מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת גלולות ברצף 15 שנהענת10/07/2011
שלום ,
אני בת 31 וכבר 15 שנה רצוף לוקחת גלולות.זה התחיל בגלל אי סדירות וסת,קיבלתי פעם ראשונה בגיל 15 ואח"כ שנה לא הגיע ושוב הפסקה ארוכה,היו לי ציסטות ברחם והחליטו לתת לי גלולות,מאז גיל 17 ועד היום לא הפסקתי עם הגלולות למרות שכבר אין ציסטות והרחם נקי לדברי הרופאים שנבדקתי בבדיקות שגרתיות.לפני כשנה בבדיקה שיגרתית אצל רופא נשים שאלתי להמלצתו להפסיק את הגלולות על מנת לנקות את הגוף ולראות האם המחזור מגיע לבד ולטענתו אין צורך כל עוד שלא רוצים להיכנס להריון.
כיום אני מאוד מוטרדת מהעניין שהמחזור אולי לא סדיר גם היום,ורוצה להפסיק ליטול גלולות על מנת לברר נושא מטריד זה.
(יש לי חבר כבר כמה שנים ואני רוצה להיות מוכנה לרגע שנרצה להתחתן ולהביא ילדים ולא לחכות לרגע האחרון ולבזבז עוד זמן בגילי)
שאלותי
1.האם זה מומלץ להפסיק כדי לבדוק(אני לא נשואה עדיין ולא מתכננת ילדים אבל העניין מלחיץ אותי שיהיו לי בעיות עם סדירות המחזור וחוסר ביוץ)
2.האם כשאפסיק את הגלולות וקיים הסיכוי שהמחזור לא יסתדר כמה זמן לוקח למחזור להסתדר(יודעת שכל אחת זה אישי אבל הערכה)?
3.במידה ויקח זמן ויחלפו כמה חודשים ועדיין לא יסתדר המחזור ,מה עליי לעשות?
4.האם כמו בעבר כדי לקבל מחזור יתנו לי שוב גלולה בשם ארגסט(אם אני זוכרת את שמה נכון) ?
5.האם צפויות לי תופעות לוואי לאחר הפסקת הגלולות אם כן אלו?
6.אם בגלולות המחזור מגיע ביום ה25 לאחר 21 כדורים ואז הפסקה של 4 ימים איך אמור להגיע לי המחזור ללא הגלולות בתקווה שזה יהיה סדיר?
מקווה שתענו לי על כל השאלות כי זה מאוד מטריד אותי,סוף שבוע זה הכדור האחרון ואני רוצה להפסיק ולבדוק ומאוד לחוצה להפסיק אבל גם מאוד מעוניינת לברר מה מצב הגוף שלי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם יכולים בבקשה לענות לי זה חשוב
ענת12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת גלולות ברצף 15 שנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2011את יכולה להפסיק אם את רוצה אבל סה לא הכרחי
סביר להניח שלאחר כל כך הרבה שנים של לקיחת גלולות המחזור יתעכב או ישובש עד שנה אחרי הפסקת הגלולות. כדורי פרוגסטרון כמו הארגסט משמשים לקבלת מחזור אם יש איחור רב.
אי אפשר לנבא איך תהיה הפוריות שלך עם הפסקת הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל עוד שאלה להבנה
ענת13/07/2011תודה
אבל ברצוני לדעת האם בשנה הזו שכביכול המחזור יכול להיות לא סדיר או לא להגיע בכלל
האם קיימת האופציה בכל זאת להיכנס להריון?
כי זהו החשש שלי בכללי מהעניין
אני רוצה לדעת האם "לנקות" את הגוף מהגלולות כבר עכשיו לפני הרצון להביא ילדים או שמא זה לא משנה ובמידה וארצה בכל זאת להתחתן ולהביא ילדים יכולה להיות האופציה הזו גם ללא מחזור וביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת בעוד שאלה להבנה
ענת16/07/2011תודה
אבל ברצוני לדעת האם בשנה הזו שכביכול המחזור יכול להיות לא סדיר או לא להגיע בכלל
האם קיימת האופציה בכל זאת להיכנס להריון?
כי זהו החשש שלי בכללי מהעניין
אני רוצה לדעת האם "לנקות" את הגוף מהגלולות כבר עכשיו לפני הרצון להביא ילדים או שמא זה לא משנה ובמידה וארצה בכל זאת להתחתן ולהביא ילדים יכולה להיות האופציה הזו גם ללא מחזור וביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל עוד שאלה להבנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/07/2011אי אפשר להכנס להריון ללא ביוץ!
אם את רוצה כבר עכשיו להתחיל להתארגן מבחינת המנגנון ההורמונלי מתוך מטרה להרות תוך מספר חודשים הפסיקי עכשיו.יכול להיות שתוך חודש הכל יחזור לסדרו ויכול להיות שיקח שנה. אי אפשר לנבא מראש מה יהיה מצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?