מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיפוי מוחתומר הראל09/12/2007
הייתי אצל רופא שיינים לפני כמה חודשיים ( של קופת חולים) שהמליץ לי לעשות במקום טיפול שורש לעשות כיפוי מוח , מאז כל פעם שצחצחתי שיניים יורד לי דם מהשן ומסביב לה , אתמול הרגשתי כי נשברה לי השן לגמרי בצד הפנימי שלה, מה לעשות? האם לחזור לאותו רופא ולבקש שיתקן את הנזק , או ללכת לרופא אחר מקצועי יותר, האם זה דחוף, או סובל דיחוי אין לי כאבים מהשן הזאת אלא רק יורד לי דם כשאני מצחצח., בכל מקרה נכון להיום נשברה לי חלק מהשן או הכיפוי עצמו ואני מחכה לתשובה מקצועית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוי מוך
ד``ר גלית כהן09/12/2007אין קשר בין כיפוי מוך לדימום מהחניכיים. הדימום קשור אולי לשבר.
העובדה שהיה שקט ללא כאב מעידה על כך שהכיפוי כנראה הצליח.
צריך לחזור לרופא להמשך טיפול.
ככלל חשוב לבחור רופא שאתה מאמין בו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות שיניים לילדיםמאיה09/12/2007
רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להשתמש במשחת שיניים למבוגרים(1000ppm)בילדים קטנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים לילדים
ד``ר גלית כהן09/12/2007מהרגע שבו הילד יכול לשטוף ולא לבלוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסים בחניכייםאב09/12/2007
רופאת השיניים מצאה שלבני בן ה-13 שיניים בריאות אבל יש לו כיסים סביב השיניים בעומק 5 מ"מ במקום עד 3 מ"מ, מה שעלול לגרום לו לנסיגת חניכיים. היא הפנתה אותנו למומחה לבעיות חניכיים. המומחה הציע תכנית טיפולית שכללה שישה טיפולים שבועיים אצל שיננית במרפאתו, קורס בן 3 שבועות במקביל של 750 מ"ג טבעציקלין ליום (כגורם אנטי-דלקתי, לא אנטיביוטי), ולקינוח, צילומי רנטגן מפורטים של הפה לשלילת בעיות נוספות ובחינת מצב העצם. הילד קיבל גם מכשיר קיסם רוטט לגירוי יומיומי של החניכיים.
לדברי המומחה, גם כאשר הטיפול מצליח, הוא זמני בלבד, ומצריך, במקרה הטוב, ביקור-חיזוק אצל השיננית אחת לחודשיים שלושה, וקורס של טבעציקלין אחת לשנתיים שלוש, וזאת לכל החיים. מעבר לכך, הפתרון המניעתי היחיד שיכול היה להציע הוא למרוח את החניכיים בווזלין לפני השינה. מחוץ לזה לא קיים לדעתו שום תכשיר (כמו מי פה וכיו"ב) העשוי לשמר את החניכיים.
בפועל, הילד עבר את ששת הטיפולים המומלצים אצל השיננית, אך לא נתתי לו את האנטיביוטיקה במקביל (בגלל תופעות הלוואי) ובסוף הטיפול לא מצאתי לנכון להעביר אותו סידרה של צילומי רנטגן (ראיתי בזה חשיפה מיותרת לאור העובדה שהוא ילד בריא עם שיניים בריאות, מחוץ לבעיית הכיסים). עקב סירובי זה התנער המומחה מאחריותו לטיפול ובזה תם הממשק שלנו איתו. אפילו את העובדה שכיסיו של הילד הצטמצמו בשל טיפולי השיננית הוא פטר כתופעה (שאת שמה איני זוכר) שנראית טוב על פניו אבל אינה מהווה את ההחלמה המבוקשת!
שאלותי:
? האם כיסים של 5 מ"מ עלולים לגרום לבני לנסיגת חניכיים?
? האם תכנית הטיפול שפורטה לעיל היא הסטנדרט המומלץ ברפואת החניכיים? האם לא היה כאן overkill?
? האם אין דרך אחרת מאשר לשעבד את הילד לכל חייו לטיפול זמני מתמשך?
? מה אתם הייתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסים בחניכיים
ד``ר גלית כהן09/12/2007כיסים בחניכיים בגיל כה צעיר הם סימן למחלת חניכיים המחייבת טיפול. במקרים של נטייה למחלת חניכיים, ובטח מגיל כזה, הטיפול הוא תחזוקתי לכל החיים.
מומחה לחנחכחחם הוא זה שצריך לרכז את הטיפול
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם + ממברנהירדן07/12/2007
כירוגיה אנדודונטלית הומלץ לי עלהשתלת עצם, כדי שלא יווצר שקע באיזור וכן בגלל דלקת שהייתה וספגה את העצם, כמובן שבאמצע טיפול אין הרבה אפשרויות בירור והסכמתי לכך - כי זה נראה הגיוני ונכון.
הרופא השתמש ב Bio-Oss כעצם מלאכותית וב TutoDent כממברנה
רציתי לשאול לדעתכם הן לגבי ההצעה, מידת חשיבותה וטיב החומרים...
למרות שכבר זה בוצע - חשוב לי לדעת, עוד בטרם אלך להוריד תפרים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת עצם
ד``ר עדי אריאלי07/12/2007שלום ירדן,
לא אוכל לענות לך ספציפית למקרה שלך כי אין בידי מספיק נתונים. בכל אופן, הוספת עצם מלאכותית וממברנה היא פעולה ידועה ומקובלת לצורך השלמת חסר עצם.
המשך טיפול קל
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממברנה
ירדן08/12/2007אשמח לשמוע את דעתכם - איזה נתונים חסרים ?
פשוט עשיתי "גוגל" על סוג הממברנה ולא מצאתי כלום... מבחינת סוג העצם - מצאתי ואני רגועה.
אני מבינה שהשתלת עצם זה דבר ידוע ומקובל - לכן גם הסכמתי לכך - שאלתי היא אם בעתיד אצטרך עקירה והשתלה - אזיי אצטרך בדיוק את אותה העצם ? ואם במקרה פרוצדורה זו נכשלית האם נגרם נזק כלשהו?
אשמח לשמוע דעתכם בנושא נוסף -
האנדודנט שביצע את קיטום השורש לא אטם את קצהו בטענה שיש מבנה - זה מטריד אותי - הרי כל בעיית הסדק היא מעבר של חיידקים דרכו לחניכיים - לכן לטעמי היה רצוי לאטום אבל קטוניתי...
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם וממברנה
ד``ר עדי אריאלי08/12/2007שלום ירדן,
לגבי סוג הממברנה ושיקולים באיטום קצה השורש כדאי לשאול ולבקש מידע נוסף מהרופא המטפל.
במקרה של עקירה והשתלה באזור, העצם שקיבלת אמורה לשמש בסיס לקליטת השתל אך אין זה אומר שהיא תספיק ויתכן צורך בתוספת נוספת על פי המצב הקליני באותו זמן. תחליפי העצם הסינתטיים הופכים תוך מספר חודשים לעצם עצמית ולכן אין חובה להשתמש באותו תכשיר במקרה של צורך בתוספת עצם.
לגבי כשלון פרוצדורה- אפשרות זו קיימת בכל הליך רפואי באשר הוא ומידת הנזק משתנה ממקרה למקרה. הכי טוב זה שתישארי אופטימית ותסמכי על הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין -אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשצוף06/12/2007
שלום רב
לפני כשנה התלוננתי על כאבים ורק לאחר 4 חודשים הוזמנתי לבדיקה בה נקבע שאני צריכה להגיע לטיפול שורש דחוף בשן 45 (הרופא אמר שאולי נצליח להמנע מכך אם אגיע בהקדם)
כעבור שבוע עברתי טיפול שורש ולאחריו מבנה וכתר חרסינה.
שאלתי היא ,האם ייתכן שאם הייתי מטופלת 4 חודשים קודם לכן (שבתחילתם הרגשתי כאבים של חור בשן ולא כאבי תופת. ) הטיפול שורש היה יכול להמנע ולהפתר בסתימה?
כמה נזק עושה הזנחה של 4 חודשים לחור בשן עם עששת?
בתודה מראש
צוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי07/12/2007שלום צוף,
קצב ההתקדמות של עששת משתנה מאדם לאדם ותלוי בהמון גורמים.
האם ניתן היה להמנע מטיפול שורש- אי אפשר לדעת בשלב זה.
בכל מקרה, לא הייתי ממליצה לאף אחד להמתין 4 חודשים עם כאב שיניים ולא משנה מה הסיבה.
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמיתשאלה06/12/2007
שלום,
הופיעו לי כמו קווים חומים כמו שריטות על השן הקדמית מלמעלה וחצי מהשן הפכה די שקופה ומעל השן יש לי נפיחות בחניכיים בחלק הפנימי של הפה וגם מעל השן לידה יש קצת נפיחות אך השן לא כואבת ממש האם יש חור בשן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קידמית
ד``ר עדי אריאלי07/12/2007שלום יעל,
בוא נפריד- שינוי הצבע בשן יכול לנבוע מכמה סיבות אפשריות, החל מהכתמה חיצונית, צביעת שולי סתימה וכלה בזיהום או בטראומה לשן. הנפיחות בחניכיים באזור החך הקידמי לרוב מעידה על זיהום- יתכן ממקור שן או ממקור חניכיים. בכל אופן ממליצה לך להיבדק בהקדם גם אם לא כואב ממש.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מהשתלת עצם ושתליםהילה05/12/2007
שלום
לאחר שבועים ימים אני עדיין סובלת מכאבים באזור הניתוח ונפיחות קלה באזור השתל. כמו כן, התפתחה לה פריחה מגרדת באזור הפנים. עברתי טיפול: 2 עקירות של השיניים התוחנות תחתנות, השתלת עצם מחומר טבעי, השתלת 2 שתלים. כטיפול מונע קיבלתי אנטיביוטיקה(אוגמנטין) לפני הטיפול עד הופעת התפרחת על עור הפנים. מיותר לציין שלוויתי את ההחלמה בכדורים נגד כאבים...שלב ראשון אתופן.(שלא עזר במיוחד) נורופן, נירוסין...אופטלגין נוזלי..אקמול פורטה..סף הכאב ירד אבל עדיין קיים.נכון להיום, הפסקתי עם האנטביו' ולהרגעה אני לוקחת אקמול במרווחיי זמן גדולים יותר.
אני עובדת עצות: האם הגיוני שהכאבים ממשיכים לתקופה כל- כך ארוכה? האם הפריחה על הפנים היא סימן ל..?
רופא השיניים שלי, מטפל בי כל יומיים במי חמצן, ומשחה.
מעוניינת לקבל חוות דעת מנסיונכם
תודה
וחג שמח, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח השתלה
ד``ר גלית כהן05/12/2007שבועיים הם זמן סביר ולא ארוך במיוחד לתחושת אי נוחות לאחר פרוצדורה נרחבת כמו זו שעברת.התגובה וקצב הריפוי שונים מאד מאדם לאדם.
הפריחה מצריכה בקוק, עם רופא משפחה אולי, בשאלת אלרגיה לתרופה.
עוד קצת סבלנות והמשך מעקב אצל הרופא שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נויהאקספלורציה05/12/2007
לאחר התלבטויות קשות וארוכות עקב חשד לסדק בשורש... (אין כאבים - יכול להיות סדק ללא כאבים?)
אני מוזמנת לאקספלורציה במרפאת מומחים על מנת לבחון את טיב הסדק מיקומו ואם בכלל קיים...
האקספלורציה תבוצע ע"י אנדודנט המתמחה בכירוגיה פריאפקלית.
אולם בינתיים צצה בעיני שאלה - איך יראו את כל פני השורש? האם לא יראו רק בזווית שנמצאת מול החניכיים מהמקום שבו מבוצעת הרמת המטלית? הרי לשורש 360 מעלות...
שנית האם פעולה כירוגית זו נחשבת כקשה? מבחינת סף הכאב... כלומר האם יש צורך במלווה - כיוון שפעולה זו אינה נעשית בעיר מגוריי? האם אוכל לחזור בתחבורה ציבורית?
במרפאה "שלי" רצו לעקור את השן... לכן אני עושה זאת באופן פרטי...
האם עלולה להיות לי בעיה כלשהי אחר כך .. אם אחזור למרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקספלורציה
ד``ר גלית כהן05/12/2007כשמה כן היא זוהי פעולת בדיקה, המיועדת לנסות לאתר את הבעיה. כירורג מנוסה יןודע לאתר את הבעיה מסביב לשורש, אין צורך בראיה ישירה.
הכאב אחכ הינו מקומי בלבד.
לא אמורה להיות כל בעיה להמשיך בטיפול במרפאה שלך. זה לגיטימי ומקובל לפנות למרפאת מומחים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריעל04/12/2007
שלום,
כמה זמן כתר אמור להחזיק מעמד?
יש לי כתר ישן שמדי פעם מתנפחים מעליו החניכיים ויוצא כנראה איזה פצע, לאחר יום יומיים זה עובר. אני חושבת שהצטבר שם לכלוך. כיצד אני יכולה לבצע שטיפה לחיטוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ליד כתר
ד``ר עדי אריאלי04/12/2007יעל שלום,
אורך חיים של כתר תלוי בגורמים רבים. לפי התיאור שלך, קיים זיהום באזור השן עם הכתר- יתכן ממקור שורשי השן, יתכן ממקור אחר, בכל מקרה עליך לפנות אל רופא השיניים , לבצע בדיקה יסודית ולאתר את מקור הזיהום.
בהצלחה, ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שקיבלה גוון חוםשאלה02/12/2007
שלום, יש לי שן קדמית שנמצאת מעל השן שלידה ובזמן האחרון השן הנדחפת קיבלה צבע חום בתחתית השן אך השן לא כואבת האם צבע השן מצביע על חור? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שן
ד``ר עדי אריאלי04/12/2007לי שלום,
לפי התיאור שלך שינייך מאד צפופות. שינוי גוון השן יכול לנבוע ממספר רב של סיבות כגון הכתמה חיצונית (כמו מניקוטין או קפאין) טראומה שהשן עברה, עששת (חור בשן) ועוד סיבות. הדרך לאבחן את סיבת שינוי צבע השן היא לגשת אל רופא שיניים ולבצע בדיקה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה - נפיחות, חום, כאבים - דחוףאלין01/12/2007
שלום לפני כשלושה ימים הופיע אצלי הנפיחות באזור הלסת מצד שמאל, כאבים באזור עם קושי בבליעה (כמו מאבי גרון) וחום של 37.5-38. באזור ישנה שן בינה שבקעה מזמן ולא הטרידה אף פעם. פניתי לרופא שיניים הוא נתן לי כדורי אוגמנטין של 875 מ"ג פעמיים ביום לחמישה ימים. היום זהו היום השלישי שאני נוטלת את הכדורים, החום ירד במקצת ל-37 וגם הנפיחות, אך הכאב נשאר אמנם פחת גם כן במקצת. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה? אני אצטרך עקירה (כירורגית או רגילה)? אם אצטרך עקירה כירורגית האם ניתן לבצעה בהרדמה מלאה (אני נורא מפחדת)???
בתודה, אשמח לתשובה מהירה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר עדי אריאלי04/12/2007אלין שלום,
דלקת סביב אזור בקיעת שן בינה מתאימה בהחלט לסימפטומים אותם תיארת, אך כמו כן דלקת גרון- ולכן יש לבצע אבחנה מדויקת למקור הכאבים.
לגבי הצורך בעקירה- קשה לקבוע ללא בדיקה קלינית.
ניתן לבצע עקירה כירורגית של שן בינה בהרדמה מלאה, אך האם זה מוצדק? זה נתון לשיקולך האישי. ישנן דרכים נוספות להקל על פחדיך כגון שימוש בגז צחוק או סדציה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר על שן ושתלגבי8929/11/2007
האם ניתן לעשות גשר על שתל מצד אחד ושן טבעית לאחר טיפול שורש מהצד השני?.
האם הגשר יחזיק מעמד?
אולי עדיף במקרה זה שתל+ כתר במקום השן החסרה?
תודה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור בין שיניים טבעיות ושתלים.
ד``ר גלית כהן30/11/2007ככלל אנו מעדיפים להמנע מחיבור בין שיניים טבעיות לשתלים, כח לשן ולשתל תכונות שונות. לשיניים ניידות טבעית ושתלים חיבורם לעצם הוא מלא. כמו כן הדבקה על שתל נעשית בדבק זמני והדבקה על שן בדבק קבוע.
אם אין ברירה והמצב מכתיב חיבור שכזה , אנו משתדלים לבנות על השן הטבעית כיפת זהב ורק עליה לבנות את הגשר כדי שהחיבור בין הכיפה לכתר יאזן את ההבדלים שציינתי .
האם גשר כזה יחזיק? תלוי בגורמים רבים. מצב החניכיים, תמיכת השיניים, אורך הגשר הנתמך והחופשי ועוד...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כתר זמני לשן טוחנתאדמון זיגדון29/11/2007
שלום רב,
אשתי עושה כתר על שן טוחנת. הרופאה שמטפלת בה עשתה לה כתר זמני, שלפי דברי הרופאה היא מעצבת אותו מסיליקון וחומרים אחרים. אשתי אמרה לה שהוא גדול בצדדים ובקשה שתגרד משם, הרופאה אמרה שלא ניתן לעשות כלום לשן מסוג טוחנת. בטיפולים קודמים של אשתי היה כתר זמני מוכן שניתן לעצבב אותו, וכששמים אותו על השן ניתן היה לגרד אותו. האם לפי דעתך הרופאה, עושה מה שנדרש או שמטעמי חיסכון היא אמרה מה שאמרה. לאשתי הי הרושם שזה רק מטעמי חיסכון.
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר גלית כהן29/11/2007בד"כ מכינים כתר זמני מחומרים אקרילים.
יכול להיות שהרופאה אמרה שלא ניתן לשנות בגלל מבנה השן, צורת ההשחזה וכד'. רצוי לברר זאת כי אז זה יעיד על הצורה של הכתר הקבוע גם כן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמי בגלל פרק הלסתדני29/11/2007
עקב בעייה ישנה מלפני שנים בפרק הלסת הימני.
האם יש סיכון בקרינה?
ועוד שאלה אולי קצת מטופשת
האם בזמן מחלה כמו למשל שפעת וחום יש בעייה לעשות את הצילום הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי ורמות הקרינה
ד``ר גלית כהן29/11/2007רמת הקרינה בצילום פנורמי במכשיר חדשני אינה גבוהה במיוחד. נמוכה בהרבה רמת הקרינה בשימוש במכשיר פנורמי דיגיטלי, בו מגיעים לרמת קרינה של שני צילומים רגילים בודדים בצילום פנורמי אחד.
אין כל בעיה לעשות את הצילום בזמן מחלה או חום
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנהשירי27/11/2007
כיצד ניתן להלבין את השיניים?
ואם אני מעשנת האם כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן29/11/2007ישנן מס שיטות להלבנת שיניים. בכל השיטות החומר הפעיל הוא מי חמצן.
-חומרים הנמכרים בבתי מרקחת מכילים ריכוז נמוך מאד של מי חמצן וזמן החשיפה לשן נמוך ולכן היעילות קיימת אך נמוכה יחסית.
-הלבנה בסדי הלבנה ביתיים: רופא השיניים מכין לך סדים אישיים המתאימים לך. במשך לפחות שעתיים ביום מניחים חומר הלבנה מרוכז על השיניים. התוצאה מתקבלת תוך כשבועיים.
-הלבנה בלייזר : הלבנה בטיפול אחד במרפאה , בה מניחים על השיניים חומר הלבנה מרוכז ביותר, משפעלים אותו עי קרן לייזר והתוצאה הסופית מתקבלת תוך כשעה.
-שילוב שתי השיטות האחרונות .
בכל מקרה של הלבנה הצבע חוזר ומתקלקל עם הזמן. עישון הוא כמובן אחד הגורמים לצביעת שיניים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)