מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים בלי גשר?אנונימי17/12/2010
האם קיים דבר כזה? או לפחות יישור שן אחת שצמחה קצת אחורה מידי ומפריעה לי אסטתית?
אשמח לדעת על כל סוג טיפול בעניין. (16.5)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים בלי גשר? - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010יש מספר שיטות ליישור שיניים, למשל פלטות שקופות. אבל מצריך בדיקה, כי לא כל שיטה מתאימה לכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן16/12/2010
האם את יודעת היכן ניתן למצוא או להזמין את מברשת השיניים החשמלית 30 second smile?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010איני יודעת, נסי בפארמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורותנועה15/12/2010
ד"ר שלום, קיימות לי בשלוש שיניים טוחנות נקודות שחורות.
בשן אחת קיימים אפילו שלוש נקודות.
רופא השיניים אומר שזה צבענים ושהם לא מזיקים. אני מקפידה ללכת לצילום ובדיקה כל חצי שנה.
גם שיננית לא הורידה את הכתמים.
מה עושים?
האם יכול להיות שאלו חורים??
שאלה נוספת, על סתימה הופיע לי מעיין כתם אפור. גם כאן הרופא לא איבחן שום דבר ואמר שזו צביעה טבעית של סתימה (לבנה)
יכול להיות שהרופא טועה וזו התחלה של עששת?
אני מאוד מודאגת, תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010אני לא יכולה לסתור את תשובתו של רופא שבדק אותך, על סמך תאור בכתב לא מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר במבנה כתרמ14/12/2010
לפני מספר שנים עשיתי טיפולי שניים
בין היתר לאחר טיפולי שורש ועקירת שן עשו לי מבנה כתר משותף למספר שנים
נראה לי שאני צריך שוב טיפולים, איך הרופא שנים משחרר את ההדבקה של מבנה הגשר
כמו כן בזמנו חרטו את השנים מתחת למבנה הכתר בצורת קונוס כפרמידה.
באם שניים אלה צריכות שוב טיפול איך זה נעשה ?
תודה מראש על תשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חוזר במבנה כתר - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010תלוי מה צריך לעשות. אם יש בעיה מתחת לגשר, יהיה צורך להורידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמטופלת שחוששת14/12/2010
שלום רב, עברתי טיפול שורש ורופא השיניים יידע אותי בסוף הטיפול כי שבר סוג של כלי עבודה, שלא זכור לי שמו, בתוך החניכיים ולא יכל להוציאו. הרופא הרגיע ואמר שהאיזור לאחר שטיפות ושאין ממה לחשוש. חשוב לי לומר שאני בשבוע 19 להריון ונורא חוששת שמא הדבר עלול לגרום סיבוכים וזיהומים. את הטיפול עברתי היום כך שעדיין לא ידוע אם האיזור יזדהם, יכאב וכד. מה ניתן לעשות. האם יש סיבה לדאגה????? אודה מאוד לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010סביר שמדובר במכשיר לטיפולי שורש. ופעמים רבות השבר מהווה מעין חלק מסתימת השורש. מעקב. אין סכנה לזיהום ולהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהתמי14/12/2010
שלום.
בערב הוציאו לי בעקירה כירורגית את 2 שיני הבינה התחתונות.
כיום ה-2 העליונות התחילו לצאת לי, אבל הן אינן מציקות לי.
שמעתי שאם לא עוקרים אותן זה עלול לשנות את מבנה הלסת ולעקם את השיניים.
השאלה שלי האם זה נכון? והאם זה הכרחי לעקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן15/12/2010זה לא הכרחי בשלב זה, ולא יעקם לך את השיניים.
אך בדכ עוקרים גם וגם כי העליונות יתחילו לבקוע ביתר, ויפריעו לך עם השנים וכמובן אין בהן שימוש יותר.
אבל אלא אם כן הן בעמדה בעייתית אין נזק מאי עקירתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת שיניים בהדסה עין כרםשרון14/12/2010
שלום רב,
אודה על תשובה כנה...
אני צריכה לעבור טיפולי שיניים מורכבים ביותר בלסת עליונה, הכוללים השתלת עצם ושתלים בחלק הקדמי.
הייתי אצל כמה רופאים פרטיים, וממש במקרה הגעתי למרפאת השיניים בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
הבנתי שהטיפול שם זול משמעותית מטיפול במרפאה פרטית.
מלבד זמני המתנה שעשויים להיות ממושכים, האם יש עוד חסרונות?
עלות הטיפולים יקרה מאד מאד, ולכן כמובן אשמח לחסוך, אך האם יש משהו נוסף שעלי לקחת בחשבון בטיפול שם?
שוב תודה לתשובה הכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאת שיניים בהדסה עין כרם - תגובה
ד``ר גלית כהן15/12/2010מרפאת סטודנטים או מרפאת מתמחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על מרפאת מתמחים, תודה
שרון18/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על מרפאת מתמחים, תודה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/12/2010הטיפול מצויין ובפיקוח מומחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםדנה14/12/2010
אני סובלת מנסיגת חניכיים ולאחרונה כואב לי מאד לשתות קר, לאכול וגם לצחצח שיניים. מה ניתן לעשות ע"מ להקל על הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010ראשית, להבדק אצל רופא שיניים שאין מחלת חניכיים פעילה.
לטיפול ברגישות עצמה: יש משחות שיניים לטיפול ברגישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים לאחר עקירת שיניים טוחנות?אדם14/12/2010
שלום, אני עומד לעבור עקירה של 2 שיניים טוחנות ( אחת בכל צד),
רציתי לשאול מה הן אפשרויות שיקום השיניים החסרות לאחר העקירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים לאחר עקירת שיניים טוחנות? - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010תותבת נשלפת, גשר, או שתל.
כמובן שלא כל האפשרויות רלוונטיות בכל מצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהמתעניין13/12/2010
שלום,
לאחרונה יש לי הרבה פצעים בפה, בכל מיני מקומות בפה
בלשון, בחיך, ובחלק הפנימי של השפתיים- כל יום יוצא במקום אחר ונעלם.. כך זה נמשך כשבועיים
היה לי את אותה התופעה גם לפני שנה
מה יכול להיות הסיבה ? האם זו מחלת מין ? וירוס ? מדבק?
מי צריך לבדוק? איזה סוג רופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010פני לרופא שיניים, מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלעתי גשרורד כהן13/12/2010
בלעתי גשר של שני כתרים העשויים חרסינה על גבי מתכת. שאלתי היא: מתי יש סיכוי סביר שהוא יצא החוצה דרך מערכת העיכול, אם בכלל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלעתי גשר
ד''ר גלית כהן13/12/2010הוא יצא 24 שעות לאחר הבליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון סיגריות בכאבי שיניםד''ר גלית כהן13/12/2010
האם זה משפיע על הכאבים? בדלקת בשינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סיגריות בכאבי שינים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010עישון פוגע בריפוי, אך לא משפיע על הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים זמנייםישראלה13/12/2010
לדוקטור שלום
אני בת 24 ועשו לי כתר זמני שאלתי היא כמה זמן אפשר להיות עם כתר זמני ושלא יגרם נזק
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים זמניים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010שבועות ספורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים לנשים מניקותאתי13/12/2010
שלום,
הנני מניקה מזה החוד הרביעי. לפני שבועיים עברתי טיפול שורש אחד ומחרתיים עומדת לעבור טיפול שורש נוסף. הטיפול האחרון אשר נעשה, אכן הרגיע לי את השן אך עליי לציין כי עדיין יש רגישות קלה לקור, חום ומתוק. הרופאים טוענים כי זה לא יכול להיות מאחר והשן עברה טיפול שורש, אך אני ממשיכה להרגיש כאבים אלו. האם זה סביר? האם לדעתכם הטיפול לא נעשה כפי שצריך?
בנוסף, זריקת הרדמה אחת בדר"כ לא מספיקה לי ולכן אני עוברת כשלוש- ארבע זריקות. האם יש מניעה בדבר עקב כך שאני מניקה? האם זה האלחוש יכול לעבור דרך ההנקה? אם כן, יש אלו אמצעי זהירות שעליי לנקוט בהם?
אשמח לתשובתכם.
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים לנשים מניקות - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010אין בעיה עם אלחוש והנקה.
בשן עם טיפול שורש, אין רגישות לקור זה אולי משן סמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שיניים אחוריות שנשברוטינה13/12/2010
לפני זמן מה, אכלתי משהו קטן ופתאום חלק מהשן האחורית השמאלית למטה נשברה לי. אתמול קרה לי אותו הדבר, רק שחלק מהשן האחורית הימנית נשברה לי.
כרגע אני מחכה לתור אצל רופא שיהיה בימים הקרובים ובינתיים אני בלחץ ולא יודעת מה רצויי שאני אוכל ומה לא, מה לשתות ומה לא, איך לצחצח שיניים (כשניסיתי אתמול יצאה לי עוד חתיכה קטנה מהשן השבורה).
אם תוכלו לענות לי בהקדם, אני אשמח.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שיניים אחוריות שנשברו - תגובה
ד``ר גלית כהן14/12/2010לצחצח באזור ולשמור על הגיינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)