי שן עם בעיהיוב21/04/2012
שלום,
יש לי ההרגשה הזאת של התחלת בעיה בשן בצד שמאל למעלה, כמו התחלה של חור או משהו. עשיתי צילום לפני שנה, הרופא זיהה בעיה בשן שעשו לה כתר באותו אזור, אבל אני לא יודע לאיזו שן התכוון. לפני 4 שנים עשיתי כתר בשן 26, האם יכול להיות שזה שם?
אני מצרף את צילום הרנטגן, מקווה שאפשר לראות.
בתודה,
י. ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי שן עם בעיה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012הצילום לא עבר מספיק טוב, אבל האבחנה חייבת להיות משולבת עם בדיקה קלינית. יכול להיות שמתפתחת בעייה מעל טיפול שורש ישן, אבל מחייב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוב24/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על רופא שינייםדודו21/04/2012
אני מטופל אצל רופא שיניים שלא רשום בשום מקום מעבר לקח אין לי שום מידע עליו
שמו ומקום המרפאה ידוע איך בודקים שהוא באמת מורשה לעסוק בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על רופא שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012במשרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע
דודו23/04/2012לא מצאתי באתר של משרד הבריאות את הרישום על רופאי השיניים
אשמח לקבל לינק
תודה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012באתר יש רישום רק של מומחים.
אתה יכול לפנות ללשכת הבריאות באזור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות בשיניים קדמיותמישהו20/04/2012
שלום רב,
יש לי 4 סתימות קטנות בצדדים של ארבעת השיניים הקדמיות העליונות שלי שכיום יש בהם סתימות לבנות שעשיתי לפני מספר שנים וגוון הסתימה האפיר ושינה את הגוון עם השנים.
כיום אני מעוניין להחליף את כל הסתימות בסתימות חדשות ואני מעוניין לבצע סתימות בצע השיניים ושלא יאפירו או ישנו את גוונם עם הזמן.
בהתייעצות עם הרופא המטפל במרפאות כללית סמייל נאמר לי שיש לעשות סתימות לבנות רגילות ואני לא כל כך מוכן לעשות את זה מאחר ואני לא רוצה ששוב פעם הסתימות ישנו את גוונם.
מהו הטיפול המומלץ במצבים האלה ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות בשיניים קדמיות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012שלום,
שחזורי קומפוזיט (סתימות לבנות) משנות את צבען במהלך השנים והדבר הוא בלתי נמנע.
האפשרויות הן החלפה של השחזורים באזורים בהם הם נראים אסתטית, או ביצוע שחזור חרסינה המצפים את השן ומעניקים אסתטיקה מצויינת ויחסית יציבה לאורך זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדנדתענת20/04/2012
שלום רב
אני בת 29 ויש לי שן בחלק הקדמי התחתון,באמצע, השניה מצד ימין שמתנדנת.
שאלתי היא, האם אפשר בדרך כלשהי לחזק אותה או להציל אותה מעקירה ועשיית כתר. כיוון שהבנתי שבמידה והיא נופלת, צריכים להוריד את כל ה 4 הנוספות לצורך הכתר. הייתי רוצה לדעת אם יש סיכוי להציל את השן ולמנוע את הכתרים? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדנדת - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012שלום ענת,
מובן שאיני יכול לענות ללא בדיקה.
צריך להחליט על סיכויי השרידות של השן ועל הסיבות לניידות שלה ולעיתים ניתן להמנע מעקירה באמצעות טיפולים מתאימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים לאחר טיפול שורששרה19/04/2012
שלום,
לפני מספר שנים עברתי טיפול שורש באחת משיני הקדמיות וכיום לשן יש צבע כהה יותר מאשר לשיניים האחרות. רציתי לדעת האם בהלבנת שיניים אני אוכל להבהיר את כל השיניים ולקבל צבע זהה ואחיד לכולן? אם כן מהו סוג ההלבנה המומלץ? ואם לא, האם ציפוי שיניים הוא הפיתרון? מהו ציפוי השיניים המומלץ?
תודה רבה,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים לאחר טיפול שורש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012שלום שרה,
לעיתים לאחר טיפול שורש חל שינוי בצבע השן ולרוב כשזה קורה היא מאפירה. בכדי להלבין אותה יש לבצע הלבנה פנימית של השן במרפאת השיניים במספר פגישות, שבה שם הרופא חומר מלבין בתוך כותרת השן וסוגר עם שחזור זמני. לאחר קבלת התוצאה הנדרשת החומר מוצא ומוחלף בשחזור סופי. במקרים כאלו הלבנת שיניים חיצונית לרוב אינה עוזרת ויש צורך כאמור בהלבנה פנימית.
אפשרות אחרת היא כמובן ציפוי חרסינה (למינייט) שבאמצעותה ניתן להשיג תוצאה אסתטית וגם יציבה לאורך זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות בנושא עששתמיכאל ודניאל18/04/2012
רצינו לשאול כמה שאלות בנושא העששת לצורך מחקר שאנו עושים מטעם בית הספר. נשמח אם תענו על זה מהר ככל האפשר.
1.) האם יש השפעה של רמות היגיינה שונות בפה על רמת העששת ומהי ההשפעה?
2.) מהי עששת וכיצד היא מתפתחת?
3.) מהם הטיפולים במחלת העששת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מיכאל ודניאל18/04/2012מהם התסמינים למחלת העששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012במחלת העששת הם כאבים המוגברים בקור/חום וחמוץ. קלינית נראה לעיתים הרס של חומר שן וגם ברנטגן ניתן להבחין בחלק מנגעי העששת.
בהצלחה במחקר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שאלות בנושא עששת - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012שלום מיכאל ודניאל,
תשובות לשאלותיכם:
1. רמות הגיינה אורלית שונות ישפיעו על רמת העששת שנראית בפה, זאת מכיוון שתפקיד ניקוי השיניים הוא לסלק את הפלאק (=רובד בעברית= שאריות המזון שנשארות צמודות לשן) מה שנקרא: בקרת פלאק. ככל שיש יותר פלאק כך הסיכוי לעששת גדולה יותר.
2. עששת היא למעשה מחלה הנגרמת על ידי חיידקים מסויימים שנמצאים בחלל הפה. החיידקים שניזונים מסוכר מפרישים חומצה שגורמת לאובדן מינרלים בחומר השן ולבסוף לפירוקו (ואז מתקבל "חור"). ככל שנספק לחיידקים יותר סוכר (יותר פלאק), פעילותם תגבר ונקבל יותר נגעי עששת.
3. הטיפול במחלת העששת הוא בראש ובראשונה מניעתי על ידי שמירה על הגיינה אורלית (ניקוי שיניים), סילוק אבנית אצל השיננית ומעקב תקופתי אצל רופא השיניים. אם כבר מתפתח נגע עששתי שעבר את שכבת האמייל אז רופא השיניים מסלק את האזור הנגוע (באמצעות מקדח) וממלא אותו בשחזור (סתימה). במקרים של עששת עמוקה ומפושטת לעיתים יש צורך בביצוע כתר, ואף יש מקרים בהם יש צורך לעקור את השן אם הכותרת נהרסה לגמרי ולא ניתן לשקמה.
בהצלחה במחקר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן חלב-טיפול זמניחיפאית17/04/2012
שלום,
אני בת 30. לפני כשנה עברתי עקירה של שן חלב בלסת העליונה. המצב לא יישאר קבוע כי רואים חוסר שן בזמן חיוך לכן אני מתכוונת לעשות שתל/כתר. הבעיה היא שאני מתחתנת עוד 3 חודשים ואין לי זמן או כסף כרגע לטיפול כזה.
איזה אופציה יש לי לבינתיים להתקתb שן זמנית ? תותבת? מחפשת כרגע פשוט את האופציה שלא יראו שחסרה לי שן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן חלב-טיפול זמני - תגובה
ד``ר עדי אריאלי21/04/2012שלום,
האופציה היחידה היא ביצוע שחזור שנקרא פליפר, שהוא תותבת קטנה של שן אחת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס או דלקת חניכיים?***16/04/2012
שלום,
לבת הקטנה שלי היה הרפס הפה.
באותה תקופה אני הרגשתי ב-3 מוקדים שונים בחניכיים, בין 2 שיניים, נפיחות קלה ודימום בעת צחצוח שיניים... זה נשמע כמו הרפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס או דלקת חניכיים? - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012לא נשמע כמו הרפס, אבל פני לרופא שלך לבדיקה, אם חשוב לך לדעת. אין כ"כ משמעות קלינית, יעבור תוך כ-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בין החניכיים לשןרוני רפפורט16/04/2012
שלום,
היה לי חור בין החניכיים לשן והרופא שיניים שלי סתם לי אותה עם סתימה אמלגם.
משהו מרגיש לי בזה לא נכון, האם נתקלתם בדברים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בין החניכיים לשן - תגובה
ד``ר גלית כהן16/04/2012סתימה זו מקובלת מאד בקו החניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה ראשונה לרופא שינייםנטע16/04/2012
סליחה מראש על הבורות, מעולם בחיי הבוגרים לא הייתי אצל רופא שיניים אז אני לא כל כך יודעת.
כאשר אני פונה לראשונה לרופא שיניים האם התור הראשון הוא רק בדיקה או יכול לכלול גם טיפול? אם למשל הגעתי לרופא והוא בדק ומסתבר שצריך סתימה (לדוגמא) האם הסתימה תתבצע במקום באותו תור או שיהיה צורך לקבוע תור נוסף לסתימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה ראשונה לרופא שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן16/04/2012תלוי בטיפול הנדרש ותלוי בזמן של הרופא.
בד"כ התור הראשון הוא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)