מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת חניכיים וישור שינייםורוניקה03/01/2008
שלום רב!
נוכחתי לדעת (בגיל 20) כי יש לי מחלת חניכיים תורשתית
Agressive.."
המחלה תפסה את רוב השיניים בפה וכרגע אני מתחילה בטיפול.
אשמח לדעת איך לאחר הטיפול (שיננית ואולי שחזור עצם)
הדרך המהירה והטובה ליישר את השיניים.
(המצב בסדר, בלסת התחתונה ובעליונה יש שן אחת עקומה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים
ד``ר עדי אריאלי10/01/2008שלום ורוניקה,
יישור שיניים באנשים הסובלים ממחלת חניכיים אפשרי רק במצב שבו מחלת החניכיים במצב לא פעיל, כלומר ללא סימפטומים, לאחר טיפולי חניכיים מסודרים. יש כמובן גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון כגון גובה עצם קיים והערכת מצב החניכיים שיתקבל בתום הטיפול האורתודונטי. במקרה של מחלה אגרסיבית אני ממליצה טיפול משולב אצל פריודונט ואורתודונט.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן בינה לא כלואה
אורלי24/01/2008אני מוזמנת בתחילת פברואר לעקירת שן בינה עקב כאבים לאחר אכילה האוכל נכנס בין המרווחים של השיניים והשן כואבת
לפני כשנתיים עברתי סתימה בשן אחרת לאחר ההרדמה החומר עבר לי בכול הגוף והרגשתי שאני עומדת להתעלף (אף פעם לא היתה לי בעיה של פחד) ממש הרגשתי את החומר זורם לי בגוף הרופאה בכול זאת המשיכה בתטיפול לאחר שהביאה לי לשתות וכשהיא עבדה על השן הרגשתי הכול חי כאילו היא לא הרדימה לי אותה מאז רשמו לי שאני כניראה אלרגית לאנדרלין החומר שהוזרק לי
אני לוקחת כדור לתת פעילות בלוטת התריס ולעיתים יש לי דופק מהיר והרגשה של הפרעות קצב בבדיקה של הולטר לב נמצא רק הפרעה קטנה לא משמעותית.
שאלתי האם עלי לבדוק את הלב ביסודיות לפני שאני מקבלת שוב זריקה לעקירת שן הבינה שכואבת לי מאוד אני לא יודעת אם לבטל את התור אני מאוד מפוחדת שלא אגיב לזריקה כמו שהיה בעבר אבקש את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורהחיים02/01/2008
שלום, לבני נשברה שן קדמית, האם ניתן להשלימה בכתר או בדרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה
ד``ר עדי אריאלי10/01/2008שלום חיים,
כותרות שיניים ניתן להשלים בעזרת כתרים, ציפויי חרסינה או סתימות בצבע שן. בחירת הטיפול המתאים תלויה בגודל השבר.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמלית לילדיםמיה31/12/2007
שלום רב,
רציתי להתייעץ האם קיים נזק בשימוש מברשת שיניים חשמלית לילד בן 3.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים חשמלית לילדים
ד``ר גלית כהן01/01/2008אם המברשת קטנה ומותאמת לילדים אין בעיה לצחצח לילד עם מברשת חשמלית.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר..אלירן30/12/2007
שלום אני עשיתי ב 2 שיניים קדמיות כתר מזירקוניה..לפני 3 שבועות הרופא שם לי את הכתרים האמיתיים שלי אבל עם דבק זמני..שאני אתרגל אליהם ואם ארצה לשנות משהו אז יהיה יותר קל להוציא..אמרתי לו שיוציא לי ויחליף לי דבק מחשש שלא יפול..הוא אמר שלא פשוט להוציא את הכתר האמיתי כי הוא יושב טוב על השן ולא כמו הכתר הזמני שאותו הוציא בקלות..שאלתי היא כמה זמן מחזיק מעמד הדבק הזמני עם הכתר האמיתי מזירקוניה?אני מפחד שיפול למרות שאני לא מרגיש שהם רופפות..אני לא אוכל בשיניים האלה...אני כבר 3 שבועות וחצי איתם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת כתרים
ד``ר גלית כהן30/12/2007אכן קורה לעיתים שכתר מתאים מצויין ולא ניתן להסירו למרות שהוא מודבק בהדבקה זמנית.
ככלל אנו מעדיפים הדבקה קבועה, דהיינו הדבקה בדבק שאינו נשטף בקלות.
סבלנות.
תפקד עם הכתר רגיל ובטבעיות הסיכוי שיפול קלוש ביותר . ובינתיים הרופא ימשיך לנסות להסיר את הכתר ולהדביקו בהדבקה קבועה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדנדתשאלה27/12/2007
שלום,
יש לי שן קדמית למעלה שנדחפת על ידי השן שלידה אך לאחרונה השן התחילה להתנדנד מעט האם זה מלחץ של הדחיפה חוץ מזה השיניים הקדמיות די גדולות ולא אסטטיות האם יש דרך לסדר זאת ללא גשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדנדת
ד``ר גלית כהן30/12/2007ראשית יש לברר מדוע השן מתנדנדת? חבלה? בעיית חניכיים וכו.
אם השן בריאה ויציבה ניתן לתקן את צורת ומנח השיניים עי ביצוע ציפויי חרסינה או כתרים לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםריקי27/12/2007
עקב פעילות כירוגית אנדודנטלית ונזק גרמי באיזור השורש הושתל בפי עצם אשר כוסה בממברנה...
כיום - 3 שבועות אחרי ביצוע הפרוצדורה עדיין השן אינה מתפקדת "כשן רגילה" ואי הנוחות בלעיסה עדיין קיימת....
כיצד, איך ומתי אני יכולה לדעת האם העצם נקלטה כראוי, כמה זמן עליי להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר גלית כהן30/12/2007תהליך קליטת עצם הוא תהליך ביולוגי ארוך
יכולים לעבור אפילו חדש, חדשיים עד אשר התחושה תשוב להיות רגילה לגמרי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבןשי26/12/2007
שלום , אני בן 18 ועקב שיניים צהובות במקצת והרבה אבן
אני מתכוון לבצע ניקוי אבן בימים הקרובים
השאלה שלי היא האם זה ילבין תשיניים ?
ואם לא איך ניתן להלבין תשיניים ולא דרך לייזר עקב בעיה תקציבית
תודה מראש
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אבנית וצבע השיניים.
ד``ר גלית כהן30/12/2007ניקוי אבנית יוריד את האבן. אבן מטבעה היא צהבהבה והאבנית שבפיך היא חלק מהגורמים לצבע צהוב בשינייך.
לאחר הניקוי ניתן לבצע גם הלבנה ע"מ להגיע לצבע לבן יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר ויינשטיןמיכל26/12/2007
לפני זמן מה סיפרת כאן בפורום שאתה עוקר שן שעברה אמפוטציה לפני 10 שנים...
אני עברתי אמפוטציה לפני 3 שבועות... בנוסף עשו לי גם רגנרציה שכן היה נזק גרמי
עד היום קשה לי להגיד שתפקוד השן תקין : לא נוח לי ללעוס עליה והחניכיים באיזור אדומות.
הרופא שביצע זאת טען שהכל תקין בזמן הורדת התפרים ( לפני שבוע).
היה מעניין לשמוע ממך הן כרופא מה דעתך והן כפציינט לגבי פרוצדורה זו.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חמצן לטיפול בבעיות חניכיים
ד``ר גלית כהן07/01/2008ראשית אם זה עוזר ומקל עליך כנראה שיש דלקת חניכיים באזור ורצוי לפנות לרופא שיניים ולטפל בבעיית החניכיים ולא למסך אותה עי מי חמצן.
נזק ממי חמצן יכול להיות בריכוזים גבהים. אני מקווה שאתה לא משתמש בריכוז הגבוה מ-3%.
פנה לרופא שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע דעתכם
מיכל04/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע
מיכל22/01/2008ד"ר ויינשטין אינו מגיב?
האם הכל בסדר איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ד"ר ויינשטין פרש?
מיכל08/02/2008חבל....
לא רוצה להיות נודניקית....
אבל מאוד עניינה אותי חוות דעתו !!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מקיףגלית25/12/2007
היי,
אני מעוניינת לשקם את שיניי, עלי לבצע כתרים, השתלות, ניקוי אבן, ועוד אני מאד רגישה לכאב שיניים, גם טיפול שיננית הוא בלתי נסבל בעיני ללא הרדמה, אך מצד שני אין לי אמצעי תשלום שמאפשרים לי לעשות הכל בהרדמה מלאה. כיצד אפשר לבחור מרפאה טובה? האם מחירים זולים הם לא בהכרח מעידים על טיב הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מרפאה
ד``ר גלית כהן30/12/2007לא הייתי בוחרת מרפאה לפי המחיר (זול או יקר) כפי שלא תבחרי שרותים אחרים רק לפי המחיר. חשוב שתקחי בחשבון שחלק משמעותי מהעלויות במרפאת שיניים הם ציוד וחומרים ומחיר זול לא תמיד מאפשר הצטיידות מספקת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתדלית23/12/2007
האם נכון שכאשר מבצעים שתלים - מומלץ להגיע לשיננית פעם ב 3 חודשים - ולא כמו במצב רגיל - פעם ב 6 חודשים?
מדוע?
האם גם כתר המולבש על שתל צובר אבנית?
אם השיננית אליה אני הולכת לניקוי אינה נוגעת בשתלים זה לא תקין?
באופן כללי - איך אני כאזרח קטן ופשוט יכולה לדעת שהשיננית ביצעה עבודתה כראוי?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית ושתלים
ד``ר גלית כהן24/12/2007רופא השיניים שלך ימליץ אם צריך ניקוי כל 3 או 6 חדשים. זה קשור למצב החניכיים שלך ולא לשתלים.
השיננית אכן אמורה לנקות את השתלים כמו את השיניים הטבעיות, שכן שתלים , גם הם צוברים אבנית ועלולים לפתח מחלת חניכיים.
איך את יכולה לדעת שהשיננית ביצעה ניקוי יסודי- שוב יש לי לכך רק תשובה אחת. אם אין אמון מלא בינך לבין רופא השיניים שלך, החליפי את המרפאה. אמון הוא תנאי ראשון והכרחי בטיופל רפואי בכלל, שכן למטופל אין דרך אובייקטיבית לבדוק את איכות המוצר אותו הוא מקבל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגיינה במרפאותשאלה22/12/2007
שלום, מאז שראיתי את הפרסומת לחיסון נגד צהבת שאמרו בה שאפשר להידבק אצל רופא שיניים בצהבת (ומי יודע מה עוד) אני חוששת ללכת לרופא השיניים ולא סומכת על ההיגיינה במרפאות האם יש בסיס לחשדות? ואיך רופאי שיניים שומרים על ההגיינה? ואיך מוודאים שהמקום נקי?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיינה במרפאת שיניים
ד``ר גלית כהן24/12/2007במרפאות שיניים נוקטים באמצעי חיטוי וסטריליזציה לאחר כל מטופל ומטופל, תוך התייחסות לכל מטופל כאל נשא של מחלה זיהומית. שהרי אינך יכול לדעת בודאות מי נושא מחלה זיהומית ומי לא, וכיום גם אין חובת דיווח של המטופל לרופא השיניים. המטופל רשאי להסתיר מרופא השיניים שלו (ולא מרופאו הכללי) את עובדת היותו נשא של מחלה זיהומית. ולכן אנו מבצעים במרפאת השניים חיטוי מקיף לאחר כל מטופל ומטופל ולכן באמת שאין לך ממה לחשוש.
לשאלה איך תדעי שההנחיות הללו אכן מבוצעות במרפאת השיניים שלך - התשובה היא אמון. לדעתי ככלל אם אין לך אמון מלא ברופא השיניים שלך החליפי מייד מרפאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי חרסינה לצורך הלבנהמיכל20/12/2007
לפני שנתיים עשיתי ציפוי חרסינה לכיסוי 6 שיניים עליוניות (לצורך אחידות הגוון), בשנה האחרונה ציפוי החרסינה בשן אחת נפל לי 3 פעמים וכל פעם הרופא הדביק לי אותה מחדש עד שבפעם האחרונה היא נישברה לי ואז הרופא החליט לעשות לי ציפוי מיידי עם מי חמצן ולייזר.
שאלות :
האם ציפוי בלייזר יותר זול מציפוי בחרסינה ( הציפוי עדיין תחת אחריות הרופא)?
ומה היתרונות של החרסינה על הציפוי הזה ? האם החרסינה מחזיקה יותר זמן מעמד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי חרסינה
ד``ר גלית כהן24/12/2007ציפוי חרסינה הוא הציפוי החזק ביותר מבין הציפויים.
לייזר ומי חמצן - זו שיטה להלבנת שיניים ולא ציפוי. אורך חיי הצבע קצר יחסית ליציבות צבע החרסינה. אני מניחה שלאחר הלבנה עם מי חמצן ולייזר כדברייך בוצע גם ציפוי, אולי מחומר מרוכב (קומפוזיט)?. אם כן אזי זהו פתרון טוב אבל חוזקו ויציבות הצבע שלו נופלים צאלו של חרסינה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפוטציהיעל20/12/2007
כמה זמן סביר שלאחר ביצועה עדיין תהייה אי נוחות בלעיסה?
לחילופין -
כיצד ניתן לדעת שהפרוצדורה הצליחה?
כאבים כאן הם לא המדד שכן גם לפני כריתת השורש הסדוק - לא היו כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר אמפוטציה של שורש
ד``ר גלית כהן24/12/2007תתכן אי נוחות עד לריפוי מלא של העצם, דהיינו אפילו מס חדשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאי ללמוד רפואת שינייםלי19/12/2007
שלום רב,
אני מעוניינת בלימודי רפואת שיניים, אך שמעתי כבר מ-3 רופאי שיניים לא להתקרב לתחום, שכן שעות העבודה ארוכוות, אין זמן למשפחה, המשכורת נמוכה ואיננה כמו שחושבים (אלא אם כן עובדים באופן פרטי), וכן - דבר שהפתיע אותי מאוד - שקשה למצוא עבודה בתחום עקב מספרם הרב של רופאי השיניים, וניתן להתקבל לעבודה רק באמצעות פרוטקציות...
מה לעשות? ד"א, רופאה אחת שדיברתי איתה המליצה על רוקחות, אבל אז דיברתי עם רוקחת והיא המליצה על ראיית חשבון. אז אני לא יודעת אם סתם נפלתי על 3 רופאים ממורמרים, ורוקחת ממורמרת או שיש דברים בגו, כי הרי בכל עבודה מישהו שאינו מרוצה ממנה יגיד לי ללמוד משהו אחר... הנדסה למשל נחשבת עבודה טובה, אך גם בה "טוחנים" שעות (ואני גם לא אוהבת את זה)...בקיצור, אני לא יודעת מה להחליט... וההרשמה נפתחת עוד חודש בערך...
אשמח לשמוע מכם, רופאי השיניים, מה באמת כוללת העבודה ומהם התנאים שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואת שיניים
ד``ר גלית כהן19/12/2007אני נהנית מאד מעבודתי, אך לשאלתך : השוק בארץ רווי מאד יחסית למערב, מה שמקשה על מציאת עבודה. העבודה במרפאות ציבוריות הינה בתנאי שכר נמוכים יחסית.
ככלל רפואת שיניים בכלל ובעיקר במערכות פרטיות הינה עבודה בשעות אחהצ והערב. קשה הרבה יותר למלא בקרים בעבודה.
כמו בכל מקצוע, נדרשת הרבה עבודה והרבה השקעה ע"מ להצליח.
בכל מקרה, ובכל אשר תחליטי,
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה חומר כדאי לעשות כתר בשןהוד פורת18/12/2007
עלי לעשות עוד כתר... והרופא המליץ לי על כתר שהצד הפנימי ממתכת אצילה (זהב) מכיוון שהכתרים האחרים שלי הם כאלה. הוא הסביר שאם אני יעשה כתר על בסיס מתכת לא אצילה עלול להיות מעבר של יונים וטעם לא נעים בפה. העיניין הוא שכתר "רגיל" עולה 1700 ש"ח והכתר המדובר עולה 3400 ש"ח. האם זה שווה את ההוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות כתר
ד``ר גלית כהן19/12/2007כפי שציינו מספר פעמים בפורום זה. אנו לא נכנסים לעניין העלות.
ככלל המחירים שציינת הגיוניים ביותר.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)