מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כשסתימה נופלתיוליה10/06/2012
כשסתימה נופלת צריך ליקדוח בשן כדי לשים סתימה חדשה אוו שלא ביגלל שאין עששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשסתימה נופלת - תגובה
ד``ר גלית כהן13/06/2012בד"כ צריך לקדוח עוד קצת, אבל כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי09/06/2012
שלום לכל הרופאים,
לפני 10 ימים עברתי שתי עקירות כירורגיות על מנת לשים כתר גשר.. העקירה עברה בסדר, לא היה כאב חריג לאחר העקירות. אך לאחר כיומיים, הרגשתי שמעל השיניים שעקרו, יש לי אפטה ( מן פצע קטן), הפצע מאוד מאוד כאב ולכן ניגשתי לבית מרקחת לקבל משהו נגד האפטות. הרוקחת נתנה לי תכשיר ORALMEDIC שאמור לעזור בכמה שניות להעלים את האפטה. מרגע ששמתי את החומר הרגשתי צריבה נוראית, השפתיים שלי התנפחו וכל המקום כולל מקום של העקירות התחיל לכאוב בצורה נוראית, במקום להקל על כל המקום נהייתה לי מן אפטה ענקית מפחידה. כאבי תופת. ניגשתי לרופא שיניים שאמר שאין מה לעשות וצריך לחכות עד שיעבור, עברו מאז בערך 7 ימים ועדיין יש לי כאב במקום, אני מרגישה כאילו במקום הזה יש נפיחות. לאיזה רופא ניתן לגשת כדי לבדוק את זה, רופא שיניים שלי כאילו לא ידע על מה מדובר... אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/06/2012ה"אפטה" היא כנראה שלב בריפוי, אבל אין סגירה מלאה של פצע עקירה תוך יומיים.החומר כנראה חדר לפצע העקירה וגרם לכאב. רצוי לפנות לרופא בכל בעיה ולא לטפל עצמאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים כושליםמעיין08/06/2012
שלום, לפני שנה טיפלתי בכל הפה שלי במרפאת שיניים.
לפני כמה ימים החלטתי ללכת לרופא שיניים פרטי בגלל טיפול בשיני בינה שרציתי להוציא.. כשהוא בדק את הפה שלי הוא ראה שיש לי ב4 שיניים שעברו סתימה וניקוי לפני שנה -חורים (החורים נמצאים מתחת לסתימות). הוא אמר שמי שעשה את הסתימות לא ניקה כמו שצריך את השן ויש בפנים עדיין חיידקים ועששת.. ועכשיו צריך להוציא את הסתימה ולהתחיל לטפל מחדש..
רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה ואם אפשר לתבוע את המרפאת שיניים (מרפאת שיניים גדולה שיש לה סניפים בכל הארץ..)? יש לי את כל המסמכים והצילומים מהמרפאת שיניים והכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים כושלים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/06/2012עששת יכולה להתפתח מסיבות רבות. הרופא שבדק אותך לא יודע מה היה קודם. למשל עששת ומצע יכולים להראות דומה בצילום. לכן לדעתי קודם רצוי לפנות למרפאה / לרופא שטיפל בך.
הפורום אינו עוסק בתביעות של רשלנות רפואית, אם יש.
בהסתדרות לרפואת שיניים מטפלים באי הבנות בין רופאים למטופלים, וכמובן שניתן לפנות לעו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגיינת הפה והשינייםרן08/06/2012
שלום,
לבת זוגתי יש היגיינת פה ושיניים מאוד ירודה.היא לא הייתה אצל שיננית כבר משהו כמו 3-4 שנים ולא הלכה לרופא שיניים. הדבר מאוד לא טוב ומחמיא לה מבחינת אסתטיקה דנטאלית, דבר שאני מאוד מקפיד עליו. בנוסף,רואים שיש לה דלקת בחניכיים וכששאלתי היא אמרה שיש לה אמנם במידה קלה יחסית.יש לה חרדות בנושא,ולכן היא ככל הנראה לא תטפל בזה בקרוב.שאלתי המרכזית היא:האם כל הסימפטומים של היגיינת פה ירודה ודלקת בחניכיים זה דבר שיכול לדבק בנשיקה? כלומר, האם יש סיכוי,אפילו קטן, שבנשיקה אני בעצם אפגע בהיגיינת הפה שלי ואף עלול להידבק גם בדלקת חניכיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיינת הפה והשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן08/06/2012ראשית, לזוגתך כנראה חרדה דנטלית שבעטיה היא נמנעת מללכת לטיפולי שיניים, תופעה נפוצה מאד. ישנם פתרונות של טיפולים בטשטוש ובהרדמה כללית המאפשרים ריכוז רוב הטיפולים לפגישה אחת ופתרון לבעיה, שהרי המצב מתקדם ומחמיר ולא נעצר.
דלקת חניכיים היא מחלה חיידקית וחיידקים וודאי שיכולים לעבור במגע.
אם זאת יש לזכור שלכולנו יש חיידקים בפה, בכמות זו או אחרת ובטיפול נכון אנו מסלקים את המצע המאפשר להם לשגשג ולא מאפשרים להם להתנחל בפינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על השינייםשלומי כהן05/06/2012
שלום רב.צוהריים טובים לכולם.
שלום לכולם.היי.
אני רק רציתי לשאול שעכשיו בתקופת הקיץ שהרבה אנשים הולכים לבריכות ולים
אז בבריכה ובים יש כלור שמזיק מאוד מאוד לשיניים.
אז רציתי לשאול איך אפשר לשמור על השיניים שהולכים לבריכה/לים מפני הכלור?? איך
אפשר להיזהר ולמנוע שהכלור לא ייכנס לשיניים ויהרוס אותם??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012המינונים במים וזמן השהייה בבריכה אינם מספיקים לגרית נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה על השיניים
שלומי כהן06/06/2012שלום.היי.בוקר טוב לכולם.
שלום לך גלית.היי.
רק רציתי להגיד שלא הבנתי את התשובה שלך בכלל.
את מתכוונת שאם אני אלך לבריכה או לים ובבריכה בטעות ייכנס לי מים לפה שיש בהם כלור..
אז זה לא יעשה שום נזקים לפה ולשיניים??
לזה התכוונת??ואם לא אז תוכלי להסביר לי למה התכוונת בבקשה??
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך יום פשוט נ-פ-ל-אאא..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןעמית04/06/2012
שלום רב!
הבוקר עקרו לי את השן הבינה העליונה האחורית. עקירה רגילה שלמעט זה שהשן סירבה לצאת בתחילה, לא היו סיבוכים.
לא מזמן הרגשתי כאילו משהו משתחרר משם וראיתי שזה כאילו קריש דם יצא מהמקום.
האם זה סימן רע שאומר שתתפתח מכתשית יבשה?
האם יש צורך לחזור לרופא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012תמתין לראות מה מתפתח
מכתשית יבשה מלווה בכאב עז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת סינוס בעת עקירהאבי04/06/2012
לפני 5 ימים ביצעתי עקירה בשן טוחנת למעלה ונפרץ הסינוס. מיד במקום הרופא ביצע ניתוח חניכיים וסגר את הסינוס. לאחר כשעתיים התחלתי להרגיש מעבר אויר בפה, אך הרופא טען להמשיך לשמור על ההוראות, למחרת לא הרגשתי יותר זרימת אויר. ראיתי במהלך ניתוח החניכיים שעשה שהכניס לי לחלל השן שנעקרה מין פלסטיק(?) לבן.
כעת שאני מתבונן בתפרים אני רואה את הקצה שלו מבצבץ.
מה זה בדיוק חומר זה?
האם זה תקין שהוא מבצבץ?
מתי מותר להתחיל לקנח את האף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת סינוס בעת עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012ה"פלסטיק" המבצבץ יכול להיות ממברנה.
את השאלות רצוי להפנות לרופא שלך כי הוא מכיר את המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחרי ניקוי אבןנטע03/06/2012
שלום,
אני כרגע אחרי ביקור ראשון אצל רופא שיניים, שלאחר שעשה לי שני צילומים הוא מצא אבן בשן אחת והוציא לי אותה במקום. עכשיו, זמן קצר לאחר הביקור, השן הזאת כואבת. (יש לציין שלפני כן לא היו לי כאבים כלל באותה השן).
שאלתי היא האם זה טבעי שיהיו כאבים בשן אחרי ניקוי/הוצאת אבנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אחרי ניקוי אבן - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012אחרי ניקוי יכולה להיות רגישות מצווארי שיניים חשופים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה לאחר השתלת עצםגדית03/06/2012
בהמשך לשאלתי מ 30.5 -
הסברת לי שלאחר בניית עצם אפשר להמתין לבנייתה ( בדר"כ 6-9 חודשים)
ואח"כ צריך להמשיך טיפול, שתל וכו' ע"מ שלא תתרחש ספיגה מחדש.
השאלה היא מה עושים אם לא ניתן, למשל הריון. האם בכל זאת אפשר להמתין?
ושאלה נוספת - האם גם לאחר ביצוע שתל לא ימשיך להתבצע תהליך הפסיגה מחדש הזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על קבלת תשובה.....
גדית06/06/2012תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה לאחר השתלת עצם - תגובה
ד``ר גלית כהן08/06/2012עוד מספר חדשים לא יעשו הבדל, אם תמתיני שנים, חבל על ביצוע ההשתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גדית08/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחשקד03/06/2012
שלום, לפני כשנתיים עשיתי מספר טיפולים של סתימות ושורש, ולפני 10 חודשים שמו לי גשר ליישור שיניים שכבר אוטוטו מורידים לי אותו.
לפני כ4 חודשים התחיל להיות לי ריח רע מהפה, הייתי אצל רופא והוא אמר שהכל בסדר רק לצחצח נכון, והייתי גם אצל שיננית, מצחצחת כ3 פעמים את השיניים ביום, ממה הריח?? זה ממש מעצבן.. אף פעם לא היה לידבר כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012אם לא מוצאים מקור דנטלי, יכול להיות שהמקור הוא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי מה פהעופר02/06/2012
שלום לכם רציתי לשאול אני סובל מי שיניים רגישות וצוואר השן שלי חשוף וששאלתי את הרופא שיניים שלי הוא המליץ לי אל מיי פה דנטרקס פורטה שהם מתאימים לשיניים רגישות
אבל רופא שיניים אחר שהלכתי לבדיקה אצלו המליץ לי דווקא אל מיי פה דנטדין שלטענתו הם טובים גם לשיניים רגישות והיתרון שלהם שהם לא משאירים כתמים אל הפה ודווקא
מיי פה דנטרקס פורטה הם משאירים כתמים אל השן ולכן הוא ממליץ אל דנטין השאלה שלי אליכם כרופאים מומחים מה באמת עדיף יותר למצב שלי מבין שני הסוגים האלה או שאתם ממליצים אל תכשיר אחר אני ישמח לעזרה ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי מה פה - תגובה
ד``ר גלית כהן02/06/2012תנסה את שניהם ותראה מה טוב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה
תגובה10/06/2012דנטרקס פורטה מכילה ריכוז (אם כי נמוך) של החומר כלורהקסידין שמכתים את השיניים. הדנטרקס מטפלת (בין השאר) ברגישות בשיניים.דנטדין אכן אינה מכתימה אך לא ידוע לי שהיא מטפלת ברגישות בשיניים אלא מונעת דלקות חניכיים ומטפלת ומונעת זיהומים חיידקיים ופטריתיים. שטיפות אחרות נגד רגישות הן אלמקס הירוקה או שטיפה סנסודיין. רצוי לשלב עם משחת שיניים נגד רגישות למשל סנסודיין rapid relief שיצרניה גם טוענים כי ע"י עיסוי למשך דקה על צוואר השן (בנוסף לצחצוח) יש הקלה ברגישות. יצרני המשחה של קולגייט pro-relief גם מייעצים לעסות את חלק השן החשוף לדקה למניעת רגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שינייםמיכל01/06/2012
שלום, אני בת 18 וחצי וצבע השיניים שלי ממש מטריד אותי,
השיניים שלי צהובות מעט, הן אמנם לא צהובות כמו השמש, ולא נראות מלוכלכות, אבל הצבע שלהן לא לבן זה בטוח. אני בחורה מאוד אובסיסיבית מבחינת ניקיון, ובגלל זה העניין הזה ממש מטריד אותי.
אציין שאני מצחצחת שיניים שלוש\ארבע פעמים ביום, אני יכולה לשער שאולי שתיית
הנס קפה גורמת לכל זה? יכול להיות שהעובדה שאני שותה פעמים\שלוש נס קפה ביום זה מה שגורם להן להצהיב?
אני יודעת שזה יישמע אובסיסבי על גבול הדבילי אבל אני מתנזרת מנס קפה כבר שובעיים וממש קשה לי בלעדיו ...
אשמח אם תנפצו לי את מיתוס הנס קפה.. או שלא.. ואודה לתשובות בעניין הצבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן02/06/2012אם מפריע לך הצבע ניתן לעשות הלבנת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופה! אני ממש לחוץרועי31/05/2012
שלום שמי רועי ואני בן 16.
במשך חיי היו לי מספר רב יחסית של ביקורים אצל רופא השיניים.
לפני כשבועיים החלה לכאוב לי קלות שן טוחנת שהייתה עליה סתימה, אז קבעתי תור אצל רופא השיניים. הסתימה החלה להתפורר לפני כמה ימים וכבר נפלו לי 3 חלקים קטנים של השן.
התור שלי יהיה רק ביום שני מכיוון שהרופא שלי בחול.
האם יכול לקרות נזק גרוע יותר אם אחכה עד יום שני?
בבקשה תענו לי אני בלחץ גדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחופה! אני ממש לחוץ - תגובה
ד``ר גלית כהן31/05/2012הסתימה מתפוררת, קורה, רק תקפיד לצחצח באזור. לא יקרה שינוי דרמטי עד יום ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לאחר השתלהעיריתפ31/05/2012
ביצעתי השתלה בשן ומאז אני סובלת מכאבים עזים לרבות דלקת באזור. לוקחת פלג'יל + מוקסיפן כבר יומיים ועדיין הכאב מציק ובלתי נסבל. האם זה אומר שהגוף שלי דחה את השתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לאחר השתלה - תגובה
ד``ר גלית כהן31/05/2012זה אומר שאת חייבת לפנות מייד לרופא שלך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סתימה לבנה בשן קדמיתדוד31/05/2012
יש לי 4 סתימות לא גדולות ב4 שיניים קדמיות שהשחירו ואני מעוניין להחליפם.
הסתימות בני יותר מ12 שנים ורציתי להחליפם בסתימות חדשות.
האם אפשר להחליפם ואין המלצה לא לבצע זאת ?
האם במהלך הוצאת הסתימה הישנה והחלפתה בחדשה יצטרך הרופא לפגוע בחלק בריא מהשן ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סתימה לבנה בשן קדמית - תגובה
ד``ר גלית כהן31/05/2012אין מניעה להחליף סתימות, אסתטיקה היא מרכיב חשוב.
תמיד כשמחליפים סתימה נוגעים מעט בחומר השן הסובב, אם יש עששת מנקים יותר כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)