מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב שיניים.יום טוב19/11/2010
שלום רב ! הרגשתי בארוחת צהרים כאב חזק בשיניים התחתונות שיניים שמאליות מחוברות ביחד עם מבנה ..בקור וחום ומתוק יש כאב.נגשתי לרופא הזרים אוויר לא היו כאבים פלא .שלח אותי לצילום ואמר צריך טיפולי שורש.הגעתי לביתי אין כאב אני מחפש אין .שתיתי משקה מתוק וחם והכאב חזר האם זה באמת צריך טפול שורש כאב חזק רק בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/11/2010שלום יום טוב,
תשובתי אינה מחליפה בדיקה מסודרת, אך כאב חזק או ממושך לחום לרוב מעיד על דלקת לא הפיכה של מוך השן ולצורך בטיפול שורש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה.אלון19/11/2010
שלום,אני בן 19,אין לי זמן לעשות גשר [בשביל 2 שיניים קדמיות] רציתי לדעת אם במרפאה שלכם אפשר פשוט לעקור את 2 השיניים הקדמיות ובמקומן לשים 2 ישרות. ?
בנוגע לשיטה השקופה,זה מתאים לכל אחד כמו יישור שיניים עם ברזלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי19/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםתומר19/11/2010
ידוע לי כי אני חורק שיניים ואני מרכיב סד לילה. לאחרונה אני חש ב"קליקים" בצד ימין של הלסת ומתקשה לסגור אותה לפעמים. כיצד ניתן לבדוק אם נגרם נזק למפרק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי19/11/2010שלום תומר,
בדיקה קלינית ורנטגנית יסייעו לאבחן את הבעייה. עלייך להבדק אצל מומחה פה ולסת לבירור העניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חוזר לאחר עקירהשרון18/11/2010
שלום
עברתי עקירה כירורגית בשן קדמית לסת עליונה לפני כשבועיים, לא סבלתי מיותר מדי כאבים לאחר מכן ואולם לאחרונה הכאבים החמירו, מעין רגישות בזמן שתייה ואכילה, מכיוון שן אחת אחורה לשן שנעקרה. שאלתי האם ייתכן שזה עדיין קשור לעקירה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חוזר לאחר עקירה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי19/11/2010שלום שרון,
איני יכול לדעת ללא בדיקה. לעיתים בעקבות עקירה חלים שינויים ברקמה הרכה שבסביבת העקירה שגורמים לנסיגת חניכיים ולרגישות צווארית בשיניים הסמוכות. כמובן שיתכן שהכאב בשן אינו קשור לעקירה ואת זה יש לבדוק. ממליץ לחזור לרופא שביצע את העקירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן17/11/2010
הייי
יש לי שאלה קטנה...
יש אצלי 2 שיניים הטוחנות למעלה 2 האחרונות יש בהן רגישות כבר כמה זמן וכאב שבא והולך...אי אפשר לדעת בוודאות מאיזה שן כי הן ממש קרובות אחת לשנייה בשתיהן יש סתימה עמוקה...הרופא שיניים המליץ לי לחכות עד שיכאב ממש ושלא כדאי להכנס לטיפול שורש ישר... מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן18/11/2010או לחכות או לבדוק שוב ולנסות למקם את הכאב. קשה לי להיות יותר ספציפית באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ועוד שאלה...
רינת21/11/2010לא כדאי לנסות להחליף את הסתימה לנסות להציל את השן ולא ישר לחכות לטיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ועוד שאלה... - תגובה
ד``ר גלית כהן21/11/2010ודאי שאם רואים עששת או סיבה להחליף סתימה , מחליפים, אבל החלפה של סתימה עמוקה יכולה להגיע מעצמה לטיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיותניל17/11/2010
לבן שלי נשרו השיניים הקדמיות (שיני חלב) לפני כ-6 חודשים ועד היום לא צמחו במקומן שיניים חדשות. האם זה נורמלי שלוקח כל כך הרבה זמן לשיניים הקבועות לבקוע?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים קדמיות - תגובה
ד``ר גלית כהן18/11/2010יכול לקחת הרבה זמן, אבל רצוי לגשת לבדיקה וצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שנשארה בחיךמירי16/11/2010
שלום,
לבתי בת ה-12 צמחה שן קבועה בחלק העליון של החיך. אתמול ביצענו עקירה של שן חלבית שהייתה מתחתיה.
מיקום השן הקבועה מאוד גבוה בחיך.
האם יש אפשרות שהשן תרד מעצמה לאחר העקירה?
באם השן לא תרד, מהן האפשרויות העומדות בפנינו?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שנשארה בחיך - תגובה
ד``ר גלית כהן18/11/2010תלוי במיקום וביחס של השיניים האחרות. אם יש לשן מקום בלסת ואין שן שחוסמת את דרכה היא תרד קצת לבד, אבל קשה להניח שתגיע למיקום מסודר בקשת.
עדיף לפנות לייעוץ אצל רופא העוסק ביישור שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים עם פלטות שקופותאורן15/11/2010
שלום
רופא השיניים טוען שפלטות לצורך יישור שיניים זה לילדים אך אני מרבה לקרוא על יישור שיניים למבוגרים. האם יש חידוש בתחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים עם פלטות שקופות - תגובה
ד``ר גלית כהן16/11/2010ה"פלות" הדקופות מיועדות בעיקר למבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתיעל15/11/2010
שלום
ישנן בשוק שתי מברשות חשמליות oral b
אחת מהן גם עושה פוליש
האם פוליש ע"י מכונה ביתית שכזו, עשוי להזיק ?
מהו מינון ההברשה בראש הפוליש הרצוי ?
ובקיצור האם כדאי להשקיע 150 ש"ח נוספים לרכישה של ראש הפוליש
לעומת הורסיה השניה, הסטנדרטית העולה 150 שח פחות..
תודה
טיפה דחוף ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר please זה נורא דחוף!!!
יעל15/11/2010את אולי משתמשת במונח שגוי, או שאני לא מכירה את המברשת עליה את מדברת. אני לא מכירה פעולה של פוליש במברשות של אורל B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלונת - תגובה
ד``ר גלית כהן16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםנועם15/11/2010
שלום רב
בשנים האחרונות קצת הזנחתי טיפול בשיניים.
בכל אופן יש לי נטיה לדימום בחניכיים .
אני סובל מריח לא נעים מהפה
כשאני מעביר אצבע על איזור החניכיים
קרוב לשן יש ריח לא נעים.
אני מצחצח שיניים פעמיים ביום ומידי פעם
מעביר חוט דנטלי.
מה הסיבה לריח הלא נעים ובאיזור החניכיים
איזו עזרהראשונה יש לענין הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן18/11/2010כנראה יש אבן, שהיא בעצם מצבור של חיידקים.
דחוף שיננית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםרון14/11/2010
היי,
האם יש חשיבות איזה חלק לצחצח קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן15/11/2010לא, חשוב לעור על כל חלקי השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רעמיכל13/11/2010
אני ממש בדיכאון מהעניין אבל אולי למישהו יהיה פתרון עבורי
אני סובלת מריח רע בפה באופן קבוע מה שגורם לי להתרחק מאנשים
אני מצחצחת שיניים פעמיים ביום ,ומה שקורה שיש לי ריח רע שמגיע מאיזור הפנימי של חלל הפה כלומר מהקצה של השיניים הטוחנות שאחרי צחצוח הוא פחות או יותר נעלם וחוזר אחרי כשלוש שעות מהצחצוח מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2010פני לבדיקה לברור המקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מוגלתי מעל השיניים הקדמיותאביטל13/11/2010
שלום רב,
אני בת 54 במצב בריאות תקין. בעקבות כאבים באיזור האף המקרינים לעצמות הלחיים, הרגשתי נפיחות ורגישות מעל השיניים הקדמיות. מבדיקה עצמית מול המראה הבחנתי בכיס צהבהב, רגיש מאוד למגע ונראה שהוא ממשיך להתנפח. מה הוא יכול להיות והאם עליי לפנות לרופא שיניים או לרופא א.א.ג? כמו כן, האם כיס כזה מסוכן והאם הוא יכול להיות ממאיר, או סימפטום לגידול ממאיר?
תודה רבה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מוגלתי מעל השיניים הקדמיות - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2010מתאים לדלקת, פני לבדיקה אצל רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מאוד חמורה חייב עזרה לגביהסהר13/11/2010
שלום אני בן 20 ויש לי שן שנוראה מפריעה לאורך חיי אני לא יודע איך קוראים לה..
היא נמצאת אצלי מקדימה וזאת מעל שן התחלתי טיפול אורתודנטי והפסקתי מסיבה שטותית שזה היה אמור להיות טיפול ארוך והלבשה של גשר . ברצוני לדעת איך קוראים לשן הזאת? ואם יש אפשרות להסירה או כל פתרון אחר בנוסף לגשר וקצר..?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מאוד חמורה חייב עזרה לגביה - תגובה
ד``ר גלית כהן13/11/2010רק יישור שיניים יתן פתרון טוב ובריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה של ד"ר גלית...
סהר13/11/2010אבל יש את האפשרות לטיפול אחר שלא מצריך בגשר..?
תודה רבה על העזרה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה של ד"ר גלית... - תגובה
ד``ר גלית כהן14/11/2010ממש לא במקרה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר גלית כהן
סהר14/11/2010וישנם היום סוגי גשרים שלא ניראים כל כך לעין כי הבנתי שיש קוביות שקופות שיושבות על השיניים? ותודה רבה לך על הייעוץ ד"ר גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים ללא כפפות?אנה12/11/2010
אז ככה,
הלכתי לטיפול שורש אצל רופא שיניים מסויים, הוא לא עשה עבודה טובה וסתם טבח לי בשיניים:
- שם לי סתימות אפורות (שלפי הבנתי בא על חשבון חומר שן בריא...) במקום לבנות, ואפילו לא התייעץ איתי, הוא החליט לבד...
- כשהשיניים העליונות והתחתונות לא נסגרו כמו שצריך, הוא קיצץ מהשיניים הבריאות, ובכלל כל פעם שמשהו לא הסתדר לו הוא עיוות איזה משהו במבנה של השן
- הסתימה הלבנה היחידה ששם בשן מקדימה, נראית לי צהובה יותר מאשר לבנה משום מה
- השיניים שביצע להם טיפול שורש כביכול, כואבות לי כשאני שותה מים קרים למשל - מין הרגשה של איזה ואקום בתוך השן (זה מוזר?)
אני לא יודעת אם כיסיתי את הכל פה, אבל אתם יכולים לדמיין איזה עצבים זה עשה לי, הוא סתם עשה מה שנוח לו ולא מה שיותר טוב לי, וחיסל לי את השיניים שלא היו בהם בעיה בכלל!
אני מאוד רוצה להתלונן על הבנאדם, במיוחד בגלל זה שהוא לא חובש כפפות כשהו עובד, ולא, הוא לא רוחץ את הידיים שלו בסבון מחטא, יש לו סבון רגיל לכל דבר, וכשהוא עבד על השיניים שלי טעמתי את הסיגריה שהוא עישן לפני כן על היד שלו...
למי אני שולחת את מכתב התלונה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים ללא כפפות? - תגובה
ד``ר גלית כהן13/11/2010נסי בהסתדרות לרפואת שיניים, אבל אני לא יודעת אם הם עוסקים בכך.
לא ברור לי, מדוע המשכת בטיפולים אם הרגשת לא מרוצה מהטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)