נטילת גלולות ברצף 15 שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת גלולות ברצף 15 שנה
    ענת
    10/07/2011

שלום ,
    אני בת 31 וכבר 15 שנה רצוף לוקחת גלולות.זה התחיל בגלל אי סדירות וסת,קיבלתי פעם ראשונה בגיל 15 ואח"כ שנה לא הגיע ושוב הפסקה ארוכה,היו לי ציסטות ברחם והחליטו לתת לי גלולות,מאז גיל 17 ועד היום לא הפסקתי עם הגלולות למרות שכבר אין ציסטות והרחם נקי לדברי הרופאים שנבדקתי בבדיקות שגרתיות.לפני כשנה בבדיקה שיגרתית אצל רופא נשים שאלתי להמלצתו להפסיק את הגלולות על מנת לנקות את הגוף ולראות האם המחזור מגיע לבד ולטענתו אין צורך כל עוד שלא רוצים להיכנס להריון.
    כיום אני מאוד מוטרדת מהעניין שהמחזור אולי לא סדיר גם היום,ורוצה להפסיק ליטול גלולות על מנת לברר נושא מטריד זה.
    (יש לי חבר כבר כמה שנים ואני רוצה להיות מוכנה לרגע שנרצה להתחתן ולהביא ילדים ולא לחכות לרגע האחרון ולבזבז עוד זמן בגילי)
    שאלותי
    1.האם זה מומלץ להפסיק כדי לבדוק(אני לא נשואה עדיין ולא מתכננת ילדים אבל העניין מלחיץ אותי שיהיו לי בעיות עם סדירות המחזור וחוסר ביוץ)
    2.האם כשאפסיק את הגלולות וקיים הסיכוי שהמחזור לא יסתדר כמה זמן לוקח למחזור להסתדר(יודעת שכל אחת זה אישי אבל הערכה)?
    3.במידה ויקח זמן ויחלפו כמה חודשים ועדיין לא יסתדר המחזור ,מה עליי לעשות?
    4.האם כמו בעבר כדי לקבל מחזור יתנו לי שוב גלולה בשם ארגסט(אם אני זוכרת את שמה נכון) ?
    5.האם צפויות לי תופעות לוואי לאחר הפסקת הגלולות אם כן אלו?
    6.אם בגלולות המחזור מגיע ביום ה25 לאחר 21 כדורים ואז הפסקה של 4 ימים איך אמור להגיע לי המחזור ללא הגלולות בתקווה שזה יהיה סדיר?

מקווה שתענו לי על כל השאלות כי זה מאוד מטריד אותי,סוף שבוע זה הכדור האחרון ואני רוצה להפסיק ולבדוק ומאוד לחוצה להפסיק אבל גם מאוד מעוניינת לברר מה מצב הגוף שלי.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת גלולות ברצף 15 שנה

הוספת תגובה

• אתם יכולים בבקשה לענות לי זה חשוב

ענת
    12/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת גלולות ברצף 15 שנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    13/07/2011

את יכולה להפסיק אם את רוצה אבל סה לא הכרחי
    סביר להניח שלאחר כל כך הרבה שנים של לקיחת גלולות המחזור יתעכב או ישובש עד שנה אחרי הפסקת הגלולות. כדורי פרוגסטרון כמו הארגסט משמשים לקבלת מחזור אם יש איחור רב.
    אי אפשר לנבא איך תהיה הפוריות שלך עם הפסקת הגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל עוד שאלה להבנה

ענת
    13/07/2011

תודה
    אבל ברצוני לדעת האם בשנה הזו שכביכול המחזור יכול להיות לא סדיר או לא להגיע בכלל
    האם קיימת האופציה בכל זאת להיכנס להריון?
    כי זהו החשש שלי בכללי מהעניין
    אני רוצה לדעת האם "לנקות" את הגוף מהגלולות כבר עכשיו לפני הרצון להביא ילדים או שמא זה לא משנה ובמידה וארצה בכל זאת להתחתן ולהביא ילדים יכולה להיות האופציה הזו גם ללא מחזור וביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת בעוד שאלה להבנה

ענת
    16/07/2011

תודה
    אבל ברצוני לדעת האם בשנה הזו שכביכול המחזור יכול להיות לא סדיר או לא להגיע בכלל
    האם קיימת האופציה בכל זאת להיכנס להריון?
    כי זהו החשש שלי בכללי מהעניין
    אני רוצה לדעת האם "לנקות" את הגוף מהגלולות כבר עכשיו לפני הרצון להביא ילדים או שמא זה לא משנה ובמידה וארצה בכל זאת להתחתן ולהביא ילדים יכולה להיות האופציה הזו גם ללא מחזור וביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל עוד שאלה להבנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    16/07/2011

אי אפשר להכנס להריון ללא ביוץ!
    אם את רוצה כבר עכשיו להתחיל להתארגן מבחינת המנגנון ההורמונלי מתוך מטרה להרות תוך מספר חודשים הפסיקי עכשיו.יכול להיות שתוך חודש הכל יחזור לסדרו ויכול להיות שיקח שנה. אי אפשר לנבא מראש מה יהיה מצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו