מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בחניכייםחוב01/05/2008
בעקבות כאבים בשיניים הקדמיות, נעשה צילום במסגרתו רופא השיניים שלי איבחן תחילה של שינויים בעצם מתחת לטיפולי השורש בשיניים הקדמיות. לדעתו יש להמתין מספר חודשים ולראות אם זה יעבור.
לעומת זאת כירורג פה ולסת המליץ על ניתוח במסגרתו יפתחו החניכיים והעצם תנוקה.
רופא השיניים מתנגד בטענה שהסיכון גבוה מהתועלת.
מה באמת הסיכון בניתוח פתיחת החניכיים וניקוי העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיסקטומי
ד``ר גלית כהן02/05/2008אפיסקטומי מבוצע כאשר בבדיקה קלינית ורנטגנית כאחד יש עדות לצורך בטיפול. אחוזי ההצלחה של אפיסקטומי אינם 100%. ולכן יש לבחור נכון את הטיפול הדרוש.
איני יכולה לפרט מעבר לכך שכן חסרות הבדיקות.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידו01/05/2008
שלום רב,
יש לי תור לשיניים ביום רביעי ,לטיפול שורש,בנתיים אותה השן אני מרגיש שמרדימה לי חלק קטן של הלחי,ומעט כאבים שעולים למעלה.האם זה טבעי ? או שאני צריך לעשות את הטיפול בדחיפות?
קראתי באתר של הד"ר על the Wand - הרדמה מקומית בטכנולוגיה
חדשנית, ללא כאב, המשפיעה רק על איזור הטיפול וחוסכת את תחושת ה"נפיחות" המתלווה
להרדמה רגילה.האם מוכר לך ההרדמה הזו ?
בתודה עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונד- סוג של הרדמה מקומית
ד``ר גלית כהן02/05/2008זהו מכשיר להרדמה מקומית. באם לרופא המטפל בך יש וונד ניתן בהחלט להשתמש בו.
אם הכאב מהשן מקרין רצוי לפנות למרפאה, כי לעיתים מצריך אנטיביוטיקה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרים זרייק01/05/2008
האם רפואת שיניים נחשבת כעבודת צוות או יחיד?
איך מתמודדים עם השחיקה אשר נמצאת במקצוע זה? רפואת שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת שיניים
ד``ר גלית כהן02/05/2008יש העובדים לבד ויש העובדים כצוות.
שחיקה יש בכל מקצוע. חשוב להמשיך להתקדם ולהתעדכן וכך לשמר עניין וחידוש.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף בהשתלהאלמוג29/04/2008
האם להשתלה של 3 שיניים ביחד (24 25 26 ) למעלה עדיפה על השתלת
כל שן לחוד?
הייתי מאוד רוצה לדעת מה עדיף. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר גלית כהן02/05/2008ההשתלה היא תמיד של כל שתל בנפרד. אין השתלה מחוברת.
השיקום, הכתרים בנבנים על גבי השתלים, יכול להיות כשיניים בודדות או מחוברות - גשר. הבחירה נעשית בכל מקרה לגופו לפי שיקולים המתאימים לכל מטופל.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת רופא שיניים לפעוטות - לבדיקהענבל29/04/2008
אבקש המלצה על מרפאת שיניים טובה לילדים באזור המרכז (רצוי חולון או תל - אביב).
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה לפעוטות
ד``ר גלית כהן02/05/2008חפשי בדפי זהב , מומחה לרפואת שיניים לילדים.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי פלואורידפרנסיס28/04/2008
רופא שיניים הציע לעשות לילד שלי (בן 9)ציפוי פלואוריד
א. האים מומלץ לעשות טיפול כזה
ב. מה מחיר הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואוריד
ד``ר גלית כהן02/05/2008זהו טיפול בפלואוריד ולא ציפוי.
פלואוריד מסייע במניעת עששת, והשימוש המבוקר בו יעיל וטוב למניעת עששת במיוחד לילדים.
מחיר , שונה ממרפאה למרפאה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה בזמן הריוןשלי28/04/2008
שלון. בהריון שבוע 15 עם תופעה חדשה שהתחילה לפני כחודש: יובש בפה בזמן מנוחה/ שינה. יובש חריף מאוד, בלתי נסבל. לפני כחודש וחצי עברתי טיפול אצל שיננית ואין בעיות שיניים. מה הסיבה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פה בהריון
ד``ר גלית כהן02/05/2008התופעה מצריכה בדיקה של בלוטות הרוק
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתעידו27/04/2008
שלום שוב
שכחתי לציין, יש לי רק 31 שיניים ,ובצילום לא רואים שיש עוד שן שעומדת לצאת האם זה הגיוני?
שן בינה יכולה לצמוח הפוך ?
בתודה עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר גלית כהן27/04/2008בהחלט יתכן ששן אחת או יותר חסרה ולא צומחת. שן בינה היא השן שחסרה בסבירות גבוהה יותר.
שן בינה יכולה לבקוע בכל מיני עמדותבשל צפיפות.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה בהריוןעדי27/04/2008
שלום רב,
אני בהריון ורוצה לברר בנוגע לשימוש במי פה - האם יש מניעה. על כל התרופות האסורות אני יודעת, אבל יש לי מי פה שטובים מאוד לבעיות חניכיים - אוקסיפרש - האם יש איסור להשתמש בהם במהלך ההריון? האם ידוע לך על חומרים אסורים לשימוש שנמצאים במוצרי מי פה פופולריים? הרבה תודה
ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה בהריון
ד``ר גלית כהן27/04/2008אין כל מניעה לשימוש במי פה אוקסיפרש או אחרים בהריון.
מזל טוב,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשעידו27/04/2008
שלום רב
יש לי לבצע טיפולי שיניים
טיפול שורש בשן שכבר חודשיים לא הולך מרוב פחד לטפל בה אבל אלך .
רוצה לדעת האם יכול להיות שהשן הזאת גורמת לכאבים בצדדי המצח באותו צד של השן הבעייתית?
בנוסף יש לי שן בינה לעקור אני נורא מפוחד כי שמעתי שזה ממש לא פשוט לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים
ד``ר גלית כהן27/04/2008שן יכולה לגרום לכאב מקרין, לכוון ברקות למשל.
רצוי לפנות לטיפול בדחיפות.
אם טיפול רגיל מהווה בעיה, ישנן מרפאות המתמחות בטיפול בסדציה או בהרדמה או באמצעים נוספים לטיפול בחרדה דנטלית.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בודקים טרם מתחילים טיפול אצלמיכל26/04/2008
רופא שיניים חדש?
ד"ר שלום רב,
אני מתחילה טיפול אצל רופא שיניים חדש.
אתמול הייתי אצלו בבדיקה ראשונה.
הוא ביצע הבדיקה ללא כפפות (ראיתי שקודם רחץ הידיים). האם מחייב עבודה עם כפפות ?
אני מודה כי לא שאלתי אותו מדוע לא עובד עם כפפות...
אח"כ ביצע לי ניקוי שיניים (אבן)- גם ללא כפפות...
מכוון ואני מתחילה אצלו טיפול של החלפת כתר- הייתי מעוניינת לדעת מה עלי לבדוק או מה עלי לשאול אותו מבחינת חיטוי וסטריליזציה.
בנוסף-האם החלפה של כתר ומבנה (ללא טיפול שורש-מדובר בכתר ישן אשר בוצע בו טיפול שושו בעבר ) מבצעים ללא הרדמה?
אשמח לסיוע
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריליזציה בטיפולי שיניים
ד``ר גלית כהן27/04/2008בימינו מקובל לעבוד עם כפפות, ודאי בפעולות המערבות מגע עם נוזלי פה , כמו ניקוי וכד...
החלפה של מבנה וכתר אינה מצריכה הרדמה מקומית בדרך כלל.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך. האם נחשפתי לנגיפים
מיכל29/04/2008שונים בגלל שהרופא לא עבד עם כפפות?
מה עלי לעשות בנושא?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מושג למה נחשפת.
ד``ר גלית כהן02/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות טיפולי שינייםסאן25/04/2008
האם יש מחירון לטיפולי השיניים השונים, שאוכל להעריך אם הצעת המחיר שקיבלתי היא לא יקרה מידי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחירון אחיד ברפואת שיניים
ד``ר גלית כהן27/04/2008ניתן לפנות לייעוץ נוסף וכך לקבל חוות דעת נוספת ותמחור נוסף.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית23/04/2008
שלום רב,
באיזה גיל הכי מאוחר אמורות לנשור כל שיני החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיני חלב
ד``ר עדי אריאלי25/04/2008שלום מירית
כל שיני החלב אמורות לנשור בממוצע בגיל 13-14 (בדגש על ממוצע סטטיסטי)
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בשינייםציפי אזולאי21/04/2008
בני עמית בן 5 סובל תקופה ארוכה מפטריה בשיניוץסימני הפטריה הם:לכלוך שחור המופיע על שיניו.
לציין כי עמית עובר ניקוי שיניים אחת ל3 חודשים בקרוב! לדברי רופא השיניים המטפל בו מדובר בחידק או פטריה שיתכן ובגיל מאוחר יותר יעלם.במקביל אנו חשים כי יש לעמית ריח מהפה למרות הקפדה על צחצוח שיניים. אודה לדעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד``ר עדי אריאלי22/04/2008שלום ציפי,
אם אני מבינה נכון את התיאור ככל הנראה מדובר בתופעה מוכרת בשם BLACK LINE שנגרמת על ידי קבוצת חיידקים כרומטוגניים (משחררי צבע או פיגמט). חיידקים אלה אינם מזיקים ואף נמצא שהם מועילים כנגד חיידקי עששת. תופעה זו אינה מלווה בריח פה והבעיה היחידה היא הפגיעה האסתטית שאותה ניתן לפתור בעזרת ניקוי שיניים מקצועי לעיתים תכופות יותר.
ריח הפה יכול לנבוע בין היתר מבעיית חניכיים (דלקת או מחלת חניכיים), מפטרת בלשון ולעיתים אצל ילדים מקור הריח מליחה בגרון. אני ממליצה לך להיבדק אצל רופא שיניים ורופא א.א.ג.
חג שמח
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה או חידק?
אכפתי03/10/2009אז זאת פטריה או חידק?
האם הבעיה ניתנת לפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני סבל מאותה בעיה
שלומית05/10/2009והפיתרון היה לאחר ניקוי שיננית כל 3 חודשים, שבוע בלבד של שטיפה במי פה קורסודיל. יש להיזהר ולא להמשיך ולשטוף במי פה אלו כי הם מכתימים בשימוש ממושך, אפשר להשתמש רק לפרק זמן קצוב. תשאלי את רופא השיניים שלך לגבי פיתרון זה. אצלנו זה עבד ובכל פעם הצטברה פחות פטרת עד שנעלמה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםאורנה21/04/2008
כיצד אני יכולה לקבל עזרה בהשתלת שיניים איבדתי את החשק לאכול עם התותבת שיש לי אני בת 45 וכבר ירדתי במשקל עקב חוסר יכולת להסתגל לתותבת. קשה לי לשאת בעול סכומי עתק להשתלת שיניים מה לעשות? אני ממש נואשת הפסקתי לחייך ממזמן עקב כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
ד``ר עדי אריאלי22/04/2008שלום אורנה,
טיפול הכולל שתלים דנטליים אכן מייקר מאוד את תכנית הטיפול. ניתן כיום לבצע 2-4 שתלים בכל לסת ולהתאים תותבת על גביהם שמתחברת אליהם. התותבת עדיין נשלפת אך אופציה זו מעניקה יציבות ואחיזה טובה של התותבת, מאפשרת פונקציה יעילה יותר באכילה ובדיבור והיא זולה יותר מביצוע מספר שתלים רב יותר ושיקום לא נשלף. אני ממליצה לך להיבדק אצל רופא שיניים ולברר האם האפשרות הטיפולית הזו מתאימה לך.
חג שמח ובהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)