מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותעידו02/04/2008
שלום
אני בן 25 גדלה לי שן בינה תחתונה בצד ימין,אתמול משעה 5 בערב כאבים נוראים שהפריעו לשינה
לקחתי אופטלגין ב1 בלילה והצלחתי להירדם זמן מה.בבוקר המשיך כאב בזמן בליעת רוק,פתיחת הפה,שתיה של מים.ונראה כאילו הכאב מקרין גם למעלה.הייתי אצל רופא שיינים שראה את האזור אמר לי לעשות צילום פנורמי,נתן לי מרשם לאנטיבוטיקה לקחת לשבוע ימים ולעשות שטיפות פה עם מקרוסידיל.ונקבע לי תור לשבוע הבא לאחר שאסיים את האנטיבוטיקה והוא אמר לי שאולי יהיה צורך לעקור את השן או להוריד את הבשר שעליה.השאלות שלי הם.
1)מדוע הוא נתן לי אנטיבוטיקה ולא אמר לי ברגע שהצילום יגיע תחזור אליי ונראה מה נעשה להחליט בנוגע לטיפול,
2)האם האנטיבוטיקה והשטיפות פה עם החומר יקילו על הכאב ואולי גם יעלימו אותו?
3)ספרתי את השיינים כולל השן הזו שמבצבצת ויצא 31 שיינים(כולל שן שעקרו אותה) ולא בטוח שיש עוד שן שצריכה לגדול.
הבנותי שצריכים להיות 32 שיניים ביחד עם השיני בינה.הרופא יכול לראות האם עוד שן צריכה לצמוח?
4)לפני כ7 שנים בוצע לי ניתוח עקירה של שן עליונה הרופא הוציא את השורשים ולא סגר עם תפרים ,זה היה בערב חג והיה לי דימום עד שעות הבוקר נגשתי למרלמ שם חיכיתי לרופא שיינים שהגיע וכבר היה בוקר הוא לא הבין למה הרופא שיינים עשה רק חצי עבודה ועשה לי תפרים.
מאז כל פעם יש לי כאב באזור הזה נראה כאילו יש שם שורש נשאר נראה לי או משהו שגורם לכאבים מאד באזור כבר הרבה שנים .האם זה הגיוני?
בתודה רבה איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לן בינה
ד``ר גלית כהן13/04/2008הטיפול שנתן לך הרופא שלך הוא הטיפול הנכון. כשיש דלקת בשן בינה נותנים אנט. לא צריך צילום לשם כך. הצילום נועד על מנת לראות את מצב השורשים, להחליט אם ואיזו עקירה צריך לעשות ומה מצב השיניים האחרות.
בנוגע לעקירה שעברת בעבר. לא אחרי כל עקירה צריך לעשות תפרים. הרופא מחליט לפי המצב אחרי העקירה, לעיתים מסתבר בדיעבד שתפרים היו עוצרים דימום טוב יותר, מצד שני התפרים מציקים יותר למטופל. קל מאד להיות חכם לאחר מעשה ולאמר "מי עשה לך..."
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה או כתרמירב30/03/2008
לפני מספר שנים בצעתי טיפול שורש בשן קדמית ומאז היא השחירה (חשוב לציין כי שני שיני הקידמיות אינן ישרות)
פניתי למרפאה בה יש מספר רופאים- אחד מהרופאים הציע לי לבצע כתר אך זמני התורים אליו לא היו נוחים לי
ואילו רופא אחר (אשר זמני התורים בו נוחים) טען כי אין צורך בכתר וגם אם אעשה כתר זו תהיה קצת בעיה ואם זה רק עיניין של אסטתיקה אז ניתן להלבין את השן מבפנים (עד כמה שניתן)
התחלתי את הטיפול השני אך השאלה שלי היא האם עשיתי בשכל או שכדאי לי לבצע כתר מחשש שהשן תתפורר בעתיד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה או כתר
ד``ר עדי אריאלי01/04/2008שלום מירב,
קיימת הלבנה תוך כותרתית עבור שיניים שהשחירו לאחר טיפול שורש. תוצאות ההלבנה ויכולת התאמת הצבע לשיניים הסמוכות משתנות מאחד לשני ואי אפשר לצפות אותן מראש. היתרון בטיפול כזה הוא שאם לא מרוצים מהתוצאה ניתן תמיד להחליט לבצע כתר או ציפוי חרסינה.
בעזרת כתר ניתן אמנם להתאים את צבע החרסינה לשיניים הסמוכות יותר בקלות, אך על במחיר אובדן חומר שן. יש לבדוק כמה שן נותרה לאחר טיפול השורש, שכן שיקול נוסף לביצוע כתר הוא שמירה על השן מפני שבירה.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני חלבמירי30/03/2008
שלום רב,
לבתי בת 7 שיני חלב עקשניות, מתנדנדות חזק, יורד לה דם אך תמיד תפוסות באיזשהו קצה בתוך החניכיים. פעם לקחתי אותה לרופאת שיניים, היא שמה מסביב לשן ג'יל ותוך דקה השן יצאה בקלות. (אותה רופאה לא בארץ לכן לא יכולה לשאול אותה)
השאלה שלי מהו אותו ג'ל שבעזרתו ניתן לשלוף את שיני החלב בקלות ללא כאבים ובכי מיותר.
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שן חלב
ד``ר עדי אריאלי01/04/2008שלום מירי,
הג'ל הוא חומר הרדמה מקומי שבו נעזרים בעקירה של שיני חלב, אך רק כאלה שממש "תלויות". אם השן עדיין תפוסה יש צורך בתוספת של הרדמה מקומית בזריקה. לא הייתי ממליצה לך להחליט בעצמך האם השן מספיק "תלויה" ללא בדיקת רופא, שכן החלטה לא נכונה עלולה להסב לילדה כאב רב ומיותר. מלבד זאת, הג'ל במרפאות השיניים הוא בריכוז יחסית גבוה ואין להשיג אותו באופן פרטי.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית שבורהיפית28/03/2008
שלום,
לפני כשנתיים הבחנתי שאחת משיניי הקדמיות נשברה(לרוחבה). אינני יודעת ממה ( לא כתוצאה ממכה). בינתיים לא עשיתי כלום בעניין, ושאלתי היא, האם כדאי לי,מבחינה בריאותית, לעשות השלמה לשן? האם בעתיד עלול להיגרם נזק לשן, במידה ואני לא אעשה השלמה לשן?
בתודה מראש!
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן קדמית
ד``ר עדי אריאלי01/04/2008שלום יפית,
שבר שחצה את שכבת האמייל מגביר את הסיכוי להיווצרות עששת בשן.
אני ממליצה לך להיבדק אצל רופא שיניים כדי לוודא את עומק השבר ובמקרה הצורך את האפשרויות לתיקונו.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה יצוקדני27/03/2008
מה ההבדל בין מבנה יצוק למבנה המבוצע במםרפאה ומתי נהוג להשתמש בכל אחד מאלה?
האם יש אפשרות להשתמש בשורש של שן טבעית כעמוד בגשר גם אם לא נותרה לה כל כותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה
ד``ר עדי אריאלי27/03/2008שלום דני,
תפקיד המבנה הוא להשלים את חלקי הכותרת שאבדו (כתוצאה מעששת לדוגמא). כמות השן הנותרת תקבע לרוב איזה מבנה מתאים יותר לשם כך. כאשר יש מספיק קירות שן לאחיזה של המבנה בדרך כלל יבחר הרופא לבצע מבנה ישיר במרפאה. לעומת זאת כאשר יש פחות חומר שן נותר בדרך כלל יבוצע המבנה היצוק. לבחירת המבנה יש שיקולים נוספים כמו שן קידמית או אחורית, מבנה שורשים ועוד. המבנה במרפאה מבוצע באמצעות חומר פלסטי (אפור או לבן) עם או בלי יתד המודבקת ונאחזת בשורש. המבנה היצוק מבוצע במעבדה ונאחז בשורש באמצעות דבק.
בהצלחה
ד"ר יעלרובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות אמלגםיעל26/03/2008
שלום, יש מספר סתימות אמלגם בפי. אני סובלת מתסמונת התשישות הכרונית ולכן רציתי לברר אם אכן יתכן כי קיים קשר כלשהי בין הכספית מהאמלגם לתסמונת ואם מוציאים את האמלגם יש יתרון לרפואת שיניים הביולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות אמלגם או סתימות לבנות
ד``ר גלית כהן13/04/2008יש מספר מטפלים אלטרנטיביים הממליצים בחום להחליף סתימות אמלגם בשל נזקי הכספית. ומטופלים מגיעים אלי עם המלצות מסוג זה ואנו מחליפים את הסתימות.
אין לי נסיון מספיק בתחום ע"מ להמליץ אם החלפת סתימות במצבך תשפר או תסייע. נזק בוודאות לא יכול להגרם אם תחליפי את הסתימות.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן שןדנה26/03/2008
שלום
רציתי לדעת האם צחצוח השיניים מדי פעם באבקת מלח לימון מזיקה לשיניים (אני עושה זאת פעם בחודש על מנת להמיס את האבן והכתמים שמצטברים לי על השיניים)
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח לימון
ד``ר עדי אריאלי27/03/2008שלום דנה,
לא הייתי ממליצה על חומר כמו מלח לימון לשימוש דנטלי, שכן מלבד המסת האבן הוא עלול לגרום לנזק לחומר השן. הפיתרון הפשוט ביותר להסרת אבנית וכתמים הוא מכני ולא כימי באמצעות ציחצוח נכון וקפדני וביקור אצל השיננית לפחות פעמיים בשנה.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא טיפול שיניים רשלנינוגה26/03/2008
שלום,
התחלתי לקבל טיפול שיניים אצל רופא א' שכלל סתימות ,טיפולי שורש, תותבת וכו'.
אחרי שסיימתי את הטיפול הכאבים נמשכו ולא הסתיימו וכשנגשתי והתלוננתי בפני הרופא הוא טען שאני רגישה יותר מדי והטיפול שנתן הוא 10.
חיכיתי תקופה קצה בתקווה שהכאבים יעברו אך כשזה לא עבר והתחיל להחריף החלטתי לגשת לרופא אחר.ואכן כך עשיתי,שנגשתי לרופא ב' וביקשתי לקבל טיפול הוא דרש ממני צילום סטטוס ואמר שבלי זה הוא לא מוכן להתחיל וכשעשתי את הצילום שעלה 120 ש"ח הוא נדהם לראות שמתחת לתותבת יש לי דלקת ויש שיניים שמסתתרות מתחת לחניכיים.
בקיצור מצב השיניים שלי היה קטסטרופלי.
השאלה שלי מה התקנון של תחילה טיפול שיניים והאם יש עילה לתביעת רופא א' על רשלנות בטיפול איך מתחילים טיפול שיניים כהלכה?
אודה לכם מאוד על תשובה וייעוץ ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר עדי אריאלי01/04/2008שלום נוגה,
הפורום שלנו עוסק בתחום המקצועי של רפואת שיניים ולא המשפטי. איני יכולה לענות לך שכן איני בקיאה בכל פרטי המקרה, ובנוסף איני עורכת דין לעינייני רשלנות רפואית. אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורמים שעוסקים בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות כתוצאה ממאכלים מלוחיםwile e coyote25/03/2008
בכל מקרה שאני אוכל מאכלים שעטופים במלח, יום אחר כך אני מקבל כמה אפטות בפה.
המאכלים הם כל סוגי הפיצוחים המלוחים ופופ קורן (של קולנוע)
הדרך היחידה למנוע אותם זה לשטוף את הפה במי פה הרבה הרבה זמן וצחצוח ארוך של השיניים עד שכל טיפת מלח נעלמת.
לא מצאתי שום התייחסות לתופעה כזאת ברשת ורציתי להבין את זה
האם זאת תופעה מוכרת? האם אני רגיש למלח? האם יש דרך למנוע את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות כתוצאה ממאכלים מלוחים
wile coyote01/05/2008בכל מקרה שאני אוכל מאכלים שעטופים במלח, יום אחר כך אני מקבל כמה אפטות בפה.
המאכלים הם כל סוגי הפיצוחים המלוחים ופופ קורן (של קולנוע)
הדרך היחידה למנוע אותם זה לשטוף את הפה במי פה הרבה הרבה זמן וצחצוח ארוך של השיניים עד שכל טיפת מלח נעלמת.
לא מצאתי שום התייחסות לתופעה כזאת ברשת ורציתי להבין את זה
האם זאת תופעה מוכרת? האם אני רגיש למלח? האם יש דרך למנוע את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטות
ד``ר גלית כהן02/05/2008לאפטות יש גורמים רבים. אצלך כנראה מזון מלוח מאד. לא קשהלהמנע מכך. מצבך טוב בהרבה מאחרים שלא יודעים מה גורם לאפטות שלהם.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוחעומר21/03/2008
ד"ר שלום,
האם יש לצחצח לפני או ארוחת הבוקר או לאחריה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח
ד``ר עדי אריאלי27/03/2008שלום עומר,
בעבר המליצו לצחצח אחרי הארוחה. כיום יש המלצה חדשה לפיה מומלץ לצחצח דווקא לפני הארוחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שינייםתמר20/03/2008
אשמח לקבל מידע על תופעת "פטריית השיניים" , כתמים שחורים המופיעים ע"ג שיניהן של בנותי. הכתמים יורדים לאחר ביקור אצל השיננית אך חוזרים כחודש-חודשיים אח"כ.
לטענת רופא השיניים שלנו זוהי פטרייה שאין ממש טיפול מונע להופעתה, ובנוסף נוכחותה מחלישה נוכחות של חיידקים הגורמים לעששת.
הבעיה היא שמבחינה אסטתית זה לא נראה טוב.
האם יש לתופעה שם מקצועי בלועזית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים
ד``ר עדי אריאלי21/03/2008שלום תמר,
התופעה מוכרת בשם BLACK LINE ונגרמת על ידי קבוצת חיידקים כרומטוגניים (משחררי צבע או פיגמט). חיידקים אלה אינם מזיקים ואף נמצא שהם מועילים כנגד חיידקי עששת כפי שציינת.
הבעיה היחידה היא הפגיעה האסתטית שאותה ניתן לפתור בעזרת ניקוי שיניים מקצועי לעיתים תכופות יותר. ישנה גם סברה שציחצוח שיניים קפדני יותר יפחית את הצביעה שכן חיידקים אלה אוהבים להתיישב באזורי פלאק ואבנית.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתריםמיכל19/03/2008
שלום
יש לי שני כתרים על שיניים קדמיות בגלל שיניים שגדלו חלקית (ככל הנראה בגלל גידולים בחניכיים, אבל הייתי די קטנה בזמנו...)
עם השנים על אחד הכתרים ממש רואים את השן המקורית שמתחתיו
ומעל שני הכתרים הגוון של החניכיים קצת יותר כהה.
השאלות שלי הן:
לאיזה כתרים כדאי להחליף?
מה היא בערך העלות של החלפת כתרים?
כמה זמן אמור להחזיק כתר איכותי?
האם החלפת כתר תפתור את הבעיה של הגוון הכהה מעל הכתר?
האם יש הבדל באם עושים את הטיפול דרך קופ"ח או פרטי?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים קידמיים
ד``ר עדי אריאלי21/03/2008שלום מיכל,
קיימות היום אופציות טובות לכתרים אסתטיים כמו כתרים מחרסינה מלאה או כתרים עם מתכות אצילות או עתירות זהב. אסתטיקה קידמית אינה תלויה רק בטיב הכתר אלא גם בבריאות החניכיים והרקמות התומכות שסובבות את הכתר. לגבי בחירת רופא אני ממליצה לך לטפל אצל רופא שעליו את יכולה לסמוך ואיתו את מרגישה בטוחה. המחירים משתנים מרופא לרופא.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היריון משפיעה על החניכיים?שני17/03/2008
שמתי לב שמאז ההיריון כשאני מנקה עם חוט דנטלי - החניכיים נפצעות בנקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמוני ההריון משפיעים על החניכיים
ד``ר גלית כהן18/03/2008בדומה להשפעתם על רירית הרחם. הרירית משגשגת, יש יותר נטייה לפתח דלקת חניכיים ודימום.
רצוי להקפיד על ניקוי ושיננית
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה וניקוי אבןטליה15/03/2008
יש לי השלמה של שן קידמית ועקב כך אני חוששת ולא עושה ניקוי אבן מחשש שבטעות תפגע...
האם יש סכנה?
כמו כן מאוד רוצה לדעת אילו הלבנות שיניים יתאימו לי בגלל השלמה זו והאם האופציה של ציפוי אפשרי ואם כן מה חסרונותיו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה וניקוי
ד``ר גלית כהן18/03/2008צריך כמובן להמשיך ולעשות ניקוי גם כשיש השלמה וסתימות. הניקוי לא יכול לפגוע בסתימה או השלמה או כתר טובים. אם סתימה או כל שחזור נופלים בזמן ניקוי הרי שלא היו אחוזים מספיק טוב ומזל שנפלו לפני שהתפתחה תחתם עששת מרובה.
אם תבצעי הלבנה יהיה צורך כנראה אחכ לההחליף או לפחות לתקן את ההשלמה כי הצבע לא יתאים.
אופציית ציפוי חרסינה אפשרית, אבל אם את מרוצה מההשלמה למה לעבור לציפוי?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו הלבנה לא מזיקה לשן?
טליה22/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - סתימה או כתר?לימור13/03/2008
הגעתי לרופאת שיניים עם חור
ללא כאבים
היא פתחה ועשתה טיפול שורש וסתמה בסתמה זמנית
היא אמרה שהיא ממליצה על כתר אבל שניתן לעשות גם סתימה
והסבירה לי שבסתימה יש יותר סיכוי שאם אי פעם ישבר קיר יהיה צורך לעקור את השן
זו שן קדמית מספר 13.
האם כדאי לעשות כתר או סתימה
מאחר שיש גם הבדל רציני במחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפןל שורש או כתר
ד``ר גלית כהן18/03/2008רופאת השיניים שלך הסבירה נכון. הכל תלוי כמובן בכמות חומר השן שנותרה.
איני יכולה לתת תשובה מדוייקת יותר דרך מחשב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)