מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במשחת שיניים GINGI LACERנטלי12/07/2012
שלום,
ביום ראשון לפני שבוע נתנו לי לצחצח שיניים עם המשחה הזו, על האריזה כתוב לא להשתמש יותר משבועיים. אני בהריון בשבוע 10
והרופאה לא אמרה דבר לגביי זמן השימוש
הייתה יל דלקת בחניכיים והכאבים והנפיחות כבר חלפו.
יש מניעה להשתמש במשחה עד הסוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת שיניים GINGI LACER - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום נטלי,
יש להתייחס ברצינות להוראות היצרן הרשומות על כל מוצר או תרופה ולכן איני יכול להמליץ לך אחרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פה ולסתזוהר12/07/2012
שלום רב
שמי זוהר בן 35, לפני כשנה התחילו לי כאבים בפרקי הלסת, בתקופה שבה הייתי גם בעיצומו של טיפול שורש, פניתי למומחה פה ולסת ובתחילה הוא טען שיש נוזלים וקיבלתי ארקוקסיה ל 10 ימים+לבוא אליו בסיום טיפול השורש, לאחר כ 3 חודשים בערך נפגשנו שוב והוא טען שהכול בסדר אף על פי שכואב לי, לאחר עוד כ 3 חודשים הוא ביקש ממני לעקור שן אז עקרתי, לא מזמן הייתי שוב אצלו והוא המליץ על כלכלה רכה+עוד ארקוקסיה ל 10 ימים.
לפני כשבועיים היו לי כאבים מתחת לאוזן (אאג אומר שאוזני נקיות ואין דלקות) למשך קרוב ל 10 ימים.
בקרוב ישנו עוד מפגש איתו ותחושתי היא שאין לו מענה בשבילי.
האם ישנו צילום שיכול לקבוע מה קורה לי, הוא אגב לא ביקש ממני לעשות צילום כלשהוא .אני אובד עיצות, זהו מצב שפוגע באיכות החיים, במצב הפיזי והנפשי.
בעיקרון לא מזמן עשיתי צילום פנורמי אצל רופא השיניים לפני העקירה, צירפתי אותו.
אשמח אם תוכלו להציץ שם לכיוון פרקי הלסת ולומר אם יש משהו חריג.
אודה על כל תובנה
זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט קטן
זוהר12/07/2012יש לציין עוד שיש לי גם ציפצופים באוזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קידמית עקומההדס12/07/2012
שלום רב. השן הקדמית העליונה שלה עקומה ובולטת החוצה מצד אחד, אינני מעוניינת ביישור שיניים האם מומלץ לעשות כתר במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קידמית עקומה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום הדס,
עלייך לבדוק את האפשרות לביצוע ציפוי חרסינה קידמי (מוכר בשם למינייט) שהוא שחזור שמרני יותר ומאוד אסתטי. הטיפל מבוצע ללא הרדמה ונחשב טיפול מהיר עם תוצאות ארוכות טווח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רובד על שינייםהדס12/07/2012
שלום רב! לבעלי יש בעיה שלאחר האוכל נוצרת לו שכבה לבנה (ממש שכבה שאפשר לגרד) על השיניים בפנייה לרופא שיניים הוא אמר שזה נורמלי וקורה לכולם אך אני חייבת לציין שמעולם לא ראיתי תופעה כזאת, בנוסף גם לאמא שלו יש את אותה בעיה האם זה תורשתי? יש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובד על שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום הדס,
פשוט לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-שמירה על השינייםשלומי כהן11/07/2012
שלום רב וערב טוב.
שלום רב וערב טוב.רק רציתי לשאול שני שאלות אם זה בסדר גמור:
1) השאלה הזאת,אני יודע שכבר שאלתי אותה בפורום הזה לפני כמה זמן אבל לא הבנתי את התשובה עליה.
השאלה שלי היא שעכשיו בתקופת הקיץ,כאשר הולכים לים/לבריכה ובטעות נכנס לך מים מהים/מהבריכה וכאמור ידוע שיש בהם כלור שהורס את השיניים ופוגע בהם נכון?אז מה אפשר לעשות אם בטעות נכנס לך מים לשיניים??
2) רציתי לשאול האם שימוש במי פה קולגייט פלאקס ממושך בלילה לפני השינה ובבוקר יכול לפגוע בשיניים ולשחוק אותם נגיד??
כי פשוט אני משתמש במי פה פעמיים בלילה שלפני השינה ובבוקר שאני קם ומצחצח שיניים..
אז זה יכול לפגוע בהם??
מחכה לתשובה והמשך ערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-שמירה על השיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום שלומי,
שימוש במי פה לפי הוראות היצרן מאושר על ידי משרד הבריאות.
לגבי מי הבריכה- איני מכיר עבודות שבדקו את השפעת חומרי החיטוי בבריכה על השיניים. אני משער שהכל תלוי במשך החשיפה ובריכוז החומר במיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה קלואה קרובה לעצבטל11/07/2012
התחלתי לפני חצי שנה הליכים של עקירת שן בינה תחתונה מצד שמאל.נשלחתי מהכירורג למחלקת פה ולסת בבית חולים כי נאמר לי שהעצב קרוב לשן ויש מקום להתערבות מומחה.עשיתי בדיקת CT ושם התאמת המצב שאני נמצאת בקבוצת סיכון ושהשן שאני מעוניינת לעקור נמצאת מאוד (בדגש על מאוד!) קרוב לעצב,ושאני צריכה לקחת בחשבון שאם אני עוקרת אותה יש סיכויים של איבוד תחושה ושיתוק. אני סובלת מהעניין חצי שנה ולקחתי אנטיביוטיקה בעבר כי השן עוררה דלקות באיזור.הרופא חזר והדגיש כי אני נמצאת בקבוצת סיכון. שאלתי היא - האם יש אופציה אחרת לטיפול מלבד עקירת השן? אם לא, יש אופציה לעקור רק את כותרת השן ולהשאיר את השורש בפנים ולתפור מעל? עלתה גם האופציה לעקור את השן בינה שמעליה כדי שאני בעצם אפסיק "ללעוס" את הלחי,דבר הגורם לי להתנפחויות של הלחי בצד שמאל.עלתה עוד אופציה של להתקין גשר שימשוך לאט את השן בינה החוצה עד שלא יהיה קרוב לעצב ואז לבצע עקירה. מה דעתך על הנ"ל? יש עוד אופציה נוספת? אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניה שקיבל גוון אפורליאת10/07/2012
יש לי שאלה לגבי שני כתרי זרקוניה בשיניים הקידמיות העליונות.
לפני כשבוע הדביקו לי באופן קבוע את השני כתרים. עד להדבקה הקבועה, הכתרים היו מותאמים לצבע השיניים שלי. לאחר ההדבקה הקבועה, השיניים החלו לקבל גוון אפרפר.
מהי הסיבה לכך? יכול להיות שזה מהדבק, שמיוחד לכתרי זרקוניה? והאם הטיפול להוצאת כתרים שהודבקו בכתר חזק הוא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זרקוניה שקיבל גוון אפור - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום ליאת,
שינויי צבע יכול להיות בשל שינוי גוון השורש (האפרה לאחר טיפול שורש), בשל צבע הדבק המקורי או בשל שינוי צבע הדבק במשך הזמן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר להלבנת שיניים-האם יכול להזיק?מיכאל08/07/2012
שלום רב,
גיליתי באיביי מכשיר שאמור להלבין שיניים, מורחים משחה מסויימת - ג'ל מלבין (שאינני מכיר) ומאירים בעזרת אור לבן למשך 10 דקות.
התוצאה - שיניים לבנות כמו למרלין מונרו.
המכשיר והטיובות עולים גרושים (99 סנט) + משלוח $2.45.
השאלה היא האם מועיל או בכלל עלול להזיק או שאיך אומרים "לא מועיל - לא מזיק".
תודה מראש.
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכשיר
מיכאל10/07/2012מה אתם אומרים? שווה את הכסף או שזה סתם חרט'ה.
האם יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת תמונה - מכשיר להלבנת שיניים
מיכאל10/07/2012לא יודע מדוע קישוריות שאני שם באתם לא עובדת אז אני מצרף תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל מומחה שיחווה דעה בעניין?
מיכאל10/07/2012שלום מיכאל,
איני מכיר את המכשיר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל מומחה שיחווה דעה בעניין? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום מיכאל,
אני אישית איני מכיר את המכשיר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קידמיות עליונות שקופות ודקותמיכל07/07/2012
שלום,
שתי הישניים הקידמיות העליונות שלי בחלקן התחתון נעשו שקופות ודקות יותר בהשוואה לחלקה העליון של השן. חשוב לי לציין שהבעיה היא רק בשתי השיניים העליונות.
שאלתי רופא שיניים בקופת החולים והוא טען שזה המבנה של השן ואין מה לעשות. זה נראה לי קצת תמוהה מאחר והשיניים לא היו כך עד לפני כמה שנים. כמו כן נראה שהשיניים (שוב בחלקן התחתון) נעשות יותר דקות ויותר שקופות עם הזמן.
אשמח לתשובה האם יש משהו שניתן לעשות. כמו כן אציין ששתי השיניים הקדמיות שלי מעט ארוכות יותר בהשוואה לשאר השיניים העליונות בפה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים קידמיות עליונות שקופות ודקות - תגובה
ד``ר גלית כהן08/07/2012כנראה את שוחקת שיניים. מחייב בשלב ראשון להפסיק את הגורם לשחיקה ואחכ לשקול אפשרויות השלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיניים מתפוררות,נשברותלירן06/07/2012
אני כבר משהו כמו שנתיים עם שחיקה חומצית בשיניים..ששת השיניים הקדמיות בעלות נזק בלתי הפיך;האזור שקרוב לשורש צבוע בלבן וכן לאחר כמה זמן הן נהיו צהובות יותר.לאורך התקופה אני מרגיש ששיניי חלשות.פניתי למכבי דנט והרופא שבדק אותי אמר שהשיניים שלי במצב מעולה והן חזקות(כן בטח...)ומה שניתן כעת לעשות זה טיפול אסטתי(שעולה כ-1500 ש"ח)כדי ל'העלים' את כל הלבן והצהוב שיש על השיניים כתוצאה מהשחיקה...אבל בנוגע לשבר הקטן בשן הוא אמר שניתן או לשייף אותה או להדביק איזה חתיכה אבל לטענתו לא כדאי כי זה יפול מיד.
הכל טוב ויפה עד שלא מזמן(לפני מספר דקות) שוב אני מרגיש חריכה כזאת בשיניים.אני הולך למראה ושם לב שנשברו לי חתיכות מאיזה 2-3 שיניים.אני מפחד ומודאג רצח,אני לא יודע מה לעשות.השיניים שלי אט אט נשברות ונעלמות מן העולם ואני לא יודע למי לפנות ואם יש סיכוי להציל את השיניים שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיניים מתפוררות,נשברות - תגובה
ד``ר גלית כהן08/07/2012מחייב בדיקה,
יכול להיות שאתה גם שוחק שיניים, ובכל מקרה חייבים להפסיק את הגורם לשחיקה החומצית באשר הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת אמלגם רעילהמירי06/07/2012
שלום רב,
אני בת 35. בהיותי בת 13 הותקנה בפי סתימה מסוג אמלגם (אפורה) המורכבת מתערובת מתכות ובינהן כספית רעילה. קראתי שמשרד הבריאות הוציא הודעה על רעילותה של הסתימה הזו, אך ממליץ לא להסירה בלי סיבה רפואית מחשש שההסרה תגרום לפיזור הכספית ובליעת ריכוז גבוה של כספית והרעלה חמורה. אני קצת בהלם, כי במקרה נודע לי שהסתימה שבפי רעילה! אני לא מעוניינת להשאירה בפי למרות שהיא כבר מעל 20 שנה. אני אישה די בריאה בד"כ (אנמיה כרונית, ותופעות עייפות, אך לא יותר מזה), אך אין לי כוונות לחכות ולראות מה הרעל בפה שלי יגרום. השאלה שלי - אם קידול והסרה של הסתימה מסוכן, האם לא מומלצץ לעקור את השן לגמרי ולהרכיב תותבת במקום?? לא בא לי למות בגיל מוקדם. מדוע לא שמעתי על ההצעה של עקירה במאמרים שקראתי? האם יש סיכון בעקירת שן בריאה והחלפתה בתותבת?
אשמח על תשובה כנה. מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת אמלגם רעילה - תגובה
ד``ר גלית כהן08/07/2012רובנו מסתובבים עם סתימות אמלגם בפינו. שחרור הכספית מתרחש רק כאשר הסתימה חדשה, עד להתקשותה כשעתיים.
ממש אין חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן ופליפרדנה05/07/2012
עקרו לי שן חמישית היום ושמו לי פליפר. בסופו של דבר אמורה לקבל שתל. אני מרגישה כאבים מהעקירה אבל גם מרגישה מאד את הפליפר על החניכיים. רופא השיניים שלי אמר שזה טבעי בהתחלה ומתרגלים.
שאלתי היא: תוך כמה זמן בממוצע אוכל לעשות את השתל, וכן האם נכון כי מתרגלים לפליפר. כמו כן האם אפשר/צריך לשייף אותו כדי לשפר את תחושת הנוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן ופליפר - תגובה
ד``ר גלית כהן08/07/2012הפליפר הוא גוף זר ולוקח זמן להתרגל, אבל מתרגלים.
בד"כ אחרי כחדשיים מבוצעת ההשתלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים ללסת תחתונהרותם05/07/2012
שלום רב,
אמא שלי בת 70 ואמורה להחליף את מרבית השיניים בלסת התחתונה למעט 4 שיניים "טבעיות" שאינן צריכות החלפה.
השאלה היא האם בגיל הזה עדיף כבר להחליף את כולן (כולל 4 השיניים הבריאות) או שלא והאיך זה אמור להתבטא במחיר?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ללסת תחתונה - תגובה
ד``ר גלית כהן08/07/2012תלוי במצב השיניים הנותרות הבריאות, במיקומן בלסת ובסוג השיקום הנבחר.
אין תשובה אחת לשאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב השיניים הבריאות
רותם08/07/2012השיניים הבריאות נמצאות 2 בכל צד בלסת התחתונה ומצבן איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בשןאיתמר04/07/2012
שלום, עשיתי אתמול סתימה בשן טוחנת בצד ימין של הפה, החור היה עמוק יחסית ולכן הרפואה התלבטה האם לעשות טיפול שורש או סתימה בשן, אבל היא העדיפה לעשות סתימה כי עדיין נשארה שכבה וגם מכיוון שאני צעיר יחסית (בן 16). לפי מה שהיא אמרה הסתימה הזאת כנראה זמנית והיא מנסה להציל את השן. זה טיפה הלחיץ אותי אז אם הרופאה שפה בפורום תוכל לעזור ולהבהיר לי כמה שאלות, תודה מראש:
1) האם אני בוודאות אצטרך לעשות טיפול שורש? כלומר אין סיכוי שהסתימה תחזיק פשוט לאורך זמן וזהו?
2)האם טיפול שורש זה משהו מסוכן וכו'? זה כואב? מסובך? מה זה גורם לשן? מה בעצם מבחינה רפואית זה מועיל לשן?
3) האם כדאי לי עכשיו להימנע מאכילה של דברים שמזיקים לשיניים או שלהמשיך לאכול כרגיל(שיהיה ברור, אני לא אוכל ממתקים וכו', פשוט שותה שתייה מתוקה לפעמים)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בשן - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום איתמר,
במקרים של עששת עמוקה המתקרבת מאוד או שכבר מגיעה לאזור התחשותי של השן, ישנה תמיד ההתלבטות האם לבצע סתימה או טיפול שורש. אם הרופאה החליטה לבצע סתימה אז ישנן שתי אפשריות: האחת שהשן "תחלים" והטיפול יצליח, והשנייה היא שיהיו כאבים המעידים על צורך בטיפול שורש בכל זאת. לך אין מה לעשות מלבד להמתין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שןדני04/07/2012
לפני 10 שנים (בגיל 18) שברתי את השן הקדמית והחליטו לעשות לי טיפול שורש ולהחליף את השן לגמרי.
היום 10 שנים אחרי, השתל מאוד לא מתאים לשאר השיניים (מלכתחילה הוא לא הכי התאים) ונוצר רווח גדול מאוד בין השיניים הקדמיות.
העניין הזה מאוד מפריע לי אסטתית.
ניגשתי לרופא שיניים והוא נתן לי את האופציה הבאה
טיפול שורש בשן הבריאה והחלפתה בשתל. בנוסף להחליף את השתל הקיים בשתל אחר שמתאים לשאר הפה. כך, יווצא מצב שהשתלים יתאימו לשאר הפה וגם הרווח ייסגר בצורה סימטרית ובאופן אסטתי.
הרופא אומר (ובצדק) שאם נחליף רק את השתל הישן ואת השן השנייה נשאיר כמו שהיא, השתל החדש יהיה גדול פי 2 מהשן הבריאה וזה יהיה מאוד לא אסטתי. או לחלופין להשאיר את הרווח כמו שהוא.
שאלתי גם את הרופא וגם את המומחה לטיפולי שורש מה הם חושבים על העובדה שאני אהרוג שן בריאה בשביל אסטתיקה והם אמרו שאין בעיה ושלא צפויים שום בעיות בעתיד בגלל זה.
השאלה שלי, האם לעשות טיפול שורש ולהרוג את השן הבריאה באמת לא כזה נורא?
אגב, הרופא הציע אבל לא המליץ - לעשות טיפול אורטודנטי בשביל לסתום את הרווח בשיניים. לטענתו זה יכול להצליח או לחלופין לשנות הרבה בסידור השיניים בפה ולעשות הרבה יותר רע ולכן הוא לא ממליץ.
אשמח לתשובות.
תודה רבה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שן - תגובה
ד``ר עדי אריאלי15/07/2012שלום דני,
המצב שאתה מתאר מוכר וקורה בשל המשך גדילת העצמות שקורה בכל אזורי הפה מלבד באזור השתל- על כן הוא נראה נמוך יותר ושיקום עליו יראה גדול מדי יחסית לשיניים הסמוכות.
כמובן שאיני יכול לקבוע את דרך הטיפול במקרה הספציפי שלך ללא בדיקה, אך אחת מהאפשרויות במקרה זה היא הוצאת השתל וביצוע ניתוחי השלמה של עצם ורקמה באזור זה עם השתלה מחודשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)