מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריח רעשרון י.17/12/2007
שלום,
רציתי לבדוק ילד בן 3.5 שנים, אני מצחצת לו שיניים פעמים ביום, ולמרות זאת כל הזמן יש לו ריח רע מהפה. מה יכול לגרום לזה ? בבדיקת שיניים שיגרתית לפני כחודשיים נאמר לי שהכל תקין באופן כללי (לא שאלתי על הריח).
האם זה מעיד רק על בעיות שיניים או יכול להגרם גם מדברים אחרים?
תודות מראשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד``ר עדי אריאלי18/12/2007שרון שלום,
הגורם השכיח ביותר לריח רע מהפה בילדים הוא post nasal drift, כלומר גודש בדרכי הנשימה והאף (נזלת) שמגיע גם אל חלל הפה. ניתן להפחית את הגודש על-ידי שימוש בתכשירים המכילים מי-מלח (תרסיס מי-מלח לאף לדוגמא).
יכולות להיות סיבות נוספות הגורמות לריח רע מהפה כגון פטרייה על הלשון.
הייתי ממליצה להיבדק שוב אצלרופא שיניים ואצל רופא הילדים.
בברכה ,
ד"ר יעל רובינשטיין- אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים והיריוןאורחת*14/12/2007
אני בשבוע 5 ועשיתי צילום שיניים פריאפיקלי (לשן אחת) לפני כשבועיים. כמובן שאז לא ידעתי שאני בהריון.
האם יש ממה לדאוג? האם זה יכול להזיק? יש לציין שלא כיסו את גופי בשום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים והריון
ד``ר גלית כהן15/12/2007ככל צילומי שיניים במכשיר רנטגן מודרני , הממקד את הקרינה ובכך מוריד את הכמות הנחוצה, מפזר כמות קטנה יחסית של קרינה לכוון הבטן. בצילום רנטגן רגיל מומלץ להשתמש בסינר עופרת. במידה והשתמשו ברנטגן דיגיטלי, דהיינו בסנסור דיגיטלי המצריך כמות קרינה של כ-5% יחסית לפילם רגיל (אם כן, את ראית את הצילום מייד על מסך המחשה), אזי בעולם אין אפילו המלצה להשתמש בסינר עופרת בשל כמות הקרינה המצומצמת.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהדני13/12/2007
הייתה לי שן בינה כלואה חלקית שעשתה לי בעיות.. כל הזמן דלקות באזור וכאב עז. היום הלכתי לעקור אותה. הרופא ערך לי את העקירה כעקירה רגילה. מאוד מאוד כאב לי. לאחר העקירה הוא שילח אותי לביתי בלי הסבר על טיפול בבית..
האם העובדה שעשה לי את העקירה באופן רגיל היא נכונה? (השן גדלה אך לא לחלוטין)..
מהו הטיפול שעלי לעשותו לבדי בבית לאחר העקחרה כדי שהאזור לא יזדהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן15/12/2007עקירה רגילה, עקירה כירורגית וכו, זה רק שם. העיקר שהשן נעקרה בשלמותה.
כנראה שהעקירה היתה פשוטה ולכן לא צוינו הוראות מיוחדות.
ככלל לאחר כל עקירה מומלץ ביום העקירה להמנע ממזון חם/קשה. להמנע מעישון, מציצת סוכריות וכד'.
למחרת היום ניתן להתחיל עם שטיפות של מי פה כמו תרודנט/קורסודיל/מי מלח ולשמור על צחצוח באזור.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכייםקרן13/12/2007
לפני כשבוע הופיעה נפיחות החניכיים מתחת לשן אשר טופלה בעבר( לפני כשלוש שנים) על-ידי סתימת שורש, מבנה כתר והארכת כותרת . הרופא אבחן דלקת והתחלתי טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין. לאחר 3 ימים הנפיחות עדיין לא יורדת ואף נראה כי גדלה. מה ההסבר לכך ? האם זה הגיוני ? כיצד להמשיך ? בתודה. קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחניכיים
ד``ר גלית כהן15/12/2007התאור מתאים לדלקת בקצה טיפול שורש, תופעה שקורית לעיתים לאחר טיפולי שורש.
יתכן שהאנטיביוטיקה לא מתאימה ולכן אין תגובה. פני אל הרופא .
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגנרציהמיכל12/12/2007
מה דעתך - כאשר משתילים עצם סינתתית ובמהלך הפעולה נופלת חתיכה לפי המטופל ונוגעת ברוק שלו - אם יש סיכוי שהיא תזדהם או כפי שנאמר " לאדם יש יכולת להתמודד עם הרוק של עצמו" -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום עצם
ד``ר גלית כהן12/12/2007כלל פעולת השתלת עצם היא פרוצדורה סטרילית עד כמה שניתן. תלוי מאד במה נגעה העצם ולאן היא מיועדת. אני מניחה שאם את מטופלת עי מומחה מתאים את יכולה לקבל תשובה ספציפית יותר ממנו.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםנורית12/12/2007
היי
אני בן 17 והשיניים שלי צהו כתוצאה מחוסר היגגיינה שנמשכה עד לפני כמה שנים (עכשיו אני מאוד היגייני), לצערי עדיין השיניים שלי צהובות ורציתי לשאול האם החומרים הנמכרים בסופר-פארם וכדומה יעילים למקרה שלי ואם לא, איך אפשר להלבין שיניים שהן לא שחורות אלא צהובות בצורה הטובה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
נורית12/12/2007רציתי לדעת האם ההלבנה היא מסוכנת או פוגעת בשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנה שנעשית עפ ההתויות אינה מסוכנת
ד``ר גלית כהן12/12/2007ואינה פוגעת בשיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן12/12/2007המרכיב הפעיל בכל תכשירי הלבנת שיניים הוא מי חמצן. היעילות קשורה לריכוז החומר הפעיל ומשך הזמן בו הוא נמצא במגע עם השיניים.
התכשירים הנמכרים בפארמות הם בעלי ריכוז נמוך והמטופל מצליח להחזיק בהם על השן כדקה.
בהלבנה מקצועית הנעשית עי רופא שיניים מכינים סדים המאפשרים שימוש בריכוז גבוה יותר של מי חמצן למשך מס שעות.
ניתן גם לשלב עם הלבנה בלייזר בה מונח ריכוז גבוה ביותר של מי חמצן על השיניים למשך כשעה ומשופעל עי קרן לייזר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי פוסקים בחךיעל12/12/2007
שלום רב,
אני מבקשת להתייעץ עבור אימא שלי.
רקע רפואי:
אישה בת 68
עברה לפני כשנה ותשעה חודשים ניתוח מעקפים.
סבלה כל חייה מהתקפי מיגרנה. לאחר ניתוח המעקפים פחתו משמעותית התקפי המיגרנה.
בחודשים האחרונים סובלת מכאבים חזקים ובלתי פוסקים בחך (היא מתארת את הכאב כצורב/שורף). לטענתה, היא חשה שיש לה בחך פצעון קטן הגורם לכאבים הבלתי נסבלים. הייתה כבר אצל כמה רופאים שאינם מצליחים לעלות על הבעיה. אמי טוענת שהיות שהם בודקים אותה עם כפפות, הם לא יכולים לחוש בפצעון הקטנטן. אחד הרופאים חשב שכנראה מדובר בחתיכת עצב שנותרה בשן שעברה טיפול שורש, ולכן נתן לה טיפול שנועד "לייבש" את העצב (4 זריקות. אימא איננה זוכרת את שם התרופה שהוזרקה לה.
הרופאים האחרונים שבדקו אותה טענו שהם הגיעו למסקנה שהכאבים בחך נובעים מכך שהמיגרנה "שינתה" מיקום, ובמקום שיכאב לה בראש - כואב לה בחך. הוצע לה להגדיל את מינון תרופת הסלודרלין שהיא נוטלת (עליה להתייעץ, כמובן, עם הקרדיולוג שלה). מה דעתכם? האם ידועים מקרים כאלה? האם יש איזו בדיקה מיוחדת שניתן לבצע על מנת לאושש/ לשלול את התיאוריה הזאת?
ובכלל – מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה.
המון תודות מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחיך
ד``ר גלית כהן12/12/2007התאור מצריך ברור מקיף.
הייתי מציעה לך לפנות למחלקה לרפואת הפה באחת האוניברסיטאות, שם ימצא צוות מומחים כל אחד בתחום קצת שונה ואלי ימצאו את האבחנה הנכונה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי השתלות שינייםגילי12/12/2007
שלום
אני צריך להשתיל שתי שיניים בלסת התחתונה (לא צמודות). במרפאה שלי (כללית) נתנו לי הצעת מחיר גבוהה מאד וגם הסבירו לי שהעיניין כרוך בניתוח ולחכות שלושה חודשים ואז עוד כמה טיפולים.
לעומת זאת אני רואה ושומע (גם כאן ממש בטור הפרסומות) על השתלות שיניים במרפאות מנוסות (לדבריהם) שמתבצעות ביום אחד וכוללות כתר חרסינה או טיטניום (יש הבדל?) ובמחיר שהוא הרבה פחות מחצי.
אני מבין שאתם כמובן לא תמליצו לי למי לגשת,אבל אני מבקש שתסבירו לי מהניסיון שלכם מה ההבדלים בין שתי השיטות הללו .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות שיניים
ד``ר גלית כהן12/12/2007ניתן לבצע את כל הטיפול ביום אחד, אך לפני שיקום ממתינים בין 3 ל9 חדשים תלוי במיקום ההשתלה ובתוספות העצם.
השתלה מיידית מבוצעת רק במקרים נבחרים.
השתלים הם מטיטניום, הכתרים מחרסינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםרן12/12/2007
שלום אני בן 17 ורציתי לדעת האם יש טיפולים ליישור שיניים בלי צורך להרכיב גשר כי אני מרגיש שזה כבר מאוחר מדי לגילי. רק השיניים הקדמיות שלי נוטות החוצה וזה נותן אשליה של "שיני ארנב".
הבעיה הזאת מאוד מציקה לי כי אני לא יכול לצחוק או לחייך בביטחון.
אשמח לשמוע על טיפולים מחיר והיכן ניתן לטפל.
תודה מראש:
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים בשיטות בלתי נראות
ד``ר גלית כהן12/12/2007רן שלום,
ישנן מס שיטות ליישור שניים, חלקן לא נראות בעזרת פלטות שקופות או סמכים במודבקים בצד הפנימי.
עליך לפנות לרופא המטפל בשיטות אלו.
ניתן לחפש באינטרנט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעצם של הלסתמיכאל11/12/2007
שלום,
אני בן 67 , אני סובל מכאבים בשן עם כתר (בן 5 שנים), לפי רופא השיניים שלי, נוצר זיהום בעצם שתחת הכתר והפתרון הוא עקירה של ארבע שיניים על מנת לשחרר את העצם ולחכות שתחלים - הוא טוען שהעצם בתהליך הירקבות. לפני שאני מתחיל בטיפול מסובך הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם - כמו כן אשמח להמלצות למומחים באיזור הדרום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בעצם הלסת
ד``ר גלית כהן11/12/2007התאור שלך אינו ברור דיו, אך משתמע ממנו שישנו תהליך זיהומי. תהליך שמקורו כנראה בשיניים, ולכן צריך לעקור מס שיניים. אחכ יש להמתין לריפוי ומילוי העצם , כנראה ע"מ לבצע שתלים.
בכל מקרה לטיפול כזה מומלץ לפנות למומחה לכירורגיה פה ולסת,
אתה יכול למצוא מומחה בדרום באינטרנט או בספר הטלפונים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל11/12/2007
נשברה לי שן טוחנת (שלישית משן הניב) בצד שקרוב לשן הטוחנת הבאה.
רופא שיניים עשה לי סתימה לבנה וחצי מהסתימה היה כזה דבוק לשן הבאה.
יום אחרי הסתימה רציתי להוציא מבין השיניים אוכל עם קיסם וזה פשוט הוציא לי את הסתימה.
רציתי לשאול מה לא בסדר
האם הרופא שיניים בסדר? האם פעולה קטנה עם קיסם יכולה להוציא את החומר של הסתימה או שהרופא פשוט לא טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה
ד``ר גלית כהן11/12/2007סתימה אמורה להיות הדוקה לשן הסמוכה , שאם לא כך תהיה דחיסת מזון.
מצד שני אתה אמור להצליח להעביר חוט בין השיניים ו/או לנקות עם קיסם מבלי שהסתימה תיפול.
טעויות יכולות לקרות לכולם, לא חייבים להסיק שהרופא לא טוב. אולי היתה רטיבות , אולי השחזור נותר גבוה.
חזור לרופא לתיקון הסתימה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםענת11/12/2007
אני מעוניינת להחליף את הכתרים בארבע השיניים הקידמיות.
קיבלתי הצעת מחיר של 850 ש"ח לכתר ממתכת אצילה.
האם המחיר הגיוני? (נראה לי נמוך מידי). ואיך אדע שאכן הכתר הינו
ממתכת אצילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי כתר
ד``ר גלית כהן11/12/2007אין אנו עוסקים במחירים. השוק הוא שוק חופשי ואין מחיר אחיד. אם זאת המחיר שציינת נשמע נמוך באופן קיצוני, בדקי שוב.
ראשית עדיף לא לטפל במרפאה אם אין תחושת אמון בינך לבין הרופא.
בכל מקרה אפשר לבקש אישור מהמעבדה לגבי סוג המתכת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התואר רופא שינייםירדן11/12/2007
רוצה להבין מה ההבדל בין DMD ל Phd
וכן BDS ו AEGD
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים
ד``ר גלית כהן11/12/2007DMD הוא דוקטור לרפואת שיניים (שלמד בארץ למשל), המקביל ל-MD דוקטור לרפואה. PhD הוא תואר מדעי דוקטור לפילוסופיה בכל תחום שהוא ויכול להיות גם במדעי הרפואה, אך אין זה תואר של רופא קליני.
האחרים תארים המונפקים במדינות אחרות. BDS למשל תואר בריטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע בין שן עליונה ותחתונהגבי09/12/2007
שלום לכם
בבדיקה שנערכה אצלי נמצא שבסגירת הפה אין מגע בין שני כתרים על שתלים בלסת התחתונה מול השינים המקבילות בלסת העליונה.
האם יש בכך בעיה?
האם יש הצדקה בגלל בעיה כזו להחליף את הכתרים כדי ליצור מגע בין שתי הלסתות ?
תודה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע בין שיניים
ד``ר גלית כהן09/12/2007מטרת שיקום הינה לשחזר בראש ובראשונה תפקוד. אם אין מגע בין 2 הלסתות הרי שאין תפקוד לעיסי ויש לשחזר מחדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה או כתר – דחוף ביותר!יבגני09/12/2007
לד"ר שלום,
סיימתי לפני שבוע טיפול שורש בשן 14.
השן סגור בסתימה זמנית. במרפאת שיניים ממליצים אל המשך הטיפול במבנה ייצוק + כתר.
לפי צילום אחרון של השן – כ50% מהפנים של השן – סתימה. אין לי כאבים ולא מדאיג אותי שבעתיד ישתנה צבע של השן.
שאלתי:
- האים ניתן לסיים טיפול בסתימה קבוע וללא כתר?
לא הייתי רוצה להיכנס לסיבוכים של כתר בעתיד!
תודה רבה.
יבגני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה או כתר
ד``ר גלית כהן09/12/2007אם אין מספיק חומר שן בריא שנותר, הרי שללא מבנה וכתר קיים סיכון גדול לשבר של כותרת השן.
ולכן גם אם כעת לא מפריע לך הדבר אתה מסתכן בשבר שעלול להחריף את המצב עד אפילו לכדי עקירה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)