מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתל או פלטה?מיקי11/03/2008
לאבי הוציאו 4 שיניים מהפה, וכעת הוא מתלבט אם לשתול במקומם שתלים או שמא לעשות סוג של פלטה (לפי הבנתי המדובר בפלטה עם שיניים שאפשר לשלוף אותה ולנקותה). אנו רוצים לדעת מהם היתרונות והחסרונות בכל אחד מהמצבים, וזאת כי אנו לא מבינים את ההבדל ביניהם.
תודה מראש מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל או פלטה
ד``ר גלית כהן12/03/2008שתל יחזיר לאביך שיניים יציבות בפיו כמו השיניים שהיו בעבר.
פלטה היא נשלפת וכמובן הרבה פחות יציבה.
אם מבחינה כלכלית שתלים הם אפשרות מבחינתכם, אין ספק שאיכות החיים עימם גבוהה בהרבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןדליה10/03/2008
לפני כשנתיים חשתי כאבים בשן שנעשה לה טיפול שורש 15 שנה לפני כן. נאלצתי לעשות חידוש טיפול שורש ולאחרונה הופיעה נפיחות בחניכיים בצד של אותה שן (ללא כאבים). רופא השיניים שלי עשה צילום וראה שיש דלקת מסביב לאחד השורשים. הטיפול לטענתו הוא עקירה של השורש וניקוי הדלקת על ידי חתך בחניכיים. עאף פעם ךא שמעתי שעוקרים שורש אחד משן ולכן רציתי לשאול אם זאת פרוצדורה מקובלת ואם אכן זהו הפתרון במקרה שלי.
בתודה,
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שורש אחד של שן
ד``ר גלית כהן12/03/2008הטיפול שתארת הוא טיפול מקובל.
האם זה הטיפול המתאים לך איני יכולה לאמר כמובן ללא בדיקה קלינית ורנטגנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג סתימהליאת09/03/2008
שלום, האם סתימה לבנה מתאימה לשן טוחנת או שהיא פחות חזקה מסתימה שחורה? האם סתימה לבנה מחזיקה מעמד כמו סתימת אמלגם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה אחורית
ד``ר גלית כהן12/03/2008ישנם חומרי סתימה לבנים המתאימים לשיניים אחוריות ומיועדות לכך. בהכנה וטיפול נכונים הסתימה הלבנה תחזיק הרבה זמן. ישנם מקרים שסתימה לבנה יכולה לתקן מצבים שסתימת אמלגם לא יכולה לתקן, כי החומר הלבן נצמד"כימית" לשן ומחזק אותה ולא רק "ממלא חור".
אמלגם קיים מעל 100 שנה וחומרי סתימות לבנות אחוריות כ-10 שנים כך שלא ניתן לאמר אם זה יחזיק אותו דבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהאלי09/03/2008
שלום רב,
נשבר לי חלק מהשן הטוחנת בלסת העליונה כתוצאה מאכילת לחם מלא .
אין לי שום כאב, האם מומלץ ללכת לרופא ?
תודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ בהחלט לפנות לרופא
ד``ר גלית כהן12/03/2008עמ למנוע נזק בעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע השינייםשאלה09/03/2008
מדוע בחלקים מהשיניים שלי (הקבועות) יש כתמים לבנים?
-זה כבר מגיל קטן, 12 בערך.
היום אני בת 17..
תודה, אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים על השיניים
ד``ר גלית כהן12/03/2008כתמים לבנים על השיניים יכולים להגרם ממספר גורמים כמו תקופה של חוסר סידן בהריון שלך,
חשיפה פלואוריד בתקופה מסויימת בילדותך, חבלה בשן חלב.
לאחר בדיקה קלינית, לפי מיקום וצורת הכתמים אפשר לתת תשובה מדוייקת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי הרדמה והנקהמיכל07/03/2008
שלום רב,
ברשותך 2 שאלות:
1. האם ישנה בעיה בשימוש בחומרי הרדמה לצורך טיפול שורש כאשר הנני מניקה?! (האם עובר לחלב אם? ואם כן אזי כמה זמן נשאר החומר בגוף?, האם יש חומר הרדמה שעדיף בזמן הנקה מלאה וכו.)
2.לצורך כתר לשן שתעבור טיפול שורש בשן טוחנת (שן הכי פנימית תחתונה), איזה סוג כתר עדיף ? (לא חשוב כרגע המחיר אלא מבחינת תחושה בפה בזמן האוכל, שלא ידבק מזון, עמידות וכו?)
בתודה מראש, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי הרדמה והנקה
ד``ר גלית כהן12/03/2008שלום מיכל,
אין בעיה עם חומרי הרדמה מקומית רגילים במינון רגיל והנקה. החומר המכיל אדרנלין מכווץ את כל הדם באזור כך שעיקר חומר ההרדמה נשאר במקום ומעט מאד מתפזר בגוף. וגם זה מתפרק מהר ואינו מהווה בעיה לתינוק.
כתר בשן אחורית יהיה כמובן כתר חרסינה. בשן אחורית הצורך האסתטי פחות מודגש ולכן אין ככ הבדל אם יהיה זה כתר על גבי מתכת או ללא מתכת. מבחינת החוזק או הנוחות אין הבדל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים מברשת שיניים חשמלית ?יניב04/03/2008
שלום
אני מעוניין לקנות מברשת שיניים חשמלית
אך יש כל כך הרבה סוגים שאני לא יודע מה הכי מתאים לי !
אשמח אם אוכל לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים מברשת שיניים
ד``ר גלית כהן06/03/2008מתייעצים עם שיננית או רופא שיניים, ההמצלה היא אישית ולא גורפת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמלגם ו-ליכן פלנוסמשה02/03/2008
שלום ד"ר,
בעבר היו לי כמה שלפוחיות של ליכן פלנוס. לאחר הפעם האחרונה בה הבחנתי בשלפוחית, פניתי לקרוא בנושא. בשניים מהמחקרים האחרונים נמצא קשר בין אמלגם ל-ליכן פלנוס.
אני כרגע באמצע טיפול אורתודונטי עם קוביות. האם ניתן במצב זה להחליף את כל הסתימות ללבנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סתימות אמלגם בסתימות לבנות
ד``ר גלית כהן03/03/2008במהלך טיפול אורטודונטי ניתן כמובן לטפל בשיניים.
לגבי החלפת סתימות. תלוי במשטחי הסתימה. חלק מהסתימות ניתן להחליף גם כשיש "קוביות" על השיניים. החלפת חלק מהסתימות יצריכו את האורטודונט להוריד למס' ימים את ה"חוט" ולהחזירו אח"כ.
פנה קודם לרופא שיניים, תקבעו לוח זמנים ואח"כ לפי זה יעבוד האורטודונט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לנזקקים בטיפולי שינייםענת02/03/2008
אני בחורה צעירה אך אין לי יכולת לממן טיפולי שיניים אני לא עובדת כבר זמן רב
עקב בעיות ריגשיות לא פורמליות אני מהצפון האם יש דרך לקבל מחיר מסובסד ניסיתי ליצור קשר עם מרפאה בצפון שעוזרת כבר מספר ימים ואין שם מענה
האם יש עוד פתרונותאמר לי רופא שכל הטיפולים יעלו 6,000 ש"ח
מה עושים?
יש כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לנזקקים
ד``ר גלית כהן03/03/2008אני לא מכירה את המצב בצפון.
אני יודעת שבפקולטה לרפואת שיניים ניתן לקבל טיפול מסובסד.
פני ללשכת הרווחה הם בטוח יידעו
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה בטיפולי שיניים
סיגל19/06/2008שמי סיגל ולי 5 ילדים שניים מהם זקוקים לטיפולי שיניים באופן דחוף הגדולה שסובלת מפיגור שיכלי והבן בגיל 15 מצב הפה שלהם הולך ומידרדר אין ביכולתינו לטפל להם בשיניים מצבינו הכלכלי קשה אודה לכם מקרב לב אם תוכלו לעזור לנו בנושא זה כי זה ממש כואב לנו שאנו לא יכולים לטפל להם בשיניים וחבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשןגלית02/03/2008
שלום, נוצר לי חור בשן שנעשה בה טיפול שורש אך היא ללא כתר, האם יתכן כי נוצר חור או שמדובר בשבר שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן03/03/2008לאחר טיפול שורש שמים סתימה זמנית. אם לא המשכת טיפול ברור שהסתימה הזמנית נפלה, ויש מעין חור.
אפשרות אחרת שנוצר בשן חור כמו בכל שן, טיפול שורש אינו מהווה הגנה בפני עששת.
אפשרות שלישית היא שיש שבר בשן ואת מרגישה את המרווח בין 2 החלקים כחור. במקרה של שבר תזוזת החלקים כואבת מאד. אם לא כואב לך רוב הסיכויים שלא מדובר בשבר.
בכל מקרה פני להמשך טיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס???רינת26/02/2008
לפני כחודשיים וחצי ביצעתי אמפוטציה + רגנרציה, עד היום השן לא מתפקדת כראוי ויש כאב קל ואי נוחות באזור במיוחד בזמן הלעיסה - האם זה נשמע סביר והגיוני?
דבר שני שיותר מטריד אותי הוא כאב בלחי ( סינוס ??.) - האם יכול להיות קשר או שזה אולי סינוסיטיס ? ואם אפנה לא.א.ג (שזה באיזור מגוריי) ולא לרופא השיניים (המרוחק מידי ממני) ואעשה צילום של הסינוסים - האם הוא יוכל לדעת אם מדובר בבעיית סינוסים או שיניים ?
מראש לך אני מודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס ושיניים
ד``ר גלית כהן27/02/2008רגישות מהאזור לאחר כחדשיים תתכן, אך היא מצביעה על החלמה חלקית. עלייך לפנות לרופא השיניים שטיפל בך א.א.ג לא יעזור במקרה זה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחאירין25/02/2008
שלום רב
יש לי מן תופעה כזאת שכשאני מדברת הרבה זמן למשל בטפון ממש מתייבש לי הפה ואני גם צמודה למסטיקים מכיין שיש לי טעם לא נעים בפה אם אני בלי מסטיק ואני מרגישה שיש לי ריח פה לא נעים והפה לרוב יבש חסר לי רוק בפה ממה זה נובע האם זה יותר משהו פנימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פה
ד``ר גלית כהן26/02/2008יובש פה אכן גורם לריח פה. אם הגורם הינו יובש רצוי לבדוק אצל רופא שיניים כי יש טיפול ליובש פה, ואז הפתרון פשוט יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בלי טיפול שורשאדיר24/02/2008
שאלה,
נשברה לי שן שהייתה בה סתימה גדולה, רופא אחד אמר לי שצריך לעשות טיפול שורש, מבנה וכתר ורופא שני אמר לי שמספיק רק כתר (שניהם בדקו וצילמו את הפה).
שאלתי היא האם נהוג לעשות כתר, במקרה שכזה, ללא טיפול שורש? כרגע כואב לי בשן כשאני אוכל או שותה דברים קרים.
תודה,
אדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן24/02/2008בהחלט מבצעים כתר ללא טיפול שורש. לא כל כתר זקוק לטיפול שורש. חייבים בדיקה קלינית עמ לךייעץ לך בוודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפרדוד22/02/2008
שלום רב - לאחר אבחון סדק בשורש של שן קידמית, בוצעה עקירה שבבוא הימים אמורה להתמלא בשתל. בינתיים, יש לי שם פליפר שמאוד מציק לי. השאלה האם ישנם תחליפים יותר נוחים ונעימים? מהו תהליך "ריפוד" פליפר?
אציין עוד שהפליפר מיועד להשאר שם ל- 3 חודשים ורק אחר כך צילום CT והתחלת שתל. האם זה נורמלי?
שאלה אחרונה לגבי הפליפר - האם ישנם סוגים שונים של פליפר (חומרים שונים) והאם ישנם 'הוראות תחזוקה' מיוחדות?
תודה - דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפר
ד``ר גלית כהן22/02/2008ראשית רצוי היה לשאול את כל השאלות הנל את רופא השיניים שלך.
יש מס חומרים מהם ניתן להכין פליפר, ההבדל אסתטי בעיקרו.
ריפוד הפליפר הוא תהליך התאמתו לשינויים ברקמה לאחר העקירה.
הזמנים שתארת נכונים. זו ביולוגיה לא מחשבים.
במקום פליפר ניתן להכים גשר מרילנד. הוא מודבק קבוע ואסתטי יותר. אך כשמודבק חלש עלול ליפול ומקשה מעט יותר על הרופא.
רצוי להתייעץ עם הרופא שלך. יש לכם "רומן" ארוך
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל ביןרונית20/02/2008
מה ההבדל בין מבנה העשוי בורג לבין מבנה "יצוק" וולפי איזה מצב מחלטים באיזה מבנה להשתמש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנים
ד``ר גלית כהן20/02/2008ישנם מס סוגי מבנים העשויים מחומרים שונים ןטכניקה שונה. מבנה מיידי עם בורג, מבנה יצוק ומבנה מחומר מרוכב.
כל מבנה נבחר עי רופא השיניים בהתאם לכמות חומר השן שנותרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)