מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שינייםירדן23/12/2010
כאבים בגלל סוכריה ונשברה לי השן מצד שמאל, האם עדיף להוריד את כל השן או לעשות טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010אם ניתן לעשות טיפול בשן ולהציל אותה ברור שזה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשן עם כתרטל287323/12/2010
שלום
לפני כשנה עשו לי טיפל שורש וכתר בשלוש שיניים אחת ליד השניה אני סובלת מכאבים בשן אחת מהן ממש כאילו בבשר בין שן לשן כאב חזק מאוד פניתי למרפאה בה בוצע לי הכתר הורידו לי אותו עשו לי צילומים והם מצידם טוענים שאין שום דבר אז מדוע הכאבים החזקים אני ילדתי לפני חודשיים וכל תקופת ההריון סבלתי מכאבים לקחתי משככי כאבים והם מצידם אמרו שאוליי זה רגישות בחנכיים עכשיו לפני מס ימים התחדשו הכאבים אני אובדת עצות מה זה יכול להיות ולמי אני יכולה לפנות האם יש עוד משהו לעשות שיהיה אפשר לגלות מאין הכאבים זה לא הגיוני .
סובלת נורא ומבקשת לקבל תגובה במהרה.
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשן עם כתר - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010צר לי, אך תשובה עניינית מחייבת בדיקה.
יכול להיות שמקור הכאב בחניכיים, יכול להיות שהתפתחה בעייה מעל טיפול השורש, יכולה להיות בעיה עם המבנה וכד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סתימהערן22/12/2010
הייתי אצל רופאת שיניים לסתימה.
במהלך הטיפול הרופאה הסתבכה מעט עם תריס (?) שנתקע לי בין השיניים. הטיפול כאב ודיממתי בו.
לאחר כמה ימים הכאב עבר אולם חזר שוב בייחוד בלעיסת דברים קשים ומגע עם קור.
חזרתי לבדיקה. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה ל10 ימים.
לאחר שבוע, כשהכאבים המשיכו היא החליפה לי את הסתימה. במקביל אני ממשיך לשטוף במי מלח.
היא אומרת שמקור הכאבים בחניכיים ושכנראה התפתחה דלקת.
בינתיים הכאבים ממשיכים.
איך אני יודע אם הכאבים חריגים והאם צריך חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010ה"טריז" לא קשור לעניין, שמים טריז בהרבה מהסתימות, ובהוצאתו יתכן דימום אם יש חניכיים מודלקות.
תתכן התפתחות דלקת לאחר סתימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שתליםרז בר22/12/2010
קבלתי אבחנה בסיוע CT שעלי להסיר 2 שתלים לאחר 11 שנה.
יש כיס דלקת משמעותי שלא ניתן לריפוי מתחת להם (שיניים 47 48)
אני מלאת חששות מהקושי של הניתוח והסבל שאמורה לעבור.
קיים ספק שיש מספיק עצם להשתלה חדשה.
שואלת:
כמה מורכב ניתוח הסרת שתלים ועד כמה קשה למטופל לעמוד בו?
איזה פתרון חליפי יש לשיקום הפה כאשר לא ניתן להשתיל שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שתלים - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010אם יש דלקת סביב השתלים ההוצאה תהיה קלה יותר.
אם לא ניתן לשקם שוב עי שתלים, האופציה היחידה במיקום אחורי הוא שיקום עי תותבת חלקית.
במיקום 47-48, לעיתים ניתן לשקם עד שן 46, תלוי מה המצב בלסת הנגדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רז בר23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לפני כתררוז22/12/2010
שלום רב,
לפני 8 שנים עברתי טיפול שורש + כתר (בלי מבנה)על שן 37
כיום כשהגעתי לבדיקה שיגרתית (אצל רופא אחר)הוא החליט להחליף לי את הכתר וביצע מבנה על השן
חשוב לציין כי לא היו לי כאבים בשן ומבדיקה שיגרתית הרופא החליט כי צריך להחליף את הכתר
השאלה שלי היא האם חייבים לשים מבנה לפני שעושים כתר ואם כן , אז איך 8 שנים הייתי בלי מבנה ודווקא עכשיו צריך (כשאין כאבים בשן)?
בתודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה לפני כתר - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010הצורך במבנה תלוי בכמות השן הנותרת וצורתה. יש לציין שכמעט תמיד צריך מבנה עם או בלי בורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי טיפול שינניתשמוליק21/12/2010
הייתי היום בטיפול אצל שיננית ויש לי כאבים חזקים בחניכיים,
יש משהו שאפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי טיפול שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן21/12/2010מי מלח, מי פה, גל קורסודיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת חניכייםזהבה20/12/2010
עברתי שתלים בשתי שיניים קידמיות עליונות.
עברו שלושה חודשיים מאז ובשן אחת יש לי השתקפות בצבע שחור
הרופא שעשה לי את השתלים (רופא כירורג), אמר שזה התשקפות של השתל
כי יש לי חניכיים דקות, וזה תמיד יהיה לי.
לכן, הוא המליץ לי לעשות השתלת חניכיים.
השאלה שלי:
האם באמת ההשתקפות תישאר תמיד (אולי עם הזמן זה ייעלם)?
ואם בכול זאת אני צריכה לעשות השתלת חניכיים, מה התהליך מאיפה לוקחים?
האם זה כואב?האם זה בהרדמה מקומית? כמה ימי מחלה אני אצטרך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת חניכיים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/12/2010שלום זהבה,
השתקפות של השתל דרך החניכיים לא תחלוף עם הזמן.
כירורגיה של רקמות רכות מתבצעת בהרדמה מקומית כמו כל ניתוח חניכיים. תוספת הרקמה הרכה יכולה להתבצע על ידי הסטה של רקמה סמוכה או באמצעות רקמה הנלקחת מאזור אחר בפה (החך הוא הנפוץ ביותר). לאחר הניתוח לרוב דרושים מספר ימי החלמה וזה בתלת במורכבות הפרוצדורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אששתאסתר שטיינפלד19/12/2010
שלום לכם,
חזרתי מרופא השיניים שלי, הוא עשה צילום על השן הכואבת ואמר שלצערו אי אפשר להציל אותה וצריכים להוציא אותה.
את האמת, שאני הזנכתי את השן הזה כבר כמה שנים, הוא רצה לעשות אז טיפול שורש ואני לא הסכמתי מרוב פחד, איזה טיפשה הייתי.
עכשיו השאלה שלי ככה:
עקירה 300 ש"ח
3 X כתר זמני (3 X 250 ש"ח\)
3 X כתר הרסינה (3 X 2100 ש"ח
הוא אמר לי שהוא יעשה לי הנחה, האם הסכום לא גבוה מדי?
שאלה שניה - האם אפשר רק לעקור את השן ולהשיר את המקום ריק (השן הוא לפני האחרון) האם זה יפריע לי מאד או שכדאי לעשות משהוא ממליץ.
אשמח מאד לקבל תשובתכם המהירה.
בתודה מראש
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אששת - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/12/2010שלום אסתר,
איני יכול לענות ללא בדיקה. עקרונית, השארת חסר שן אינה רצויה אם השן במיקום אסטרטגי והיא הכרחית לשם תיפקוד תקין. לגבי המחיר זו אינה מטרת הפורום שלנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות שיניים מלבינותחסוי19/12/2010
כמה פעמים בשבוע מומלץ לצחצח עם משחות שיניים מלבינות, אם בכלל מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות שיניים מלבינות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/12/2010שלום,
באופן כללי רוב המשחות מותאמות לשימוש יומיומי.
יש לקרוא את הוראות היצרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרבטחון עצמי19/12/2010
שלום לכולם... בקרוב אני הולכת לעשות גשר אחרי שהייתי אצל כמה רופאים שאמרו לא צריך...בסוף אחד אמר שכן...מבחינתי זה ברור שאני צריכה. עכשיו השאלה שלי..את שתי השינים הקדמיות שלי אני בכלל לא אוהבת הן גודלות ומכוערות...מה אפשר לעשות עם זה???והאם כדאי לפני הגשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר - תגובה
אני משער שהתכוונת במילה גשר לטיפול אורתודונטי לשם יישור שיניים. אם כן, אז לפני התחלת הטיפול האורתודונטי יש להחליט האם מימדי השיניים כיום הם המימדים הסופיים שיהיו בסוף הטיפול ואם לא אז לבצע את השינויים הרצויים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשמור על שיניים ישרות, כל הזמן?לולה19/12/2010
אני מצחצחת שיניים כל הזמן, בבוקר, בלילה, וגם אחרי ארוחות.
והשאלה היא איך לסייע לשיניים להיות תמיד ישרות?
תודה ענקית.
אשמח לקבל תובות בהקדם האפשרי.
המשך שבוע טוב ומבורך.
מאחלת בריאות, שפע, אהבה והצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשמור על שיניים ישרות, כל הזמן? - תגובה
שיניים משנות את מיקומן בפה לכל אורך החיים. השינויים הפיזיולוגיים המתרחשים עם הגיל אינם בשליטתנו.
אבל, שינויים אחרים כמו הרס כותרות שיניים, אובדן שיניים, שחיקה חמורה ועוד, גם הם יכולים לגרום לתזוזות שיניים- שינויים אלה הם כן בשליטתנו שכן אנו מסוגלים לשחזר את הפגיעה במשנןן וכך לשמור על יציבות וחוסר תזוזה של השיניים. לשם כך יש לבצע מעקבים ותחזוקות באופן סדיר אצל רופא השיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה עקשניתאמיר18/12/2010
צומחת לי שן בינה מזה שנתיים בערך, אני לא מרגיש כאבים ואין לחץ בשן או בחלל הפה.
בנוסף יש יציאה של השן בזמן הזה אבל בצורה איטית מאוד ככה שהיא כרגע קצת מעל לחניכיים.
עדיין לא פיניתי לרופא שיניים בנוגע לנושא הזה אבל זה פשוט נראה לי מוזר שזמן התפתחות ויציאת השן כלכך ארוכה.
האם נושא זה דורש בדיקה של רופא שיניים או עקירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה עקשנית - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010בקיעת שיני בינה יכולה בהחלט לקחת מספר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקבות שתייה קרהתומר18/12/2010
אתמול שתיתי אייס קפה והוא היה ממש קר.
בעקבות זאת הרגשתי כאבים חזקים בשן וגם לאחר שסיימתי לשתות השן ממש כאבה לי ולקחתי כדור אדוויל. האם יש לי שיניים רגישות? לפעמים כשאני שותה תה\קפה אני מרגיש כאבים קלים בשיניים שעוברים לאחר כמה שניות.
האם כדאי להשתמש במשחה לשיניים רגישות? אני לא רוצה ללכת לבדיקה אצל הרופאה שלי בגלל שבד"כ היא קובעת תורים למועדים מאוחרים ואני נאלץ להמתין הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעקבות שתייה קרה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010רגישות כזו נשמעת יותר כמו עששת "חור". ומצריכה טיפול מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רעעעעעעעעעערבקה18/12/2010
בת 44 עברתי לפני עשר שנים ניתוח חניכיים ו4 שתלים ועשיתי כתרים מין הסתם אני מאוד מקפידה על ניקוי השיניים אבל לאחרונה יש לי ללא הגזמה ריח של קיבה מהפה מה ניתן לעשות אני כל היום עם סוכריות מנטה ויש עדיין ריח {הרבה פעמים אני שומעת יש ריח של קקי תבדקי אולי הילד עשה .....בבקשה דחוףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רעעעעעעעעעע - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010אולי יש מחלת חניכיים? מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים חזקיםאלירן17/12/2010
שלום
בימים האחרונים הרגשתי כאבים חזקים בשן הימנית בפה,
והכאבים מאוד חזקים. אני יודע שיש לי חור בשן כבר כמה זמן
אך הבעיה שאין לי כעת תקציב לטיפול בשן. השאלה שלי
היא מה אוכל לעשות בנתים להקל על הכאב? מכיוון שזה ממש כואב
בבקשה עזרה
תודה אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים חזקים - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010דחוף לפתוח את השן לטיפול שורש. ככל שתמתין יותר עם טיפולי שיניים העלות תעלה, כי תצטרך טיפולים מורכבים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלית, אני מאוד מודה לך אבל
אלירן22/12/2010האם קיים כרגע איזשהו דרך להקל על הכאב זמנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלית, אני מאוד מודה לך אבל - תגובה
ד``ר גלית כהן23/12/2010כדור נגד כאבים. אבל שוב זה לא הפתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)